Askeleet alanvaihtoon – Miten löytää uusi ammatillinen suunta

Askeleet alanvaihtoon – Miten löytää uusi ammatillinen suunta

  • 26.10.2021 09:00 — 26.10.2021 12:00
  • Etätapahtuma

26.10.2021 klo 9.00-12.00

Askeleet alanvaihtoon – Miten löytää uusi ammatillinen suunta

Kouluttajana toimii uravalmentaja Terhi Saarikoski. Hän on työskennellyt vuosia alanvaihtajien, työnhakijoiden ja hankalassa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden kanssa. Erikoisosaamisenaan uutta ammatillista suuntaa etsivät henkilöt, jotka tarvitsevat tukea uuden urapolun rakentamiseen ja olemassa olevan osaamisen tunnistamiseen ja hyödyntämiseen, mutta myös uusien, rohkeidenkin ratkaisujen tekemiseen kohti omannäköistä työelämää.

Koulutuspäivässä käydään läpi alanvaihdon askeleet: Mistä työurat nykyään ylipäänsä rakentuvat ja mistä lähteä liikkeelle, jos aikaisempi koulutus tai ammatti ei enää työllistä, tunnu omalta tai syystä tai toisesta sovellu itselle enää. Miten hyödyntää aikaisempaa osaamista ja millaisia keinoja on käytettävissä uuden ammatillisen suunnan hahmottamiseen.

 

 

Päivän aikana etsitään yhdessä vastauksia esimerkiksi näihin kysymyksiin:

  • Alanvaihto tai urasuunnan muutos mielessä, mistä lähden liikkeelle?
  • Onko uudelleenkoulutus aina ainoa tie muutokseen?
  • Miten hyödyntää ja sanoittaa olemassa olevaa osaamista?
  • Miten kilpailen alanvaihtajana työpaikoista, jos aikaisempi työkokemus ei vastaa enää uutta, haettavaa alaa?

Koulutuspäivä koostuu luennosta, pohdintatehtävistä sekä avoimesta keskustelusta. Kouluttajana Terhi on maanläheinen, rento ja pyrkii aina käymään asiat läpi selkeästi ja käytännönläheisesti, esimerkkejä unohtamatta! www.tahtonainen.fi

Tapahtuma on tarkoitettu vain Uratehtaan asiakkaille työttömille työnhakijoille. Jos et ole vielä liittynyt Uratehtaan asiakkaaksi liity pian www. lomakkeen kautta.  Asiakkaana et sitoudu osallistumaan toimintaan tai tapahtumiin, mutta olet oikeutettu palveluihimme. Voita erota milloin vain palvelun piiristämme.

Ilmoittauduthan tapahtumaan viimeistään viikkoa ennen 19.10. klo 12:00 mennessä.

Mikäli ilmoittautumislomake on auki 19.10 jälkeen, on ryhmässä vielä tilaa, joten hyppää mukaan!

Ilmoittaudu

Kerro tapahtumasta muillekin

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry