Onnistumistarina

Onnistumistarina

 

”Helmikuussa sain tietää, että olen huhtikuussa työtön työnhakija. Mites tässä nyt näin kävi? Eipähän siinä sitten muuta kuin heti työhakuun.

Yllätin vähän itseänikin, miten lähdin paikkoja etsimään. Avoimia paikkoja selailin eri lähteistä. Lähetin hakemuksia, kontaktoin ihmisiä LinkedInin kautta. Yhtäkään hakemusta en jättänyt pelkän CV:n ja saatekirjeen varaan. Jokaiseen paikkaan soitin, pistin yhteyshenkilölle sähköpostia tai kontaktoin LinkedInissä. Joskus otin yhteyttä ennen hakemuksen lähettämistä, joskus sen jälkeen ja muutaman kerran tein molemmat. Suosittelen tuollaista aktiivisuutta, jotta oman hakemuksen saa pinosta esiin.

Miten sitten päädyin tähän uuteen työhön?

Tarina alkaa maaliskuun lopusta, kun näin LinkedInissä mielenkiintoisen yrityksen ihmisen otsikossa tekstin ”We’re hiring” ja pistin hänelle viestiä ja kysyin voisinko olla osaamisellani avuksi. Heillä oli myös avoimia paikkoja haussa juuri sillä hetkellä, mutta ne eivät aivan osuneet osaamiseeni.

 

 

 

 

 

Sain vastausviestissä nimiä, keneen ottaa yhteyttä yrityksessä ja kehotuksen verkostoitua heidän kanssaan. Näin sain prosessin käyntiin.  Viestittelin ja keskustelin henkilöiden kanssa myös puhelimessa. Yksi heistä kommentoi:

 

 

 

 

Sitten oli pari viikkoa hiljaista. Pistin tälle yhteyshenkilöni taas viestiä, että laitan nyt oikein virallisen hakemuksen. Hän ei vastannut saman tien, mutta seuraavalla viikolla vastaus tuli:

 

 

 

 

 

 

 

 

Siinä sitten viestejä vaihdeltiin ja sunnuntaina soiteltiin ja sovittiin haastattelu tiistaille, johon tuli tuleva kollega mukaan. Ilmeisesti meni riittävän hyvin, kun seuraavalle viikolle tuli kutsu toisen kierroksen haastatteluun pomon kanssa. Seuraava viesti tuli loppuviikosta:

 

 

 

 

Minulla oli viikolla ollut toinenkin haastattelu ja kyselin tästä toisesta yrityksestä tilannetta. Kun mitään ei kuulunut eikä puhelimeen vastattu, niin ilmoitin, että tulen teille töihin, laitetaan pyörät pyörimään. TE-palvelut toimi ripeästi palkkatuen päätöksen kanssa ja minulla on nyt palkkatuen mittainen määräaikainen sopimus. Jatko on ihan itsestä kiinni.

 

Jos prosessia miettii, niin eihän se ihan oppikirjan mukaan ja perinteisellä kaavalla mennyt. Hakemuskin jäi loppujen lopuksi tekemättä. Kokemukseni kuluneen 2,5 kuukauden jaksolta kuitenkin on, että tuollainen työllistymisprosessi on uusi normaali. Montaa muutakin yritystä lähestyin LinkedInin kautta. Useampaan haastatteluunkin pääsin.

Jotenkin on sellainen tuntuma muodostunut, että perinteiset hakemukset ja CV:t ovat jäämässä pienempään rooliin työnhaussa ainakin omalla alallani. CV tietysti pitää esittää jossain muodossa edelleen jossakin prosessin vaiheessa, mutta itse hakemus voi hyvinkin olla lyhyt viesti ja siitä prosessi lähtee rullaamaan. CV siis kannattaa pitää ajan tasalla ja tehdä siitäkin mahdollisimman houkutteleva ja myyvä. Hyvä LinkedIn-profiili voi käydä CV:stä. Ainakin ensikontaktissa on näppärää laittaa linkki profiiliinsa ja sillä tavoin herättää kiinnostus.

Näin meni minulla tällä kertaa, omasta mielestäni ihan mukavasti. Parannettavaa jäi hakemuksiin. Niitä olisi pitänyt ja voinut räätälöidä vielä enemmän paikkakohtaisesti. CV on tylsähkön näköinen, mutta sisältää tärkeät asiat selkeästi. LinkedIn-profiilia avun kanssa hieroin paremmaksi. Puutteita paikkailin henkilökohtaisilla yhteydenotoilla ja se tuotti tulosta.”


Kerro muillekin

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry