Vuorovaikutus ja viestintä työnhakutilanteissa

Vuorovaikutus ja viestintä työnhakutilanteissa

  • 20.10.2021 10:00 — 20.10.2021 12:00
  • Etätapahtuma

Vuorovaikutus ja viestintä työnhakutilanteissa

Keskiviikkona 20.10. klo 10 – 12

Ensivaikutelman merkitys ja pysyvyys ovat jo yleisesti tunnistettuja asioita. Aivan kuten muussakin kanssakäymissä, myös työnhaussa sillä on suuri merkitys. Iso osa työnhausta tapahtuu ilman, että ihmiset tapaavat toisiaan fyysisesti.  Työnhakua valmistellaan, hakupapereita viilataan ja saatetaan soittaa informaatiopuheluita. Kaikki tämä tapahtuu joko ainoastaan kirjallisesti tai niin, että puhutaan puhelimessa. Paljon ihmisen luontaisesta viestinnästä jää siis puuttumaan. Korona-aikana jopa suurin osa haastatteluista on järjestetty etänä, ja voi olla, etteivät työnhakija ja rekrytoiva osapuoli tapaa fyysisesti kertaakaan koko rekrytointiprosessin aikana. Viestinnän merkitys kasvaa kaikissa näissä tapauksissa.

Se miten asiansa saa kirjallisesti tai etänä esitettyä, ja minkälaisen kuvan itsestään näin antaa vaikuttavat suuresti kokonaiskuvaan, siihen eteneekö rekrytointi, ja kuinka hyvä match rekrytoinnissa onnistutaan luomaan.

Koulutuksessa pureudutaan ensivaikutelman antamiseen, vuorovaikutuksen ja viestinnän tärkeyteen ja siihen, miten jokainen voi oppia itselleen luontevimman tavan viestiä, niin että viesti saavuttaa rekrytoijan ilman rikkinäinen puhelin -efektiä.

Kouluttajana toimii FM ja ammatillinen opettaja Salli Joutsenoja, joka toimii TEKissä uravalmentajana. Sallin missio on auttaa ihmisiä löytämään oma, onnellisempi työelämänsä. Valmennus- ja koulutustyössä Salli ammentaa taustastaan rekrytointien ja HR:n parissa. Liittokentässä Salli on valmentanut ja kouluttanut vuodesta 2017.

Liity joukkoon! Ilmoittautuminen on voimassa niin pitkään, kuin alla oleva ilmoittautumislomake on näkyvissä.

Tervetuloa!

 

Ilmoittaudu

Kerro tapahtumasta muillekin

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry