banneri harmaa

Vuoden 2017 tapahtumat

 

Huomio uusi uratehtaalainen! Kun huomaat kiinnostavan tapahtuman, jonne aiot ilmoittautua ao. linkkien kautta, käythän ensin ilmoittautumassa mukaan Uratehtaan toimintaan täältä.

Nähdään Uratehtaalla!

 

    

Lokakuu 2017

 

 

Ti 24.10. Soveltuvuusarviointivalmennus, klo 9 - 13

Hanna Nyqvist, MPS-Yhtiöt. Hanna on psykologian maisteri ja kokenut työkäyttäytymisen asiantuntija, jonka ydinosaamisiin kuuluvat oikeiden osaajien löytäminen sekä soveltuvuuden ja potentiaalin arvioiminen, esimiesten ja työyhteisöjen valmentaminen sekä työnhakijoiden tukeminen työnhakutilanteessa.

Mitä korkeakoulutettujen työnhakijoiden on hyvä tietää rekrytointiprosessin loppupäästä, kun ollaan kärkiehdokkaiden joukossa lähellä valintapäätöstä? Mikä on soveltuvuusarviointien rooli rekrytointiprosessissa? Mitä arviointipäivän aikana tapahtuu ja miten siihen tulisi valmistautua? Millaisia erilaisia arviointimenetelmiä käytetään ja mitä niistä saadaan irti? Valmennuksen tavoitteena on työnhaun tukeminen lisäämällä tietoa soveltuvuusarvioinneista. Samalla kannustetaan itsetuntemuksen lisäämiseen pohjaksi omalle työnhaulle. Koulutukseen osallistujille toimitetaan etukäteen sähköiset linkit MPS:n laatimaan motivaatiokyselyyn, jonka tulokset he saavat valmennuspäivässä. Ilmoittautuneiden yhteystiedot siis toimitetaan etukäteen MPS:n valmentajalle. 

Ilmoittaudu tästä 

 

Ke 25.10. Itsensä markkinointi työnhaussa ja kuinka Eilakaisla voi auttaa uuden uran löytämisessä, klo 14:00 - 16:00

Katri Majuri, Eilakaisla. Katri on kokenut rekrytointitoimeksiantojen läpiviejä sekä soveltuvuusarviointien ja uudelleensijoitusvalmennusten tekijä, jolla on hallussaan myös BtoB näkökulma.

Osa 1. Tuntuuko oman osaaminen "mainostaminen" tai "kauppaaminen" hankalalta? Mitkä ovat minun "vahvuuteni"? Miksi/missä olen "parempi" kuin muut? Tule kuulemaan ammattilaisen vinkit liittyen itsensä markkinointiin, oman osaamisen ja vahvuuksien esittelyyn ja haastattelutilanteessa toimimiseen. Osa 2. Miten henkilöstöpalvelualan yritys voi auttaa uuden työuran löytämisessä? Millainen yhteistyökumppani Eilakaisla on rekrytointiprosessissa tai henkilöstönvuokrauksessa työnhakijan näkökulmasta?

Ilmoittaudu tästä viimeistään 23.10 klo 12 mennessä.

 

 

To 26.10. Työnhaun sparrausryhmä Uratehtaalla, klo 10 - 12 

Työnhaun sparrausryhmässä mietitään yhdessä eri tapoja työllistyä ja löytää avoimia ja piilotyöpaikkoja. Ryhmässä myös tsempataan toisia työnhaussa, työnantajien kontaktoinnissa ja konkreettisesti työnhakudokumenttien tekemisessä. Ryhmä itse määrittelee tuloksellisimman toimintatavan tavoitteidensa saavuttamiseksi. Ryhmää vetää uratehtaalainen, joka on itsekin työnhaussa. 

Ilmoittaudu tästä 

 

Ti 31.10. Kurkistus henkilöbrändäykseen. Töihin Manpowerin kautta? klo 10-12

Tuuli Lamminmäki, Area Manager, Manpowergroup, Tuuli on toiminut kahdeksan vuoden ajan laajasti eri toimialojen ja organisaatiotahojen henkilövalintojen ja -arviointien sekä henkilöstön kehittämisen parissa.

Brändäytyminen on itsesi kehittämistä, kykysi herättää tunteita, osaamisesi myymistä ja ennen kaikkea itsesi tuomista muiden tietoisuuteen. Kaikkia näitä jokainen tarvitsee työelämässä, mutta myös harrastuksissa ja kaikessa arjen vuorovaikuttamisessa. Tiivis Vahvista henkilöbrändiäsi -kaksituntinen on ajatuksia herättelevä kurkistus henkilöbrändäykseen sekä omien kyvykkyyksiesi tunnistamiseen ja oman potentiaalin valjastamiseen.

ManpowerGroup on henkilöstö- ja työvoimaratkaisujen sekä ulkoistettujen palveluratkaisujen asiantuntija, kehittäjä ja tuottaja. Se - Manpower, Experis, Rigth Management ja ManpowerGroup - täyttää Suomessa vuosittain noin 7000 työpaikkaa ja lähes 3000 osaajaa työskentelee sen kautta asiakasyrityksissä eri toimialoilla operatiivisista tehtävistä johtotasolle. Voisiko täältä löytyä sinunkin seuraava unelmatyöpaikka?

Ilmoittaudu tästä viimeistään 30.10. klo 12 mennessä.   

 

Marraskuu 2017

 

Ke 8.11. Miten pidän yllä työnhakuvirettäni?, klo 9 - 13 

Petra Bedda, Puunto Oy, Petra on työhyvinvointivalmentaja, ICF:n hyväksymä MB elämäntaidon valmentaja ja lisensoitu Firework Career Coach © korkeakoulututkinnon ja pedagogisen pätevyyden lisäksi. Petra on valmentanut satoja ihmisiä verkossa ja livenä hyvinvoinnin, uran ja itsensä johtamisen teemoista tarjoten konkreettisia työkaluja innostavasti, myönteisesti ja arvostaen.

Työnhakuun tarvitaan myönteisiä voimavaroja, hyvää itsetuntemusta sekä kykyä johtaa itseään. Koulutuksella vahvistetaan psykologisen pääoman ulottuvuuksia - sitkeys, itseluottamus, toiveikkuus ja myönteisyys - joita työttömyys on voinut horjuttaa. Ulottuvuuksia vahvistamalla kasvatetaan yksilön tunnetta ja kokemusta kyvystä olla ohjaksissa omassa elämässään myös muutostilanteessa.

Koulutuksen tuloksena osallistujan ammatti-identiteetti vahvistuu, luottamus omaan työllistymiseen kasvaa, kyky tunnistaa omia yksilöllisiä stressireaktioita kasvaa samalla kun stressinhallintataidot kasvavat mm. Mind-body Bridging -stressinhallintatyökalun avulla. Osallistujan elämänhallinnan tunne vahvistuu, mikä on tärkeä hyvinvoinnin lähde etenkin silloin, kun työnhaku ei tuota tulosta.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 1.11. klo 12 mennessä. 

 

Ti 14.11. Työnhaun ruotsi koulutus, klo 9 - 12

Koulutus koostuu kolmesta osasta: ti 14.11.,  ke 15.11. ja ke 22.11.

Maiju Vihonen, Maiju on filosofian maisteri, jolla on kokemusta ns. virkamiesruotsin opettamisesta eri korkeakouluissa Tampereella. Opetuksen lähtökohtana Maijulla on suullisen kielitaidon harjoittelu erilaisten suullisten tehtävien kautta, jolloin opiskelijan oma kielitaito pääsee heti käytäntöön ja varmuus kielen käyttämisestä kasvaa.

14.11. Teemana on oman alan sanasto, ennakkotehtävä ja mallit. Opettelemme kertomaan omasta alasta. Käymme myös läpi sähköpostimalleja sekä hakemusmalleja.

15.11. Teemana työnhaku ruotsiksi. Harjoittelemme hissipuhetta ruotsiksi. Simuloimme myös työnhakutilanteita.

22.11. Teemana small talk ruotsiksi sekä kirjoitustehtävän läpikäyminen (palautetaan ohjeiden mukaan viimeistään 19.11.). Käymme läpi peruskielioppia tekstien perusteella. On myös aikaa korjata omaa tekstiä. Lopuksi småprat på svenska!

Ennakkotehtävät: 

1. Lue oman alan blogia ruotsiksi ja kirjoita siitä itsellesi sanastoa. Etsi esimerkiksi googlen hausta: "blogg svenska som andraspråk". Jos sopivaa blogia ei tahdo löytyä, hyödynnä ruotsinkielisiä oman alan yritysten kotisivuja. Käytä mielikuvitusta etsimisessä. Tärkeintä on, että löydät sopivaa oman alan sanastoa.

2. Kirjoita esittely omasta osaamisesta ruotsiksi viimeistään 19.11.2017 mennessä.

Välkommen till kursen!

Ilmoittaudu tästä koko kokonaisuuteen viimeistään 7.11. klo 12 mennessä.

 

 

Ti 14.11. Duunipäivä Uratehtaalla - teemana Työnhaun projektisuunnitelma, klo 13 - 16

Tuo mukanasi oma laite, paperit tai vaikka kirja ja tule tekemään omia työnhakuhommia yhdessä toisten kanssa. Ohjelmassa vuorottelevat hiljaiset työskentelyosiot ja keskustelu- / kommentointiosiot. Päivän teemana on projektisuunnitelma työnhaulle, mutta voit halutessasi työstää myös  jotakin muuta tärkeää työnhakuteemaasi.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 13.11. klo 12 mennessä.

 

 

Ke 15.11. Työnhaun ruotsi -koulutus, klo 9 - 12

Maiju Vihonen

Osa 2: Teemana työnhaku ruotsiksi. Harjoittelemme hissipuhetta ruotsiksi. Simuloimme myös työnhakutilanteita.

Ks koko kuvaus 14.11. -koulutuksen kohdalta.

 

 

Ke 15.11.  Oman osaamisen tunnistaminen ja näkyväksi tekeminen, klo 13 - 16 

Nina Juhava, Suomen Ekonomit, Suomen Ekonomien uravalmentaja KTM Ninalla on pitkä kokemus rekrytointi ja uudelleensijoittumisalalta.

Tämän osallistavan ja interaktiivisen valmennuksen tavoitteena on oppia tunnistamaan oma osaaminen ja saada keinoja oman osaamisen näkyväksi tekemiseen ja ilmaisemiseen. Iltapäivän aikana pohditaan, mitä osaaminen on ja tehdään oma osaamiskartta. Tilaisuuden jälkeen jokainen osallistuja osaa kertoa omasta keskeisestä osaamisestaan luontevasti ja konkreettisesti.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 13.11. klo 12 mennessä.

 

ke 22.11. Työnhaun ruotsi -koulutus, klo 9 - 12

Maiju Vihonen

Osa 3: Teemana small talk ruotsiksi sekä kirjoitustehtävän läpikäyminen (palautetaan ohjeiden mukaan viimeistään 19.11.). Käymme läpi peruskielioppia tekstien perusteella. On myös aikaa korjata omaa tekstiä. Lopuksi småprat på svenska!

Ks koko kuvaus 14.11. -koulutuksen kohdalta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TE logo vaakaIL logo vaaka rgb