Konkarin vinkit Walk for Jobsiin

Konkarin vinkit Walk for Jobsiin

Jani Kallio, Voima, kertoo miksi kannattaa osallistua Walk for Jobsiin

 

Kannattaa tulla paikalle! Luvassa on vaihtoehtoinen työpäivä. Tulet yllättymään positiivisesti siitä, minkälaista osaamista on tarjolla. Paikalla tulee olemaan koulutettuja, osaavia, kokeneita ja työhön heti haluavia työnhakijoita.

 

Jani Kallio on Walk for Jobs -konkari: Hän on ollut mukana yritysedustajana kaikissa aiemmissa Walk for Jobs -rekrytointitapahtumissa ja tulossa paikalle myös 14.9.2018.

Henkilöstötalo Voiman palveluihin kuuluvat rekrytointi ja suorahaku, henkilöstövuokraus sekä henkilöstön soveltuvuusarvioinnit ja -kehittämispalvelut. Voima on perustettu vuonna 2011 ja Voiman kautta työllistyneitä henkilöitä on jo lähes 3000.

 

Pohjaa tuleville rekrytointitarpeille

 

– Walk for Jobs sopii tapahtumana tietysti yrityksen rekrytointitarpeiden täyttämiseen nyt ja lähitulevaisuudessa. Sen lisäksi Walk for Jobsissa luodaan tunnettuutta ja työnantajaimagoa. Voimalla on periaatteena olla läsnä alan tapahtumissa ja siellä missä sidosryhmät liikkuvat käytännössä. Tapahtumissa on mahdollisuus vahventaa yritysmielikuvaa haluttuun suuntaan.

Tapahtumassa mukana olevat yritykset ovat aktiivisia ja menestyviä yrityksiä, jotka haluavat olla tekemisissä osaavien työnhakijoiden kanssa.

– Jos yritys on osallistumassa ensimmäistä kertaa, niin mieti ennakkoon minne ohjaat työnhakijoita lähettämään hakemuksensa ja yhteydenottonsa tapahtuman jälkeen. Samoin mieti minkälaista osaamista teillä tarvitaan ja minkälaista osaamista teille on tyypillisesti haettu.

Jani kertoo lisäksi, että Walk for Jobsiin kannattaa tulla ainakin kahden henkilön voimin ja heidän kannattaa olla palkkaavia esimiehiä tai muita henkilöitä, jotka käytännössä rekrytointia tekevät. Työntekijöiden yhteydenotot kohdistuvat tapahtumaan osallistuville henkilöille.

 

Rusinat pullasta

 

Janin mukaan myös pikavoittomahdollisuus, koska mukana on aktiivisia työnhakijoita tositarkoituksella.

– On käynyt niin, että tapahtumassa kävelee vastaan juuri sillä hetkellä etsitty osaaja. Walk for Jobsissa näkee muutenkin senhetkisen tilanteen työnhakumarkkinoilla. Entä jos sinä et ole mukana ja kilpailijasi on paikalla poimimassa rusinat pullasta?

– Osallistuminen maksaa varmasti takaisin ajan ja vaivan. Viimeksi kevättalvesta työllistyi henkilö, jonka kanssa juttu alkoi Walk for Jobsissa syksyllä 2017.

 

Työnhakijoiden osaaminen ja potentiaali esille

 

Työnhakijoita Jani muistuttaa siitä, että Walk for Jobsiin osallistuvat yritykset työllistävät ja välittävät satoja työpaikkoja vuodessa. Yritykset tietävät, että Walk for Jobsissa paikalla on koulutettuja, aktiivisia ja osaavia työnhakijoita.

– On erittäin todennäköistä, että jollakin heistä on sinulle jotain mielenkiintoista tarjottavaa, ainakin jossain vaiheessa.

Jani vinkkaa työnhakijoita valmistelemaan lyhyen hissipuheen eli kuka olet ja mitä osaamista sinulla on tarjottavana tälle yritykselle. Samoin kannattaa miettiä esim. oletko valmis matkustamaan, tekemään työtä usealla paikkakunnalla tai ottamaan vastaan määräaikaista työtä.

– Jätä muistikuva. Lähetä hakemus ja cv tapahtuman jälkeen. Palaa asiaan ja muistuta vielä myöhemminkin itsestäsi. Mainitse, että juttelimme Walk for Jobsissa. Näin varmistat, että rekrytoija muistaa sinut ja kynnys palata asiaan madaltuu molemmin puolin. Samalla kuulet mitä yrityksissä tapahtuu sillä hetkellä, minkälaiselle osaamiselle on tarvetta ja saat vinkkejä työnhakuun. Ne kuuluisat piilotyöpaikat odottavat, että näyttäydyt ja tulet löydetyksi. Rohkeasti mukaan vaan!


Kerro muillekin

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry