Uratehtaan tapahtumien sisältökuvaukset

Koulutus/ valmennus: Koulutusten aiheet liittyvät työnhakuun. Kouluttajana on Uratehtaan ulkopuolinen asiantuntija tai Uratehtaan henkilöstöä. Vinkkaa meille mielenkiintoinen koulutuksen aihe tai kouluttaja!

Workshop: Käytännönläheisiä työpajoja eli workshoppeja, joissa käytännönläheisesti tehdään itse, parin kanssa tai ryhmässä asioita oman työnhaun edistämiseksi. Aiheina ovat olleet esim. CV, hissipuhe ja työhakemus.

Info: Yhteistyökumppani tai kaupallinen toimija, johon tutustuminen voi edistää seuraavan työpaikan löytymistä. Ko. tahon edustaja puhuu yleisestä teemasta sekä esittelee omaa toimintaansa. Meillä on ollut puhumassa esim. yritysten edustajia, suorahakuyritysten edustajia, osuuskuntien ja laskutuspalvelujen edustajia ym.

Duunipäivä: Tuo oma laitteesi, paperisi tai vaikka kirja ja tule tekemään yhdessä työnhakuhommia. Duunipäivän aikana hiljaiset työskentelyjaksot sekä puheliaat tauot vuorottelevat. Duunipäivällä on yleensä jokin teema, kuten LinkedIn-profiilin päivittäminen tai oman ”työnhakukirjanpidon” päivittäminen.

Avoimet ovet: Uratehtaan avoimet ovet on kaikille avoin tapahtuma ja tarkoitettu niin tutuille kuin uusille tutuille. Birgitta ja Markku kertovat lyhyesti Uratehtaasta ja keskustelulle on runsaasti aikaa. Tämä on myös hyvä tilaisuus tulla piipahtamaan, jos edellisestä kerrasta on kulunut aikaa tai vinkata asiasta kavereille jotka hyötyisivät palveluistamme.

Työnhaun sparrausryhmä: Vakituinen ryhmä, joka kokoontuu viikoittain edistämään omaa ja muiden työnhakua. Ryhmässä tapaat muita työnhakijoita ja saat tehoa omaan työnhakuun. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa ja kokoontumiskertoja voi olla 6-8 kertaa osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Ryhmän koko on 8-10 henkilöä. Ryhmä määrittää aiheet tarpeidensa mukaisesti. Ryhmää vetää/ yhteyshenkilönä toimii uratehtaalainen työnhakija. Birgitta ja Markku avustavat tarvittaessa.

Kolmen kuukauden keskustelujen fasilitointiryhmä: Kyseessä on kertaluontoinen ryhmätapaaminen, jossa kukin osallistuja päivittää Kolmen kuukauden keskustelujen eli työttömän työnhakijan määräaikaishaastatteluun kuuluvan työllistymissuunnitelman henkilökohtaiseen Oma asiointi -palveluun. Lisäksi ryhmässä keskustellaan omaan työnhakuun liittyvistä aiheista. Lisätietoja Kolmen kuukauden keskustelujen fasilitoinnista löydät täältä.

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry