banneri harmaa

Syksyn 2015 tapahtumat

Syksyn 2015 tapahtumat

Torstai 3.12.2015 klo 9-12
Teemana digitalisaatio

Digitalisaatio mullistaa työelämää ja koskettaa kaikkia toimialoja. Tule kuulemaan digitalisaation mahdollisuuksista. Tilaisuus on avoin yrityksille ja työnhakijoille.

OHJELMA:
9:00 Aamupala ja verkostoitumista
9:15-9:45 Tekesin palvelut PK-yrityksille. Jarmo Raittila, Tekes asiantuntija
10:00-10:30 Uratehtaan toiminnan ja osaajien esittelyä
10:30-11:30 Mistä digitalisaatiossa on oikein kyse? Mitä mahdollisuuksia siitä on yrityksille? Miten digitalisaatio vaikuttaa yksittäiseen henkilöön? Aleksi Kopponen, Valtiovarainministeriön erityisasiantuntija.
Verkostoitumista
12:00 Tilaisuus päättyy

 

Tiistai 1.12.2015 klo 8-11
LinkedIn Workshop (alkeet)
Jouni Jurmu

Tuottaako LinkedIn -maailma ja profiilin luominen hankaluuksia etkä oikein tiedä miten voisit hyödyntää sitä työnhaussasi? Vasta-alkajille tarkoitetussa LinkedIn -workshopissa saat henkilökohtaista ohjausta ja luot 3 h aikana oman profiilisi sekä ensimmäiset kontaktisi. Workshopissa käydään läpi oman profiilin luonti/muokkaus, verkoston luonti, itselle olennaisten ryhmien löytäminen ja niin liittyminen sekä LinkedIn käyttö työpaikkojen seurannassa. Workshoppiin tarvitset mukaan oman tietokoneen sekä CV:n. Ryhmäkoko max. 10 hlöä.

 

Torstai 26.11.2015 klo 13-14
Osuuskunta Pirkanmaan Pesti esittelyssä

Pirkanmaan Pesti on 150 jäsenen perinteinen työosuuskunta. Olemme toimineet jo yli 20 vuotta samoilla perusperiaatteilla: osuuskunta tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden ja valmiiksi mietityn, laillisen ja turvallisen tavan työskennellä. Pesti hoitaa työnantajavelvoitteet, verotilitykset ja vakuutusmaksut. Esittelemme tilaisuudessa toimintaamme, mukana on Pestin hallituksen pj Tapio Roine sekä toiminnassa mukana olevia. Kerromme myös siitä, mitkä tekijät näyttäisivät auttavan menestymään osuuskunnan toiminnassa.

 

Torstai 26.11.2015 klo 9-12
Tavat ohjaavat tekemistä
Sami Viitanen

Olemme aivojemme rakenteen vuoksi auttamattomasti tapojen armoilla. Mutta mistä tavat syntyvät ja miksi tapa on kaikesta huolimatta meille hyväksi? Entä missä tilanteessa tapa onkin huono renki? Tavat ovat joko puolellasi tai tavoitteesi vastavoima. Tämän koulutuksen jälkeen ymmärrät paremmin tapojen syvintä olemusta ja mikä on aivojen rooli tapojen maailmassa. Pohdimme myös mitä asioita on syytä huomioida tapojen ohjelmoinnissa. Tämä auttaa sinua ohjaamaan ajatteluasi ja mahdollistaa hyvän lähdön uusien, parempien tapojen luomiseksi. Valjasta tavat toimimaan omaksi eduksesi, sinun tavoitteitasi palvelemaan.

 

Keskiviikko 25.11.2015 klo 9-13
CV-klinikka
Maija Heino (Uratehdas)

Onko sinulla tarvetta päivittää työnhakuasiakirjasi? Tule klinikalle tuunaamaan hakupaperisi vastaamaan osaamistasi ja vahvuuksiasi. CV-klinikka toteutetaan workshop-muotoisesti. Koulutukseen osallistuneet voivat varata ajan henkilökohtaiselle kommentoinnille/ohjaukselle. Ohjausajankohta sovitaan valmennuksen jälkeen. Lähetä CV:si ja hakemuksesi ilmoittautuessasi osoitteeseen maija.heino(at)uratehdas.fi. Ota koulutukseen mukaan kannettavatietokone sekä työnhakuasiakirjasi sähköisesti. Näiden lisäksi mukaan myös työpaikkailmoitus, jota haluat hakea tai olet hakenut. Tilaisuus on ensisijaisesti tarkoitettu niille, jotka eivät aikaisemmin ole CV-klinikalla käyneet. Lähetä CV ja hakemus ilmoittautuessasi osoitteeseen maija.heino(at)uratehdas.fi. Mikäli dokumentteja ei ole lähetetty ke 18.11.2015 mennessä, osallistuminen peruuntuu. Ryhmään mahtuu 16 hlöä.

 

Tiistai 24.11.2015 klo 9-13
Työnhaun strategiat
Johanna Moisander-Mattila (Spring House Oy)

Millä eri tavoin ja mistä kanavista voi työpaikan löytää? Tunnetko kaikki työnhaun menetelmät ja osaatko ottaa ne tehokäyttöön? Mikä käytännössä toimii ja mikä ei toimi työnhaussa? Miten haen itselleni oikeanlaisia työpaikkoja mielekkäästi, systemaattisesti ja tuloksellisesti? Koulutuspäivänä tutustumme mm. verkostoihin, piilotyöpaikkoihin, CV-pankkeihin ja muihin työnhaun kanaviin. Koulutuksessa jokainen myös luo oman työnhaun konkreettisen käytännön toimintasuunnitelman: mistä minä lähden liikkeelle, mitä kaikkea teen, miten ja millä aikataululla? Valmennuksessa käymme läpi työllistymisen eri polkuja ja tapoja, jaamme kokemuksia ja kontakteja.

 

Torstai 19.11.2015 klo 13-16
Työnhaun sissimarkkinointi
Tom Laine (www.somehow.fi)

Miten erottautua muista työnhakijoista ja tuoda osaamistaan esille luovasta? Miten markkinoida osaamistaan niin kohdennetusti tiettyihin työpaikkoihin kuin saattaa laajemmin tietoisiksi osaamisestasi sosiaalisen median välityksellä? Työnhaun sissimarkkinointi on koulutus, jossa esitellään "hieman" luovempia tapoja osaamisen esittelyyn. Koulutuksessa käytetään paljon esimerkkejä niin hieman vähän tunnetuista sosiaalisen median palveluista, joista kuitenkin jo löytyy suomalaisiakin esimerkkejä luovasta työnhausta, kuin erilaisista verkosta löytyvistä kansainvälisistä työnhaun esimerkeistä ja verkkopalveluista, joita työnhakijat ovat alkaneet vasta hiljattain löytää. Esimerkkien joukossa on palveluita kuten About.me, re.vu, ResumUp, Vizualize, Branded, erikoisia YouTube-esimerkkejä, paljon erilaisia graafisia ansioluettelomalleja ja paljon muita.

Huom! Paikka: TalentSpace (TreStart), Media 54 (Finlayson), Satakunnankatu 18 A, 33100 Tampere.

 

Torstai 19.11.2015 klo 9-12
Henkilöbrändäys
Tom Laine (www.somehow.fi)

Mitä on henkilöbrändäys? Miten se eroaa perinteisestä LinkedInissä läsnäolosta? Miten asiantuntijasta syntyy henkilöbrändi ja mitä hyötyä itsensä brändäämisestä voisi olla? Tom Laine kertoo miten asiantuntijuutta tuodaan esille niin, että se oikealla tavalla korostaa henkilön osaamista työnhaussa ja rakentaa henkilölle tunnettuutta, brändiä. Näemme koulutuksen aikana paljon esimerkkejä siitä mitä ja miten asiantuntijat tuovat osaamistaan esiin eri (some)kanavissa.

Huom! Paikka: TalentSpace (TreStart), Media 54 (Finlayson), Satakunnankatu 18 A, 33100 Tampere.

 

Keskiviikko 18.11.2015 klo 9-12 ja klo 13-16
LinkedIn Workshop (syventävä)
Tom Laine (www.somehow.fi)

Tämä workshop on tarkoitettu sinulle, joka jo käytät LinkedIniä tai olet ainakin luonut sinne mielestäsi hyvän osaajaprofiilin. Tom Laine jakaa vinkkejä miten hyödyntää LinkedIniä entistäkin tehokkaammin sekä monipuolisemmin työnhaussa, miten profiilia voidaan optimoida hakukoneita varten, ja miten ryhmistä ja LinkedInin Jobs-osiosta saadaan tehoja työnhakuun. Workshopin nopeatempoisuudesta johtuen osallistujien tulee olla sinut LinkedInin käytön kanssa ja oma profiili tulee olla kunnossa. Koulutuksessa ei käydä läpi profiiliin perusteita. Tarvitset oman tietokoneen mukaan. Ryhmäkoko max. 20 hlöä. Etusijalla ovat ne, jotka eivät vielä ole käyneet ko. workshopissa.

 

Tiistai 17.11.2015 klo 9-13
Tehostartti työnhaun asiakirjoihin
Mari Kuusjärvi (Uratehdas)

Toimivan hakemuksen on erottauduttava massasta ja tuettava hyvin CV:tä, jotta tie haastatteluun aukeaisi. Uratehtaan asiantuntijakouluttajan johdolla pureudutaan kohdennettujen ja tehokkaiden työhakemusten sekä CV:n laatimiseen. Koulutus tarjoaa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Kuinka työpaikkailmoituksia tulisi analysoida? Millaisia asioita toimiva CV ja hakemus sisältävät ja millaisia ne ovat ulkoasultaan? Mitä tarkoittaa aktiivinen kieli työnhaun tekstissä? Miten laadin markkinointikirjeen? Koulutuspäivä tarjoaa tehokasta apua hakemusten ja CV:n kirjoittamiseen ja niiden huipputerään viilauksessa.

 

Keskiviikko 11.11.2015 klo 9-12
Itsetuntemus työkaluna
Pertti Ratilainen

Tämä valmennus on sinulle, joka olet uuden edessä ja haluat löytää itsetuntemuksen avulla uusia mahdollisuuksia. Tunnistatko omat persoonalliset vahvuutesi? Havaitsetko jos vahvuutesi kääntyvät sinua vastaan ja muuttuvat heikkouksiksi. Tunnistatko arvosi, jotka ohjaavat valintojasi? Muita käsiteltäviä teemoja ovat tarpeet, epäonnistumisenpelko ja stressi. Tule löytämään uusia näkökulmia ja puolia itsestäsi. Valmennukseen toteutetaan 15 hlön ryhmässä. Pertti Ratilainen on henkinen valmentaja ja mentori, joka työskentelee mm. yritysjohtajien ja urheilijoiden parissa.

 

Tiistai 10.11.2015 klo 12:30-13:30
ECAM-rekrytointiohjelmat. Näkökulma työnhakuun: 1000 hakemusta - 0 haastattelua.
Jasmiina Köpsi, Laura Miettinen (ECAM Consulting Oy)

Oletko juuri saanut opintosi valmiiksi? Vai omaatko kenties toimihenkilö/asiantuntijatehtäviin sopivan taustan tai kokemuksen mutta olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana? ECAM-rekrytointiohjelma voi auttaa sinua saamaan töitä. Mitä hyötyjä ohjelmasta on sinulle työnhakijana? Pääset antamaan näytön osaamisestasi yritystyöskentelyn aikana ja opit myös uusia työllistymistäsi tukevia asioita. Pääset myös päivittämään teoriaosaamistasi monipuolisten lähiopetuspäivien aikana. Luot uusia kontakteja ja verkostoidut. Et ole työttömänä työnhakijana vaan yrityksessä koulutussopimuksella. ECAM:in ohjelmien keskimääräinen työllistymisaste on 83 %. Tule kuulemaan ECAM:in tarjoamista rekrytointiohjelmista. Rekrytointiohjelman esittelyn lisäksi ECAMin Esa Räsänen tulee kertomaan ajatuksiaan työnhausta tänä päivänä aiheenaan ”1000 hakemusta 0 haastattelua, mikä menee pieleen?”.

 

Tiistai 10.11.2015 klo 9-12
Soveltuvuusarvio
Hanna Nyqvist (MPS-Yhtiöt)

Mitä soveltuvuusarvioinneilla tarkoitetaan? Mitä arviointipäivän aikana tapahtuu ja mikä on soveltuvuusarvioinnin rooli rekrytointiprosesseissa? Millaisia erilaisia arviointimenetelmiä käytetään ja mitä niistä saadaan irti? Koulutuksessa käydään läpi eri menetelmien sisältöä ja tulosten tulkintaa esimerkkien avulla. Tavoitteena on työnhaun tukeminen lisäämällä tietoa ja kokemusta henkilöarvioinneista. Samalla kannustetaan itsetuntemuksen lisäämiseen pohjaksi omalle työnhaulle. Koulutukseen osallistujille toimitetaan etukäteen linkit netissä toteutettavaan motivaatiokyselyyn, jonka tulokset he saavat graafisesti valmennustilanteessa. Kouluttajana toimii psykologi Hanna Nyqvist.

 

Torstai 5.11.2015 klo 9-11:30
HR-ammattilaisten vinkit työnhakuun

Miltä rekrytointi näyttää HR-ammattilaisen vinkkelistä? Tule kuulemaan vinkkejä työnhakuun kokeneilta alan ammattilaisilta. Paikalla kokemuksia ja näkemyksiä jakamassa Fastems Oy, A-Insinöörit Oy ja Santen Oy. Huom! Paikka: TalentSpace (TreStart), Media 54 (Finlayson), Satakunnankatu 18 A, 33100 Tampere.

 

Tiistai 3.11.2015 klo 9-12
Työhaastattelu
Jarkko Sipiläinen (MPS-Yhtiöt)

Mitä työhaastattelussa kartoitetaan ja miten voin valmistautua siihen? Kuinka kerron vakuuttavasti onnistumisista ja saavutuksista? Entä miten tuon esille osaamiseni, ominaisuuteni ja motivaationi? Haastattelu on oman osaamisen markkinointitilanne ja siihen on hyvä valmistautua huolella. Tule kuulemaan rekrytoijan vinkkejä, jotta voit antaa parhaasi seuraavassa haastattelussa. Koulutuksen vetää KTM Jarkko Sipiläinen.

 

Torstai 29.10.2015 klo 9-12
Matka tahdonvoimasta lopputulokseen
Sami Viitanen

Eteemme tulee päivittäin tilanteita, joissa tapahtuu jotain uutta. Joudumme oppimaan, venymään ja käyttämään kärsivällisyyttämme. Monet tehtävistämme ovat sellaisia, että joudumme pitämään jaksamista yllä  pitkään:  työhakemusten tekeminen, CV:n päivittäminen tai vaikkapa uuden kielen opiskelu ei tapahdu lyhyessä ajassa. Kohtaamisessamme keskustelemme siitä mitä oppiminen oikeastaan on, mistä kärsivällisyydessä on kyse ja miten virkeää tekemistä voisi pitää elossa vaikka tehtävämme veisi paljon aikaa ja voimavaroja. Tästä tapaamisesta mukanasi lähtee nippu vinkkejä, joilla voit lähteä kasvattamaan tahdonvoimaasi sekä oppeja iloisen, uudenlaisen, tekemisen ylläpitämiseksi.

 

Keskiviikko 28.10.2015 klo 9-13
Osaamiskartoitus
Päivi Ristolainen (Cimson Koulutuspalvelut Oy)

Oman osaamisen tunnistaminen ja siitä kertominen ovat avaintaitoja työnhaussa. Mitä asiantuntijaosaaminen on ja mistä se muodostuu? Pohdimme koulutuksen aikana asiantuntijaosaamisen luonnetta mm. yleisten työelämävalmiuksien, ammatillisten taitojen, strategisen kyvykkyyden ja itsesäätelytaitojen näkökulmista. Perehdymme myös siihen, mitä asiantuntijuus on ja miten sen elementtejä voi osaamiskartoituksen avulla tehdä näkyväksi ja hyödyntää työnhaussa. Koulutuksessa tehdään henkilökohtainen osaamiskartoitus. Mukaan oma kannettava tietokone, jos mahdolllista. Kartoituksen voi tehdä myös paperiversiona. Ryhmäkoko max. 20 hlöä.

 

Tiistai 27.10.2015 klo 8-11
LinkedIn Workshop (alkeet)
Jouni Jurmu

Tuottaako LinkedIn -maailma ja profiilin luominen hankaluuksia etkä oikein tiedä miten voisit hyödyntää sitä työnhaussasi? Vasta-alkajille tarkoitetussa LinkedIn -workshopissa saat henkilökohtaista ohjausta ja luot 3 h aikana oman profiilisi sekä ensimmäiset kontaktisi. Workshopissa käydään läpi oman profiilin luonti/muokkaus, verkoston luonti, itselle olennaisten ryhmien löytäminen ja niin liittyminen sekä LinkedIn käyttö työpaikkojen seurannassa. Workshoppiin tarvitset mukaan oman tietokoneen sekä CV:n. Ryhmäkoko max. 10 hlöä.

 

Torstai 22.10.2015 klo 9:30-11:30 ja 12:30-14:30
Haastatteluvalmennus
Tuija Sironen

Tämä valmennus on sinulle, joka kaipaat harjoitusta työhaastatteluun. Valmennus tapahtuu käytännönläheisesti yksilö- ja parityöskentelynä. Kysymyspatteristossa tulevat esille keskeiset haastattelukysymykset, ns. vaikeat kysymykset ja mahdolliset sudenkuopat. Kartoitetuksi tulee niin osaaminen, vahvuudet kuin motivaatio. Ryhmäkoko 12 hlöä. Jos ilmoittautuneita tulee enemmän, iltapäivällä pidetään toinen valmennus. Ota mukaan CV. Tuija Sirosella on vankka kokemus esimies- ja HR-työstä teollisuudesta sekä rekrytointikokemusta 25 vuotta. Viimeiset vuodet hän on toiminut HRM Partnersin uravalmentajana.

 

Tiistai 20.10.2015 klo 9-13 ja keskiviikko 21.10.2015 klo 9-13
CV-klinikka
Maija Heino (Uratehdas)

Onko sinulla tarvetta päivittää työnhakuasiakirjasi? Tule klinikalle tuunaamaan hakupaperisi vastaamaan osaamistasi ja vahvuuksiasi. CV-klinikka toteutetaan workshop-muotoisesti. Koulutukseen osallistuneet voivat varata ajan henkilökohtaiselle kommentoinnille/ohjaukselle. Ohjausajankohta sovitaan valmennuksen jälkeen. Lähetä CV:si ja hakemuksesi ilmoittautuessasi osoitteeseen maija.heino(at)uratehdas.fi. Ota koulutukseen mukaan kannettavatietokone sekä työnhakuasiakirjasi sähköisesti. Näiden lisäksi mukaan myös työpaikkailmoitus, jota haluat hakea tai olet hakenut. Tilaisuus on ensisijaisesti tarkoitettu niille, jotka eivät aikaisemmin ole CV-klinikalla käyneet. Lähetä CV ja hakemus ilmoittautuessasi osoitteeseen maija.heino(at)uratehdas.fi. Mikäli dokumentteja ei ole lähetetty ti 13.10.2015 mennessä, osallistuminen peruuntuu. Ryhmään mahtuu 16 hlöä.

 

Maanantai 19.10.2015 klo 9-15:30
Työ 2.0 - Työn tekemisen uudet muodot

Oletko huomannut, työn tekemisen muodot ja työn hakeminen muuttuu? Osa työnhakijoista tulee mahdollisesti myös työllistämään itsensä eri tavoilla. Mikä on sinun tulevaisuuden oma työsi? Tule kuulemaan mahdollisuuksistasi ja vaihtoehdoista! Teemoina työelämän muutos ja kevytyrittäjyys. Ohjelmassa mm. puheenvuoroja, paneelikeskuskustelu ja kokemuksia kevytyrittäjyydestä. Paikalla mm. kansanedustaja Arto Satonen, työelämäntutkija Anu Järvensivu ja yrittäjämäisesti työtä tekeviä.

 

Torstai 8.10.2015 klo 9-13
Oman osaamisen tarinallistaminen - Stooripuu -työpaja
Anne Kalliomäki (Tarinakone)

Erottuminen on tärkeää niin työnhakijalle kuin yrittäjällekin. Pelkät faktat ja hyvä osaaminen ei riitä. On kiinnitettävä tulevan työnantajan huomio myös persoonalla. Oma osaaminen tulisi paketoida selkeään, nopeasti ymmärrettävään mutta samaan aikaan myös kiinnostusta herättävään muotoon. Tässä työpajamuotoisessa koulutuksessa jokainen työstää omaa tarinaa Tarinakoneen Stooripuu™-mallin avulla. Stooripuu™ on keino tuoda omaa osaamista myös itselle näkyväksi sekä tunnistaa yksityiskohtia ja oman osaamisen havainnollistamisen keinoja. Työnhakijoille ja aloittaville yrittäjille prosessi on hyvä keino selkeyttää omaa fokusta. Anne Kalliomäki (FM, medianomi AMK) on tarinalähtöisen palvelumuotoilun edelläkävijä Suomessa. Koulutukseen mahtuu max. 20 osallistujaa.

 

Keskiviikko 7.10.2015 klo 8:30-12
Digiboosti info

Digiboosti on Tekesin myöntämä tuki digiosaajan palkkaamiseen pk-yritykselle. Tule kuulemaan Tekesin edustajalta, kuinka voit hyödyntää tätä työnhaussasi. Tilaisuus on avoinna yrityksille ja työnhakijoille. Paikka: TalentSpace (TreStart), Media 54 (Finlayson), Satakunnankatu 18 A, 33100 Tampere.

OHJELMA
8:30 Aamukahvi + uunituoreet sämpylät, verkostoitumista
9:00 TreStart -konsepti. Kokeneet ja osaavat työnhakijat kehittävät kasvun ideoita paikallisille yrityksille
9:30 Uratehtaan toiminnan esittely
10:00 Tampereen Kauppakamarin ICT valiokunnan näkemys Digitalisaation merkityksestä liiketoiminnan kasvattamisessa
10:30 Ota Digiboosti! Rahoituskamppanja yritysten kasvun boostaamiseksi ja tarvittavien osaajien löytämiseksi. Tekesin johtava asiantuntija Anna Alasmaa
Verkostoitumista
12:00 Tilaisuus päättyy

 

Tiistai 6.10.2015 klo 9-13
Työnhaun strategiat
Johanna Moisander-Mattila (Spring House Oy)

Millä eri tavoin ja mistä kanavista voi työpaikan löytää? Tunnetko kaikki työnhaun menetelmät ja osaatko ottaa ne tehokäyttöön? Mikä käytännössä toimii ja mikä ei toimi työnhaussa? Miten haen itselleni oikeanlaisia työpaikkoja mielekkäästi, systemaattisesti ja tuloksellisesti? Koulutuspäivänä tutustumme mm. verkostoihin, piilotyöpaikkoihin, CV-pankkeihin ja muihin työnhaun kanaviin. Koulutuksessa jokainen myös luo oman työnhaun konkreettisen käytännön toimintasuunnitelman: mistä minä lähden liikkeelle, mitä kaikkea teen, miten ja millä aikataululla? Valmennuksessa käymme läpi työllistymisen eri polkuja ja tapoja, jaamme kokemuksia ja kontakteja.

 

Torstai 1.10.2015 klo 9-12:30
Jumista tuloksiin
Minna Marsh

Oletko ollut työttömänä vuoden verran tai enemmän? Jos tunnet jumiutuneesi tai kannat huolta tilanteen pitkittymisestä, tule mukaan keskustelemaan jumeista, urautumisesta ja tavoista, joilla energian voi laittaa liikkeelle. Mitkä ovat arvosi ja liikutko niiden suuntaan? Kartoitamme ratkaisukeskeiset tavat tehdä asioita eri tavalla, tuloksiin asti. Tämä koulutus ei tue tekosyitä ja saamattomuutta, vaan nöyrää tekemisen meininkiä, myös uusin tavoin. Tule mukaan, jos sitoudut tekemään töitä päästäksesi eteenpäin. Kouluttajana toimii mentaalivalmentaja Minna Marsh, jonka uusin kirja "Mentaaliherätys" ilmestyy lokakuussa.

 

Tiistai 29.9.2015 klo 9-13
Tehostartti työnhaun asiakirjoihin
Mari Kuusjärvi (Uratehdas)

Toimivan hakemuksen on erottauduttava massasta ja tuettava hyvin CV:tä, jotta tie haastatteluun aukeaisi. Uratehtaan asiantuntijakouluttajan johdolla pureudutaan kohdennettujen ja tehokkaiden työhakemusten sekä CV:n laatimiseen. Koulutus tarjoaa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Kuinka työpaikkailmoituksia tulisi analysoida? Millaisia asioita toimiva CV ja hakemus sisältävät ja millaisia ne ovat ulkoasultaan? Mitä tarkoittaa aktiivinen kieli työnhaun tekstissä? Miten laadin markkinointikirjeen? Koulutuspäivä tarjoaa tehokasta apua hakemusten ja CV:n kirjoittamiseen ja niiden huipputerään viilauksessa.

 

Torstai 24.9.2015 klo 13-13:30
Video CV -info
Jaakko Kilpeläinen (Saranen Consulting)

Videon käyttö rekrytoinneissa yleistyy vauhdilla. Tule kuulemaan mahdollisuudesta tehdä oma osaajaesittely videon muotoon Saranen Consultingin Osaaja Väylään. Paikalla Jaakko Kilpeläinen.

 

Torstai 24.9.2015 klo 9-13
Osaamiskartoitus
Päivi Ristolainen (Cimson Koulutuspalvelut Oy)

Oman osaamisen tunnistaminen ja siitä kertominen ovat avaintaitoja työnhaussa. Mitä asiantuntijaosaaminen on ja mistä se muodostuu? Pohdimme koulutuksen aikana asiantuntijaosaamisen luonnetta mm. yleisten työelämävalmiuksien, ammatillisten taitojen, strategisen kyvykkyyden ja itsesäätelytaitojen näkökulmista. Perehdymme myös siihen, mitä asiantuntijuus on ja miten sen elementtejä voi osaamiskartoituksen avulla tehdä näkyväksi ja hyödyntää työnhaussa. Koulutuksessa tehdään henkilökohtainen osaamiskartoitus. Mukaan oma kannettava tietokone, jos mahdolllista. Kartoituksen voi tehdä myös paperiversiona. Ryhmäkoko max. 20 hlöä.

 

Tiistai 22.9.2015 klo 9-12
Soveltuvuusarvio
Hanna Nyqvist (MPS-Yhtiöt)

Mitä soveltuvuusarvioinneilla tarkoitetaan? Mitä arviointipäivän aikana tapahtuu ja mikä on soveltuvuusarvioinnin rooli rekrytointiprosesseissa? Millaisia erilaisia arviointimenetelmiä käytetään ja mitä niistä saadaan irti? Koulutuksessa käydään läpi eri menetelmien sisältöä ja tulosten tulkintaa esimerkkien avulla. Tavoitteena on työnhaun tukeminen lisäämällä tietoa ja kokemusta henkilöarvioinneista. Samalla kannustetaan itsetuntemuksen lisäämiseen pohjaksi omalle työnhaulle. Koulutukseen osallistujille toimitetaan etukäteen linkit netissä toteutettavaan motivaatiokyselyyn, jonka tulokset he saavat graafisesti valmennustilanteessa. Kouluttajana toimii psykologi Hanna Nyqvist.

 

Torstai 17.9.2015 klo 9-12
Lepokitkan voittaminen
Sami Viitanen

Uudistustaidoistasi riippuu kuinka tuskallisena koet uusien asioiden oppimisen tai esimerkiksi uusien toimintatapojen käyttöönoton. Nämä taidot ovat työnhaussa elintärkeitä ja niiden kehittäminen auttaa vähentämään muutoksen tuskaa. Koulutuksessa pureudumme aloittamisen vaikeuteen. Keskustelun ja harjoitusten avulla pohdimme mm. miksi vaikeiden asioiden aloittamista tulee helposti siirrettyä eteenpäin ja millä tavoilla varmistamme, että päivälle suunnittelemalle asiat tulevat varmasti tehdyksi.

 

Tiistai 15.9.2015 klo 9-12
Työhaastattelu
Jarkko Sipiläinen (MPS-Yhtiöt)

Mitä työhaastattelussa kartoitetaan ja miten voin valmistautua siihen? Kuinka kerron vakuuttavasti onnistumisista ja saavutuksista? Entä miten tuon esille osaamiseni, ominaisuuteni ja motivaationi? Haastattelu on oman osaamisen markkinointitilanne ja siihen on hyvä valmistautua huolella. Tule kuulemaan rekrytoijan vinkkejä, jotta voit antaa parhaasi seuraavassa haastattelussa. Koulutuksen vetää KTM Jarkko Sipiläinen.

 

Torstai 10.9.2015 klo 9-13
Tehtaan torstai: Teemana digitalisaatio

Tehtaan torstai on Uratehtaassa mukana olevien oma päivä, joilloin mahdollisuus verkostoitumiseen. Digitalisaatio koskettaa meitä kaikkia ja on uuden hallituksen kärkihankkeita. Aamupäivällä Aleksi Kopponen (digitalisaation erityisasiantuntija, Valtiovarainministeriö) vetää keskustelua digitalilisaatiosta ja kertoo ajankohtaisista suunnitelmista aiheeseen liittyen. Tilaisuus jatkuu TreStart -hankkeen esittelyllä. Hankkeessa on kyse aktiivisten, koulutettujen työnhakijoiden ja yritysten välisestä törmäyttämisestä innovoimaan Pirkanmaalle uusia työpaikkoja. Tule mukaan verkostoitumaan ja keskustelemaan!

 

Keskiviikkko 9.9.2015 klo 9-12
Walk For Jobs -rekrytapahtuma

Tule mukaan syksyn raikkaimpaan rekrytapahtumaan Tampereelle, Pyynikin urheilukentälle (F.E. Sillanpäänkatu, 33230 Tampere). Kävelykierroksen aikana pääset tutustumaan työnantajaan. Ilmoittautuneet yritykset päivittyvät tapahtuman nettisivuille.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu pe 4.9.2015 mennessä Walk for Jobs -sivujen kautta.

 

Tiistai 8.9.2015 klo 8-11
LinkedIn Workshop (alkeet)
Jouni Jurmu

Tuottaako LinkedIn -maailma ja profiilin luominen hankaluuksia etkä oikein tiedä miten voisit hyödyntää sitä työnhaussasi? Vasta-alkajille tarkoitetussa LinkedIn -workshopissa saat henkilökohtaista ohjausta ja luot 3 h aikana oman profiilisi sekä ensimmäiset kontaktisi. Workshopissa käydään läpi oman profiilin luonti/muokkaus, verkoston luonti, itselle olennaisten ryhmien löytäminen ja niin liittyminen sekä LinkedIn käyttö työpaikkojen seurannassa. Workshoppiin tarvitset mukaan oman tietokoneen sekä CV:n. Ryhmäkoko max. 10 hlöä.

 

Keskiviikko 2.9.2015 klo 13-16
LinkedIn Workshop (syventävä)
Tom Laine (www.somehow.fi)

Tämä workshop on tarkoitettu sinulle, joka jo käytät LinkedIniä tai olet ainakin luonut sinne mielestäsi hyvän osaajaprofiilin. Tom Laine jakaa vinkkejä miten hyödyntää LinkedIniä entistäkin tehokkaammin sekä monipuolisemmin työnhaussa, miten profiilia voidaan optimoida hakukoneita varten, ja miten ryhmistä ja LinkedInin Jobs-osiosta saadaan tehoja työnhakuun. Workshopin nopeatempoisuudesta johtuen osallistujien tulee olla sinut LinkedInin käytön kanssa ja oma profiili tulee olla kunnossa, koulutuksessa ei käydä tällä kertaa läpi profiiliin perusteita. Tarvitset oman tietokoneen mukaan. Ryhmäkoko max. 20 hlöä. Mikäli ilmoittautumisia tulee enemmän kuin paikkoja, etusijalla ovat ne, jotka eivät vielä käyneet ko. workshopissa.

 

Keskiviikko 2.9.2015 klo 9-12
Sosiaalinen media työnhaussa
Tom Laine (www.somehow.fi)

Älä ohita tätä koulutusta! Sosiaalinen media on tärkeimpiä työnhakukanavia korkeasti koulutetulle työnhakijalle! Koulutus antaa laajan kuvan mitä kaikkea voit sosiaalisessa mediassa tehdä edistääksesi työnsaantimahdollisuuksiasi. Mitä työkaluja kannattaa käyttää? Kuinka käytän ja toimin somessa? Miksi, missä ja miten verkostoitua? Tom Laine on Suomen LinkedIn "guru" ja on saanut aikaisemmin loistavat palautteet Uratehtaalla vieraillessaan.

 

Tiistai 1.9.2015 klo 9-13
CV-klinikka
Maija Heino (Uratehdas)

Onko sinulla tarvetta päivittää työnhakuasiakirjasi? Tule klinikalle tuunaamaan hakupaperisi vastaamaan osaamistasi ja vahvuuksiasi. CV-klinikka toteutetaan workshop-muotoisesti. Koulutukseen osallistuneet voivat varata ajan henkilökohtaiselle kommentoinnille/ohjaukselle. Ohjausajankohta sovitaan valmennuksen jälkeen. Lähetä CV:si ja hakemuksesi ilmoittautuessasi osoitteeseen maija.heino(at)uratehdas.fi. Ota koulutukseen mukaan kannettavatietokone sekä työnhakuasiakirjasi sähköisesti. Näiden lisäksi mukaan myös työpaikkailmoitus, jota haluat hakea tai olet hakenut. Tilaisuus on ensisijaisesti tarkoitettu niille, jotka eivät aikaisemmin ole CV-klinikalla käyneet. Lähetä CV ja hakemus ilmoittautuessasi osoitteeseen maija.heino(at)uratehdas.fi. Mikäli dokumentteja ei ole lähetetty ti 25.8.2015 mennessä, osallistuminen peruuntuu. Ryhmään mahtuu 16 hlöä.

 

Torstai 27.8.2015 klo 9-12.30
Intohimo
Minna Marsh

Oletko turhautunut työnhakuun? Työnhaussa on tärkeää tietää itselle sopiva suunta tai muuten prosessi muuttuu feikiksi. Intohimosi on totuus sinusta, ja joskus intohimo voi olla kadoksissa. Kun tiedät suuntasi ja syttymisesi lajin, voit helpommin päästää myös työnhaussa irti turhista rajoituksista. Tämä koulutus auttaa sinua luottamaan viisaisiin ja hetkellisiinkin impulsseihin ja toimimaan niiden mukaan. Mietimme myös miten intohimoa voi herätellä. Kohtaa omat tarpeesi ja löydä rakentava tapa etsiä sinun yhtälöösi sopiva työ tai muu vaihtoehto. Tässä koulutuksessa sinulta kysytään sytytkö. Minna Marshin seuraava teos Mentaaliherätys! ilmestyy syksyllä 2015.

 

Tiistai 25.8.2015 klo 9-13
Työnhaun strategiat
Johanna Moisander-Mattila (Spring House Oy)

Millä eri tavoin ja mistä kanavista voi työpaikan löytää? Tunnetko kaikki työnhaun menetelmät ja osaatko ottaa ne tehokäyttöön? Mikä käytännössä toimii ja mikä ei toimi työnhaussa? Miten haen itselleni oikeanlaisia työpaikkoja mielekkäästi, systemaattisesti ja tuloksellisesti? Koulutuspäivänä tutustumme mm. verkostoihin, piilotyöpaikkoihin, CV-pankkeihin ja muihin työnhaun kanaviin. Koulutuksessa jokainen myös luo oman työnhaun konkreettisen käytännön toimintasuunnitelman: mistä minä lähden liikkeelle, mitä kaikkea teen, miten ja millä aikataululla? Valmennuksessa käymme läpi työllistymisen eri polkuja ja tapoja, jaamme kokemuksia ja kontakteja.

 

Torstai 20.8.2015 klo 9-13
Opintoinfo

Työnhakuvaiheessa on usein ajankohtaista päivittää omaa osaamista. Tule kuulemaan Tampereen oppilaitosten opiskelumahdollisuuksista sekä alkavan lukukauden opintotarjonnasta. Mukana opinnoista kertomassa TTY, TAMK, TaY, Tampereen Kesäyliopisto, Tredu ja Oppisopimuskeskus Tredu. Työvoimapoliittisista koulutuksista ja opiskelusta työttömyysetuudella kertoo TE-toimiston edustaja.

 

Tiistai 18.8.2015 klo 9-13
Tehostartti työnhaun asiakirjoihin
Mari Kuusjärvi (Uratehdas)

Toimivan hakemuksen on erottauduttava massasta ja tuettava hyvin CV:tä, jotta tie haastatteluun aukeaisi. Uratehtaan asiantuntijakouluttajan johdolla pureudutaan kohdennettujen ja tehokkaiden työhakemusten sekä CV:n laatimiseen. Koulutus tarjoaa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Kuinka työpaikkailmoituksia tulisi analysoida? Millaisia asioita toimiva CV ja hakemus sisältävät ja millaisia ne ovat ulkoasultaan? Mitä tarkoittaa aktiivinen kieli työnhaun tekstissä? Miten laadin markkinointikirjeen? Koulutuspäivä tarjoaa tehokasta apua hakemusten ja CV:n kirjoittamiseen ja niiden huipputerään viilauksessa.

 

TE logo vaakaIL logo vaaka rgb