Mitä ohjelmointi on? – Algoritmisen ajattelun perusteet

Mitä ohjelmointi on? – Algoritmisen ajattelun perusteet

  • 19.02.2019 09:00 — 19.02.2019 13:00
  • Otavalankatu 9A, Tampere

Algoritminen ajattelu on eräs 2000-luvun tärkeimmistä työelämätaidoista, sillä se on ohjelmoinnillisen ajattelun perusta. Ohjelmoinnillinen ajattelu taas on kaiken ohjelmoinnin perusta ja digitaalistuva yhteiskunta on pullollaan erilaisia tietoteknisiä järjestelmiä, jotka muodostuvat tietoa käsittelevistä ohjelmista.

Oppimalla algoritmisen ajattelun peruskäsitteet on mahdollista oppia ohjelmoimaan jollain ohjelmointikielellä. Jos opit algoritmisen ajattelun perusteet hyvin, on sinun helpompi omaksua mikä tahansa ohjelmointikieli jatkossa. Tee perustyö hyvin, niin säästät hikeä jatkossa.

Koulutuksen aikana tutustutaan muutamiin algoritmisen ajattelun peruskäsitteisiin ja tutkitaan millaisia ongelmia niiden avulla voidaan ratkaista.

Koulutus on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa ymmärtää alkeita peruskäsitteistöstä, jonka varaan rakennetaan niin oppivat tekoälyjärjestelmät kuin yksinkertaisemmatkin tietojärjestelmät. Koulutus sopii aivan kaikille, sillä lähestymistapa aiheeseen on hyvin ei-tekninen. Ohjelmoinnin logiikkaa ja algoritmiikan perusteita opitaan yhdessä ajattelemalla ja vasta myöhemmässä vaiheessa tartutaan välineisiin, vaikkapa tiettyyn ohjelmointikieleen.

Ota mukaan kannettava tietokone, jossa on selain ja verkkoyhteys. Voit käyttää myös koulutustilan Wi-Fiä. Suurin osa ajastamme kuluu yhdessä ratkottavissa ajatustehtävissä, mutta aivan koulutuksen lopuksi katsomme, miltä ohjelmointikielet näyttävät käytännössä.

Kouluttaja on KTM Juuso Vuorinen Ideal Learning Oy:stä. Juuso on toiminut hyvin monipuolisesti ohjelmistoteollisuudessa. Tutuksi ovat tulleet niin ohjelmoinnin perusteiden opettaminen vasta-alkajille kuin vaativat arkkitehtuurisuunnittelu- ja vaatimusmäärittelytehtävät lukuisten teollisuusyritysten ohjelmistotuotannon kriittisimmistä osista vastaavien ammattilaisten kanssa. Juuson opetusportfolio on poikkeuksellisen laaja käsittäen useita eri ohjelmointikieliä, ohjelmointiparadigmoja ja teknologioita, joista hänellä on myös käytännön kokemusta. Lue tästä lisää Juusosta ja Ideal Learning Oy:stä.

 

Ilmoittaudu viimeistään 12.2. klo 12 mennessä.

Ilmoittaudu

Kerro tapahtumasta muillekin

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

TEK - Tekniikan akateemiset Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Myynnit & Markkinoinnin Ammattilaiset Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry