banneri harmaa

Viikkokirje

Vilkaisu Uratehtaan syksyn uutuuksiin

Raikas, aamulenkin jälkeinen tervehdys täältä Uratehtaan toimistolta.

Syksyn ensimmäinen yhteislenkki on reippailtu kolmen projektilaisen kera raikkaassa elokuun aamussa. Uratehtaan vilkas tapahtumasyksy starttaa valmennustenkin osalta todenteolla tällä viikolla ja elokuusta joulukuulle on ilahduttavan paljon uusia tapahtuma-aiheita ja -konsepteja luvassa.

Pyrimme vastaamaan mahdollisimman paljon viime keväänä kerättyyn asiakaspalautekyselyyn tarjoamalla toivottuja valmennusteemoja ja työskentelymalleja jo näin heti syksystä alkaen. Tavoitteenamme oli tarjota myös aiemmin projektissa olleille uusia teemoja ja tietyille kohderyhmille räätälöityjä paketteja. Ohessa katsaus tulevan syksyn uutuuksiin:

UUDET KOULUTUSAIHEET
Syksyn toimintakaudelle on tulossa uusina teemoina esimerkiksi Jutta Lainon valmennus ensivaikutelman merkityksestä työnhaussa (Jutta Laino, 21.8.2014), käytännönläheinen koulutus Pinterestistä työnhaussa (Tom Laine, 9.9.2014) sekä mielenkiintoinen toiminnallinen osaamissimulaatio (Mapu Narvinen, 18.9.2014).

Syksyn mittaan järjestämme myös Prezi-koulutuksen, jonka avulla on mahdollista helposti ja nopeasti rakentaa oma portfolio tai työnhakija-materiaali jaettavaksi työnantajille. Lisäksi Minna Marsh pitää huippusuositut valmennuksensa kaksi kertaa syksyn aikana! Myynnin tehosparraaja Antti Seppälä antaa vinkit ja auttaa hiomaan projektilaisten työnhakuun liittyvät markkinointispiikit huippuunsa käytännönläheisessä valmennuksessa.

TREENI-AAMU

Joka toinen maanantai aloitetaan yhteistreenillä, johon voi ilmoittautua mukaan ilmoittautumislomakkeella nettisivuilla. Viime keväänä startannut aamulenkki-perinne oli oikein mukava tapa aloittaa viikko. Nyt syksyllä, kun säät vielä ovat lenkkeilylle leppoisia, tapaamme klo 9.00 Pyynikin urheilukentällä ja lähdemme siitä kohti tunnin mittaisia lenkkireittejä. Loppusyksylle järjestämme lajikokeiluja, joten jos sinulla on jokin laji mitä toivoisit maanantain yhteistreeniin, laitathan ideasi hyvissä ajoin Hennalle tai Marille!

TYÖPÄIVÄ URATEHTAALLA

Viime kevään palautteissa toivottu "työpäivä"-konsepti otetaan käyttöön ensi viikon maanantaista 25.8.2014 alkaen. Joka toinen maanantai Uratehtaalla on ns. avoimet ovet ja voit tulla koulutustilaamme työskentelemään työnhaun parissa. Ovet ovat avoinna 9.30-15.30 välisenä aikana ja voit tulla oman aikataulusi mukaan paikalle, mikäli haluat laatia hakemuksia, vaihtaa ideoita työnhakua koskien, viilata CV:tä tai muuten vain tavata projektilaisia tai lähteä yhdessä lounaalle.

Huom! Voit ottaa mukaasi omat eväät ja voit hyödyntää toimiston keittiötä/jääkaappia. Koulutustilassa langaton verkko sekä tulostin.

ALIHANKINTAMESSUT JA WALK FOR JOBS

Messut ja rekrytointitilaisuudet ovat erinomaisia paikkoja tavata henkilökohtaisesti potentiaalisia työnantajia sekä kasvattaa verkostoasi. Erityisesti Alihankintamessuilla tapaat useita potentiaalisia työnantajia, joten ilmoittaudu mukaan TÄÄLLÄ ja tulosta mukaan CV/käyntikortti ja verkostoidu! Uratehtaan toimiston väki on Alihankintamessuilla koko päiväksi keskiviikkona 17.9.2014.

WALK FOR JOBS -rekrytointitapahtuma järjestetään jälleen 25.9.2014 ja mukaan jo ilmoittautunut yrityksiä. Osallistu siis sinäkin ja ilmoittaudu mukaan ilmoittautumislomakkeella!

TEHTAAN TORSTAIT

Syksyn Tehtaan torstait 4.9, 2.10, 6.11 sekä pikkujoulujen merkeissä vietettävä vuoden viimeinen Tehtaan torstai 4.12. Tehtaan torstait ovat mainio paikka tavata ja tutustua muihin projektilaisiin, saada vertaistukea ja uusia ideoita työnhakuun.

Haluatko lisätietoa jostakin aiheesta Tehtaan torstaissa? Haluatko kertoa muille projektilaisille tietystä teemasta tai pitää yllä kouluttajakokemuksiasi / hankkia kouluttajakokemusta? Tehtaan torstaissa voit hypätä kouluttajan saappaisiin. Tilaisuudet ovat vapaamuotoisia ja rentoja, joten infot/teemat voivat olla hyvin monenlaisia sekä aina lyhyistä 5min tietoiskuista pidempiin koulutuksiin tietystä aiheesta. Viime keväänä kuulimme projektilaisten lyhyitä infoja esimerkiksi osa-aikatyöstä ansiosidonnaisella, tutustuimme termeihin Lean, Scrum ja Kanban sekä keskustelimme hyvin monenlaisista aihepiireistä.

Kerro meille mistä haluaisit lisätietoa tai kuulla Tehtaan torstaissa // Haluatko nousta "lavalle". Laita ideasi ja toiveesti esimerkiksi Marille sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai nykäise hihasta tapahtumapäivinä!

PIKKUJOULUT

Viime toukokuussa vietettyjen kevätkauden päättäjäisten lomassa tuli idea Uratehtaan pikkujouluista ja lupasimmekin ne toteuttaa. Päivä on jo lyöty lukkoon, eli pikkujoulut pidetään viimeisenä Tehtaan torstaina 4.12.2014. Paikka ja aika (pikkujoulut päiväsaikaan) ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa, mutta merkitse ajankohta jo kalenteriisi!

START-UP PÄIVÄ PROTOMOSSA

Perinteisesti kaksi kertaa vuodessa tehdyt vierailut Protomoon ovat tänä syksynä saaneet uuden muodon. Yhteistyössä Protomon kanssa suunnittelemme sukellusta start-uppien maailmaan päiväksi. Miltä tuntuisi istahtaa start-upin työpöytään muutamaksi tunniksi ja käytännössä kokeilla päivä työskentelyä aloittavassa yrityksessä? Syksyn tapahtumassa sinulla on mahdollisuus hypätä mielenkiintoiseen start-up -maailmaan päiväksi. Luvassa on lisäksi projektista start-uppiin työllistyneiden kokemuksia sekä start-uppien esittelyä ja tiimitarpeita. Ilmoitamme tarkemman tapahtumakuvauksen ja päivämäärän syksyn edetessä!

 

Tavataan tapahtumissa!

Lisää tapahtumia ja ilmoittautumislinkit löydät TÄÄLTÄ!
Työnhaku on nyt erittäin aktiivista ja tarjoamamme valmennukset täyttyvät nopeasti. Suosittelemmekin sinua ilmoittautumaan tapahtumiin hyvissä ajoin, jotta varmistat paikkasi haluamassasi tilaisuudessa.

Kommentoi (0) Osumia: 853

VKO23: Walk For Jobs innosti liikkumaan ja verkostoitumaan

350 metrin "työhaastattelu" innosti paikalle niin työnhakijat kuin yrityksetkin

Sateisesta säästä huolimatta perjantaina 9.5.2014 kello 9-11 yli 100 työnhakijaa ja kahdeksan yritystä oli saapunut ensimmäiseen Walk For Jobs -rekrytointitapahtumaan. Kahden tehotunnin aikana verkostoiduttiin, keskusteltiin uramahdollisuuksista ja reippailtiin ympäri Pyynikin urheilukenttää sekä nautittiin tuoreesta aamiaisesta.

 

Alla muutamia tunnelmapaloja tapahtumasta. Laajempi postaus tulossa tällä viikolla!

Lue myös Aamulehden lauantaina 10.5.2014 sivuilla 24-25 julkaistu artikkeli tapahtumasta otsikolla; "Työnhaku voi olla hauskaa"

Mari Kuusjärvi ja Petteri Valonkallio juontamassa tapahtumaa

 

Petteri Valonkallio juonsi Walk For Jobs -tapahtuman ja innosti omalla positiivisella persoonallaan kaikki verkostoitumaan. Uratehtaan Mari Kuusjärvi kiitti kaikkia yhteistyökumppaneita ja projektilaisia aktiivisuudesta.

Liikuntakeskus Gogo:n ohjaaja Karo oli täynnä energiaa vedettyään tunnin Body Combat -treenin raikkaassa ulkoilmassa.

 

Satu Kivekäs Yrityspalvelu Voima Oy ja Marko Koski reippailivat yhden kierroksen verran ja vaihtoivat ajatuksia mahdollisesta yhteistyöstä.

Alla: Yritysten edustajat kilpailivat "One step ahead" -palkinnosta. Yrityspalvelu Voiman tytöt nappasivat reilun 5 kilometrin kävelymatkallaan upean kunniakirjan toimiston seinälle osoituksena olevansa yhden askelen edellä rekrytoinnissa. Palkinnon jakoi Noname sports, joka luovutti myös yhdelle työnhakijalle juoksupuvun kaikkien osallistuneiden työnhakijoiden kesken käydyssä arvonnassa.Kilpailu oli erittäin tiukka ja tasaväkinen ja yhteenlaskettuna työnhakijoiden ja yritysten edustajien kävelykierroksia tuli liki 30.

Kommentoi (0) Osumia: 1716

VKO11: Luovuutta, kohtaamisia ja voittajia

Meiltä täältä Uratehtaalta on toivottu viikkokirjeen siirtämistä osittain blogin puolelle, jolloin blogin kautta olisi mahdollista saada hiukan syvempää tietoa menneen viikon tapahtumista ja kohokohdista. Mainio idea! Katsaus edellisviikkoon ilmestyy tästä lähtien maanantaisin projektilaisille lähetettävän viikkokirjeen lisäksi. Kerran kuussa päivittelemme myös tänne blogin puolelle mielenkiintoista tilastotietoa, kuten jo viime viikolla nopeimmat saattoivat huomata ja lukea täältä!

Tehtaanportin tarina

Kuten viime kirjoituksessa jo paljastettiin, on Uratehtaan rekrytointipörssi saanut nimen. Nimikilpailun voitti Anitta Arasalo ehdotuksellaan Tehtaanportti. Onnea Anitta ja kiitos erittäin osuvasta nimi-ideasta!

Kysyimme Anittalta mistä idea Tehtaanporttiin syntyi ja hän johdatti meidän hienon nimeämistarinan taustoihin: "Ideoidessani mietin Uratehtaaseen sopivaa nimeä. Uratehdas tuo minulle mielikuvan arvokkaasta monikerroksisesta kivirakennuksesta, joka taas johdatti ajatukseni menneisiin aikoihin Tampereen tehdasalueelle ja vei lopulta Tampellan tehtaan portille. Jos portista pääsi sisään, oli saanut työpaikan.
Tehtaanportin aukeaminen herättää mielessäni ajatuksia uusien luovien mahdollisuuksien avautumiselle."

Anitta palkitaan tämän viikon Tehtaan torstaissa 20.3.2014, johon voi vielä ilmoittautua ilmoittautumislomakkeella! Luvassa lisäksi mielenkiintoisia tietoiskuja sekä verkostoitumista aamukahvien lomassa.

RecruIT

Viime viikon RecruIT -rekrytointitapahtumassa Tampere-talon Sorsapuistosalissa oli jälleen energinen ja positiivinen tunnelma työnhakijoiden ja työnantajien kesken. Oli oikein antoisaa tavata ja keskustella mielenkiintoisten työnhakijoiden ja yritysten edustajien kanssa. Oli lisäksi mainio huomata, miten meni Uratehtaalainen oli löytänyt tiensä RecruIt -tapahtumaan. Iloisia kohtaamisia ja uusia ideoita syntyi projektilaisten kanssa keskustellessa.

Kiitos kaikille RecruIt -rekrytointitapahtumaan osallistuneille!

Aurinkoista kevätviikkoa kaikille!

Kommentoi (0) Osumia: 815

VKO 12: Verkostoitumista ja hedelmällisiä keskustelunavauksia

Keväinen tervehdys täältä Uratehtaalta!

Tampereella oli tänään maanantaina 24.3 aivan valloittavan aurinkoinen ja lämmin päivä! Toivottavasti kaikki ehtivät nauttimaan kevään ensimmäisistä tuulahduksista ja keräämään aurinkoenergiaa varastoon tulevia, mukavan tapahtumantäyteisiä Uratehdas-viikkoja varten!

Mari jo lähettelikin viikkokirjettä postituslistalaisille aiemmin päivällä ja nyt kurkistetaan hiukan tarkemmin viime viikon tapahtumiin.

 

Yritysesittelyissä käy kuhina

Viime perjantaina oli mainio arkiviikon lopetus, kun kaksi yritysesittelyä varmistui huhtikuun ensimmäiselle viikolle. Evolvit sekä Kilosoft ovat molemmat kiinnostuneet Uratehtaan projektilaisista ja tulevat paikalle useamman edustajansa kera kertomaan millaista ko. organisaatioissa on työskennellä sekä millaisia uramahdollisuuksia heillä tällä hetkellä on tarjolla. Ilmoittaudu tilaisuuksiin ilmoittautumislomakkeella!

Viime viikolla Celkee Oy:n esittelytilaisuudessa käytiin erittäin mielenkiintoista ja syvällistäkin keskustelua tiedolla johtamisesta, hiljaisen tiedon esiintuonnista sekä start-up -maailmasta. Iltapäivän parituntinen hujahti nopeasti ja osoitti millaisia yritysesittelyt voivat parhaimmillaan olla! Kiitos kaikille osallistuneille!

Uratehtaalle tulee kyselyitä voisivatko tietyn alan yritykset tulla esittäytymään ja voisiko yritysesittelyjä olla enemmän. Vastauksena voimme kertoa, että pyrimme järjestämään yritysesittelyjä mahdollisimman paljon ja pyrimmekin jatkuvasti lisäämään tietoisuutta matchmaking-tilaisuuksista alueen yritysten keskuudessa. Uratehtaalla perusperiaatteena ja tavoitteena on ollut, että yritysesittelyjä pitävillä organisaatioilla on jonkinlainen rekrytointitarve esittelyhetkellä. Tämä ehto rajoittaa jonkin verran yritysesittelyjen määrää. Mikäli tiedät siis yrityksen, jolla on rekrytointitarve, nykäisethän minua tai Maria hihasta tai laita sähköpostia!

 

Kaupallisen alan Uratehtaalaiset aktiivisina

Viime viikolla Hanni Pasanen kirjoitti inspiroivan kirjoituksen Uratehtaan blogiin projektilaisten muodostamasta English lunch -ryhmästä. Tällä viikolla kauppatieteilijät, tradenomit ja muut kaupallisen alan ammattilaiset kokoontuivat torstaina Tehtaan torstain aikaan kahvittelun lomassa tutustumaan toisiinsa ja keskustelemaan oman alansa työllisyysnäkymistä sekä työnhausta. Yhteinen hetki oli niin hedelmällinen, että joukon kokoonkutsuja, Marinka, kyseli jo voisivatko he tavata uudelleen huhtikuun alussa. Seuraava tapaaminen onkin 3.4 klo 9.00 ja ilmoittautua voi ilmoittautumislomakkeella! Lisätietoja saa Marinkalta, jonka tavoittaa esimerkiksi Uratehtaan LinkedIn -ryhmästä.

Olemme Marin kanssa erittäin iloisia, kun projektilaiset "löytävät toisensa" tapahtumien ja LinkedIn -ryhmän kautta. Tämä lienee se suurin lisäarvo, mitä projekti voi tarjota ja kertoo omaa kieltää projektilaisten keskuudessa vallitsevasta rennosta ja positiivisesta hengestä!

Muistathan, että LinkedIn -ryhmä on oiva paikka kysellä olisiko joku projektilainen tai porukka innostunut samoista asioista kuin itse olet, oli kyse sitten höntsyilystä, jonkin ohjelman tai taidon opettelusta tai messuille lähdöstä!

 

Verkostoitumista myös Twitterissä

Uratehdas on ollut ahkera Twitterin käyttäjä pari viikkoa. Twitterin kautta laittelemme reaaliaikaisia viestejä tapahtumista ja päivän kohokohdista. Lisäksi uudelleentwiittaamme työpaikkoja, mielenkiintoisia artikkeleja sekä selvityksiä tai infoamme netistä löytyvistä ajankohtaisista webinaareista. Twitterin kautta saamme helposti "puheyhteyden" sidosryhmiin sekä voimme jakaa pieniä otteita Uratehtaan arjesta suurelle joukolle. Lisäksi Twitterin kautta on helppo seurata tuoreimpia uutisotsikoita sekä työnhakuun ja työelämään liittyviä tutkimuksia sekä artikkeleita.

**Oletko Twitterissä?  Twiittaa meille @Uratehdas ja käytä twiittauksissasi #uratehdas. 

**Mikä ihmeen Twitter? Lisäämme Twitter työnhaussa -osion materiaalipankkiin viimeistään keskiviikkona!

 

Tehtaan torstaihin oli jälleen kokoontunut huikea joukko projektilaisia. Päivän kulusta voit lukea seuraavassa blogikirjoituksessa..

 

Aurinkoista viikkoa ja nähdään tapahtumissa!

/ Henna

 

 

Kommentoi (0) Osumia: 953

Tehtaan torstai 13.2.2014

Vuoden ensimmäinen Tehtaan torstai keräsi paikalle liki kolmekymmentä osallistujaa. Tehtaan torstait järjestetään kerran kuukaudessa ja ne tarkoitettu projektilaisten verkostoitumiseen sekä lyhyisiin tietoiskuihin eri teemoista ja aiheista.

Marinka Wieru avasi aamun konkreettisilla esimerkeillä osa-aikatyöstä ja sovitellusta päivärahasta. Marinkan positiivinen ja kannustava puheenvuoro osa-aikatyön eduista työnhaun aikana antoi ideoita miten ammattillista osaamista voi ylläpitää työnhaun aikana. Marinka kertoi käytännönläheisesti sovitellun päivärahan laskukaavoista ja paikallaolijat osallistuivat virkeästi keskusteluun.

Markkinoinnin ja viestinnän parissa työskentelevä Julia af Ursin kertoi kokemuksiaan ECAM-rekrytointiohjelmasta. Julia kuuli ECAM-rekrytointiohjelmasta viime syksynä Uratehtaan tiloissa järjestetyssä infotilaisuudessa, lähetti hakemuksen ja kohdeyritys löytyikin nopeassa aikataulussa. Tällä hetkellä Julia tekee rekrytointiohjelmaan kuuluvaa yritysjaksoa Marketing Planner –tittelillä Physiotools Oy:ssa. Julian puheenvuoron aikana virisi mielenkiintoista keskustelua ECAM-rekrytointiohjelmasta niin työnantajan kuin työntekijänkin näkökulmasta, kun eräs projektilainen kertoi rekrytoineensa muutamia henkilöitä ECAM:n kautta.

Torstai aamupäivää jatkettiin vapaamuotoisella verkostoitumisella ja keskustelua riitti niin työnhausta, MBA-tutkinnosta kuin yritysideoistakin. Kiitos kaikille osallistuneille jälleen kerran antoisasta verkostoitumisaamupäivästä. 

Seuraava Tehtaan torstaina 20.3 klo 9.00 alkaen. Tarkempi ohjelma päivän sisällöstä tarkentuu lähempänä! Tiedossa on ainakin tiivis johdatus ja tietoisku mitä ovat Lean, Scrum, Kanban jne.?

Kaipaatko Tehtaan torstaihin tietoiskua jostakin aihepiiristä tai teemasta? Haluatko jakaa osaamistasi ja tietoasi muille projektilaisille? Lähetä aihetoiveet ja –ideat TÄÄLLÄ tai kerro toiveesi LinkedIn-ryhmässä!

 

Kommentoi (0) Osumia: 813

Tervetuloa blogiimme

Uratehdas -blogi käsittelee ajankohtaisia korkeakoulutettujen teknisen ja kaupallisen alan ammattilaisten työnhakuun liittyviä aiheita.

Blogia kirjoittavat uratehdaslaiset, kouluttajat, yhteistyökumppanimme sekä Uratehtaan henkilöstö.

 

Haluatko kirjoittaa Uratehtaan -blogiin? Lähetä ideasi ja tekstisi osoitteeseen maija.heino@uratehdas.fi

TE logo vaakaIL logo vaaka rgb