banneri harmaa

 

Kevään 2017 tapahtumat

 

Ti 14.2.2017 klo 9 - 12

Uratehtaan vuoden 2017 toiminnan aloitus

Aloitetaan toiminta yhdessä Ystävänpäivänä! Info kevään koulutusten sisällöstä, Uratehtaan palveluista sekä miten toteutetaan kolmen kuukauden keskustelut. Mahdollisuus verkostoitua. Tervetuloa!

 

 

Ti 21.2.2017 klo 9-15.30

Navigoi osaamisesi esiin! , Susan Calonius Up Partners

Tervetuloa mukaan opastetulle matkalle kohti uusia osaamisia. Valmennuksen aikana tehdään henkilökohtainen osaamiskartoitus Navigaattoriohjelmalla. Iltapäivällä käsitellään osaamiskartoituksen tuloksia. Muista ottaa mukaan oma tietokone tai tabletti!

 

Ke 19.4. klo 9 - 11.30

Laatukoulutus, laatuajattelun perusteita työnhakijoille, Petri Pekkola

 

Laatuajattelu on siinä suhteessa universaalia, että tietyt mallit ja johtamisen käytännöt toimivat kaikilla toimialaloilla. Työnhakijalle on hyötyä tutustua mm. tiettyihin laadun määritelmiin, vaikka uusi ura ei olisikaan vielä tiedossa. Tämän lyhyen koulutuksen jälkeen osallistuja tuntee tärkeimmät laadun käsitteet ja ymmärtää erityisesti asiakkaan roolin laadun määrittelyssä.

Entä mitä on "työnhaun laatu"? 

 

 

Ti 18.4. klo 13 - 15 

Ruotsin kielen workshop, Jaana Taskula/ ja Tiina Keskinen Uratehdas

Sparrataan ja palautetaan yhdessä käyttöön jo ehkä ammoisina aikoina hankittua ruotsin kielitaitoa erityisesti työnhakuun liittyen. Kokoonnutaan keskustelemaan valitusta teemasta, esittelemään omia tuotoksia tälle ryhmälle ja keskustelemaan niistä. Teemoina voivat olla oman alan ammattisanaston haltuunotto, itsensä esittely vieraalla kielellä, työnhakudokumentit vieraalla kielellä jne. 

Aloittakaamme räväkästi oman itsemme esittelyllä ruotsiksi muulle ryhmälle: valmistele ensimmäiselle kerralle itsestäsi 3 minuutin ammatillinen esittely ruotsin kielellä. Unohda turha itsekritiikki ja tule rohkeasti mukaan!

 

Ti 25.4. klo 10 - 11:30 

Työnhaku osto- ja myyntitilanteena ja ECAM-info, Esa Räsänen ja Emilia Valkonen

Tule kuuntelemaan rekrytointipalveluja tarjoavan ECAMin yrittäjä Esa Räsäsen puheenvuoro työnhausta myynti- ja ostotapahtumana. Esa käsittelee työnhaun ja b-to-b myynnin yhtäläisyyksiä ja puuttuu sellaisiin asiakokonaisuuksiin kuten oman tuotekonseptin muokkaaminen kysynnän tarpeisiin sekä klassisen myyntisuppilon käyttöönotto työnhakuprosesseissa.

Esalla on 17 vuoden kokemus rekrytointialan yrittäjänä erilaisista yritysten toimeksiantojen toteuttamisesta sekä työmarkkinoiden toimintalogiikoista. ECAM Consulting Oy on toteuttanut noin 1900 työnantaja-työntekijä –rekrytointiparia vuodesta 2005 lähtien Etelä-Suomen useilla toiminta-alueillaan.

ECAM Consulting Oy:n rekrytointikonsultti Emilia Valkonen esittelee tilaisuudessa ECAMrekry-rekrytointiohjelmien toimintaperiaatteen, työnhakijoille saavutettavat hyödyt ja vastailee kuulijoiden kysymyksiin. Mikäli kiinnostus herää, tilaisuuteen ilmoittautuvilla on mahdollisuus varata suoraan aika ECAMin rekrytointihaastatteluun.

 

Ti 25.4. klo 13 - 15

IT-osaajien vertaisryhmä

Ensimmäinen kokoontuminen. Määrittelemme mm. ryhmän tavoitteen ja toimintatavat. Riippuen kiinnostuneiden määrästä voimme jakautua alaryhmiin, jotka vastaavat osaamista, kiinnostuksen kohdetta tai muuta tilannetta. Parin ensimmäisen kerran jälkeen ryhmä/-t jatkavat itsenäisesti.  

 

Ke 26.4. klo 8.30 - 13 (koulutus alkaa klo 9:00)

Johda itseäsi – henkiset ja mentaaliset voimavarat haastavassa tilanteessa -koulutus, Pertti Ratilainen

Koulutuksen aikana osallistujat tutustuvat konkreettisesti omiin henkisiin voimavaroihin työnhakutilanteessa. Mitä tarkoitetaan henkisellä suorituskyvyllä? Miten kohdata jatkuvat vastoinkäymiset ja pettymykset? Mikä merkitys omaan jaksamiseen ja tulevaan työssäjaksamiseen on tiedostamattomilla asioilla, kuten perustunteilla viha, pelko, syyllisyys ja häpeä. Olenko tietoinen omista vahvuuksistani? Tunnistanko omat stressireaktioni? Kuinka on mahdollista siirtyä oman elämän ohjaimiin, sen sijaan että odottaisi ihmettä tapahtuvaksi?

Kouluttaja Pertti Ratilainen on kokenut yksilöiden ja ryhmien valmentaja. Hänen asiakkainaan on mm. yrityksiä, työyhteisöitä ja ammattiurheilijoita. Omimpia alueita hänelle ovat mm. yksilön vahvuudet ja kuinka ne kytketään osaksi ryhmää sekä omien vahvuuksien kääntyminen omaa itseä vastaan.

 

Ke 26.4. klo 14 - 16

CV-workshop, Tiina Keskinen ja Jaana Taskula / Uratehdas

Tule antamaan ja saamaan rakentavaa palautetta ja viilaamaan CV:si huippukuntoon. Tutkitaan ryhmässä toistemme CV:tä. Tarvitset mukaan oman CV:si paperilla. Jollei tulostaminen sinulla jostain syystä onnistu, voit myös laittaa CV:si Uratehtaalle sähköisessä muodossa ja me tulostamme sen sinulle.

 

Ti 2.5. klo 10 - 12

Ruotsin kielen workshop: hissipuhe, Jaana Taskula ja Tiina Keskinen / Uratehdas

Ruotsin ryhmä on muutettu yksittäiseksi workshopiksi. Tarkoitus on harjoitella ja verrytellä omalla porukalla mahdollisesti hyvinkin ruosteista ruotsia sen verran, että työhaastattelussa et jää neuvottomaksi vaan pystyt kertomaan itsestäsi ja osaamisestasi ruotsiksi. Valmistaudu ensimmäisellä kerralla kertomaan itsestäsi ja osaamisestasi max 3 minuutin ajan ruotsiksi. Tervetuloa mukaan!

Ti 2.5. klo 13 - 15

Työhakemus-workshop, Jaana Taskula ja Tiina Keskinen / Uratehdas

Tule saamaan ja antamaan vinkkejä ja rakentavaa palautetta työhakemuksista. Rakennetaan yhdessä erilaisia hakemuksia. Tarvitset mukaan oikean tai kuvitteellisen työpaikkailmoituksen tai hahmotelman piilotyöpaikasta sinua kiinnostavassa yrityksessä / toimialalla. Samoin tarvitset mukaan ainakin hahmotellun hakemuksesi ko. työpaikkaan. Halutessasi voit antaa oman hakemuksesi ryhmälle kommenttikierrosta varten.

 

Ke 3.5. klo 8:30 - 12 ja 13 - 16 (koulutus alkaa 9:00)

Asiantuntijan myyntikoulutus: Myyntisimulaatio-koulutus, Mapu Narvinen

Tervetuloa mukaan harjoittelemaan oman asiantuntijuuden myyntiä! Myyntitilanteessa tulee esille oma tapasi arvostaa itseäsi ja myytävää tuotetta tai palvelua. Oma asiantuntijaosaamisesi on palvelutuote, jota myyt vastaavalla tavalla kuin myisit mitä tahansa asiantuntijapalvelua. Tavoitteenasi on ymmärtää asiakkaan tarvetta ja vastata tuotteellasi tähän tarpeeseen mahdollisimman hyvin! Päivänmittaisessa myyntisimulaatiossa harjoitellaan myymistä roolinvaihdon avulla. Heittäydyt mukaan todentuntuisiin myyntitilanteisiin ja asiakkaan roolista käsin voit suoraan arvioida ja kehittää omaa tapaasi myydä ja olla uskottava.  Koulutus sopii sinulle jos olet valmis auttamaan ja sparraamaan muita ryhmässä ja ottamaan itse sparrausta vastaan. Valmennuksen jälkeen olet valmis toimimaan älykkäämmin myyntitilanteissa. Usko itseesi, palveluusi ja nojaa kaikessa viestinnässä asiakkaan tarpeen ymmärtämiseen! Pohjavaatimuksena on peruskäsitys omasta osaamisesta, jonka myyntiä aiot tässä koulutuksessa harjoitella.  Koulutukseen liittyy myös pieni ennakkotehtävä: harjoittele minuutin hissipuhe, jossa kerrot osaamisestasi tiiviisti tietylle ilmoittamallesi kohderyhmälle (esim. tietylle yritykselle/toimialalle jne.).

Ohjaajana valmennuksessa toimii VTM, tuotekehittäjä (eat), toiminnallisen ryhmätyön ohjaaja Mapu Narvinen, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus oman osaamisen tuotteistamisesta ja myymisestä asiantuntijayrityksessä.

 

 

Ke 10.5. klo 10 - 12

Englannin kielen workshop: hissipuhe, Jaana Taskula ja Tiina Keskinen / Uratehdas

Harjoitellaan omalla porukalla hissipuheen pitämistä englanniksi esim. työhaastattelua varten. Valmistaudu kertomaan itsestäsi ja osaamisestasi max 3 minuutin ajan englanniksi. Tervetuloa mukaan!

 

Ke 10.5. klo 13 - 15

Osuuskunta Pirkanmaan Pesti -info, Tapio Roine

Pesti on perinteinen työosuuskunta, joka on toiminut jo 23 vuotta samoilla toimiviksi todetuilla periaatteilla. Jäseniä on yli 150. Pesti on esitellyt toimintaansa Uratehtaalla jo aiemminkin ja tällä kertaa tutustumme Pestin toimintaan uudella tavalla. Esittelyn jälkeen työstämme konkreettisia esimerkkejä osallistujien lähtökohdat huomioiden. Hahmottelemme mahdollista toimintaa: mitä pitää huomioida ja miten työosuuskunnassa toimiminen on yleensä parhaiten onnistunut. Voit osallistua vaikka omat ideat eivät vielä olisikaan kypsyneet konkretian tasolle. Viedään ideoita yhdessä eteenpäin!

 

To 11.5. klo 9 - 12 HUOM! Paikkana TreStart, Satakunnankatu 18

Somen uudet mahdollisuudet työnhaussa -koulutus, Tom Laine

Järjestämme koulutuksen yhteistyössä TreStartin kanssa. Koulutuksessa tutustutaan sosiaalisen median hyödyntämiseen työnhaussa. Koulutus keskittyy tärkeimpiin sosiaalisen median kanaviin, joissa oman osaamisen vakuuttava esittely on mahdollistanut monien suomalaisten työllistymisen, ja joista myös löytyy niin avoimesti ilmoitettuja työpaikkoja kuin piilotyöpaikkojakin. Esittelyssä on tällä kertaa aivan uusiakin palveluita, joita Uratehtaan koulutuksissa ei aiemmin ole esitelty, vanhojen tuttujen palveluiden lisäksi.

Kouluttaja Tom Laine on sosiaalisen median rekrytoinnin ja työnhaun kokenein asiantuntija Suomessa. Hän on perustanut Suomen ensimmäisen sosiaalisen median rekrytointiyrityksen ja toiminut pitkään somerekrytoinnin parissa myös kansainvälisesti.

 

To 11.5.klo 13 - 16 HUOM! Paikkana TreStart, Satakunnankatu 18

Piilotyöpaikat-koulutus, Tom Laine

Järjestämme koulutuksen yhteistyössä TreStartin kanssa. Arviolta jopa 75 % yrityssektorin työpaikoista Suomessa täytetään julkisen ilmoittelyn ulkopuolelta. Koulutuksessa käymme läpi mitä piilotyöpaikat ovat ja mistä niitä löytyy. Käsittelemme sosiaalisen median palveluita, laajemmin netin mahdollisuuksia sekä reaalimaailman piilotyöpaikkoja.

Kouluttaja Tom Laine on sosiaalisen median rekrytoinnin ja työnhaun kokenein asiantuntija Suomessa. Hän on perustanut Suomen ensimmäisen sosiaalisen median rekrytointiyrityksen ja toiminut pitkään somerekrytoinnin parissa myös kansainvälisesti.

 

Ti 23.5. klo 9 - 12

Piilotyöpaikka-workshop, Jaana Taskula ja Tiina Keskinen / Uratehdas

Missä piilotyöpaikkoja on? Miten niihin pääsee käsiksi? Kuinka viestitän tai soitan mielenkiintoiseen yritykseen? Tule mukaan pohtimaan ja jakamaan vinkkejä piilotyöpaikkojen metsästämiseen!

 

Ti 23.5. klo 13 - 14:30

Vuokratyö ja RTK Henkilöstöpalvelu -info, Heli Pihkakoski

Tule kuulemaan mahdollisuuksista työllistyä vuokratyön kautta. Monet yritykset käyttävät nykyään vuokratyötä rekrytointikanavana. Kuulemme RTK Henkilöstöpalvelun esittelyn lisäksi vuokratyön nykytuulista Suomessa sekä mm. siitä kuinka vuokratyö toimii keinona saada jalka työnantajan oven väliin.

 

Ke 24.5. klo 9 - 12:30 (Koulutus alkaa klo 9:30)

Työnhakusuunnitelma / -strategia, Tuija Sironen

Tule yhdessä pohtimaan ja ideoimaan erilaisten työnhakukanavien käyttöä ja seurantaa sekä kuinka saat oman työnhakustrategiasi huippukuntoon ja käyttöön. Koulutuksen sisältöjä ovat mm.: Mitä työnhakukanavia on olemassa? Miten lähestyä ja hyödyntää niitä? Oman työnhakusuunnitelman tekeminen sekä omien verkostojen luonti ja seuranta.

Kouluttajana toimii Tuija Sironen, jolla on vankka kokemus esimies- ja HR-työstä teollisuudesta sekä rekrytointikokemusta 25 vuotta.

 

 

TE logo vaakaIL logo vaaka rgb