Arton onnistumistarina!

Arton onnistumistarina!

Työttömyyttä oli taas jälleen kerran takana melkein vuosi…

Jäin työttömäksi Espoossa EKE Electronicsilta syyskuun puolivälissä 2020 PLC-testiohjelmoijan työstä.

Tämä työpaikka löytyi elokuun alkupäivinä Indeed-palvelussa. Koska oman alani (sulautettujen järjestemien suunnittelu/testaus/integrointi ja järjestelmäasiantuntija)

töitä on vähän ja kilpailu kovaa (ja me 50+ ikäiset olemme siinä yhtälössä täysin altavastaajina), aloin jo viime syksynä hakemaan suorittavaa työtä. Tämä työ antaa eräänlaista hengitystilaa.

Olin etsinyt väliaikaisratkaisuna:

– tuotantotöitä (Nokian rengastehdas, metalliverstaat, ym)

– varastotöitä ja

– pienemmällä prioriteetilla raksa-apumiehen töitä.

Vasta kesällä 2021 nämä rekryfirmat heräsivät (liekö korona vaikuttanut) ja raksalle olisi päässyt töihin.

 

Tämä työ, elektroniikan testaus, on kaikkein lähinnä mitä suorittavalta sektorilta voi löytyä minun osaamistaustaa vasten ja siten on hyvä löytö.

 

Työnhakutekniikkana, plarasin joka päivä :

– insinööriliiton työpaikkapalvelun hakuvahdin listat.

– LinkedIn hakuvahtien tuottamia listauksia sulautettujen järjestelmien töistä (Saksa, Sveitsi ja Suomi).

Vaikka joskus jonkun headhunterin yhteydenotto (LinkedInin kautta) ei johtanutkaan mihinkään, mutta se johti uudelle jäljelle, joka johti haastatteluun.

– Indeed hakuvahtien tuottamia listauksia ns. hanttitöistä ja seassa oli jokunen IT-työkin.

– mol.fi IT-hommat

 

Kylmiä soittoja en tehnyt. Joskus soitin avoimesta hausta tarkentaakseni jotain ennenkuin laitoin hakemusta kehiin.

Olen pyrkinyt huolehtimaan LinkedIn-verkoston pitämisestä ajan tasalla, joskin sen merkitys on ollut vähäinen. Viime 12 kk aikana noin 10 head hunteria on löytänyt minut LinkedIn’in kautta, joten profiili kannattaa pitää kunnossa. Vihreä #opentowork-täppä päällä profiilikuvassa helpottaa rekrytoijia huomaamisessa.

Joskus olen löytänyt työn mol.fi:n kautta (3 kpl), joskus LinkedIn-tutun kautta ja nyt tämä löytyi Indeed-palvelusta.

Käänteentekevä asia on, että ei luovuta, vaikka tuntuisi, että ”pataan tulee” kerta kerran jälkeen. Ei pidä antaa henkisessä mielessä liikaa merkitystä jollekin haulle, jottei lannistu, jos se ei etenekään.

Kannattaa pitää kirjaa viimeisimmistä hauista, jotka on aktiivisia.

Kannattaa pitää tulta yllä kurssittautumalla (vaikka työväenopiston englannin kurssi tms) tai FiTech (yliopistojen verkkokurssit),

tietysti 5op/kk raja huomioiden, jottei työttömyyden status vaihdu täysipäiväiseksi opiskelijaksi…

Joskus on hyvä antaa itselleen lupa pitää vapaata työnhausta, esim 1pv viikossa tekee jotain muuta, henkisen jaksamisen tueksi.

Terkuin Arto

 


Kerro muillekin

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje Uratehtaan yhteistyökumppaneille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.


Uutiskirjearkisto

Ilmoittaudu mukaan

Työnhakija, ilmoittaudu mukaan Uratehtaalle! Haluatko apua ja tehoa työnhakuun? Kaipaatko tietoa miten onnistua työhaastattelussa? Mietitkö miten markkinoida omaa osaamistasi? Haluatko verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien oman alansa ammattilaisten kanssa? Uratehtaan toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Voit itse valita kuinka paljon ja mihin osallistut. Tervetuloa mukaan Uratehtaalle!

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyössä

Insinööriliitto Tampereen Insinöörit ekonomit-ekonomer Tradenomit Loimu Akavan Erityisalat Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry