Aktiivimalli

Ajankohtaista aktiivimallista 2020:

TE-palvelut: Aktiivimalli puretaan 2020 alusta lähtien

Kela: Aktiivimalli puretaan 2020 alusta lähtien

Korkeasti koulutettujen kassa KOKO: Aktiivimallin mukaiset leikkaukset työttömyysturvaan jäämässä pois

 


Työttömien työnhakijoiden mahdollisuuksia täyttää aktiivimallin vaatimukset laajennettiin 1.4.2019 alkaen. Uratehdas kuuluu niiden toimijoiden joukkoon, joiden järjestämä työllistymistä tukeva toiminta hyväksytään jatkossa aktiivimallin edellyttämäksi aktiivisuudeksi.

Pääsääntöisesti Uratehtaan koulutukset, workshopit ja Työnhaun sparrausryhmät ovat aktiivimallikelpoista toimintaa.

 

Lisätietoa ja ohjeita Uratehtaan tapahtumiin osallistuville työnhakijoille:

  • Merkitsemme ne tapahtumat, jotka ovat aktiivimallikelpoisia.
  • Aktiivimallikelpoisen tapahtuman tunnistat tapahtumailmoittautumisen merkinnästä ”Tapahtuma on aktiivimallikelpoinen”.
  • Jotta Uratehtaan toiminta hyväksytään aktiivisuudeksi, täytyy osallistujan 65 päivän tarkastelujakson alkaa 1.4. tai sen jälkeen. Oman tarkastelujakson saa selville omalta työttömyysetuuden maksajalta.
  • Uratehdas antaa osallistumisesta todistuksen kullekin osallistumisensa alussa ja lopussa merkinneelle ja näin ollen todistuspyyntönsä esittäneelle osallistujalle henkilökohtaisesti tapahtuman jälkeen sähköpostilla pääsääntöisesti seuraavien viiden arkipäivänä aikana.
  • Kustakin Uratehtaan tapahtumasta saa yhden aktiivisuustodistuksen.
  • Saadakseen todistuksen osallistumisesta, on tapahtumaan tultava ajoissa ja oltava paikalla koko tapahtuman kestoaika.
  • Todistuksen saa vain, jos on itse henkilökohtaisesti paikanpäällä Uratehtaalla.
  • Uratehtaan tapahtumaan osallistuva on itse velvollinen ilmoittamaan aktiivisuudeksi laskettavasta koulutustapahtumasta oman työttömyysetuutensa maksajalle.
  • Tapahtumien toteutuminen ja peruutus: Osallistujan pitää varautua siihen, että aktiivimallikelpoisia tapahtumia voidaan perua esim. jos minimimäärä ilmoittautuneita ei tule täyteen tai muissa äkillisissä ja yllättävissä tapauksissa, jotka estävät tapahtuman järjestämisen. Pyrimme ilmoittamaan peruutuksista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Äkillisissä ja yllättävissä tapauksissa varaamme oikeuden perumiseen hyvin lähellä tapahtumaa.

 

Lisätietoa aktiivimallista TE-palveluitten sivuilta

Lisätietoa aktiivimallista Kelan sivuilta

 

Miksi Uratehdas on aktiivimallikelpoinen:

Uratehtaan järjestämä aktiivimallikelpoinen toiminta on ohjattua tai siitä voi saada palautetta ja toiminnan järjestäjä voi todentaa henkilön osallistumisen.

Järjestäjä on julkista rahoitusta saava muu rekisteröity yhdistys. Julkisella rahoituksella tarkoitetaan työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyden edistämiseen ja työttömyyden torjuntaan tarkoitetuista määrärahoista saatavaa rahoitusta. Myös osarahoitus riittää edellytyksen täyttämiseksi.

Järjestäjä saa julkista rahoitusta / Työvoimapoliittista avustusta Pirkanmaan TE-palveluilta Uratehdas työnhakupalvelut -hankkeeseen. Lisätietoja Pirkanmaan TE-palveluiden sivuilta.

Järjestäjän toimintaa rahoittavat myös Tekniikan Akateemisten liitto TEK ry, Insinööriliitto IL ry, Tampereen Insinöörit ry, Suomen Ekonomit, Tradenomiliitto TRAL ry, Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto LOIMU ry, Myynnin & Markkinoinnin Ammattilaiset MMA, Akavan Erityisalat sekä Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut YKA ry.

 

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin kuusi kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

TEK - Tekniikan akateemiset Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Myynnit & Markkinoinnin Ammattilaiset Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry