Sonjan työllistymistarina!

Sonjan työllistymistarina!

Työllistymistarina

Sonja oli asiakkaana Uratehdas-hankkeessa, kunnes työllistyi. Hän kertoo tässä työllistymistarinansa:

”Minulla on kaksi korkeakoulututkintoa, FM ja YTM. Löysin uuden työpaikan, kun etsin omasta mielestäni kiinnostavia yrityksiä ja järjestöjä. Olen osallistunut valmennuksiin, jossa työnhakupaperini hiottiin asianmukaiseksi, näin olen oppinut kertomaan omasta osaamisestani muille. Toinen ihminen näkee paremmin, mitä asioita kannattaa korostaa ja mitä ei.

Itselläni ei ole paljoa omalle alalle liittyvää työkokemusta, sen takia julkiset haut eivät olleet minun juttuni. Luin niitä lähinnä oppiakseni, mistä kyvyistä on erityistä hyötyä. Minun alallani esimerkiksi kotisivut ovat kysyttyjä, sen takia tein itselleni sellaiset. Muutenkin aion hankkia itselleni omalla alallani kysyttyä ja ajantasaista osaamista.

Työpaikan saamisessa kohdallani toimi työhakemusten ja CV:iden lähettäminen kiinnostaville työnantajille. Usein soitin heille, jos heistä ei ollut kuulunut vähään aikaan mitään.

Seuraavalla kerralla, mikäli jään työttömäksi aion olla paremmin yhteydessä aikaisempiin kontakteihin, joita minulla jo on. Töiden kysymistä ei tarvitse ollenkaan ujostella! Lisäksi Kauppalehden sivuilta löytyy tietoja yrityksistä, joilla on hyvä liikevaihto. Heillä voisi olla mahdollisesti töitä tarjolla.

Tsemppiä kaikille työnhakuun! -Sonja ”


Kerro muillekin

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry