Ilmoittautuminen Työllistymissuunnitelmaehdotuksen päivittämiseen

Mikä työllistymissuunnitelmaehdotuksen päivittäminen?

Huom! Tapahtumakalenterissa tämä asia on vielä nimellä ”Kolmen kuukauden keskustelujen fasilitointi”.

Työttömän työnhakijan tulee osallistua ns. määräaikaishaastatteluun, kun yhdenjaksoinen työttömyys on jatkunut kolme kuukautta ja sen jälkeen aina kolmen kuukauden yhdenjaksoisen työttömyyden jälkeen. Tähän liittyen TE-toimiston sähköisessä Oma asiointi -palvelussa otettiin käyttöön 1.1.2017 alkaen ns. työllistymissuunnitelmaehdotus määräaikaishaastattelun pohjaksi.

Viranomaisten kanssa on sovittu, että Uratehtaalta avustetaan toiminnassa mukana olevien henkilöiden Oma asiointi-palvelussa sijaitsevan määräaikaishaastattelua tukevan työllistymissuunnitelmaehdotuksen laatimista. Tämän jälkeen viranomainen vielä hyväksyy suunnitelman. Uusi suunnitelma on oltava hyväksyttynä järjestelmässä aina vähintään kolmen kuukauden välein. Työnhakija on itse vastuussa siitä, että hänen suunnitelmansa on päivitetty. Edellisen työllistymissuunnitelmasi hyväksymisajankohdan näet Oma asioinnista Oma työnhaku – Katsele omia työnhakutietojasi -kohdasta.

 

Halutessasi miettiä ja hahmottaa työnhakutilannettasi jo ennen suunnitelmaehdotuksen täyttämistä, käytössäsi ovat esimerkiksi:

*Kykyviisari. Kykyviisari on maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä kaikille työikäisille. Kykyviisarin avulla voit selvittää omaa tilannettasi, keskeisiä vahvuuksiasi ja kehittämiskohteitasi. Vastaukset ja palautteen voit halutessasi itse tallentaa ja tulostaa ja tuoda mukanasi Työllistymissuunnitelman päivittämistilanteeseen. Pääset Kykyviisariin tästä

*Työelämätutka. Työelämätutkan avulla arvioit työn tai koulutuksen löytämiseen vaikuttavia tekijöitä mm. tavoitteidesi, mahdollisuuksiesi, koulutuksen- ja työnhakutapojesi ja osaamisesi suhteen. Työelämätutkan löydät TE-palveluiden www-sivuilta Oma asiointi -toimintosi Kaikki asiointi -välilehdeltä. Työelämätutkan tiedot tallentuvat Oma asiointiin.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Uratehtaan järjestämiin Työllistymissuunnitelmaehdotusten päivittämisiin tapahtuu Uratehtaan kotisivuilla. Valitse sopiva ajankohta ja suoritustapa ja täytä ko. ilmoittautumislomake.  Edellisen työllistymissuunnitelmasi hyväksymisajankohdan näet Oma työnhaku – Katsele omia työnhakutietojasi -kohdasta. Ilmoittaudu ajankohtaan, jolloin edellisen hyväksymisestä on kulunut noin 2 – 2,5 kk. Huomaathan ennen ilmoittautumistasi kuitata voimassa olevassa suunnitelmassa mainitut tekemäsi tehtävät tehdyiksi.

Kun olet ilmoittautunut, saat automaattisen kuittauksen siitä, että ilmoittautumisesi on mennyt perille. Kun suunnitelmalomake on avoinna Oma asioinnissa, saat tekstiviestin.

Huomaathan, että voit valita sinulle sopivan toteuttamistavan. Valittavanasi on ryhmämuotoinen tai itsenäinen toteutustapa. Suosittelemme ainakin ensimmäiselle kerralle ryhmään osallistumista.

Ryhmämuotoinen toteutustapa: Kyseessä on kertaluontoinen ryhmätapaaminen, jossa jokainen päivittää oman työllistymissuunnitelmaehdotuksensa henkilökohtaiseen Oma asiointi -palveluun TE-palvelujen sivuilla. Ryhmässä saat perustiedot työllistymissuunnitelman päivittämisestä, henkilökohtaista neuvontaa ja vinkkejä. Lisäksi ryhmässä keskustellaan omaan työnhakuun liittyvistä aiheista. Tilaisuudet Uratehtaalla kestävät max 2 tuntia. Tarvitset mukaan oman laitteen ja pankkitunnukset. Ryhmät järjestetään Uratehtaalla ”Akavan toimistolla” osoitteessa Otavalankatu 9A, 2. krs, Tampere.

Itsenäinen toteututapa: Kun olet vähintään kerran osallistunut Uratehtaan järjestämään ryhmämuotoiseen Työllistymissuunnitelmaehdotuksen päivittämiseen ja saanut perustiedot suunnitelman laatimisesta, voit halutessasi päivittää suunnitelmaehdotuksesi myös itsenäisesti vaikkapa kotona ja vain tarvittaessa Uratehtaan tukeen turvautuen. Saatavilla on neuvontaa puhelimitse, sähköpostitse ja Skypellä. Suosittelemme ainakin ensimmäiselle kerralle ryhmään osallistumista.

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin kuusi kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

TEK - Tekniikan akateemiset Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Myynnit & Markkinoinnin Ammattilaiset Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry