Jutan onnistumistarina!

Jutan onnistumistarina!

Uusi työpaikkani on ns. piilotyöpaikka. Olin hakenut noin 50 työpaikkaa, päässyt 6 työhaastatteluun ja ollut kärkikolmikossa 3 kertaa, ennen kuin tärppäsi. Lisäksi olin hakenut F.E.C koulutukseen, tullut hylätyksi koska minulle ei löytynyt yrityspaikkaa, hakenut ja päässyt toiseen koulutukseen ja käynyt avoimelta pohjalta keskusteluja työmahdollisuuksista.

Työnhakuni käynnistyi sapatilta. Sapattivuoteni alku osui hetkeen, jolloin koronasta tuli maailmanlaajuinen pandemia. Suomi sulkeutui ja elämä jäi neljän seinän sisälle. Samalla omat sapattivuoden suunnitelmat menivät uusiksi. Pian oli nähtävissä, millaisia vaikutuksia yhteiskunnan laajamittaisella pysähtymisellä tulisi olemaan talouteen ja työllisyyteen. Koska en ollut enää palaamassa vanhaan työhöni, alkoi tuntua välttämättömältä laittaa paukut uuden työn löytämiseen.

En ollut hakenut työtä moniin vuosiin. Työnhaun dokumenttini olivat päivittämättä ja visuaalinen ilme loisti poissaolollaan. Ymmärsin, että tarvitsin apua alkuun päästäkseni. Vaikutti myös välttämättömältä aktivoitua LinkedInissä. Ryhdyin laajentamaan ammatillista verkostoa ja julkaisemaan postauksia, joiden kautta toin esiin persoonaani ja ammatillisia intohimojani.

Sain apua vahvuuksieni ja osaamiseni määrittelemiseen ja sanoittamiseen. Pikkuhiljaa alkoi syntyä uusia versioita CV:stäni. Hakemuksen tekoa preppasin hakemalla avoimiin työpaikkoihin. Hyödynsin liittoni Suomen Ekonomien ja Uratien palveluja, webinaareja ja koulutuksia. Sain niiden kautta paljon hyviä vinkkejä ja kannustusta jaksamaan työnhaun eri vaiheissa. Myös Uratehtaan työnhaun sparrausryhmästä sain korvaamatonta vertaistukea sekä sparrausta mm. CV:n muokkaamiseen ja haastattelutilanteeseen.

Aloin päästä tekemisessäni yhä useammin hyvään flow -tilaan ja huomasin tykkääväni kirjoittamisesta. Nautin saadessani itse rytmittää omaa työtä (työnhakua) ja organisoida ajankäyttöäni. Työnhakudokumenttien taso parani omien ajatusten, oivallusten ja oppien kautta. Syntyi myös useita versioita eri työtehtäviin ja sekä suomi että englanti versioita.

Uusi työ tai mahdollisuus siitä tuli eteeni yhtenä kauniina elokuun aamuna. Sitä ennen olin ehtinyt julkaista työnhakupostauksen ja videon LinkedInissä. Eräs tuttu oli nähnyt julkaisuni ja vinkkasi minulle työpaikasta media-alan yrityksessä. Parin haastattelukierroksen ja testien jälkeen oli vihdoin oma vuoroni laittaa nimi työsopimukseen.

Uskon että sinnikkyys ja periksiantamattomuus sekä se, että jaksoin ajatella positiivisesti ja uskoa itseeni auttoivat. Tein työhakua kurinalaisesti, mutta otin välillä etäisyyttä enkä tinkinyt päivittäisestä liikunta-annoksesta/happihypystä ulkoilmassa. Perhe piti huolen omalta osaltaan, että ajatukset laukkasivat muuallakin kuin työnhaussa.

Oma mottoni työnhaussa kuten muussakin tekemisessä on Ryhdy toimeen! Älä haaskaa aikaa ja energiaa vatvomalla tai ylianalysoimalla asioita. Totea faktat, mutta älä jää liiaksi tunteisiin kiinni. Tekeminen vie mukanaan ja alkuun päästyä ajatukset vapautuvat ja voit jopa saavuttaa sen flow -tilan!

Tsemppiä ja onnistumisia työnhakuun!

 


Kerro muillekin

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry