banneri harmaa

Kevään 2016 tapahtumat

Kevään 2016 tapahtumat

 

Tiistaina 14.6.2016 klo 9:00 - 13:00

Miten pidän yllä työnhakuvirettäni?

JUMISTA TULOKSIIN
Oletko ollut jo työttömänä vuoden verran tai enemmän? Jos tunnet jumiutuneesi tai kannat huolta tilanteen pitkittymisestä, tule mukaan keskustelemaan jumeista, urautumisesta ja tavoista, joilla energian voi laittaa liikkeelle. Koulutus auttaa pitämään yllä hyvää työnhakuvirettä ja uskomaan omaan työllistymiseen.

Mitkä ovat arvosi ja liikutko niiden suuntaan? Uskotko asiaasi? Kartoitamme ratkaisukeskeiset tavat tehdä asioita eri tavoin, tuloksiin asti. Tämä koulutus ei tue tekosyitä ja saamattomuutta, vaan nöyrää tekemisen meininkiä. Saat avaimia ei-vastauksien käsittelyyn ja turnauskestävyyteen työnhakuprosessissa. Tule mukaan, jos sitoudut tekemään töitä päästäksesi eteenpäin työnhaussa.

Kouluttajana mentaalivalmentaja Minna Marsh.

 

 

Tiistaina 31.5.2016 klo 13:00 - 14:00

Esittelyssä Osuuskunta Pirkanmaan Pesti

Voisiko osuuskunnassa työskentely olla vaihtoehto myös sinulle? Työsuhde ei ole ainoa tapa tarjota omaa osaamistaan. Joskus osaamisen myyminen palveluna ja palvelun laskuttaminen on kummallekin osapuolelle sopivin vaihtoehto. Osuuskunta tarjoaa tähän helpon tavan ilman oman yrityksen perustamista. Osuuskunta Pirkanmaan Pesti on toiminut vuodesta 1994 ja sillä on 150 jäsentä. Pestin toiminnasta kertoo hallituksen puheenjohtaja Hanni Pasanen, tule kuulolle!

 

Tiistaina 31.5.2016 klo 9:00 - 12:00

Miten onnistun työnhaussa?

Mitä rekrytoija arvostaa? Millaisia johtopäätöksiä haastattelija/rekrytoija tekee Sinusta? Haastattelun aikana rekrytoijalle muodostuu johtopäätöksiä aikaansaannoksista, onnistumisista ja palautteensaantitarinoistasi. Olethan tunnistanut saavutuksesi? Tässä valmennuksessa opit mitä ja miten kerrot niistä, jotta vahvistat viestintääsi. Entä mitä vastaat, kun epäonnistumisetkin otetaan pöydälle? Tule tekemään aikaansaannospatteriston itsellesi. Tuija Sirosella on vankka kokemus esimies- ja HR-työstä teollisuudesta sekä rekrytointikokemusta 25 vuotta. Viimeiset vuodet hän on toiminut HRM Partnersin uravalmentajana.

 

 

Torstaina 26.5.2016 klo 13:30 - 14:30

Kuinka myyt osaamisesi työnantajalle?

Kuinka myyt osaamisesi työnantajalle? Osaatko kiteyttää oman arvosi työnantajalle käyttäen heidän termejä? Sinun velvollisuutesi on kertoa työnantajalle, kuinka voit tehdä heille enemmän rahaa. Älä ole vain ”hyvä tyyppi” vaan tuo osaamisesi oikealla tavalla esille. Myy osaamistasi kuin yrittäjä. 

Juhani ja Jarkko Tolvanen ovat tamperelaisia yrittäjiä ja myyvät pelkästään omaa osaamistaan yrityksille. He tekevät tämän paketoimalla osaamisensa siten, että se on helposti ymmärrettävissä ja ostettavissa.

 

Torstaina 26.5.2016 klo 9:00 - 13:00

Hakemus ja CV -klinikka

Onko sinulla tarvetta päivittää työnhakuasiakirjasi? Tule klinikalle tuunaamaan hakupaperisi vastaamaan osaamistasi ja vahvuuksiasi. Hakemus ja CV -klinikka toteutetaan workshop-muotoisesti. Koulutukseen osallistuneet voivat varata ajan henkilökohtaiselle kommentoinnille/ohjaukselle. Ohjausajankohta sovitaan valmennuksen jälkeen. Valmennuksessa tarvitaan tulostettuna cv:täsi ja hakemustasi. Jos sinulla ei ole tulostus- mahdollisuutta, niin lähetä dokumenttisi 2-3 päivää ennen Maijalle ( maija.heino(at)uratehdas.fi.) tulostusta varten. Voit ottaa koulutukseen mukaan tietokoneen, niin pystyt tuunaamaan dokumenttisi samantien. Jos sinullla on tiedossa työpaikkailmoitus, jonne haluat hakea, niin voit ottaa ilmoituksen mukaan. Ryhmään mahtuu 16 hlöä.

 

Tiistaina 24.5.2016 klo 12:00 - 13:00

Yritysesittely

Viikkotiedotteessa olleen lämpöpumppu toimintaan liittyvän yrittäjän / työntekijän haun esittelytilaisuus. 

 

Maanantaina 16.5.2016 klo 13:00 - 16:00

Piilotyöpaikat

Tämä koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet jo jonkin verran ”somessa” ja haluat hyödyntää somen mahdollisuuksia paremmin piilotyöpaikkojen etsinnän näkökulmasta. Henkilökohtaisten verkostojen hyödyntäminen ja ammattimainen verkostoituminen ovat myös koulutuksen aiheita. Piilotyöpaikat ovat tällä hetkellä tehokkain tapa työllistyä. 

 

Maanantaina 16.5.2016 klo 9:00 - 12:00

LinkedIn Workshop (syventävä)

Tämä workshop on tarkoitettu sinulle, joka jo käytät LinkedIniä tai olet ainakin luonut sinne mielestäsi hyvän osaajaprofiilin. Tom Laine jakaa vinkkejä miten hyödyntää LinkedIniä entistäkin tehokkaammin sekä monipuolisemmin työnhaussa, miten profiilia voidaan optimoida hakukoneita varten, ja miten ryhmistä ja LinkedInin Jobs-osiosta saadaan tehoja työnhakuun. Workshopin nopeatempoisuudesta johtuen osallistujien tulee olla sinut LinkedInin käytön kanssa ja oma profiili tulee olla kunnossa. Koulutuksessa ei käydä läpi profiiliin perusteita. Tarvitset oman tietokoneen mukaan. Mahdollisesti esitellään myös Twitteriä, Periscopea.

 

Perjantaina 13.5.2016 klo 9:00 - 12:00

Uratehtaan Mindfindr-kartoitus ja valmennus

Valmentaja, laillistettu psykologi, PsM, YTM Markku Nyman toimii turvallisuusalalla psykologina ja on Mindfindr Oy:n perustaja-osakas.

Valmennuksessa käsitellään kartoituksen pohjalta osallistujien toimintatapaa ja kompetensseja, avarretaan osallistujien itsetuntemusta ja vahvistetaan valmiuksia toimia haastattelutilanteissa ja yleensä työelämän vuorovaikutustilanteissa. Valmennuksessa nousee mahdollisesti esiin osallistujille otollisia professionaaleja katvealueita, joista henkilöt eivät ole tietoisia. Keskeinen sisältö on osallistujien stressinhallinnan ja terveen itseluottamuksen vahvistaminen: osallistujille esitellään tieteellisesti päteviksi tiedettyjä omatoimisesti suoritettavia harjoituksia. Käytännössä tehdään muutamia helppoja, myöhemmin itse toteutettavia harjoituksia, jotka edistävät luontevaa valmistautumista haastatteluihin ja työelämän stressitilanteisiin.  

Osallistujat saavat 2-3 -sivuisen kirjallisen palautteen kartoituksesta. Ilmoittautuneet saavat Uratehtaalta linkin kartoituksen tekemiseksi.    

 

 

Keskiviikkona 11.5.2016 klo 9:00 - 12:00

LinkedIn alkeet

Koulutus, joka antaa valmiudet työnhakijalle ottaa käyttöön LinkedIn, vedetään Uratehtaan miehityksellä, koska ryhmään ilmoittautuneita ei ollut riittävästi.

Koulutus on luonteeltaan "learning by doing" eli koulutettavat muokkaavat omaa LinkedIn profiiliaan ja sen asetuksia koulutuksen edetessä. Koulutettavilla on oltava mukanaan koulutuksessa oma kannettava tietokone tai tabletti. Myös LinkedIn-tili tulee olla koulutettavilla luotuna ennen koulutusta.

 

Tiistaina 3.5.2016 klo 13:00 - 14:30

Erotu eduksesi videohaastattelussa!

Videon käyttö rekrytoinnissa yleistyy jatkuvasti. Mitä ottaa huomioon työnhakijana, kun sähköpostissa odottaa kutsu videohaastatteluun, ja panoksena on unelmiesi työpaikka? Tule kuuntelemaan Recruitby.netin Miikka Tuomolan vinkit videon avulla työllistymiseen!

 

 

Tiistaina 3.5.2016 klo 12:00 - 13:00

Yksilöllinen rekrykoulutus – ratkaisu työpaikan saamiseen?

Jääkö työpaikka saamatta, kun työnantaja toteaa, ettei sinulla ole tarvittavaa osaamista tai osaamisesi on vanhentunut? Tule kuulemaan lisää yksilöllisestä rekrykoulutuksesta, jonka avulla yritys ja TE-toimisto voivat kouluttaa yhteistyössä osaavaa työvoimaa yrityksiin.

Paikalla asiasta kertomassa ja kysymyksiin vastaamassa kouluttajan edustaja Sami Lahdenmäki ja TE-toimiston edustaja Tarja Lempinen.

 

 

Torstaina 28.4.2016 klo 13:30 - 15:00

Tule tutustumaan Tekijä -työelämäpalveluihin

Oletko tamperelainen ja työttömyytesi on pitkittynyt? Tule kuulemaan Tampereen kaupungin työllisyyspalveluihin kuuluvasta Tekijä-työelämäpalvelusta ja tapaamaan työhönvalmentaja Minna Joutsenta ja yrittäjyyteenvalmentaja Tarmo Kaikkosta. Palvelun työhönvalmennus tarjoaa mahdollisuuden henkilökohtaiseen tukeen työnetsinnässä sekä työllistäville yrityksille mahdollisuuden taloudelliseen tukeen, jonka avulla madalletaan rekrytointikynnystä. Tilaisuudessa kuulet myös Tekijä-työelämäpalveluun kuuluvasta yrittäjyyteen valmennuksesta, jonka avulla osaamisesi tuotteistetaan ja liiketoimintasuunnitelmasi hiotaan valmiiksi. Tervetuloa! Lisätietoja

 

 

Keskiviikkona 27.4.2016 klo 13:00-16:00

Työnhaun suunnitelma / strategia & piilotyöpaikat

Piilotyöpaikat muodostavat 80-90% kaikesta rekrytoinnista. Avoimiin työpaikkoihin hakiessasi olet armottomassa kilpailussa mukana. Hakemalla piilotyöpaikkoja erotut eduksesi ja saatat olla se ainoa oikea hakija. Miten hakea piilotyöpaikkoja? Millaisella suunnitelmalla ja työnhakustrategialla piilotyöpaikka löytyy? Se selviää sinulle tässä koulutuksessa. Kouluttaja Maija Haaranen.

 

Keskiviikkona 27.4.2016 klo 9:00-12:00

Oman osaamisen kartoitus ja tuotteistaminen

Osaaminen on paljon laajempi kokonaisuus kuin esimerkiksi pelkkä tutkinto.

Oman osaamisesi laaja kartoittaminen auttaa sinua tunnistamaan vahvuuksiasi ja terävintä osaamistasi, mutta myös piilevää osaamistasi.

Osaamisen tunnistaminen on välttämätöntä, jotta voit tarjota sitä potentiaalisille työnantajille.

Kartoittamisen jälkeen sinun on myös paketoitava osaamisesi myytävään muotoon eli tuotteistettava se. Lähde mukaan, hyödyt varmasti! Kouluttajana Maija Haaranen.

 

Maanantai 14.3.2016 klo 9:00 - 11:00

Piilotyöpaikkavertaisryhmän ensimmäinen tapaaminen

Puuduttaako yksinäinen työnhaku? Oletko ajatellut hakevasi piilotyöpaikkoja, mutta et ole oikein päässyt asiassa liikkeelle? Tule mukaan Uratehtaan piilotyöpaikkavertaisryhmään. Ensimmäinen tapaaminen on 14.3.2016 klo 9-11. Ensimmäisellä kerralla kartoitetaan osallistujien toiveet ja sovitaan seuraavien tapaamisten ajankohta. Ryhmään otetaan 8-10 henkilöä. Voit ilmoittautua myös ryhmän vetäjäksi. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan!

 

Tiistaina 8.3.2016 klo 13:00 - 15:00

Keskustelutilaisuus

Toiminnan muutostilanteessa pidetään keskustelutilaisuus, jossa kartoitetaan toiveita tulevalle vuodelle.

Muutos on myös mahdollisuus kehittää ja uudistaa toimintaa. Tervetuloa vaikuttamaan ja uudistamaan palvelutarjontaa.

 

Torstai 25.2.2016 klo 9:00 - 12:00

Aikaansaannoksista vahvuuksien tunnistamiseen

Tunnistatko vahvuuksiasi? Millaisia johtopäätöksiä haastattelija/rekrytoija tekee Sinusta? Haastattelun aikana rekrytoijalle muodostuu johtopäätöksiä aikaansaannoksista, onnistumisista ja palautteensaantitarinoistasi. Olethan tunnistanut saavutuksesi? Tässä valmennuksessa opit mitä ja miten kerrot niistä, jotta vahvistat viestintääsi. Entä mitä vastaat, kun epäonnistumisetkin otetaan pöydälle? Koulutuksen vetäjä Tuija Sironen.

 

TE logo vaakaIL logo vaaka rgb