Uratehtaan palvelut työnhakijalle

Kun olet ilmoittautunut mukaan Uratehtaan toimintaan, nämä kaikki palvelut ovat käytettävissäsi:

 

Valmennukset ja tapahtumat

Uratehtaalla järjestetään työnhakuun liittyviä tapahtumia, kuten koulutuksia, workshoppeja ja infoja. Tapahtumat ovat pääsääntöisesti tiistaisin ja keskiviikkoisin osoitteessa Otavalankatu 9A, Tampere (”Akavan toimisto”). Koulutuksissa saat monipuolista käytännön tietoa ja vinkkejä työnhakuun liittyen. Kouluttajina toimivat kokeneet ammattikouluttajat. Kun olet ilmoittautunut Uratehtaan toimintaan mukaan, voit ilmoittautua haluamiisi tapahtumiin. Lue lisää tulevista tapahtumistamme ja tapahtumien sisältökuvauksista.

 

Työnhaun sparrausryhmät

Oletko kiinnostunut osallistumaan työnhaun vertaisryhmätoimintaan Uratehtaalla ja hakemaan vauhtia sekä uusia näkökulmia omaan työnhakuun? Työnhaun sparrausryhmä on vakituinen 8-10 henkilön ryhmä, joka kokoontuu viikoittain Uratehtaalla auttamaan itseään ja ryhmän jäseniä työnhaussa. Ryhmässä vinkit ja ideat vaihtavat omistajaa sekä pääset keskustelemaan työnhausta sellaisten fiksujen oman alansa osaajien kanssa, jotka ovat kanssasi samassa tilanteessa.

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa, kokoontumiskertoja on noin 10 kpl ja osallistujien toivotaan sitoutuvan ryhmän toimintaan. Ryhmään otetaan max. 10 henkilöä. Ilmoitathan kiinnostuksestasi tulla mukaan ryhmään sähköpostitse Jaanalle tai Tiinalle, jos ryhmään ilmoittautuminen ei ole auki tulevien tapahtumien sivulla.

Työllistymissuunnitelmaehdotuksen päivittäminen

Työttömän työnhakijan tulee osallistua ns. määräaikaishaastatteluun, kun yhdenjaksoinen työttömyys on jatkunut kolme kuukautta ja sen jälkeen aina kolmen kuukauden yhdenjaksoisen työttömyyden jälkeen. Tähän liittyen TE-toimiston sähköisessä Oma asiointi -palvelussa otettiin käyttöön 1.1.2017 alkaen ns. työllistymissuunnitelmaehdotus määräaikaishaastattelun pohjaksi.

Viranomaisten kanssa on sovittu, että Uratehtaalta avustetaan eli fasilitoidaan toiminnassa mukana olevien henkilöiden Oma asiointi-palvelussa sijaitsevan määräaikaishaastattelua tukevan ns. työllistymissuunnitelmaehdotuksen laatimista. Katso lisätietoa tästä.

Halutessasi tähän yhteyteen voidaan liittää myös henkilökohtainen työ- ja toimintakykyarviointi.

 

Yksilöohjaus ja coaching

Uratehdas tarjoaa yksilöohjausta ja coachausta työnhaun eri vaiheisiin. Voit halutessasi varata ajan ja tulla keskustelemaan esimerkiksi silloin, kun:

  • Kaipaat käytännön vinkkejä työnhakudokumentteihisi
  • Pohdit uusia uravaihtoehtoja ja kouluttautumista
  • Seuraavaa ura-askelta suunnitellessasi, haluat paremmin ymmärtää mikä sinua työssäsi motivoi ja miten ajattelusi tyypillisesti ohjautuu – RMP Motivaatio -profiili ja LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -analyysi
  • Haluat selvittää tai kiteyttää mitä osaamista sinulla on
  • Kaipaat tukea ja motivointia työnhakuun
  • Kun kaipaat sparrausta oman tilanteen selkeyttämiseksi, voimavarojen kartuttamiseen tai tukea tilanteeseesi

 

Ryhmäcoaching

Uratehdas tarjoaa ryhmäcoutsausta toiminnassa mukana olevien tarpeiden mukaisesti.

 

Työnhakuun liittyvä neuvonta

Uratehdas tarjoaa työnhakuun liittyvää neuvontaa ja ohjausta. Ota yhteyttä sinua askarruttavasta asiasta!

 

Yritysvierailut – rekrytoija tavattavissa

Rekrytoivat yritykset vierailevat tarpeen mukaan Uratehtaalla kertomassa toiminnastaan ja osaajatarpeistaan. Voimme myös mennä porukalla vierailulle yrityksiin.

 

Walk for Jobs -rekrytointitapahtuma

Uratehdas järjestää syksykauden alussa liikunnallisen Walk for Jobs -rekrytointitapahtuman. Tapahtuma kerää yhteen rekrytoivat yritykset ja pirkanmaalaiset korkeakoulutetut tai vastaavissa tehtävissä toimineet aktiiviset työnhakijat. Walk For Jobs on erilainen ja rento rekrytointitapahtuma: Tule paikalle ”goretexeissäsi”, löydä mielenkiintoinen keskustelukumppani ja kävele kenttäkierros leppoisasti jutellen. Tapahtuman aikana käydään satoja keskusteluja, yhteystiedot vaihtavat omistajaa ja yhteistyön kipinöitä syntyy. Tapahtumaan osallistumisen tiedetään aiheuttaneen työllistymistä. Tapahtuma on maksuton.

 

Viikkokirje

Uratehtaan toimintaan mukaan ilmoittautuneet työnhakijat saavat sähköpostitse viikkokirjeen, jossa kerromme meidän ja muiden työnhakuun liittyvistä tapahtumista sekä muista työnhakuun liittyvistä ajankohtaisista asioista.

 

Uratehtaan some-kanavat

Olemme aktiivisia jakamaan työnhakuun liittyvää tietoa, vinkkejä ja työpaikkailmoituksia myös somessa. Somelinkit löydät sivun oikeasta alalaidasta.

 

Uratehtaan muut työnhakijat

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, mainitsemme Uratehtaan fiksut ja osaavat työnhakijat, jotka ovat mukana Uratehtaan toiminnassa etsiessään seuraavaa työpaikkaansa. Meillä on mukana monen sortin korkeakoulutettuja ja (työ)elämän mukanaan erilaisiin asiantuntija- ja johtotehtäviin kuljettamia rautaisia ammattilaisia. Mukana on tuoreempaa näkemystä ja uuteen suuntaan lähteviä työnhakijoita. Suurin osa mukana olevista henkilöistä on jo kokeneempia konkareita ja ainakin työelämän käänteissään marinoimia osaajia. Osaamisen, näkemyksen ja kokemuksen määrä suorastaan huimaa! Meillä ilmapiiri on rento, vapaamuotoinen ja luottamuksellinen, joten Uratehtaalla käydään todella hyviä keskusteluja, verkostoidutaan ja annetaan arvokkaita vinkkejä kanssatyönhakijoille.

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry