Uratehtaan työnhakijan kokemuksia vuoden 2018 Walk for Jobsin järjestämisestä

Uratehtaan työnhakijan kokemuksia vuoden 2018 Walk for Jobsin järjestämisestä

 

Uratehdas järjestää syksyisin liikunnallisen Walk for Jobs -rekrytointitapahtuman. Seuraava tapahtuma kävellään perjantaina 30.8. Pyynikin urheilukentällä. Tapahtumaa on aina ollut mukana järjestämässä Uratehtaan työnhaussa olevia vapaaehtoisia. Pauli Perälä oli mukana kontaktoimassa yrityksiä syksyn 2018 Walk for Jobs -rekrytointitapahtumaan.

­– Yksi motivaattori osallistua oli se, että saa haastettua itseään tekemään jotain sellaista mikä tuntuu vaikealta. Minulle sellaista oli puhelimella soittaminen tuntemattomalle henkilölle. Walk for Jobsia markkinoidessa sain harjoitusta soittamiseen ja huomasin kehittyväni. Soittamisen aloittaminen tuntui vaikealta ja viivästyi. Kun pääsin soittamisessa alkuun, se kävi pikkuhiljaa helpommaksi, sain monta ahaa-elämystä ja lopuksi soittaminen ei enää jännittänyt. Oman edistyksen kyllä huomaa ja siitä syntyy positiivinen kierre, Pauli kertoo.

Walk for Jobs 2018 -tiimissä oli porukkaa mm. etsimässä yhteystietoja mielenkiintoisiin yrityksiin, kontaktoimassa yrityksiä ja tekemässä muuta tapahtuman markkinointia. Jokainen valitsi itselleen sopivaa tekemistä oman aikataulun puitteissa. Paulin mielestä kaikkein työläintä oli yhteystietojen selvittäminen ja mukavinta markkinoinnin ideointi yhdessä.

– Tuli fiilis, että kaikki ideat otettiin vastaan ja niitä kehiteltiin yhdessä eteenpäin. Soittamista oli turvallista harjoitella. Yhdessä oli ideoitu mitä ja miten sanoa puhelun aikana. Yhdessä oli kerätty myös faktaa ja hyötyjä tapahtumaan osallistumisesta yritysten kannalta.

 

Toistoilla kehitystä

 

Paulin taktiikkana oli laittaa ensin sähköposti ja kertoa siinä, että aikoo soittaa muutaman päivän kuluttua.

– Sitten oli soitettava ja lunastettava lupaus. Oli helppo aloittaa siitä, että onko sähköposti luettu ja onko Walk for Jobs tapahtumana tuttu. Soitin omasta mielestäni mielenkiintoisiin yrityksiin. En ensimmäisenä korostanut olevani itsekin työnhaussa, vaan kerroin ensin Walk for Jobsista.

Jos tavoiteltu henkilö ei vastaa, Pauli vinkkaa olemaan itse aktiivinen ja soittamaan uudelleen. Suurin osa tavoitelluista henkilöistä kun ei soittanut takaisin.

– Pidin kirjaa siitä, milloin olen yrittänyt soittaa. Kerrallaan minulla oli 10 yritystä tavoiteltavana. Tiedän, että jotkut porukassa pitivät suurempaa määrää kierroksessa, mutta tämä sopi minulle paremmin.

Ajallisesti soittaminen ei vienyt Paulin mukaan paljoa aikaa.

– Minulle soittaminen tarkoitti, että piti vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja soittaa. Vastatut puhelut olivat lyhyitä joka tapauksessa. Kun aloin saada soittamiseen rutiinia, tuli hommaan myös rytmiä ja se helpotti soittamista.

Paulin yllätykseksi vastaajat suhtautuivat puheluihin todella hyvin.

– Lähes kaikki olivat oikein positiivisella mielellä. Kukaan ei tullut linjoja pitkin ns. kurkkuun kiinni. Toinen yllättävä asia oli yritysten suuri määrä.

– Huomasin myös työnhakuun liittyen, että potentiaalisia paikkoja työllistyä on vaikka kuinka paljon. Kaikki osaamista tarvitsevat yritykset eivät aktiivisesti hae tai ilmoita rekrytointitarpeistaan, mutta sopivan ihmisen osuessa kohdalle ovat kyllä kiinnostuneita keskustelemaan. Huomasin, että kannattaa tehdä soittoja, myös niitä kylmäsoittoja, ja tarjota omaa osaamista mielenkiintoisiin yrityksiin, koska tarvetta voi hyvinkin olla.

 

Miksi kannattaa osallistua?

 

Vuoden 2019 Walk for Jobsia järjestämässä on taas uratehtaalaisia työnhakijoita. Mukaan pääsee vaikka heti oman aikataulun ja kiinnostuksen puitteissa. Tarjolla on etenkin tapahtuman markkinointiin ja yritysten kontaktointiin liittyviä tehtäviä. Myös tapahtumapäivän aamuna apu on tarpeen. Viime vuoden väki pieneni matkan varrella sitä mukaa kun väkeä työllistyi. Se oli pelkästään positiivinen asia.

Pauli vinkkaa, että kannattaa tulla mukaan, silloinkin jos oma motivaatio työnhakuun on alhaalla, sillä ryhmässä ideointi auttaa myös omia ajatuksia eteenpäin.

– Minua motivoi erityisesti se, että kyseessä oli oikea tapahtuma, ei mikään keksitty esimerkki. Siksi osallistuminen oli mielekästä. Ei myöskään tarvinnut ensimmäisenä puhua minusta itsestäni, vaan markkinoida tapahtumaa. Tilannetta helpotti myös tieto siitä, että jos sattuisi mokaamaan, en oikeasti voisi saada mitään suurta vahinkoa aikaiseksi. Oli kivaa olla mukana ja kesällä ei olisi muuten ollut juuri aktiviteettia työnhakuun liittyen. Minulla oli hyvin aikaa ja tarmoa, jota suunnata tähän hommaan. Itse tykkään mieluummin tehdä jotain mukavaa ja järkevää, kuin olla vaan.

 

Alkusykäys työllistymiselle

 

Walk for Jobs -rekrytointitapahtumaan kannattaa Paulin mielestä osallistua joka tapauksessa.

– Tapahtumassa kannattaa jutella mahdollisimman monen mielenkiintoisen yrityksen edustajan kanssa ja tuoda omaa osaamista heille esille. Voit jäädä paremmin mieleen yrityksissä, kun olet jo tapahtumaan osallistuvien yritysten kontaktointivaiheessa mukana. Kaikki aasinsillat ja motivaation esittely on plussaa. Kokemus soittamisesta voi olla tärkeä etu töitä hakiessasi, jopa minun kaltaiselle ICT-alan nörtille. Tässä on mahdollisuus hommata siitä todisteet.

– Moni yritysten edustajista, jotka tulivat paikalle tapahtumaan, muistivat puhuneensa minun kanssani puhelimessa ja jotkut jopa ottivat itse asian puheeksi. Monen yrityksen edustajan kanssa juttelin puhelimessa ja Walk for Jobsissa, mutta ne eivät johtaneet pidemmälle. Yksi onneksi johti, sillä nykyiseen työpaikkaani minua haastatteli henkilö, jonka kanssa juttelin Walk for Jobsissa syksyllä 2018. Aloitin työssäni toukokuussa 2019, Pauli kertoo.

 

 

 

Mikä Walk for Jobs?

 

Uratehdas järjestää jo 8. kerran liikunnallisen Walk for Jobs -rekrytointitapahtuman perjantaina 30.8. klo 9 – 12 Pyynikin urheilukentällä Tampereella. Tapahtuma on osallistujille ilmainen, mutta edellyttää ilmoittautumista. Tapahtuman kohderyhmää ovat rekrytoivat yritykset ja korkeakoulutetut, vastaavissa tehtävissä toimineet ja pian valmistuvat työnhakijat. Lisätietoja ja ilmoittautuminen löytyy Uratehtaan Walk for Jobs-sivulta.

 

Tervetuloa järjestämään rentoa ja erilaista rekrytointitapahtumaa! Mukaan voi aivan hyvin tulla vaikka vain vähäksi aikaa. Pääset mukaan ottamalla yhteyttä Tiinaan: tiina.keskinen@uratehdas.fi tai puh. 050 558 6166.

 


Kerro muillekin

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry