banneri harmaa

Uratehtaan toimintamuotojen sisällöstä

 

Uratehtaan tapahtumien, koulutusten ja workshoppien sisältökuvaus

 

Koulutus/ valmennus: Valmentajana on Uratehtaan Jaana tai Tiina tai paikalla on Uratehtaan ulkopuolinen asiantuntija koulutusta vetämässä. Aiheet liittyvät työnhakuun. Vinkkaa meille mielenkiintoinen aihe tai kouluttaja!

Workshop: Jaana ja Tiina vetävät käytännönläheisiä workshoppeja/ työpajoja, joissa käytännönläheisesti tehdään itse, parin kanssa tai ryhmässä asioita oman työnhaun edistämiseksi. Aiheina ovat olleet esim. CV, hissipuhe ja työhakemus.

Info: Yhteistyökumppani tai kaupallinen toimija, johon tutustuminen voi edistää seuraavan työpaikan löytymistä. Ko. tahon edustaja puhuu yleisestä teemasta sekä esittelee omaa toimintaansa. Syksyllä meillä oli puhumassa esim. suorahakuyritysten edustajia ja tammikuussa valokuvaaja kertoi profiilikuvauksesta.

Duunipäivä: Tuo oma laitteesi, paperisi tai vaikka kirja ja tule tekemään yhdessä työnhakuhommia. Duunipäivän aikana hiljaiset työskentelyjaksot sekä puheliaat tauot vuorottelevat. Duunipäivällä on yleensä jokin teema, kuten LinkedIn-profiilin päivittäminen tai oman ”työnhakukirjanpidon” päivittäminen.

Avoimet ovet: Uratehtaan avoimet ovet on kaikille avoin tapahtuma ja tarkoitettu niin tutuille kuin uusille tutuille. Tiina ja Jaana kertovat lyhyesti Uratehtaasta ja keskustelulle on runsaasti aikaa. Tämä on myös hyvä tilaisuus tulla piipahtamaan, jos edellisestä kerrasta on kulunut aikaa tai vinkata asiasta kavereille jotka hyötyisivät palveluistamme.

Sparrausryhmä: Vakituinen ryhmä, joka kokoontuu viikoittain edistämään omaa ja muiden työnhakua. Ryhmä määrittää aiheet tarpeidensa mukaisesti. Ryhmää vetää/ yhteyshenkilönä toimii uratehtaalainen työnhakija. Tiina ja Jaana avustavat tarvittaessa.

Kolmen kuukauden keskustelujen ryhmä: Kyseessä on kertaluontoinen ryhmätapaaminen, jossa päivitetään Kolmen kuukauden keskustelujen eli työttömän työnhakijan määräaikaishaastatteluun kuuluva työllistymissuunnitelma henkilökohtaiseen Oma asiointi -palveluun TE-palvelujen sivuilla. Lisäksi ryhmässä keskustellaan omaan työnhakuun liittyvistä aiheista. Voit ilmoittautua Uratehtaan järjestämiin ns. Kolmen kuukauden fasilitointikeskusteluihin valitsemalla sopivan ajankohdan ja täyttämällä ko. ajankohdasta avautuvan ilmoittautumislomakkeen. Kun olet ilmoittautunut, saat automaattisen kuittauksen, että ilmoittautumisesi on mennyt perille. Kun Työllistämissuunnitelmasi on avoinna Oma asioinnissasi, saat asiasta viestin puhelimeesi. Tilaisuudet Uratehtaalla kestävät max 2 tuntia. Tarvitset mukaan oman laitteen ja pankkitunnukset. Ilmoittaudu päivittämään työllistymissuunnitelmaasi ajankohtaan, jolloin edellisen työllistymissuunnitelmasi hyväksymisestä on kulunut noin 2 – 2,5 kuukautta. Edellisen hyväksymisajankohdan näet Oma asioinnista työllistymissuunnitelma -kohdasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TE logo vaakaIL logo vaaka rgb