Uratehdas

Uratehdas-hankkeen rahoitus on päättynyt 31.12.2021. Uratehdas kiittää ja kumartaa asiakkaitaan, sidosryhmiä sekä yhteistyökumppaneitaan kuluneista vuosista!

——————————–

Mikä on Uratehdas?

 

Uratehtaan tavoitteena on pirkan­maalaisten korkeakoulutettujen tai vastaavissa työtehtävissä työskennelleiden työtä etsivien ammattilaisten työnhaku­valmiuksien edis­tä­minen. Toiminnassamme on mukana työttömiä työnhakijoita, jotka ovat taustakoulutukseltaan mm. insinöörejä, diplomi-insinöörejä, ekonomeja, tradenomeja, luonnontieteilijöitä, yhteiskunta- ja kasvatustieteilijöitä sekä myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia.

Uratehtaalaiset ovat työllistyneet esim. seuraavanlaisiin tehtäviin: Accounting Specialist, Area Sales Manager, avainasiakaspäällikkö, BI-asiantuntija, Communications Specialist, Customer Success Manager, Design Engineer, Digital Marketing Coordinator, Director of Business Development and Sales, Documentation specialist, etuuskäsittelijä, henkilöstöasiantuntija, kehittämiskoordinaattori, kehitysinsinööri, kirjastovirkailija, koulutussuunnittelija, laatuinsinööri, Project Manager, liikennesuunnitteluinsinööri, logistikko, markkinointisuunnittelija, Materials Engineer, myyntineuvottelija, opintosihteeri, osastosihteeri, palvelupäällikkö, ohjelmoija, projektipäällikkö, projektitutkija, rekrytointikoordinaattori, Safety Specialist, Service Manager, talous- ja hallintosihteeri, talouspäällikkö, tarkastaja, Technical Writer, toimistosihteeri, toimistotyöntekijä, tuotantopäällikkö, viestinnän asiantuntija, viestintä- ja markkinointikoordinaattori, sosiaalityöntekijä ja ympäristöinsinööri.

Uratehdas auttaa sinua työnhakija matkallasi kohti seuraavaa ura-askelta. Toiminnassamme mukana olevana  löydät seuraavan työpaikkasi itse. Uratehdas auttaa löytämään uusia mahdol­li­suuksia oman osaa­misen hyödyn­tämiseen työ­markkinoilla sekä tarjoaa uraohjausta ja -neuvontaa. Järjestämme monipuolisia ja laadukkaita työnhakuun liittyviä valmennuksia sekä pienryhmätoimintaa. Autamme sinua myös oman yksilöllisen motivaatioprofiilisi ja ajattelutyylisisi tunnistamisessa oikean työpaikan ja -tehtävän mahdollistamiseksi. Tuemme myös työttömän työnhakijan määräaikaishaastatteluihin liittyvien työllistymissuunnitelmien tekemisessä halutessasi myös työ-ja toimintakykyarviointia apuna käyttäen.

Uratehdas toimii myös aktiivisesti yritysten ja työn­hakijoiden välillä. Uratehdas luo kohtaamisia alueen rekrytoivien yritysten sekä työnhakijoiden välillä välittämällä (piilo)työpaikkoja, järjestämällä tapahtumia ja yritysesittelyjä, LinkedIn-ryhmissä sekä toimimalla yhteistyössä alueen elinkeinoelämää edustavien tahojen kanssa.  Järjestämme myös vuosittain liikunnallisen Walk for Jobs -rekrytointitapahtuman.

Uratehtaan tuloksia vuodelta 2020:

  • 464 mukaan ilmoittautunutta työnhakijaa
  • 134 työllistynyttä työnhakijaa tietojemme mukaan
  • 31 koulutukseen lähtenyttä työnhakijaa tietojemme mukaan
  • 183 tapahtumaa
  • 1042 osallistujakertaa
  • tapahtumapalautteiden keskiarvo 4,2 (kun 5 on paras ja 1 huonoin).

Uratehtaan taustalla on Pirkan­maan omatoimisen työllistymisen tuki PIOTTY ry. Uratehtaan toimintaa rahoittavat Pirkanmaan TE-palvelut, Tekniikan Akateemiset TEK, Insinööriliitto, Tampereen Insinöörit ry, Suomen Ekonomit, Tradenomit, Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto LOIMU ry, Akavan Erityisalat sekä Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut YKA ry. Uratehtaalla on sisarorganisaatiot Helsingissä, Oulussa ja Turussa.

Uratehtaan toiminta on alkanut 1.7.2009. Tavoitteena on jatkaa toimintaa kunnes kohderyhmän työttömyys on merkittävästi vähentynyt.

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry