Vuoden 2017 tapahtumat

Ti 14.2.2017 klo 9 – 12

Uratehtaan vuoden 2017 toiminnan aloitus

Aloitetaan toiminta yhdessä Ystävänpäivänä! Info kevään koulutusten sisällöstä, Uratehtaan palveluista sekä miten toteutetaan kolmen kuukauden keskustelut. Mahdollisuus verkostoitua. Tervetuloa!

 

Ti 21.2.2017 klo 9-15.30

Navigoi osaamisesi esiin! , Susan Calonius Up Partners

Tervetuloa mukaan opastetulle matkalle kohti uusia osaamisia. Valmennuksen aikana tehdään henkilökohtainen osaamiskartoitus Navigaattoriohjelmalla. Iltapäivällä käsitellään osaamiskartoituksen tuloksia. Muista ottaa mukaan oma tietokone tai tabletti!

 

Ke 19.4. klo 9 – 11.30

Laatukoulutus, laatuajattelun perusteita työnhakijoille, Petri Pekkola

 

Laatuajattelu on siinä suhteessa universaalia, että tietyt mallit ja johtamisen käytännöt toimivat kaikilla toimialaloilla. Työnhakijalle on hyötyä tutustua mm. tiettyihin laadun määritelmiin, vaikka uusi ura ei olisikaan vielä tiedossa. Tämän lyhyen koulutuksen jälkeen osallistuja tuntee tärkeimmät laadun käsitteet ja ymmärtää erityisesti asiakkaan roolin laadun määrittelyssä.

Entä mitä on ”työnhaun laatu”?

 

 

Ti 18.4. klo 13 – 15 

Ruotsin kielen workshop, Jaana Taskula/ ja Tiina Keskinen Uratehdas

Sparrataan ja palautetaan yhdessä käyttöön jo ehkä ammoisina aikoina hankittua ruotsin kielitaitoa erityisesti työnhakuun liittyen. Kokoonnutaan keskustelemaan valitusta teemasta, esittelemään omia tuotoksia tälle ryhmälle ja keskustelemaan niistä. Teemoina voivat olla oman alan ammattisanaston haltuunotto, itsensä esittely vieraalla kielellä, työnhakudokumentit vieraalla kielellä jne.

Aloittakaamme räväkästi oman itsemme esittelyllä ruotsiksi muulle ryhmälle: valmistele ensimmäiselle kerralle itsestäsi 3 minuutin ammatillinen esittely ruotsin kielellä. Unohda turha itsekritiikki ja tule rohkeasti mukaan!

 

Ti 25.4. klo 10 – 11:30 

Työnhaku osto- ja myyntitilanteena ja ECAM-info, Esa Räsänen ja Emilia Valkonen

Tule kuuntelemaan rekrytointipalveluja tarjoavan ECAMin yrittäjä Esa Räsäsen puheenvuoro työnhausta myynti- ja ostotapahtumana. Esa käsittelee työnhaun ja b-to-b myynnin yhtäläisyyksiä ja puuttuu sellaisiin asiakokonaisuuksiin kuten oman tuotekonseptin muokkaaminen kysynnän tarpeisiin sekä klassisen myyntisuppilon käyttöönotto työnhakuprosesseissa.

Esalla on 17 vuoden kokemus rekrytointialan yrittäjänä erilaisista yritysten toimeksiantojen toteuttamisesta sekä työmarkkinoiden toimintalogiikoista. ECAM Consulting Oy on toteuttanut noin 1900 työnantaja-työntekijä –rekrytointiparia vuodesta 2005 lähtien Etelä-Suomen useilla toiminta-alueillaan.

ECAM Consulting Oy:n rekrytointikonsultti Emilia Valkonen esittelee tilaisuudessa ECAMrekry-rekrytointiohjelmien toimintaperiaatteen, työnhakijoille saavutettavat hyödyt ja vastailee kuulijoiden kysymyksiin. Mikäli kiinnostus herää, tilaisuuteen ilmoittautuvilla on mahdollisuus varata suoraan aika ECAMin rekrytointihaastatteluun.

 

Ti 25.4. klo 13 – 15

IT-osaajien vertaisryhmä

Ensimmäinen kokoontuminen. Määrittelemme mm. ryhmän tavoitteen ja toimintatavat. Riippuen kiinnostuneiden määrästä voimme jakautua alaryhmiin, jotka vastaavat osaamista, kiinnostuksen kohdetta tai muuta tilannetta. Parin ensimmäisen kerran jälkeen ryhmä/-t jatkavat itsenäisesti.

 

Ke 26.4. klo 8.30 – 13 (koulutus alkaa klo 9:00)

Johda itseäsi – henkiset ja mentaaliset voimavarat haastavassa tilanteessa -koulutus, Pertti Ratilainen

Koulutuksen aikana osallistujat tutustuvat konkreettisesti omiin henkisiin voimavaroihin työnhakutilanteessa. Mitä tarkoitetaan henkisellä suorituskyvyllä? Miten kohdata jatkuvat vastoinkäymiset ja pettymykset? Mikä merkitys omaan jaksamiseen ja tulevaan työssäjaksamiseen on tiedostamattomilla asioilla, kuten perustunteilla viha, pelko, syyllisyys ja häpeä. Olenko tietoinen omista vahvuuksistani? Tunnistanko omat stressireaktioni? Kuinka on mahdollista siirtyä oman elämän ohjaimiin, sen sijaan että odottaisi ihmettä tapahtuvaksi?

Kouluttaja Pertti Ratilainen on kokenut yksilöiden ja ryhmien valmentaja. Hänen asiakkainaan on mm. yrityksiä, työyhteisöitä ja ammattiurheilijoita. Omimpia alueita hänelle ovat mm. yksilön vahvuudet ja kuinka ne kytketään osaksi ryhmää sekä omien vahvuuksien kääntyminen omaa itseä vastaan.

 

Ke 26.4. klo 14 – 16

CV-workshop, Tiina Keskinen ja Jaana Taskula / Uratehdas

Tule antamaan ja saamaan rakentavaa palautetta ja viilaamaan CV:si huippukuntoon. Tutkitaan ryhmässä toistemme CV:tä. Tarvitset mukaan oman CV:si paperilla. Jollei tulostaminen sinulla jostain syystä onnistu, voit myös laittaa CV:si Uratehtaalle sähköisessä muodossa ja me tulostamme sen sinulle.

 

Ti 2.5. klo 10 – 12

Ruotsin kielen workshop: hissipuhe, Jaana Taskula ja Tiina Keskinen / Uratehdas

Ruotsin ryhmä on muutettu yksittäiseksi workshopiksi. Tarkoitus on harjoitella ja verrytellä omalla porukalla mahdollisesti hyvinkin ruosteista ruotsia sen verran, että työhaastattelussa et jää neuvottomaksi vaan pystyt kertomaan itsestäsi ja osaamisestasi ruotsiksi. Valmistaudu ensimmäisellä kerralla kertomaan itsestäsi ja osaamisestasi max 3 minuutin ajan ruotsiksi. Tervetuloa mukaan!

Ti 2.5. klo 13 – 15

Työhakemus-workshop, Jaana Taskula ja Tiina Keskinen / Uratehdas

Tule saamaan ja antamaan vinkkejä ja rakentavaa palautetta työhakemuksista. Rakennetaan yhdessä erilaisia hakemuksia. Tarvitset mukaan oikean tai kuvitteellisen työpaikkailmoituksen tai hahmotelman piilotyöpaikasta sinua kiinnostavassa yrityksessä / toimialalla. Samoin tarvitset mukaan ainakin hahmotellun hakemuksesi ko. työpaikkaan. Halutessasi voit antaa oman hakemuksesi ryhmälle kommenttikierrosta varten.

 

Ke 3.5. klo 8:30 – 12 ja 13 – 16 (koulutus alkaa 9:00)

Asiantuntijan myyntikoulutus: Myyntisimulaatio-koulutus, Mapu Narvinen

Tervetuloa mukaan harjoittelemaan oman asiantuntijuuden myyntiä! Myyntitilanteessa tulee esille oma tapasi arvostaa itseäsi ja myytävää tuotetta tai palvelua. Oma asiantuntijaosaamisesi on palvelutuote, jota myyt vastaavalla tavalla kuin myisit mitä tahansa asiantuntijapalvelua. Tavoitteenasi on ymmärtää asiakkaan tarvetta ja vastata tuotteellasi tähän tarpeeseen mahdollisimman hyvin! Päivänmittaisessa myyntisimulaatiossa harjoitellaan myymistä roolinvaihdon avulla. Heittäydyt mukaan todentuntuisiin myyntitilanteisiin ja asiakkaan roolista käsin voit suoraan arvioida ja kehittää omaa tapaasi myydä ja olla uskottava.  Koulutus sopii sinulle jos olet valmis auttamaan ja sparraamaan muita ryhmässä ja ottamaan itse sparrausta vastaan. Valmennuksen jälkeen olet valmis toimimaan älykkäämmin myyntitilanteissa. Usko itseesi, palveluusi ja nojaa kaikessa viestinnässä asiakkaan tarpeen ymmärtämiseen! Pohjavaatimuksena on peruskäsitys omasta osaamisesta, jonka myyntiä aiot tässä koulutuksessa harjoitella.  Koulutukseen liittyy myös pieni ennakkotehtävä: harjoittele minuutin hissipuhe, jossa kerrot osaamisestasi tiiviisti tietylle ilmoittamallesi kohderyhmälle (esim. tietylle yritykselle/toimialalle jne.).

Ohjaajana valmennuksessa toimii VTM, tuotekehittäjä (eat), toiminnallisen ryhmätyön ohjaaja Mapu Narvinen, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus oman osaamisen tuotteistamisesta ja myymisestä asiantuntijayrityksessä.

 

 

Ke 10.5. klo 10 – 12

Englannin kielen workshop: hissipuhe, Jaana Taskula ja Tiina Keskinen / Uratehdas

Harjoitellaan omalla porukalla hissipuheen pitämistä englanniksi esim. työhaastattelua varten. Valmistaudu kertomaan itsestäsi ja osaamisestasi max 3 minuutin ajan englanniksi. Tervetuloa mukaan!

 

Ke 10.5. klo 13 – 15

Osuuskunta Pirkanmaan Pesti -info, Tapio Roine

Pesti on perinteinen työosuuskunta, joka on toiminut jo 23 vuotta samoilla toimiviksi todetuilla periaatteilla. Jäseniä on yli 150. Pesti on esitellyt toimintaansa Uratehtaalla jo aiemminkin ja tällä kertaa tutustumme Pestin toimintaan uudella tavalla. Esittelyn jälkeen työstämme konkreettisia esimerkkejä osallistujien lähtökohdat huomioiden. Hahmottelemme mahdollista toimintaa: mitä pitää huomioida ja miten työosuuskunnassa toimiminen on yleensä parhaiten onnistunut. Voit osallistua vaikka omat ideat eivät vielä olisikaan kypsyneet konkretian tasolle. Viedään ideoita yhdessä eteenpäin!

 

To 11.5. klo 9 – 12 HUOM! Paikkana TreStart, Satakunnankatu 18

Somen uudet mahdollisuudet työnhaussa -koulutus, Tom Laine

Järjestämme koulutuksen yhteistyössä TreStartin kanssa. Koulutuksessa tutustutaan sosiaalisen median hyödyntämiseen työnhaussa. Koulutus keskittyy tärkeimpiin sosiaalisen median kanaviin, joissa oman osaamisen vakuuttava esittely on mahdollistanut monien suomalaisten työllistymisen, ja joista myös löytyy niin avoimesti ilmoitettuja työpaikkoja kuin piilotyöpaikkojakin. Esittelyssä on tällä kertaa aivan uusiakin palveluita, joita Uratehtaan koulutuksissa ei aiemmin ole esitelty, vanhojen tuttujen palveluiden lisäksi.

Kouluttaja Tom Laine on sosiaalisen median rekrytoinnin ja työnhaun kokenein asiantuntija Suomessa. Hän on perustanut Suomen ensimmäisen sosiaalisen median rekrytointiyrityksen ja toiminut pitkään somerekrytoinnin parissa myös kansainvälisesti.

 

To 11.5.klo 13 – 16 HUOM! Paikkana TreStart, Satakunnankatu 18

Piilotyöpaikat-koulutus, Tom Laine

Järjestämme koulutuksen yhteistyössä TreStartin kanssa. Arviolta jopa 75 % yrityssektorin työpaikoista Suomessa täytetään julkisen ilmoittelyn ulkopuolelta. Koulutuksessa käymme läpi mitä piilotyöpaikat ovat ja mistä niitä löytyy. Käsittelemme sosiaalisen median palveluita, laajemmin netin mahdollisuuksia sekä reaalimaailman piilotyöpaikkoja.

Kouluttaja Tom Laine on sosiaalisen median rekrytoinnin ja työnhaun kokenein asiantuntija Suomessa. Hän on perustanut Suomen ensimmäisen sosiaalisen median rekrytointiyrityksen ja toiminut pitkään somerekrytoinnin parissa myös kansainvälisesti.

 

Ti 23.5. klo 9 – 12

Piilotyöpaikka-workshop, Jaana Taskula ja Tiina Keskinen / Uratehdas

Missä piilotyöpaikkoja on? Miten niihin pääsee käsiksi? Kuinka viestitän tai soitan mielenkiintoiseen yritykseen? Tule mukaan pohtimaan ja jakamaan vinkkejä piilotyöpaikkojen metsästämiseen!

 

Ti 23.5. klo 13 – 14:30

Vuokratyö ja RTK Henkilöstöpalvelu -info, Heli Pihkakoski

Tule kuulemaan mahdollisuuksista työllistyä vuokratyön kautta. Monet yritykset käyttävät nykyään vuokratyötä rekrytointikanavana. Kuulemme RTK Henkilöstöpalvelun esittelyn lisäksi vuokratyön nykytuulista Suomessa sekä mm. siitä kuinka vuokratyö toimii keinona saada jalka työnantajan oven väliin.

 

Ke 24.5. klo 9 – 12:30 (Koulutus alkaa klo 9:30)

Työnhakusuunnitelma / -strategia, Tuija Sironen

Tule yhdessä pohtimaan ja ideoimaan erilaisten työnhakukanavien käyttöä ja seurantaa sekä kuinka saat oman työnhakustrategiasi huippukuntoon ja käyttöön. Koulutuksen sisältöjä ovat mm.: Mitä työnhakukanavia on olemassa? Miten lähestyä ja hyödyntää niitä? Oman työnhakusuunnitelman tekeminen sekä omien verkostojen luonti ja seuranta.

Kouluttajana toimii Tuija Sironen, jolla on vankka kokemus esimies- ja HR-työstä teollisuudesta sekä rekrytointikokemusta 25 vuotta.

 

Elokuu 2017 

Ti 8.8. Walk for Jobs 2017 Kick Off, klo 13-15 

Tervetuloa mukaan uudet ja jo ilmoittautuneet talkoolaiset tehtävänjako- ja järjestäytymispalaveriin tapahtuman ennakkojärjestelyihin liittyen (mm. yhteydenotot yrityksiin)

Jaossa olevia tehtäviä mm.:
*Markkinointitehtävät
*Tapahtuman järjestämiseen liittyvät tehtävät
*Tapahtumapäivän tehtävien organisointi

 

Ti 15.8. Uratehtaan syyskauden avaus, klo 9:30 – 11:30 

Tervetuloa yhdessä lopettamaan kesätauko ja starttaamaan Uratehtaan syyskausi! Tule vapaamuotoisesti verkostoitumaan, keskustelemaan kesän kuulumisista ja ajankohtaisista aiheista. Tiina ja Jaana tuovat terveiset Uratehtaan syksyn 2017 suunnitelmista.

 

Ti 22.8. Duunipäivä Uratehtaalla, klo 12:30 – 15:30

Tuo mukanasi oma laite, paperit tai vaikka kirja ja tule tekemään omia työnhakuhommia yhdessä toisten kanssa. Ohjelmassa vuorottelevat hiljaiset työskentelyosiot ja keskustelu- / kommentointiosiot.

 

Ke 23.8. Oma osaaminen esiin visuaalisella CV:llä, klo 9:00 – 12:30 (koulutus alkaa klo 9:30)

Eetu Haverinen, Graafinen suunnittelija, Kumu Communications, Eetu on Kumun Art Director ja visuaalisen kulttuurin moniosaaja. Hän on kouluttanut Canva-työkalun käyttöä useiden eri alojen, kuten viestinnän, ammattilaisille. Kumussa Eetu tekee niin verkkosivujen, brändien ja projektien ilmeitä, taittotöitä kuin kuvituksiakin.

Tahdotko oman CV:si erottuvan edukseen hakijajoukosta? Tule mukaan miettimään, miten tehdään graafisten työkalujen avulla. Koulutuksessa käydään läpi graafisen suunnittelun parhaita vinkkejä, visuaalisen CV:n elementtejä sekä opetellaan verkkopohjaisen ilmaisen grafiikkatyökalun (Canva) toimintaa. Koulutuksen aikana myös tehdään oma visuaalinen CV, joten otathan oman laitteen mukaan tilaisuuteen.

 

Ti 29.8. CV Workshop, klo 9:00 – 12:30

Tiina Keskinen ja Jaana Taskula, Uratehdas

Miltä oma CV näyttää rekrytoijan silmin? Onko siinä kaikki tarpeellinen? Onko siinä liikaa? Kuita CV:tä voi kehittää vielä viilaamisen jälkeen? Ota tilaisuuteen mukaan oma CV:si tai sen eri versiot kollegojen kommentoitavaksi. Ota halutessasi mukaan myös työpaikkailmoitus, johon CV:si aiot räätälöidä tai olet jo räätälöinyt. Tässä on mahdollisuus saada rakentavia kommentteja oman CV:n jatkokehittelyyn sekä asettua itse rekrytoijan asemaan ja antaa kommentteja kollegan CV:stä.

 

Ke 30.8. Hissipuhe ja harjoittelua Walk for Jobsia varten, klo 9 – 12:30

Tiina Keskinen ja Jaana Taskula, Uratehdas

Miltä tuntuisi osata kertoa omasta osaamisesta muutamalla sanalla niin, että keskustelukumppanisi alkaa spontaanisti kysellä lisätietoja sinusta? Hyvä hissipuhe on lyhyt ja ytimekäs sekä kertoo, millä lailla rekrytoija tai yritys hyötyy työllistäessään sinut. Se sisältää myös koukun, joka saa rekrytoijan haluamaan kuulla lisää sinusta ja osaamisestasi.

Tule esittämään oma hissipuheraakileesi ja työstämään sitä eteenpäin kollejan palautteen avittamana. Tarkoituksena on selkeyttää ja kiteyttää omasta osaamisesta kertomista. Tämä workshop toimii myös loistavana harjoitteluna Walk for Jobsia varten!

 

Syyskuu 2017

 

Ma 4.9. ICT osaajien sparrausryhmä Uratehtaalla, klo 10 – 12   

 

Ke 6.9. Voiko oma ajattelu olla pullonkaula – mahdollisuudet toisenlaisen ajattelumallin takana, klo 9 – 13

Sami J. Viitanen, Sami on kouluttamisen ammattilainen 14 vuoden koulutus- ja 20 vuoden työelämäkokemuksella ja hän on tehnyt yhteistyötä ympäri Suomea useiden työllistymistä edistävien hankkeiden ja projektien kanssa jo useita vuosia.

Huomaa! Koulutuskokonaisuus on jaettu kahteen itsenäiseen osaan, joista toinen järjestetään 6.9. ja toinen 20.9. Voit osallistua joko koko kokonaisuuteen eli molempiin päiviin tai vain jompaankumpaan. Molemmat osat kuitenkin erisisältöisiä. Molempiin osiin pitää myös ilmoittautua erikseen.

Tapamme ajatella kehittyy elämämme aikana ja siihen vaikuttavat lukuisat tekijät: lapsuutemme, koulutuksemme, ihmissuhteemme ja elämän aikana koetut onnistumiset ja haasteet. Tämä ikioma ja yksilöllinen ajatusmallimme voi olla meille joko onnistumisen ehtymätön lähde tai rajoitin.

Usein toimintamme ja päätöksemme ovat seurausta ajatusketjuista, joissa ajatus seuraa toistaan emmekä kyseenalaista ajatuksen aitoutta tai todenmukaisuutta! Aivomme rekisteröivät sisäisiä ja ulkoisia ärsykkeitä, joiden perusteella saatamme joskus lähteä toimimaan jopa oman etumme vastaisesti.

Mitä tulee henkilökohtaisiin ominaisuuksiimme, lähdemme kaikki eri lähtökohdista liikkeelle. Esimerkkiominaisuutemme sitkeys on yksi tärkeimmistä ominaisuuksistamme: jaksamalla tehdä oikeita asioista yhä uudelleen ja uudelleen saavutamme haluamiamme tuloksia. Ajaudumme usein ajattelemaan ja uskomaan ominaisuuksiemme tekevän meistä rajallisia: vakuutamme itsemme siitä, että se mikä olen estää minua saavuttamasta asioita, joista unelmoin.

Murramme valmennuksessa myyttejä mahdollisesti haitallisen ajattelutavan muuttamiseksi, jotta saamme uuden uskon itsemme kehittämiseen.

Valmennukseen sisältyy orientoiva ennakkotehtävä sekä kertausvideo valmennuksen jälkeen.

.

 

Ke 6.9. Walk for Jobs -valmistelut, klo 14 – 16

Valmistelevia hommia tapahtumaa varten.

 

Pe 8.9. Walk for Jobs, klo 8:30 – 12, Pyynikin Urheilukenttä

Tampere Walk for Jobs on energinen, liikunnallinen ja erilainen rekrytointitapahtuma. Jo kuudetta kertaa järjestettävä ilmainen Walk for Jobs -tapahtuma kerää yhteen Pirkanmaan rekrytoivat työnantajat ja korkeakoulutetut työnhakijat. Kun yrityksen edustaja kohtaa kiinnostavan työnhakijan, he kiertävät Pyynikin urheilukentän yhdessä kävellen ja jutellen. Tapahtuman aikana käydään satoja rekrykeskusteluja ja työsuhteitakin syntyy.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:
http://uratehdas.fi/walkforjobs
Twitter: @Walk for Jobs
Facebook: Walk for Jobs

Tietoa tapahtumasta saa jakaa eteenpäin, kiitos!

 

To 14.9.Työnhaun sparrausryhmä Uratehtaalla, klo 10 – 12 

 

 

Ti 19.9. Työttömänä opiskelu -info, klo 14-16

Pirkko Saloranta, asiantuntija, TE-toimisto

Haluaisitko kehittää itseäsi pysyäksesi ajantasalla, opiskella jotakin kokonaan uutta tai haluaisitko vain jotakin virikettä arkea piristämään? Tule kuulemaan TE-palvelujen asiantuntijan vinkit työttömänä työnhakijana opiskelun pelisäännöistä, periaatteista ja case-esimerkeistä. Tilaisuuden loppupuolella on mahdollisuus yleiseen tai omaan tilanteeseen liittyvään keskusteluun.

 

Ke 20.9. Voiko oma ajattelutapa olla pullonkaula – mahdollisuudet toisenlaisen ajattelumallin takana, klo 9 – 13 (Koulutus alkaa klo 9:30)

Sami J. Viitanen, Sami on kouluttamisen ammattilainen 14 vuoden koulutus- ja 20 vuoden työelämäkokemuksella ja hän on tehnyt yhteistyötä ympäri Suomea useiden työllistymistä edistävien hankkeiden ja projektien kanssa jo useita vuosia.

Huomaa! Koulutuskokonaisuus on jaettu kahteen itsenäiseen osaan, joista toinen järjestetään 6.9. ja toinen 20.9. Voit osallistua joko koko kokonaisuuteen eli molempiin päiviin tai vain jompaankumpaan. Molemmat osat kuitenkin erisisältöisiä. Molempiin osiin pitää myös ilmoittautua erikseen.

Tapamme ajatella kehittyy elämämme aikana ja siihen vaikuttavat lukuisat tekijät: lapsuutemme, koulutuksemme, ihmissuhteemme ja elämän aikana koetut onnistumiset ja haasteet. Tämä ikioma ja yksilöllinen ajatusmallimme voi olla meille joko onnistumisen ehtymätön lähde tai rajoitin. Usein toimintamme ja päätöksemme ovat seurausta ajatusketjuista, joissa ajatus seuraa toistaan emmekä kyseenalaista ajatuksen aitoutta tai todenmukaisuutta! Aivomme rekisteröivät sisäisiä ja ulkoisia ärsykkeitä, joiden perusteella saatamme joskus lähteä toimimaan jopa oman etumme vastaisesti.

Mitä tulee henkilökohtaisiin ominaisuuksiimme, lähdemme kaikki eri lähtökohdista liikkeelle. Esimerkkiominaisuutemme sitkeys on yksi tärkeimmistä ominaisuuksistamme: jaksamalla tehdä oikeita asioista yhä uudelleen ja uudelleen saavutamme haluamiamme tuloksia. Ajaudumme usein ajattelemaan ja uskomaan ominaisuuksiemme tekevän meistä rajallisia: vakuutamme itsemme siitä, että se mikä olen estää minua saavuttamasta asioita, joista unelmoin.

Murramme valmennuksessa myyttejä mahdollisesti haitallisen ajattelutavan muuttamiseksi, jotta saamme uuden uskon itsemme kehittämiseen.

Valmennukseen sisältyy orientoiva ennakkotehtävä sekä kertausvideo valmennuksen jälkeen.

 

To 21.9. Työnhaun sparrausryhmä Uratehtaalla, klo 10 – 12

Työnhaun sparrausryhmässä mietitään yhdessä eri tapoja työllistyä ja löytää avoimia ja piilotyöpaikkoja. Ryhmässä myös tsempataan toisia työnhaussa, työnantajien kontaktoinnissa ja konkreettisesti työnhakudokumenttien tekemisessä. Ryhmä itse määrittelee tuloksellisimman toimintatavan tavoitteidensa saavuttamiseksi. Ryhmää vetää uratehtaalainen, joka on itsekin työnhaussa.

 

Ti 26.9. Duunipäivä Uratehtaalla – teemana LinkedIn-profiilin päivitys, klo 12 – 15

Tuo mukanasi oma laite, paperit tai vaikka kirja ja tule tekemään omia työnhakuhommia yhdessä toisten kanssa. Ohjelmassa vuorottelevat hiljaiset työskentelyosiot ja keskustelu- / kommentointiosiot. Päivän teemana on LinkedIn-profiili, mutta voit halutessasi työstää myös  jotakin muuta tärkeää työnhakuteemaasi.

 

Ke 27.9. Haastattelu -koulutus, klo 9 – 13

Jani Kallio, Voima

Valmennuksen tavoitteena on antaa eväitä tuleviin haastatteluihin valmistautumista varten ja auttaa onnistumaan haastattelussa. Valmennuksessa käydään myös läpi, miten haastatteluun valmistaudutaan, miten tuodaan omat vahvuudet esiin ja mitä tapahtuu haastattelun jälkeen. Työhaastatteluvalmennus sisältää käytännönläheisiä vinkkejä, keskustelua ja pienryhmätehtävän.

Valmentajan toimii Henkilöstötalo Voiman Jani Kallio. Jani on toiminut rekrytointien ja suorahaun parissa yli 16 vuotta ja hänellä on myös uravalmennuskokemusta. Jani itse oli muutostilanteessa vuosi sitten ja jakaa myös omakohtaisia kokemuksia omasta hakuprosessistaan. Lisää Janin taustasta voit katsoa LinkedInistä sekä Janin työnhakusivustosta.

 

To 28.9. Työnhaun sparrausryhmä Uratehtaalla, klo 10 – 12   

Työnhaun sparrausryhmässä mietitään yhdessä eri tapoja työllistyä ja löytää avoimia ja piilotyöpaikkoja. Ryhmässä myös tsempataan toisia työnhaussa, työnantajien kontaktoinnissa ja konkreettisesti työnhakudokumenttien tekemisessä. Ryhmä itse määrittelee tuloksellisimman toimintatavan tavoitteidensa saavuttamiseksi. Ryhmää vetää uratehtaalainen, joka on itsekin työnhaussa.

 

Lokakuu 2017

 

 

Ma 2.10. Työsopimus – elämäsi tärkein allekirjoitus, klo 13 – 16

Jani Huhtamella, Insinööriliiton koulutusasiamies. Jani vastaa mm. liiton koulutuksien suunnittelusta ja organisoinnista. Työsopimuksien ja työsuhteen ehtojen asiantuntijaksi hän on tullut käytännön kokemuksen kautta, ensin luottamusmiehenä sekä TES-neuvottelijana sekä vuodesta 2013 alkaen nykyisessä tehtävässään.  

Koulutuksessa perehdytään työsopimuksen sisältöön ja työsopimusta solmittaessa erityistä huomiota vaativiin kohtiin. Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen osallistujilla on parempi valmius perehtyä heille tarjottuihin työsopimuksiin ja arvioida, mihin sopimuksen allekirjoittamisella käytännössä sitoutuu. Sisältö mm. realiteetit sopimistilanteessa, työsopimuksen sisältö käytännössä, erityistä huomiota vaativat pykälät, hyvä työsopimus -pohdinta.

 

Ti 3.10. Miten löytää työura laskutuspalvelun kautta? Esittelyssä Eezy, klo 13 – 15

Johanna Setänen, Eezy, Johanna on toiminut Eezyn palveluksessa asiakasneuvonnan tehtävissä vuodesta 2010. Hänellä on laaja tuntemus alan kehityksestä ja itsensä työllistäjien asemassa tapahtuneista muutoksista.

Eezy on laskutuspalvelu, jonka kautta on mahdollista laskuttaa omia töitään ilman oman yrityksen perustamista. Palvelu sopii niin osa-aikaisen kuin myös päätoimisen työn laskuttamiseen. Eezy on toiminut vuodesta 2008 ja palvelun piiriin on rekisteröitynyt jo yli 20 000 käyttäjää laaja-alaisesti eri aloilta. Itsensä työllistäminen on tuore, ajankohtainen ja moderni tapa tehdä töitä. Perinteisiä työsuhteita on yhä harvemmin tarjolla, mutta osaamiselle on kysyntää. Yrittäjän vastuu kaikkine paperitöineen ei tunnu kaikille kuitenkaan omalta. Laskutuspalvelun avulla on mahdollisuus päästä työmarkkinoille ketterästi ja saada arvokasta työkokemusta. Laskutuspalvelu on joustava vaihtoehto työn tekemisen eri tilanteisiin.

 

To 5.10. Työnhaun sparrausryhmä Uratehtaalla, klo 10 – 12 

Työnhaun sparrausryhmässä mietitään yhdessä eri tapoja työllistyä ja löytää avoimia ja piilotyöpaikkoja. Ryhmässä myös tsempataan toisia työnhaussa, työnantajien kontaktoinnissa ja konkreettisesti työnhakudokumenttien tekemisessä. Ryhmä itse määrittelee tuloksellisimman toimintatavan tavoitteidensa saavuttamiseksi. Ryhmää vetää uratehtaalainen, joka on itsekin työnhaussa.

 

 

Ti 10.10. Työnhaun alkeet, klo 9 – 12:30

Tiina Keskinen ja Jaana Taskula, Uratehdas

Työnhaun alkeet on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat pitkästä aikaa hakemassa töitä tai tarvitsevat kertausta työnhaun perusteista. Käymme läpi miten pääset työnhaussa tehokkaasti alkuun ja pohdimme mm. seuraavia kysymyksiä: Mistä työpaikkailmoituksia löytyy? Kuinka erottaudun muista hakijoista? Pitääkö soittaa ja jos pitää, niin milloin ja kenelle? Kuinka työpaikkailmoitusta analysoidaan? Pitääkö joka paikkaan olla erilainen hakemus ja CV? Miten kirjoittaa työhakemus? Mitä CV:ssä pitää lukea? Kuinka pitkä on sopivan pitkä CV? Millä kielellä? Haenko töitä 24/7?

 

To 12.10. Työnhaun sparrausryhmä Uratehtaalla, klo 10 – 12 

Työnhaun sparrausryhmässä mietitään yhdessä eri tapoja työllistyä ja löytää avoimia ja piilotyöpaikkoja. Ryhmässä myös tsempataan toisia työnhaussa, työnantajien kontaktoinnissa ja konkreettisesti työnhakudokumenttien tekemisessä. Ryhmä itse määrittelee tuloksellisimman toimintatavan tavoitteidensa saavuttamiseksi. Ryhmää vetää uratehtaalainen, joka on itsekin työnhaussa.

 

Ke 18.10 Työhaastattelu Workshop, klo 9-12

Tiina Keskinen ja Jaana Taskula, Uratehdas

Workshopissa harjoittelemme työhaastattelutilannetta ja annamme ja saamme palautetta ja ehdotuksia, kuinka kehittää eteenpäin.

 

Ti 24.10. Soveltuvuusarviointivalmennus, klo 9 – 13

Hanna Nyqvist, MPS-Yhtiöt. Hanna on psykologian maisteri ja kokenut työkäyttäytymisen asiantuntija, jonka ydinosaamisiin kuuluvat oikeiden osaajien löytäminen sekä soveltuvuuden ja potentiaalin arvioiminen, esimiesten ja työyhteisöjen valmentaminen sekä työnhakijoiden tukeminen työnhakutilanteessa.

Mitä korkeakoulutettujen työnhakijoiden on hyvä tietää rekrytointiprosessin loppupäästä, kun ollaan kärkiehdokkaiden joukossa lähellä valintapäätöstä? Mikä on soveltuvuusarviointien rooli rekrytointiprosessissa? Mitä arviointipäivän aikana tapahtuu ja miten siihen tulisi valmistautua? Millaisia erilaisia arviointimenetelmiä käytetään ja mitä niistä saadaan irti? Valmennuksen tavoitteena on työnhaun tukeminen lisäämällä tietoa soveltuvuusarvioinneista. Samalla kannustetaan itsetuntemuksen lisäämiseen pohjaksi omalle työnhaulle. Koulutukseen osallistujille toimitetaan etukäteen sähköiset linkit MPS:n laatimaan motivaatiokyselyyn, jonka tulokset he saavat valmennuspäivässä. Ilmoittautuneiden yhteystiedot siis toimitetaan etukäteen MPS:n valmentajalle.

 

Ke 25.10. Itsensä markkinointi työnhaussa ja kuinka Eilakaisla voi auttaa uuden uran löytämisessä, klo 14:00 – 16:00

Katri Majuri, Eilakaisla. Katri on kokenut rekrytointitoimeksiantojen läpiviejä sekä soveltuvuusarviointien ja uudelleensijoitusvalmennusten tekijä, jolla on hallussaan myös BtoB näkökulma.

Osa 1. Tuntuuko oman osaaminen ”mainostaminen” tai ”kauppaaminen” hankalalta? Mitkä ovat minun ”vahvuuteni”? Miksi/missä olen ”parempi” kuin muut? Tule kuulemaan ammattilaisen vinkit liittyen itsensä markkinointiin, oman osaamisen ja vahvuuksien esittelyyn ja haastattelutilanteessa toimimiseen. Osa 2. Miten henkilöstöpalvelualan yritys voi auttaa uuden työuran löytämisessä? Millainen yhteistyökumppani Eilakaisla on rekrytointiprosessissa tai henkilöstönvuokrauksessa työnhakijan näkökulmasta?

 

To 26.10. Työnhaun sparrausryhmä Uratehtaalla, klo 10 – 12 

Työnhaun sparrausryhmässä mietitään yhdessä eri tapoja työllistyä ja löytää avoimia ja piilotyöpaikkoja. Ryhmässä myös tsempataan toisia työnhaussa, työnantajien kontaktoinnissa ja konkreettisesti työnhakudokumenttien tekemisessä. Ryhmä itse määrittelee tuloksellisimman toimintatavan tavoitteidensa saavuttamiseksi. Ryhmää vetää uratehtaalainen, joka on itsekin työnhaussa.

 

Ti 31.10. Kurkistus henkilöbrändäykseen. Töihin Manpowerin kautta? klo 10-12

Tuuli Lamminmäki, Area Manager, Manpowergroup, Tuuli on toiminut kahdeksan vuoden ajan laajasti eri toimialojen ja organisaatiotahojen henkilövalintojen ja -arviointien sekä henkilöstön kehittämisen parissa.

Brändäytyminen on itsesi kehittämistä, kykysi herättää tunteita, osaamisesi myymistä ja ennen kaikkea itsesi tuomista muiden tietoisuuteen. Kaikkia näitä jokainen tarvitsee työelämässä, mutta myös harrastuksissa ja kaikessa arjen vuorovaikuttamisessa. Tiivis Vahvista henkilöbrändiäsi -kaksituntinen on ajatuksia herättelevä kurkistus henkilöbrändäykseen sekä omien kyvykkyyksiesi tunnistamiseen ja oman potentiaalin valjastamiseen.

ManpowerGroup on henkilöstö- ja työvoimaratkaisujen sekä ulkoistettujen palveluratkaisujen asiantuntija, kehittäjä ja tuottaja. Se – Manpower, Experis, Rigth Management ja ManpowerGroup – täyttää Suomessa vuosittain noin 7000 työpaikkaa ja lähes 3000 osaajaa työskentelee sen kautta asiakasyrityksissä eri toimialoilla operatiivisista tehtävistä johtotasolle. Voisiko täältä löytyä sinunkin seuraava unelmatyöpaikka?

 

 

To 31.10. CV Workhop, klo 13 – 15.30

Tiina Keskinen ja Jaana Taskula, Uratehdas

Miltä oma CV näyttää rekrytoijan silmin? Onko siinä kaikki tarpeellinen? Onko siinä liikaa? Kuita CV:tä voi kehittää vielä viilaamisen jälkeen? Ota tilaisuuteen mukaan oma CV:si tai sen eri versiot kollegojen kommentoitavaksi. Ota halutessasi mukaan myös työpaikkailmoitus, johon CV:si aiot räätälöidä tai olet jo räätälöinyt. Tässä on mahdollisuus saada rakentavia kommentteja oman CV:n jatkokehittelyyn sekä asettua itse rekrytoijan asemaan ja antaa kommentteja kollegan CV:stä.

 

 

 

Marraskuu 2017

 

To 2.11. Työnhaun sparrausryhmä Uratehtaalla, klo 10 – 12 

Työnhaun sparrausryhmässä mietitään yhdessä eri tapoja työllistyä ja löytää avoimia ja piilotyöpaikkoja. Ryhmässä myös tsempataan toisia työnhaussa, työnantajien kontaktoinnissa ja konkreettisesti työnhakudokumenttien tekemisessä. Ryhmä itse määrittelee tuloksellisimman toimintatavan tavoitteidensa saavuttamiseksi. Ryhmää vetää uratehtaalainen, joka on itsekin työnhaussa.

 

Ti 7.11. Työhakemus Workshop, klo 9 – 12

Tiina Keskinen ja Jaana Taskula, Uratehdas

Tule saamaan ja antamaan vinkkejä ja rakentavaa palautetta työhakemuksista. Rakennetaan yhdessä erilaisia hakemuksia perustuen työpaikkailmoituksen syvälliseen tulkintaan. Tarvitset mukaan oikean työpaikkailmoituksen tai hahmotelman piilotyöpaikasta sinua kiinnostavassa yrityksessä / toimialalla. Samoin tarvitset mukaan ainakin hahmotellun hakemuksesi ko. työpaikkaan. Halutessasi voit antaa oman hakemuksesi ryhmälle kommenttikierrosta varten.

 

Ti 7.11. Minustako yrittäjä? -info, klo 13 – 15

Kaj Heiniö, Ensimetri

Haetko uusia mahdollisuuksia oman osaamisen hyödyntämiseen tai vaikka yrittäjyyteen? Tule kuuntelemaan Ensimetrin uusimmat terveiset. Infossa käsiteltäviä aiheita ovat ainakin:

*Yrittäjyys
*Yritysidea
*Liiketoimintasuunnitelman laatiminen
*Rahoitus-, kannattavuus- ja myyntilaskelmat
*Yritysmuodot
*Rahoituksen järjestäminen
*Verotus
*Starttiraha
*Vakuutukset

 

Ke 8.11. Miten pidän yllä työnhakuvirettäni?, klo 9:30 – 13:00

Petra Bedda, Puunto Oy, Petra on työhyvinvointivalmentaja, ICF:n hyväksymä MB elämäntaidon valmentaja ja lisensoitu Firework Career Coach © korkeakoulututkinnon ja pedagogisen pätevyyden lisäksi. Petra on valmentanut satoja ihmisiä verkossa ja livenä hyvinvoinnin, uran ja itsensä johtamisen teemoista tarjoten konkreettisia työkaluja innostavasti, myönteisesti ja arvostaen.

Työnhakuun tarvitaan myönteisiä voimavaroja, hyvää itsetuntemusta sekä kykyä johtaa itseään. Koulutuksella vahvistetaan psykologisen pääoman ulottuvuuksia – sitkeys, itseluottamus, toiveikkuus ja myönteisyys – joita työttömyys on voinut horjuttaa. Ulottuvuuksia vahvistamalla kasvatetaan yksilön tunnetta ja kokemusta kyvystä olla ohjaksissa omassa elämässään myös muutostilanteessa.

Koulutuksen tuloksena osallistujan ammatti-identiteetti vahvistuu, luottamus omaan työllistymiseen kasvaa, kyky tunnistaa omia yksilöllisiä stressireaktioita kasvaa samalla kun stressinhallintataidot kasvavat mm. Mind-body Bridging -stressinhallintatyökalun avulla. Osallistujan elämänhallinnan tunne vahvistuu, mikä on tärkeä hyvinvoinnin lähde etenkin silloin, kun työnhaku ei tuota tulosta.

 

To 9.11. Työnhaun sparrausryhmä Uratehtaalla, klo 10 – 12 

Työnhaun sparrausryhmässä mietitään yhdessä eri tapoja työllistyä ja löytää avoimia ja piilotyöpaikkoja. Ryhmässä myös tsempataan toisia työnhaussa, työnantajien kontaktoinnissa ja konkreettisesti työnhakudokumenttien tekemisessä. Ryhmä itse määrittelee tuloksellisimman toimintatavan tavoitteidensa saavuttamiseksi. Ryhmää vetää uratehtaalainen, joka on itsekin työnhaussa.

 

 

Ti 14.11. Työnhaun ruotsi koulutus, klo 9 – 12 

Koulutus koostuu kolmesta osasta: ti 14.11.,  ke 15.11. ja ke 22.11.

Maiju Vihonen, Maiju on filosofian maisteri, jolla on kokemusta ns. virkamiesruotsin opettamisesta eri korkeakouluissa Tampereella. Opetuksen lähtökohtana Maijulla on suullisen kielitaidon harjoittelu erilaisten suullisten tehtävien kautta, jolloin opiskelijan oma kielitaito pääsee heti käytäntöön ja varmuus kielen käyttämisestä kasvaa.

14.11. Teemana on oman alan sanasto, ennakkotehtävä ja mallit. Opettelemme kertomaan omasta alasta. Käymme myös läpi sähköpostimalleja sekä hakemusmalleja.

15.11. Teemana työnhaku ruotsiksi. Harjoittelemme hissipuhetta ruotsiksi. Simuloimme myös työnhakutilanteita.

22.11. Teemana small talk ruotsiksi sekä kirjoitustehtävän läpikäyminen (palautetaan ohjeiden mukaan viimeistään 19.11.). Käymme läpi peruskielioppia tekstien perusteella. On myös aikaa korjata omaa tekstiä. Lopuksi småprat på svenska!

Ennakkotehtävät:

1. Lue oman alan blogia ruotsiksi ja kirjoita siitä itsellesi sanastoa. Etsi esimerkiksi googlen hausta: ”blogg svenska som andraspråk”. Jos sopivaa blogia ei tahdo löytyä, hyödynnä ruotsinkielisiä oman alan yritysten kotisivuja. Käytä mielikuvitusta etsimisessä. Tärkeintä on, että löydät sopivaa oman alan sanastoa.

2. Kirjoita esittely omasta osaamisesta ruotsiksi viimeistään 19.11.2017 mennessä.

Välkommen till kursen!

 

Ti 14.11. Duunipäivä Uratehtaalla – teemana Työnhaun projektisuunnitelma, klo 13 – 16

Tuo mukanasi oma laite, paperit tai vaikka kirja ja tule tekemään omia työnhakuhommia yhdessä toisten kanssa. Ohjelmassa vuorottelevat hiljaiset työskentelyosiot ja keskustelu- / kommentointiosiot. Päivän teemana on projektisuunnitelma työnhaulle, mutta voit halutessasi työstää myös  jotakin muuta tärkeää työnhakuteemaasi.

 

 

Ke 15.11. Työnhaun ruotsi -koulutus, klo 9 – 12

Maiju Vihonen

Osa 2: Teemana työnhaku ruotsiksi. Harjoittelemme hissipuhetta ruotsiksi. Simuloimme myös työnhakutilanteita.

Ks koko kuvaus 14.11. -koulutuksen kohdalta.

 

Ke 15.11.  Oman osaamisen tunnistaminen ja näkyväksi tekeminen, klo 13 – 16

Nina Juhava, Suomen Ekonomit, Suomen Ekonomien uravalmentaja KTM Ninalla on pitkä kokemus rekrytointi ja uudelleensijoittumisalalta.

HUOM! Kouluttaja vaihtunut (Ninan esitys siirtyy myöhempään ajankohtaan). Tässä tilaisuudessa kouluttajana toimii Timo Ketola Voimalta. Hän on taustaltaan myös uravalmentaja ja toimii nykyään ammattirekrytoijana.

Tämän osallistavan ja interaktiivisen valmennuksen tavoitteena on oppia tunnistamaan oma osaaminen ja saada keinoja oman osaamisen näkyväksi tekemiseen ja ilmaisemiseen. Iltapäivän aikana pohditaan, mitä osaaminen on ja tehdään oma osaamiskartta. Tilaisuuden jälkeen jokainen osallistuja osaa kertoa omasta keskeisestä osaamisestaan luontevasti ja konkreettisesti.

 

To 16.11. Työnhaun sparrausryhmä Uratehtaalla, klo 10 – 12 

Työnhaun sparrausryhmässä mietitään yhdessä eri tapoja työllistyä ja löytää avoimia ja piilotyöpaikkoja. Ryhmässä myös tsempataan toisia työnhaussa, työnantajien kontaktoinnissa ja konkreettisesti työnhakudokumenttien tekemisessä. Ryhmä itse määrittelee tuloksellisimman toimintatavan tavoitteidensa saavuttamiseksi. Ryhmää vetää uratehtaalainen, joka on itsekin työnhaussa.

 

 

Ti 21.11. Oman osaamisen ”myyminen” helpommaksi B2B-myyntiprosessin keinoin, Osa 1., klo 9 – 12

Ari Paananen (KTM), JULMA consulting Oy / konsultointipalvelu ProSupport Ari on toiminut yrittäjänä 10 vuotta myynti- sekä suorahaku- ja rekrytointikonsulttina. Nykyään hän mm. auttaa yrityksiä integroimaan etätapaamiset osaksi myyntiprosessia.

Valmennuksen tavoite on antaa sinulle eväitä oman osaamisen tuotteistamiseen sekä sen ”myymiseen”. Tässä koulutuksen osassa aiheina ovat mm. oman osaamisen esiin nostaminen hyötyjen kautta, B2B-myyntiprosessin perusteet ja näiden aiheiden linkitys rekrytointitilanteeseen.

Oman osaamisen tuotteistamisessa olennaista on myyntinäkökulma: mitä asiakas todennäköisesti arvostaa ja haluaa kuulla. Oma osaaminen kannattaa tarjota hyötyjen kautta, houkuttelevalla tavalla ja mieluite muista erottuen. Kun myyntiviesti on kirkas, pitää puntaroida eri vaihtoehtoja esittää asia yritykselle. Pitää huomioida, että kyseessä on prosessi, jossa yksi vaihe johtaa toiseen. Ensimmäinen puhelu tuskin johtaa rekrytointiin, vaan sen tarkoitus on päästä seuraavaan vaiheeseen. Myyntiprosessin ymmärrys auttaa sinua onnistumaan paremmin. On myös hyvä ymmärtää, että montako puhelua yhden tapaamisen saaminen saattaa vaatia. Koulutuksessa käsitellään mm. myynnin lainalaisuuksia, miten oman osaamisen myyntiprosessi viedään läpi, miten helpotat työnantajan rekrytointipäätöksen tekemistä ja miten piilotyöpaikkaa etsitään yrityksistä.

Koulutus on kaksiosainen, mutta voi tarvittaessa osallistua myös vain toiseen koulutuksen osaan. Ilmoittautuessasi ilmoittaudut molempiin koulutuksen osiin.

 

Ke 22.11. Työnhaun ruotsi -koulutus, klo 9 – 12 

Maiju Vihonen

Osa 3: Teemana small talk ruotsiksi sekä kirjoitustehtävän läpikäyminen (palautetaan ohjeiden mukaan viimeistään 19.11.). Käymme läpi peruskielioppia tekstien perusteella. On myös aikaa korjata omaa tekstiä. Lopuksi småprat på svenska!

Ks koko kuvaus 14.11. -koulutuksen kohdalta.

 

Ke 22.11. Hissipuhe Workshop, klo 14 – 16

Tiina Keskinen & Jaana Taskula, Uratehdas

Miltä tuntuisi osata kertoa omasta osaamisesta muutamalla sanalla niin, että keskustelukumppanisi alkaa spontaanisti kysellä lisätietoja sinusta? Hyvä hissipuhe on lyhyt ja ytimekäs sekä kertoo, millä lailla rekrytoija tai yritys hyötyy työllistäessään sinut. Se sisältää myös koukun, joka saa rekrytoijan haluamaan kuulla lisää sinusta ja osaamisestasi.

Tule esittämään oma hissipuheraakileesi ja työstämään sitä eteenpäin kollegan palautteen avittamana. Tarkoituksena on selkeyttää ja kiteyttää omasta osaamisesta kertomista.

 

To 23.11. Työnhaun sparrausryhmä Uratehtaalla, klo 10 – 12 

Työnhaun sparrausryhmässä mietitään yhdessä eri tapoja työllistyä ja löytää avoimia ja piilotyöpaikkoja. Ryhmässä myös tsempataan toisia työnhaussa, työnantajien kontaktoinnissa ja konkreettisesti työnhakudokumenttien tekemisessä. Ryhmä itse määrittelee tuloksellisimman toimintatavan tavoitteidensa saavuttamiseksi. Ryhmää vetää uratehtaalainen, joka on itsekin työnhaussa.

 

Ti 28.11. Oman osaamisen ”myyminen” helpommaksi B2B-myyntiprosessin keinoin, Osa 2., klo 9 – 12

Ari Paananen (KTM), JULMA consulting Oy / konsultointipalvelu ProSupport Ari on toiminut yrittäjänä 10 vuotta myynti- sekä suorahaku- ja rekrytointikonsulttina. Nykyään hän mm. auttaa yrityksiä integroimaan etätapaamiset osaksi myyntiprosessia.

Valmennuksen tavoite on antaa sinulle eväitä oman osaamisen tuotteistamiseen sekä sen ”myymiseen”. Tässä koulutuksen osassa aiheina ovat mm. B2B-myyntiprosessin pilkkominen osiin, kuinka käytännössä soveltaa työnhaussa B2B-myyntiprosessia ja vinkkejä ammattimyyjien käyttämistä keinoista ja apuvälineistä, jotka ovat helposti työnhakijan saatavilla.

Oman osaamisen tuotteistamisessa olennaista on myyntinäkökulma: mitä asiakas todennäköisesti arvostaa ja haluaa kuulla. Oma osaaminen kannattaa tarjota hyötyjen kautta, houkuttelevalla tavalla ja mieluite muista erottuen. Kun myyntiviesti on kirkas, pitää puntaroida eri vaihtoehtoja esittää asia yritykselle. Pitää huomioida, että kyseessä on prosessi, jossa yksi vaihe johtaa toiseen. Ensimmäinen puhelu tuskin johtaa rekrytointiin, vaan sen tarkoitus on päästä seuraavaan vaiheeseen. Myyntiprosessin ymmärrys auttaa sinua onnistumaan paremmin. On myös hyvä ymmärtää, että montako puhelua yhden tapaamisen saaminen saattaa vaatia. Koulutuksessa käsitellään mm. myynnin lainalaisuuksia, miten oman osaamisen myyntiprosessi viedään läpi, miten helpotat työnantajan rekrytointipäätöksen tekemistä ja miten piilotyöpaikkaa etsitään yrityksistä.

 

Ti 28.11. Oman osaamisen tunnistaminen ja näkyväksi tekeminen, klo 13 – 16

Nina Juhava, Suomen Ekonomien uraohjaaja

Tämän osallistavan valmennuksen tavoitteena on oppia tunnistamaan oma osaaminen ja saada keinoja oman osaamisen näkyväksi tekemiseen ja ilmaisemiseen. Iltapäivän aikana pohditaan, mitä osaaminen on ja tehdään oma osaamiskartta. Tilaisuuden jälkeen jokainen osallistuja osaa kertoa omasta keskeisestä osaamisestaan luontevasti ja konkreettisesti.

Ke 29.11. Oma osaaminen näkyviin työnhakuvideolla, klo 9 – 13

Pauliina Mäkelä, Kinda Oy, Pauliina on sosiaalisen median asiantuntija, kouluttaja ja innovatiivinen käyttäjä. https://kinda.fi/pauliina/

Koulutuksessa käydään käytännönläheisesti läpi kuinka työnhakuvideo tehdään ja mitä tekemisessä tarvitsee ottaa huomioon. Koulutuksessa harjoitellaan videon tekemistä ja miten oma osaaminen saadaan siinä esille. Koulutuksessa jokainen tekee ensimmäisen version omasta työnhakuvideostaan. Video jää sinun käyttöösi ja päätät itse missä sen julkaiset. Tarvitset mukaan oman älypuhelimen. Koulutuksessa saat vinkkejä ja esimerkkejä työnhakuvideon hyödyntämiseen työnhaussa ja somessa.

Suosittelemme, että harjoittelet omasta osaamisesta kertomista ennakkoon ja aiheeseen sopivia koulutuksia ja workshoppeja Uratehtaalla ovat esim. ke 22.11. hissipuhe workshop, ti 21.11. ja ti 28.11. B2B-myyntiprosessin hyödyntäminen oman osaamisen ”myymisessä” ja ke 15.11. Oman osaamisen tunnistaminen ja näkyväksi tekeminen.

To 30.11. Työnhaun sparrausryhmä Uratehtaalla, klo 10 – 12 

Työnhaun sparrausryhmässä mietitään yhdessä eri tapoja työllistyä ja löytää avoimia ja piilotyöpaikkoja. Ryhmässä myös tsempataan toisia työnhaussa, työnantajien kontaktoinnissa ja konkreettisesti työnhakudokumenttien tekemisessä. Ryhmä itse määrittelee tuloksellisimman toimintatavan tavoitteidensa saavuttamiseksi. Ryhmää vetää uratehtaalainen, joka on itsekin työnhaussa.

 

Ti 5.12. Työhaastattelu Workshop, klo 9 – 12

Tiina Keskinen ja Jaana Taskula, Uratehdas

Workshopissa harjoittelemme työhaastattelutilannetta ja annamme ja saamme palautetta ja ehdotuksia, kuinka kehittää eteenpäin.

 

Ti 12.12. LinkedIn Workshop, klo 9 – 12

Tiina Keskinen, Uratehdas

Tässä workshopissa päivitetään omaa LinkedIn-profiilia. Ota mukaan oma laite, jolla päivittäminen on mahdollista workshopin aikana. Oletuksena on, että sinulla on jo ainakin LinkedIn-profiilin runko luotuna. Workshopissa hiomme jokainen omaa profiiliamme paremmaksi ja löydettävämmäksi sekä kommentoimme ja vinkkaamme toisillemme parannusehdotuksia.

 

Ti 12.12. Tiedätkö, mikä sinua OIKEASTI motivoi?, klo 14-16

Annamaija Tolvila, Luotain Consulting Oy, Annamaija on sertifioitu RMP Motivaatiovalmentaja, ratkaisukeskeinen valmentaja ja työnohjaaja (STOry). Lisäksi hänellä on korkeakoulututkinto ja pedagoginen pätevyys. Annamaija valmentaa ja ohjaa sekä työyhteisöjä että yksilöitä kohti parempaa työelämää ja myös kohti uutta uraa.

Kun ihminen tuntee omat motivaatiotekijänsä, on liiallisen stressin välttäminen helpompaa. Työnhaussa ja uuden uran etsimisessä ja löytymisessä on ensiarvoisen tärkeä tietää, mitkä asiat ja tekijät motivoivat juuri sinua. Annamaijan alustuksessa käydään läpi 16 elämän perusmotiivia ja pohditaan yhdessä niiden vaikutusta työnhakuun ja itsensä ja osaamisensa markkinoimiseen.

RMP Motivaatioprofiili -menetelmä/testi kertoo, mikä sinua motivoi ja ajaa eteenpäin elämässä. Menetelmän kehittäjä Steven Reiss on sanonut: ”Jos ihminen ei voi tai saa elää omien perustarpeidensa mukaan, hän kuluttaa paljon energiaa turhaan”. Tämän seurauksena ihminen voi stressaantua ja jopa uupua.

Tämä motivaatioluento ei sisällä henkilökohtaista motivaatioprofiilia. Mikäli haluat omakustanteisesti hankkia oman RMP Motivaatioprofiilin, sovithan asiasta suoraan Annamaijan kanssa paikanpäällä tai annamaija.tolvila@luotain.net.

 

Ke 13.12. Miten onnistun työnhaussa?, klo 9:30 – 12:00 

Tuija Sironen, Tuijalla on vankka kokemus esimies- ja HR-työstä teollisuudesta sekä rekrytointikokemusta 25 vuotta.

Päivän teemoja ovat osaaminen, persoona, motivaatio sekä onnistumisista ja epäonnistumisista kertominen. Koulutuksen jälkeen osallistujat voivat rakentaa ja täydentää aikaansaannoksiaan, tietävät niiden merkityksen haastattelussa, ymmärtävät mikä merkitys on osaamisen, persoonan ja motivaation esilletuomisessa sekä tietävät mitä rekrytoijat arvostavat.

 

 

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

TEK - Tekniikan akateemiset Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Myynnit & Markkinoinnin Ammattilaiset Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry