Blogi työnhaun apuvälineenä – koulutuksen alustus

Blogi työnhaun apuvälineenä – koulutuksen alustus

  • 10.10.2018 13:00 — 10.10.2018 14:00
  • Uratehdas, Otavalankatu 9A, Tampere

Kyseessä on alustus 24.10. järjestettävään Blogi työnhaun apuvälineenä -koulutukseen.

Halutessasi voit osallistua vain toiseen tapahtumista, toki suosittelemme sekä alustukseen että koulutukseen osallistumista.

 

ALUSTUS koulutukseen: Blogi työnhaun apuvälineenä

Onko sinulla osaamista, mutta ei mahdollisuuksia tuoda sitä riittävästi esiin? Kaipaatko näyteikkunaa, joka tarjoaa headhuntereille ja potentiaalisille työnantajille näytteen ammattitaidostasi?

Blogin kirjoittaminen antaa sinulle mahdollisuuden tuoda osaamistasi ja näkemyksiäsi esille useasta eri näkökulmasta. Tule kuulemaan työelämään erikoistuneen kirjoituskouluttajan alustus ja keskustelemaan siitä, voisiko blogi auttaa sinua löytämään unelmiesi työpaikan.

Puhumme ainakin seuraavista aiheista:

Miksi hyvästä kirjoitustaidosta on etua työelämässä?
Mitä hyötyä blogin kirjoittamisesta on työnhakijalle?
Miten blogi voi toimia näyteikkunana omaan osaamiseen?
Mistä aihe omalle blogilleni?

 

Kouluttajana toimittaja ja kirjoituskouluttaja joko Sanna Sevänen / Mari Valkonen, Kide – digiajan kirjoituskoulusta.

Molemmat kouluttajat ovat työskennelleet toimittajina yli 10 vuotta ja kirjoittaneet lähes kaikkiin eturivin lehtiin Suomessa. Kiteen asiantuntijabloggaamisen verkkokurssin Osaaminen esiin! Neljä askelta ammatillisen blogitekstin kirjoittamiseen on käynyt lähes sata osallistujaa, mm. yrittäjiä, asiantuntijoita, työnhakijoita, uranvaihtajia ja tutkijoita.

 

Ilmoittaudu viimeistään 3.10. klo 12 mennessä. Huomaathan, että samalla voit ilmoittautua alustuksen lisäksi koulutukseen.

 

 

KOULUTUS 24.10. klo 9 -13: Blogi työnhaun apuvälineenä

Blogitekstin kirjoituspaja

Oletko miettinyt millaista olisi kirjoittaa blogia? Haluatko perustaa blogin, mutta et tiedä, mistä löytäisit kiinnostavia aiheita? Tai tahdotko nostaa blogitekstisi uudelle tasolle? Kerromme miten kirjoitetaan napakka ja innostava blogiteksti ja millaiset työtavat auttavat bloggaamaan säännöllisesti. Tule mukaan työstämään omaa tekstiäsi!

Kirjoituspajassa käsitellään seuraavia aiheita:

Millaiset työtavat auttavat kirjoittamaan säännöllisesti julkaistavaa blogia?
Kohderyhmän ja lukijan konkretisoiminen: miten se tapahtuu ja mitä hyötyä siitä on kirjoittajalle?.
Idean ja aiheen ero: miten löydetään kiinnostava näkökulma?
Miksi rimaa kannattaa madaltaa raakatekstin tuottamisen vaiheessa, vaikka tavoitteena onkin viimeistelty lopputulos? Mitä eroa on raakatekstin tuottamisella ja tekstin viimeistelyllä?
Miksi tekstin alulla on blogeissa niin suuri merkitys? Miten kirjoitetaan hyvä alku?
Pajassa vuorottelevat napakat luento-osuudet ja itsenäinen työskentely. Pajan yhteydessä saat lisäksi postausideoiden jalostamiseen sekä tekstien suunnitteluun ja viimeistelyyn liittyviä materiaaleja, joiden avulla tulevat tekstisi syntyvät aikaisempaa helpommin.

Mieti valmiiksi blogitekstin aihe, jota voit työstää työpajan aikana. Ilmoittaudu ajoissa, sillä lähetämme aiheeseen orientoivat ennakkotehtävät osallistujille etukäteen.

Ilmoittaudu

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kerro tapahtumasta muillekin

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin kuusi kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

TEK - Tekniikan akateemiset Insinööriliitto Tampereen Insinöörit Ekonomit TRAL Loimu Myynnit & Markkinoinnin Ammattilaiset Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry