Palveluita työnhakijalle

Koulutus:

Avoin yliopisto – Sivuilta löydät kattavan opetustarjonnan. Paikkakunnasta riippumattomiin ja itsenäisesti suoritettaviin etäopintoihin on jatkuva haku. Monia opintoja voi opiskella myös joustavasti etäopintoina.

Tamk avoin –  Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot tarjoavat tilaisuuden kehittää ammatillista osaamista. Opintoja järjestetään iltaisin, viikonloppuisin, verkko-opintoina, myös päivisin tutkinto-opiskelijoiden ryhmissä.

Tampereen teknillisen yliopiston avoin tarjonta

Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen koulutustarjonta

Tredun koultukset

TE- toimiston palvelut:

TE-toimiston työvoimakoulutus

TE-toimiston koulutusneuvonta  Neuvontaa opiskeluun liittyvistä asioista, opintojen rahoituksesta sekä tietoa eri ammateista ja niihin johtavista koulutuksista

Lisätietoa: Matka- ja yöpymiskustannukset, muuttokustannukset ja matka-avustus

Tietoa palkkatuesta

Typa: Palvelut Tamperelaisille työnhakijoille

TYP: Tampereenkaupunkiseudun palvelut työnhakijoille

 

Terveyspalvelut:

Työttömäksi jääneillä tai toistuvasti lyhytaikaisissa työsuhteissa olevilla on mahdollisuus hakeutua maksuttomaan terveystarkastukseen. Työttömien terveystarkastusten tarkoituksena on edistää työttömien terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä.  Terveystarkastukseen kuuluu muun muassa laboratorio- ja keuhkofunktiokokeet, pituuden, painon ja verenpaineen mittaaminen sekä diabeteksen riskitesti. Tarkastuksessa tehdään myös elämäntapahaastattelu. Tarvittaessa asiakas ohjataan maksuttomaan lääkärikäyntiin ja suuhygienistille sekä annetaan jäykkäkouristus-kurkkumätä-rokotteen tehoste.

Aloite terveystarkastukseen ohjaamisesta voi tulla esim. kunnan sosiaalitoimesta tai työttömille palveluja tarjoavilta tahoilta. Asiakas voi varata myös itse ajan terveystarkastukseen maanantaista torstaihin klo 9.30 – 11.30 ja klo 13 – 14 numerosta 040 806 3411. Ajan voi varata myös verkossa. Ajan peruminen ja siirtäminen onnistuu vain puhelimitse.

 Terveystarkastukset työttömille Tampere

Velkaneuvonta:

Takuu Säätiön Velkalinja ja muut palvelut Linkki velkaneuvontaan 

 

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry