Arvot oman uratarinan rakentamisen perustana (etänä)

Arvot oman uratarinan rakentamisen perustana (etänä)

  • 06.10.2020 09:00 — 06.10.2020 11:30
  • Etätapahtuma

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

_______________________

Ennakoitavat urapolut alkavat olla historiaa. Yksilöllisiä urapolkujamme kulkiessamme rakennamme omaa, yksilöllistä uratarinaamme. Uratarinamme on merkityksellinen kertomus siitä, miksi olemme tehneet ja aiomme tehdä tiettyjä asioita. Se, mitä osaamme ja haluamme tehdä, ja mitä haluamme saada tekemisellämme aikaan, muuttuu ajan myötä. Tarinamme elää ja muovautuu, koska kokemuksemme ja mielenkiinnon kohteemmekin elävät ja muuttuvat. Henkilökohtaiset arvomme ovat se stabiili, vankka pohja, jonka päälle voi rakentaa oman tarinan hektisessä ja turbulentissakin ajassa, ja yhä kompleksisemmissa toimintaympäristöissä.

Useimmille meistä on helppoa tunnistaa urapäätöksiämme ohjaavia valintoja, kun mietimme, millä alalla tai missä organisaatiossa emme ainakaan voisi olla töissä. Näitä päätöksiä ohjaavat arvomme. Arvot ovat identiteettimme perustaa, ja usein niin vahvoja, että emme edes perustele niitä päätöksentekotilanteissa.

Arvot kertovat, mikä työssämme on merkityksellistä. Koenko tekeväni oikeita asioita, vaikuttavani, muuttavani maailmaa siten, miten itse uskon olevan tärkeää? Kun tiedämme, mikä on meille pohjimmiltaan tärkeää, pystymme tekemään tietoisia valintoja ja urapäätöksiä.

Aina arvomaailmamme ei kuitenkaan ole edes meille itsellemme täysin kristallinkirkas. Miten voisimme paremmin tiedostaa omat arvomme ja tehdä niiden pohjalta tietoisia urapäätöksiä?

Tässä työpajassa pääset pohtimaan ja kirkastamaan omia arvojasi, niin työelämässä kuin muutenkin elämässäsi. Pääset myös tunnistamaan omia vahvuuksiasi yksinkertaisten työkalujen ja tehtävien avulla. Työpaja antaa keinoja hahmottaa oman uran punainen lanka, mikä auttaa myös erilaisissa uran epäjatkuvuuskohdissa.

Työpaja sisältää lyhyen ennakkotehtävän, sekä pienryhmätyöskentelyä koulutuksen aikana.

Tapahtuma toteutetaan etänä. Osallistuaksesi tarvitset käyttöösi päätelaitteen, mikrofonin, kameran ja toimivan nettiyhteyden. Ilmoittautuneille laitamme etäyhteystiedot lähempänä ajankohtaa.

 

Kouluttajana toimii uravalmentaja Heini Hult-Miekkavaara. Hänellä on pitkä kokemus korkeasti koulutettujen urista ja työnhausta. Heiniä kiinnostaa urahyvinvoinnin lisäksi erityisesti ilmiöpohjaiset osaamistarpeet ja monimuotoiset roolit tulevaisuuden työelämässä, sekä se, miten voimme tehdä kestäviä urapäätöksiä. Parhaillaan hän toimii osaamispalveluiden asiantuntijana Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut YKAssa. Lue lisää Heinistä LinkedInissä.

 

 

 

Ilmoittauduthan mukaan viimeistään ma 5.10. klo 12.00.

Huomaathan, että voidaksesi ilmoittautua tähän yksittäiseen tapahtumaan, sinun tulee ilmoittautua mukaan Uratehtaan toimintaan. Jollet ole sitä jo tehnyt, ilmoittaudu kotisivuillamme: Ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle.

Kun olet ilmoittautunut mukaan Uratehtaan toimintaan, palvelumme ovat käytettävissäsi ja voit esim. ilmoittautua sinulle sopiviin tapahtumiin.

Kerro tapahtumasta muillekin

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

TEK - Tekniikan akateemiset Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Myynnit & Markkinoinnin Ammattilaiset Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry