Rulis Heidari, aktiivisuus ja positiivinen asenne palkittiin varsin nopeasti. Nappaa Ruliksen vinkit!

Rulis Heidari, aktiivisuus ja positiivinen asenne palkittiin varsin nopeasti. Nappaa Ruliksen vinkit!

Mistä löysit nykyisen  tämän tehtävän?

Löysin nykytyöpaikkani mol.fi-sivustolta ja Nokian Renkaat oli tuttua entisestään ja työskentely Renkailla kiinnosti minua.

Mitä vaiheita työpaikan löytämisessä oli?

Hain joka viikko vähintään kolmeen eri paikkaan jo ennen kun valmistuin yliopistolta. Tavoitteenani oli työskennellä tuotekehitys-, laboratorio- ja tuotantoinsinöörin parissa, mutta nuo paikat eivät tärpänneet minulle. Oli pakko hakea ihan perus työntekijän työtehtäviin.

Mikä kohdallasi toimi hyvin? Missä asioissa onnistuit työnhaussa hyvin?

 

Minulla oli entuudestaan tuotantotyöntekijän ja prosessinhoitaja työkokemusta kemianteollisuuden parista. Lisäksi tein diplomityöni Nokian Renkailla. Uskon sekin vaikutti minun kohdallani.

Olen soittanut aina joko ennen tai työhakemukseni lähettämisen jälkeen rekrytoijalle ja kysäistä tehtävästä tarkemmin. Uskon, että soittaminen rekrytoijalle auttaa hakuprosessissa etenemiseen, varsinkin kun on maahanmuuttajataustainen henkilö ja todistaa jo siinä vaiheessa, että kuinka hyvin osaa suomen kieltä.

Mitä teet mahdollisella seuraavalla kerralla samalla tavalla? Mitä eri tavalla?

Soittaisin edelleen haettavaan työpaikkaan ennen työhakemuksen lähettämistä. Muuttaisin enemmän CV:ni ja työhakemukseni haettavan työpaikan mukaisesti.

Mitä kehittämistä huomasit omassa työnhaussasi?

Piilomarkkinointisanoja kannattaa poimia kyseisen firman työpaikkailmoituksesta ja käyttää työhakemuksessa, kun hakee avoinna olleeseen työpaikkaan kyseiselle yritykselle.

Mikä oli se käänteentekevä asia, jonka takia sait työpaikan?

Uskon, että työkokemukseni tuotannon parissa sekä diplomityön teko kyseiselle yritykselle olivat käänteentekevät asiat, että sain työpaikan kyseisestä firmasta.

Mitä vinkkejä sinulla on muille työnhakijoille?

Kannattaa aina soittaa haettavan työpaikan rekrytoijalle. Kannattaa muokata CV:n ja työhakemuksen ja käyttää työhakemuksessa esimerkiksi muutamia persoonallisuussanoja, jotka on jo työpaikkailmoituksessa on tuotu esille. Kannattaa pitää motivaatiota päällä esimerkiksi urheilemalla tai metsässä käymällä.

Ystävällisin terveisin 

Rulis Heidari


Kerro muillekin

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry