Onnistumistarinat saavat jatkoa. Nimimerkki P.

Onnistumistarinat saavat jatkoa. Nimimerkki P.

Jäin työttömäksi hiukan ennen kuin pandemia iski. Korona hankaloitti työllistymistä paljon, ja pistän oman työttömyyteni pitkittymisen suurelta osin koronan piikkiin.

Olin koko ajan itse todella aktiivinen työnhakija, hain avoimia paikkoja, lähestyin avoimilla hakemuksilla yrityksiä, verkostoiduin ja etsin avoimesti töitä mm. Linkedinissä ja tein osaamisprofiileja erilaisille rekryalustoille. Olin myös mukana työttömille järjestetyissä tukipalveluissa ja 6kk täydennyskoulutuksessa.

 

Matkan varrella olin mukana useissa rekryissä, pääsin haastatteluun noin 30% hakemistani paikoista ja etenin haastatteluissa hyvin, vaikka en lopulta tullutkaan valituksi. Kävin myös Linkedinin kautta muutamia rekrykeskusteluja, jotka eivät kuitenkaan johtaneet syystä tai toisesta työsuhteeseen. Hakeminen, keskustelut ja haastattelukierrokset ovat raskasta työtä. Etenkin ”Ei Kiitos”-viestien vastaanottaminen vei voimia ja välillä oli pakko pitää ”itsensäkeräilytaukoa” että jaksoi jatkaa eteenpäin.

 

Lopulta hain Duunitorilta löytyneeseen avoimeen työpaikkaan, mihin osaamiseni, aiempi työhistoriani sekä koulutukseni sopivat kuin nenä päähän. Asiat etenivät vauhdilla ja olin lopulta viikon sisällä hakemisesta saanut itselleni työpaikan!

 

Omalta osaltani en osaa sanoa mitä olisin voinut tehdä toisin tai paremmin. Tämä oli 1 vuotta ja 9kk kestävä matka, joka minun täytyi nyt vain mennä jotta oikea työpaikka ja minä löysimme toisemme 🙂

 

Vinkkini muille työttömille työnhakijoille ovat:

 

– Älä jää yksin! Osallistu työttömille järjestettyyn toimintaan. Saat valtavasti voimaa vertaistuesta ja muiden kanssa keskustellessa löytyy aina uusia tuoreita ajatuksia viedä omaa asiaa eteenpäin.

 

– Kokeile kaikkea! Avoimia hakemuksia, työpaikkailmoituksiin vastaamista, verkostoitumista – pääasia että teet! Jos jokin ei toimi, vaihda suuntaa – lopulta se oma paikka sieltä löytyy jollakin konstilla. Voi viedä aikaa, mutta kyllä se maali siellä on! Usko siihen 🙂

 

– Räätälöi hakemus ja cv aina haettavan tehtävän ja yrityksen mukaan. Vastaa parhaasi mukaan työpaikkailmoituksen tekstiin ja nosta esiin asioita joista yritys haluaa kuulla. Tee pohjatöitä, tutustu yritykseen.

 

– Älä lannistu! Pidä muutama päivä vapaata silloin kun Ei Kiitos – viestit alkavat lannistamaan. Tapaa kavereita, ulkoile, tee itsellesi mielekkäitä asioita, niin jaksat taas muutaman päivän päästä uusin mielin eteenpäin.

 

 

Nimimerkki: P.


Kerro muillekin

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry