banneri harmaa

Kevään 2015 tapahtumat

Torstai 11.6.2015 klo 15-19
Softatyön trendit -seminaari

Oletko kiinnostunut kilpailukykysi ylläpitämisestä tai haluatko löytää uusi haasteita softatyö rintamalla? Tämä seminaari on suunnattu juuri sinulle! Seminaarissa yrityksien ja yliopiston edustajat kertovat näkemyksiään kuumista aiheista softatyön rintamalla. Seminaarin kantavana ajatuksena on jakaa näkemystä minkälaiselle softatyö osaamiselle ja persoonille on jatkossakin töitä tarjolla. Mukana on myös management näkökantaa aiheesta. Seminaarissa on puhujia seuraavista yrityksistä: Futurice, Ambientia, Gofore ja Symbio, lisäksi puhujalistalla on professori Tampereen Yliopistosta. Esitysten aiheet ja puhujat julkaistaan piakkoin. Seminaarin järjestää Pitky ry.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset http://pitky.fi/fi/node/1015

 

Keskiviikko 10.6. ja torstai 11.6.2015 klo 9-13
Video-CV
Jutta Laino (Ohjaamo)

Kaksipäiväinen koulutus käsittelee video-CV:n tekemistä sekä videoesiintymistä. Ensimmäisenä päivänä käymme läpi videoesiintymiseen liittyviä teemoja kuten esimerkiksi jännitystä, personaalista ilmaisua ja sanatonta viestintää sekä havainnollistamisen keinoja. Lisäksi pohdimme hyvän video-CV:n rakennetta ja valmistelemme jokaisen yksilöllistä video-CV:tä. Tätä valmistautumista voi halutessaan tehdä illalla vielä kotona, sillä toisena päivänä esitämme omat CV:t, jotka videoidaan. Katsomme jokaisen esityksen ja annamme siitä sekä vertaispalautetta että kouluttajapalautetta. Palautteen avulla omaa esitys on helppo hioa lopulliseen muotoonsa ja kynnys käyttää tätä työnhaun muotoa madaltuu. Ryhmäkoko max. 12 hlöä.

 

Tiistai 9.6.2015 klo 14-15
ManpowerGroup - yritysesittely
Tuuli Lamminmäki

Manpower on maailman johtavia rekrytointi- ja henkilöstöalan yrityksiä. Vuosittain rekrytoimme globaalisti kolme miljoonaa ihmistä vakinaisiin ja määräaikaisiin tehtäviin, ja tarjoamme kattavia henkilöstöalan palveluja. Manpowerilla on noin 4000 toimistoa 82 maassa. Suomessa palvelemme asiakkaitamme ja hakijoitamme 9 aluetoimiston voimin. Suomessa täytämme vuosittain noin 5000 työpaikkaa ja tällä hetkellä vuokratyösuhteessa työskentelee noin 2500 työntekijää asiakasyrityksissämme. Manpower on auktorisoitu henkilöstöpalveluyritys ja Manpower omaa eettisen ja sosiaalisen yrityksen statuksen. Palvelumme kattavat rekrytoinnin, henkilöstövuokrauksen, henkilöstökonsultoinnin ja ulkoistamispalvelut. Manpower toimittaa työntekijöitä hyvin laajasti eri toimialoilla ja erilaisiin tehtäviin.

Yritysesittelyssä pääset kuulemaan henkilöstöpalvelualasta ja sen toimintaperiaatteista. Saat tietoa alan tarjoamista mahdollisuuksista sekä konkreettisia vinkkejä miten hakea töitä henkilöstöpalvelualan yritysten kautta. Käydään keskustelua myös siitä miten brändätä itseään työelämässä ja työnhaussa.

Tutustu avoimiin paikkoihimme ja luo oma hakuprofiilisi: https://www.manpower.fi/

 

Tiistai 9.6.2015 klo 9-13
Oman osaamisen tuotteistaminen
Raija Kämäräinen (Stima)

Tämä valmennus on sinulle, joka kaipaat harjoitusta oman osaamisen tuotteistamiseen (henkilöbrändäykseen). Valmennus tapahtuu käytännönläheisesti. On tärkeää tehdä itsestä selkeä ja helposti ymmärrettävä "tuote". Koulutuksen tavoitteena on oppia, miten tuot oman osaamisen tuotteistamisella näkyväksi? Itsensä tuotteistaminen (brändääminen) ei ehkä houkuttele vaatimattomia suomalaisia. Itsensä brändääminen ei ole aina tiedostettua ja laskelmoitua toimintaa. Brändin rakentaminen alkaa tiedostamattomasti, mutta kun sitä alkaa tiedostetusti luomaan, on tärkeä löytää se asia, mikä kuvastaa sinua ja osaamistasi. Koulutuksen aikana tarkastelemme myös sosiaalisen median merkitystä tapana hankkia verkosto ja samalla esitellä omaa työhistoriaansa. Käyttämällä oikein sosiaalista mediaa, voi saada enemmän näkyvyyttä ja uskottavuutta alati muuttuvassa työmaailmassa. Ota mukaan laite, jolla pääset verkkoon. Raija Kämäräinen on koulutusalan yrittäjä (www.stima.fi), joka kirjoittaa kirjaa tuotteistamisesta ja palvelumuotoilusta.

 

Torstai 4.6.2015 klo 10-14
Tehtaan torstai Kaupinojalla

Tehtaan torstai on Uratehtaassa mukana olevien oma päivä, joilloin mahdollisuus verkostoitumiseen. Tule mukaan Uratehtaan kevätkauden päättäjäisiin Kaupinojan saunan takkatupaan (Tampereen Talviuimarit ry, katso kartta: http://www.talviuimarit.fi/kaupinojan-sauna/yhteystiedot-contact-info/). Ohjelmassa projektin kuulumisia, mukavaa yhdessäoloa, verkostoitumista, uimista, saunomista. Projekti tarjoaa juotavaa (kahvi/tee/mehu). Muu tarjoilu toteutetaan nyyttikesti –periaatteella eli voit tuoda tullessasi syötävää yhteisesti tarjottavaksi. Halutessasi voit ottaa omat makkarat mukaan. Kaupinojalle pääsee bussilla nro 14 tai kimppakyydillä. Mainitse ilmoittautumislomakkeen lisätietoja –kohtaan, tarvitsetko kyydin paikan päälle.

 

Tiistai 2.6.2015 klo 9-12.30
Vapaudu!
Minna Marsh

Kesä on perinteisesti suomalaisille vapautumisen aikaa. Tämä koulutus houkuttelee sinua vapautumaan vuodenajasta ja yhteiskunnan näkymistä riippumatta siihen elämään, jota oikeasti haluaisit elää ja joka olisi sinulle vielä mahdollinen. Mikä tuottaa sinulle iloa? Mikä sinua sytyttää? Mihin suuntaan lähtisit, jos rohkeus riittäisi? Opettelemme sanomaan ei, kuuntelemaan kehomme signaaleja ja ymmärtämään elämän ohjausta. Mietimme myös mikä on turhaa. Kenelläkään ei ole loputtomiin aikaa ja sinun loppuelämäsi laadulla on väliä, olit sitten töissä tai työtön. Tämä on elämääsi avaava koulutus sinua varten, rakkaudesta sinuun. Minna Marshin seuraava teos Mentaaliherätys! ilmestyy syksyllä 2015. www.minnamarsh.com

 

Torstai 28.5.2015 klo 9-13
Osaamiskartoitus
Päivi Ristolainen (Cimson Koulutuspalvelut Oy)

Oman osaamisen tunnistaminen ja siitä kertominen ovat avaintaitoja työnhaussa. Mitä asiantuntijaosaaminen on ja mistä se muodostuu? Pohdimme koulutuksen aikana asiantuntijaosaamisen luonnetta mm. yleisten työelämävalmiuksien, ammatillisten taitojen, strategisen kyvykkyyden ja itsesäätelytaitojen näkökulmista. Perehdymme myös siihen, mitä asiantuntijuus on ja miten sen elementtejä voi osaamiskartoituksen avulla tehdä näkyväksi ja hyödyntää työnhaussa. Koulutuksessa tehdään henkilökohtainen osaamiskartoitus. Ryhmäkoko 15 hlöä.

 

Tiistai 26.5.2015 klo 9-12
Soveltuvuusarvio
Hanna Nyqvist (MPS-Yhtiöt)

Mitä soveltuvuusarvioinneilla tarkoitetaan? Mitä arviointipäivän aikana tapahtuu ja mikä on soveltuvuusarvioinnin rooli rekrytointiprosesseissa? Millaisia erilaisia arviointimenetelmiä käytetään ja mitä niistä saadaan irti? Koulutuksessa käydään läpi eri menetelmien sisältöä ja tulosten tulkintaa esimerkkien avulla. Tavoitteena on työnhaun tukeminen lisäämällä tietoa ja kokemusta henkilöarvioinneista. Samalla kannustetaan itsetuntemuksen lisäämiseen pohjaksi omalle työnhaulle. Koulutukseen osallistujille toimitetaan etukäteen linkit netissä toteutettavaan motivaatiokyselyyn, jonka tulokset he saavat graafisesti valmennustilanteessa. Kouluttajana toimii psykologi Hanna Nyqvist.

 

Keskiviikko 20.5.2015 klo 9-11
Haastatteluvalmennus
Tuija Sironen

Tämä valmennus on sinulle, joka kaipaat harjoitusta työhaastatteluun. Valmennus tapahtuu käytännönläheisesti yksilö- ja parityöskentelynä. Kysymyspatteristossa tulevat esille keskeiset haastattelukysymykset, ns. vaikeat kysymykset ja mahdolliset sudenkuopat. Kartoitetuksi tulee niin osaaminen, vahvuudet kuin motivaatio. Ryhmäkoko 12 hlöä. Jos ilmoittautuneita tulee enemmän, iltapäivällä pidetään toinen valmennus. Ota mukaan CV. Tuija Sirosella on vankka kokemus esimies- ja HR-työstä teollisuudesta sekä rekrytointikokemusta 25 vuotta. Viimeiset vuodet hän on toiminut HRM Partnersin uravalmentajana.

 

Tiistai 19.5.2015 klo 13-14
ECAM-rekrytointiohjelmat
Jasmiina Karvinen, Laura Miettinen (ECAM Consulting Oy)

Oletko juuri saanut opintosi valmiiksi? Vai omaatko kenties toimihenkilö/asiantuntijatehtäviin sopivan taustan tai kokemuksen mutta olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana? ECAM-rekrytointiohjelma voi auttaa sinua saamaan töitä. Mitä hyötyjä ohjelmasta on sinulle työnhakijana? Pääset antamaan näytön osaamisestasi yritystyöskentelyn aikana ja opit myös uusia työllistymistäsi tukevia asioita. Pääset myös päivittämään teoriaosaamistasi monipuolisten lähiopetuspäivien aikana. Luot uusia kontakteja ja verkostoidut. Et ole työttömänä työnhakijana vaan yrityksessä koulutussopimuksella. ECAM:in ohjelmien keskimääräinen työllistymisaste on 83 %. Tule kuulemaan ECAM:in tarjoamista rekrytointiohjelmista.

 

Tiistai 19.5.2015 klo 9-12
Työhaastattelu
Jarkko Sipiläinen (MPS-Yhtiöt)

Mitä työhaastattelussa kartoitetaan ja miten voin valmistautua siihen? Kuinka kerron vakuuttavasti onnistumisista ja saavutuksista? Entä miten tuon esille osaamiseni, ominaisuuteni ja motivaationi? Haastattelu on oman osaamisen markkinointitilanne ja siihen on hyvä valmistautua huolella. Tule kuulemaan rekrytoijan vinkkejä, jotta voit antaa parhaasi seuraavassa haastattelussa. Koulutuksen vetää KTM Jarkko Sipiläinen.

 

Maanantai 18.5.2015 klo 9-13
Itsetuntemus työkaluna
Pertti Ratilainen

Tämä valmennus on sinulle, joka olet uuden edessä ja haluat löytää itsetuntemuksen avulla uusia mahdollisuuksia. Tunnistatko omat persoonalliset vahvuutesi? Havaitsetko jos vahvuutesi kääntyvät sinua vastaan ja muuttuvat heikkouksiksi. Tunnistatko arvosi, jotka ohjaavat valintojasi? Muita käsiteltäviä teemoja ovat tarpeet, epäonnistumisenpelko ja stressi. Tule löytämään uusia näkökulmia ja puolia itsestäsi. Valmennukseen toteutetaan 15 hlön ryhmässä. Pertti Ratilainen on henkinen valmentaja ja mentori, joka työskentelee mm. yritysjohtajien ja urheilijoiden parissa.

 

Keskiviikko 13.5.2015 klo 9-13
Markkinoinnilla menetykseen
Antti Seppälä (JULMAconsulting Oy)

Kuinka markkinoin itseäni ja tuotteistan oman osaamisen menestyksekkään B2B-myynnin kikoilla? Miten teen oleellisia nostoja hakijadokumentaatioon? Miten soitan yrityksiin - ja ennen kaikkea, miten minun ei ainakaan kannata soittaa? Millaisia taktiikoita on syytä käyttää soittaessaan? Miten voin saada näyttöpaikan sen sijaan, että olisin vain hakijadokumentaation varassa? Nyt puretaan keissien kautta, miten kentällä on onnistuttu ja pyritään sovittamaan parhaan käytännöt työnhakuun. Konsulttina KTM ja sarjayrittäjä Antti Seppälä, myynnin optimointitoimisto JULMA consulting Oy:n pyörittäjä. Mukaan CV ja hakemus paperiversioina. Voit tuoda myös oman kannettavan tietokoneen tai tabletin niin pääset testaamaan työnhaussakin hyödyllisiä teknologioita.

 

Tiistai 12.5.2015 klo 13-15
Twitter tutuksi
Jouni Jurmu

Tunnetko Twitterin ja osaatko hyödyntää sitä työnhaussasi? Koulutuksessa käydään läpi Twitter-tilin asetukset ja käyttö yleisesti sekä tutustutaan Twitteristä löytyviin työpaikkoihin. Koulutuksen aikana tutustutaan myös kuinka Twitteriä voi käyttää henkilöbrändäykseen ja työnhakuun. Käymme läpi Twitter-tilin luonnin ja käytön käytännön esimerkein. Tiedossa käytännön läheinen koulutus eli ota oma läppäri, tabletti tai älypuhelin mukaan ja eiku twiittaamaan!

 

Tiistai 12.5.2015 klo 9-12
LinkedIn Workshop (alkeet)
Jouni Jurmu

Tuottaako LinkedIn -maailma ja profiilin luominen hankaluuksia etkä oikein tiedä miten voisit hyödyntää sitä työnhaussasi? Vasta-alkajille tarkoitetussa LinkedIn -workshopissa saat henkilökohtaista ohjausta ja luot 3 h aikana oman profiilisi sekä ensimmäiset kontaktisi. Workshopissa käydään läpi oman profiilin luonti/muokkaus, verkoston luonti, itselle olennaisten ryhmien löytäminen ja niin liittyminen sekä LinkedIn käyttö työpaikkojen seurannassa. Workshoppiin tarvitset mukaan oman tietokoneen sekä CV:n. Ryhmäkoko max. 10 hlöä.

 

Torstai 7.5.2015 klo 9-12
Walk For Jobs -rekrytapahtuma
Pyynikin Urheilukenttä

Uratehtaan oma rekrytapahtuma Walk For Jobs järjestetään Pyynikin urheilukentällä. Tapahtumaan on lähetetty yli 350 kutsua yritysten edustajille. Tavoitteena on saada mahdollisimman monta rekrytoivaa yritystä mukaan tapaamaan työnhakijoita. Ilmoittautuminen työhakijoille on nyt avoinna. Ilmoittaudu jo tänään! Osallistujille on avattu myös oma LinkedIn –ryhmä.

 

Tiistai 5.5.2015 klo 9-13
CV-klinikka
Maija Heino (Uratehdas)

Onko sinulla tarvetta päivittää työnhakuasiakirjasi? Tule klinikalle tuunaamaan hakupaperisi vastaamaan osaamistasi ja vahvuuksiasi. CV-klinikka toteutetaan workshop-muotoisesti. Koulutukseen osallistuneet voivat varata ajan henkilökohtaiselle kommentoinnille/ohjaukselle. Ohjausajankohta sovitaan valmennuksen jälkeen. Lähetä CV:si ja hakemuksesi ilmoittautuessasi osoitteeseen maija.heino(at)uratehdas.fi. Ota koulutukseen mukaan kannettavatietokone sekä työnhakuasiakirjasi sähköisesti. Näiden lisäksi mukaan myös työpaikkailmoitus, jota haluat hakea tai olet hakenut. Tilaisuus on ensisijaisesti tarkoitettu niille, jotka eivät aikaisemmin ole CV-klinikalla käyneet. Lähetä CV ja hakemus ilmoittautuessasi osoitteeseen maija.heino(at)uratehdas.fi. Mikäli dokumentteja ei ole lähetetty ti 28.4..2015 mennessä, osallistuminen peruuntuu.

 

Keskiviikko 29.4.2015 klo 13-15:30
LinkedInin uudet ominaisuudet
Tom Laine (HC Services)

Tämä koulutus on tarkoitettu sinulle, joka jo käytät LinkedIniä aktiivisesti ja monipuolisesti. Koulutuksessa käydään läpi LinkedIn-profiilin pääkohdat ja erityisominaisuudet, tilastoja ja asetuksia, sekä ryhmiä ja työnhakua hieman perinteisestä poikkevalla tavalla. Mm. ryhmistä esitellään mahdollisuus kiertää LinkedInin maksullisia toimintoja. Lisäksi tutustutaan LinkedInin uuteen blogialustaan sekä muihin uutuuksiin ja erityisominaisuuksiin. Kannattaa tulla kuulolle!

 

Keskiviikko 29.4.2015 klo 9-12
LinkedIn Workshop (syventävä)
Tom Laine (HC Services)

Tämä workshop on tarkoitettu sinulle, joka jo käytät LinkedIniä tai olet ainakin luonut sinne mielestäsi hyvän osaajaprofiilin. Tom Laine jakaa vinkkejä miten hyödyntää LinkedIniä entistäkin tehokkaammin sekä monipuolisemmin työnhaussa, miten profiilia voidaan optimoida hakukoneita varten, ja miten ryhmistä ja LinkedInin Jobs-osiosta saadaan tehoja työnhakuun. Workshopin nopeatempoisuudesta johtuen osallistujien tulee olla sinut LinkedInin käytön kanssa ja oma profiili tulee olla kunnossa, koulutuksessa ei käydä tällä kertaa läpi profiiliin perusteita. Tarvitset oman tietokoneen mukaan. Ryhmäkoko max. 20 hlöä. Mikäli ilmoittautumisia tulee enemmän kuin paikkoja, etusijalla ovat ne, jotka eivät vielä käyneet ko. workshopissa.

 

Tiistai 28.4.2015 klo 14-15:30
Osuuskunta Pirkanmaan Pesti

Pirkanmaan Pesti on yli 20 vuotta toiminut monialainen työosuuskunta. Jäsenillemme on yhteistä se, että heille on ollut mielekkäintä keskittyä oman ammattiosaamisen mukaisiin tehtäviin. Pesti hoitaa työnantajavelvoitteet, vakuutukset, verot, kirjanpidon jne. Mukaan pääsee vaivattomasti ja autamme tarvittaessa alkuun. Esittelyssä on mukana hall. pj. Tapio Roine, sekä Uratehtaan toiminnassa mukana olleet jäsenet Hanni Pasanen ja Vladimir Kutuzoff. Kerromme käytännön kokemuksista ja toiminnan mahdollisuuksista. Tervetuloa!

 

Tiistai 28.4.2015 klo 9-13
Työnhaun strategiat
Johanna Moisander-Mattila (Spring House Oy)

Millä eri tavoin ja mistä kanavista voi työpaikan löytää? Tunnetko kaikki työnhaun menetelmät ja osaatko ottaa ne tehokäyttöön? Mikä käytännössä toimii ja mikä ei toimi työnhaussa? Miten haen itselleni oikeanlaisia työpaikkoja mielekkäästi, systemaattisesti ja tuloksellisesti? Koulutuspäivänä tutustumme mm. verkostoihin, piilotyöpaikkoihin, CV-pankkeihin ja muihin työnhaun kanaviin. Koulutuksessa jokainen myös luo oman työnhaun konkreettisen käytännön toimintasuunnitelman: mistä minä lähden liikkeelle, mitä kaikkea teen, miten ja millä aikataululla? Valmennuksessa käymme läpi työllistymisen eri polkuja ja tapoja, jaamme kokemuksia ja kontakteja.

 

Torstai 23.4.2015 klo 9-13
Eroon rajoittavista uskomuksista
Merja Lehtinen (Voimavinkki)

Koulutus on suunnattu pidempään työnhakijoina olleille. Vaivaako sinua ryhtymisen vaikeus? Jätätkö tekemättä asioita vain koska uskot, ettet kuitenkaan onnistuisi? Lähes kaikilla meistä on mielemme syvyyksiin tallentuneita vääriä uskomuksia, jotka rajoittavat monella tavalla elämäämme. Tule tutkimaan minkälaiset asiat voivat vaikuttaa ajattelusi taustalla. Valmennuksessa selvitämme harjoitusten avulla sitä, minkälaisia uskomusjärjestelmiä ajattelusi taustalta löytyy. Koulutuspäivän aikana osallistujat oppivat rakentamaan itselleen uudenlaisen ajattelumallin itse aiheutettujen rajoittavien uskomustensa muuttamiseksi omia unelmiaan ja tavoitteitaan tukeviksi ajattelutavoiksi. Ryhmäkoko max. 20 henkilöä. Merja Lehtinen on kokenut työnohjaaja ja uravalmentaja.

 

Tiistai 21.4.2015 klo 9-13
Tehostartti työnhaun asiakirjoihin
Mari Kuusjärvi (Uratehdas)

Toimivan hakemuksen on erottauduttava massasta ja tuettava hyvin CV:tä, jotta tie haastatteluun aukeaisi. Uratehtaan asiantuntijakouluttajan johdolla pureudutaan kohdennettujen ja tehokkaiden työhakemusten sekä CV:n laatimiseen. Koulutus tarjoaa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Kuinka työpaikkailmoituksia tulisi analysoida? Millaisia asioita toimiva CV ja hakemus sisältävät ja millaisia ne ovat ulkoasultaan? Mitä tarkoittaa aktiivinen kieli työnhaun tekstissä? Miten laadin markkinointikirjeen? Koulutuspäivä tarjoaa tehokasta apua hakemusten ja CV:n kirjoittamiseen ja niiden huipputerään viilauksessa.

 

Torstai 16.4.2015 klo 9-13
Miten toimintatyylini vaikuttaa työnhakuuni
Maija Heino (Uratehdas)

Tunnistatko oman toimintatyylisi? Oletko miettinyt toimintatyylisi vaikutusta työnhakuusi? Tässä valmennuksessa opit tunnistamaan oman toimintatyylisi. Sen jälkeen voit pohtia minkälaiset työtehtävät sopivat sinulle toimintatyylin näkökulmasta. Valmennukessa saat myös valmiuksia miten voit hyödyntää toimintatyyliäsi työnhaussa ja tunnistaa omaan tapaasi liittyvät esteet/karikot. Lisäksi käsitellään rekrytoijan näkökulmaa toimintatyyliin, sen suomia mahdollisuuksia ja tavoiteprofiilin luomista. Maija Heino on kokenut johtamiskoulutusten vetäjä ja coachaaja.

 

Keskiviikko 15.4.2015 klo 9-12
Hyvä päivä 2 - Kynä käteen
Sami J. Viitanen

Hyvä päivä 2 on jatkokoulutus Hyvä päivä 1:lle. Hyvä päivä 1 -tapaamisen jälkeen meillä on enemmän tietoa mitkä asiat vaikuttavat omiin tapoihimme ja pystymme ohjaamaan itseämme paremmin arjessa. Hyvä päivä 2 jatkaa tästä ja keskittyykin konkreettisen suunnitelman tekemiseen: Jokainen osallistuja rakentaa itselleen "matkaoppaan" ja lähtee koulutuksesta mukanaan paperille tehty suunnitelma jossa oma uudistus, haasteisiin varautuminen ja toiminnan ylläpitäminen on kirjattuna. Tapaamisessa kerrataan asioita, joilla arjessa helpotetaan uusien hyvien tapojen ja positiivista suuntaa antavien keinojen käyttöönotto. Hyvä päivä 2 on omaa tekemistä ja henkilökohtaista pohdintaa, jota tuetaan yhteisten keskustelujen ja kouluttajan tarjoamien lisätieto-osioiden kautta. Hyvä päivä 2 antaa avaimet käteen omien tapojen uudistamisen polulla ja antaa suunnan sekä toimintamalleja omien kokeiluiden aloittamiseksi.

 

Tiistai 14.4.2015 klo 13-14
Odeal - Uusi tapa laskuttaa
Anna Ikonen (Odeal Oy)

LASKUTA PROJEKTITÖISTÄ ILMAN OMAA YRITYSTÄ

Projektiluontoiset työt kasvavat vauhdilla ja yritykset usein edellyttävät laskutuksen mahdollisuutta. Omaa yritystä ei ole kannattavaa perustaa tällaisia tilanteita varten. Laskutuspalvelun käyttö on järkevintä tällaisissa tilanteissa. Sinulle on mahdollisuus myydä omaa osaamistasi yrityksiin (ja yksityishenkilöille) ja kertoa, että pysyt laskuttamaan työstäsi. Tämä on iso valtti nykyisillä työmarkkinoilla. Projektityöt ovat erinomainen keino luoda kontakteja yritysmaailmaan ja omalla työllä lunastaa paikkasi.

Odeal Laskutuspalvelu on vuonna 2009 perustettu suomalainen yritys ja käyttäjiä palvelussamme on jo yli 7000. Odeal Laskutuspalvelu yhdistää perinteisen palkkatyön ja yrittäjyyden uudella tavalla. Se on erinomainen tapa kokeilla oman liiketoiminnan mahdollisuuksia ennen varsinaisen yrityksen perustamista tai hankkia sivutuloja. Odeal Laskutuspalvelun käyttö on helppoa ja vaivatonta. Aloita rekisteröitymällä osoitteessa www.laskuta.com. Hanki omat toimeksiannot ja laskuta heitä palvelun kautta. Komissiomme on 2-5%. Ei rekisteröitymis- eikä kuukausimaksuja.

Tervetuloa osallistumaan Odealin Pirkanmaan alueen asiakaskoordinaatti Anna Ikosen Laskutuspalvelu-infoon tai ota yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiistai 14.4.2015 klo 9-12
Soveltuvuusarvio
Hanna Nyqvist (MPS-Yhtiöt)

Mitä soveltuvuusarvioinneilla tarkoitetaan? Mitä arviointipäivän aikana tapahtuu ja mikä on soveltuvuusarvioinnin rooli rekrytointiprosesseissa? Millaisia erilaisia arviointimenetelmiä käytetään ja mitä niistä saadaan irti? Koulutuksessa käydään läpi eri menetelmien sisältöä ja tulosten tulkintaa esimerkkien avulla. Tavoitteena on työnhaun tukeminen lisäämällä tietoa ja kokemusta henkilöarvioinneista. Samalla kannustetaan itsetuntemuksen lisäämiseen pohjaksi omalle työnhaulle. Koulutukseen osallistujille toimitetaan etukäteen linkit netissä toteutettavaan motivaatiokyselyyn, jonka tulokset he saavat graafisesti valmennustilanteessa. Kouluttajana toimii psykologi Hanna Nyqvist.

 

Torstai 9.4.2015 klo 12:30-13:30
First Round Oy info
Aurora Seppälä

First Round hakee uusia liikeideoita ja osaajia. First Round -yrityskiihdyttämö ja sen verkosto tarjoavat yritykselle tukea kasvuun ja kansainvälistymiseen. Palveluihin kuuluvat muun muassa liiketoiminnan kehittäminen, rahoituksen hankkiminen eri muodoissaan, kontaktit, myyntikanavien avaaminen ja muut resurssit auttaa yrityksen liiketoimintaa kasvuun. First Round Oy toimii Riihimäeltä käsin erityisesti Suomen kasvukäytävässä Helsinki – Tampere. Toiminta on kasvussa ja tällä hetkellä lähes 20 yritystä hakee rahoitusta ja kasvua yhteistyössä First Roundin kanssa. Ks. www.firstround.fi

Haemme uusia liikeideoita ja innostuneita tiimejä toteuttamaan uusia kasvutarinoita. Jos sinulla on toteuttamiskelpoinen idea, jolla on aidot kasvumahdollisuudet, ota yhteyttä. Voimme yhdessä hakea rahoitusta ja lisäresursseja sekä viedä ideat markkinoille ja kasvuun. Lisäksi asiakasyrityksemme tarvitsevat uusia osaajia, erityisesti b-to-b -myyntiin ja uusien kansainvälisten asiakkuuksien hankkimiseen. Tehtävät voivat alkaa osa-aikaisena. Erityisesti haetaan hyviä tyyppejä, joilla on energiaa ja osaamista tulokselliseen myynti- ja asiakastyötön.

Lisätietoja: Timo Liukko, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 701 2272 ja Peter Ollikainen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 487 2668

 

Torstai 9.4.2015 klo 9-12:30
Tehtaan torstai

Tehtaan torstai on Uratehtaassa mukana olevien oma päivä, jolloin verkostoidutaan! Uratehtaalla mukana ollut Marinka Wieru tulee kertomaan työllistymistarinansa. Tilaisuudessa kuullaan myös vinkkejä työnhakuun ja päästään tutustumaan Uratehtaassa mukana oleviin osaajiin.

 

Keskiviikko 8.4.2015 klo 9-12
Hyvä päivä 1 - Miksi toimimme niin kuin toimimme?
Sami J. Viitanen

Työn hakeminen ja siihen liittyvien rutiinien sovittaminen muuhun elämään voi olla toisinaan haastavaa. Omien tapojen tutkiminen voi avata usein uusia, huikeita mahdollisuuksia. Kuinka usein sinä pysähdyt tarkkailemaan itseäsi? Millä tavoin teet asioita ja miten tietyt tilanteet normaalissa arjessa saattavat vaikuttaa vahvasti esimerkiksi motivaatioosi loppupäivän aikana? Asetamme myös useimmiten ennakko-odotuksia siitä miten toivomme päivämme sujuvan ja tyytyväisyytemme päivän päätteeksi heijastuu vääjäämättä kaikille elämän osa-alueille. Ovatko seuraavat pohdinnat sinulle tuttuja: Mitä olen oikeastaan tänään saanut aikaiseksi? Miksi en saanut tehdyksi niitä asioita, joita minun piti? Kuinka saan huomisesta paremman päivän, hyvän päivän?

Hyvä päivä -teeman ensimmäisessä tapaamisessa pohdimme kysymyksiä: Mikä oikeastaan ohjaa päivittäistä tekemistäni? Entä miksi tapojen muuttaminen on niin vaikeaa ja samalla silti hyvin tärkeää? Avaamme myös yhdessä keskustellen arjen ongelmakohtia ja mietimme mitä keinoja käyttäen voisi saavuttaa paremman päivän. Voimavarojen löytäminen uusien keinojen käyttöönottoon on myös tärkeässä roolissa.

Ensimmäinen osa Hyvä päivä -kokonaisuudesta valmistaa 15.4. pidettävään työpaja-osioon (Hyvä päivä 2), jossa rakennetaan henkilökohtainen toimintasuunnitelma oman uudistuksen tueksi. Hyvä päivä -koulutus oli tarjolla syksyllä 2014. Hyvä päivä 1 on osittain sama, osittain uutta (mm. keskustelut, kotitehtävät Hyvä päivä 2 varten).

 

Tiistai 7.4.2015 klo 9-12
Työhaastattelu
Jarkko Sipiläinen (MPS-Yhtiöt)

Mitä työhaastattelussa kartoitetaan ja miten voin valmistautua siihen? Kuinka kerron vakuuttavasti onnistumisista ja saavutuksista? Entä miten tuon esille osaamiseni, ominaisuuteni ja motivaationi? Haastattelu on oman osaamisen markkinointitilanne ja siihen on hyvä valmistautua huolella. Tule kuulemaan rekrytoijan vinkkejä, jotta voit antaa parhaasi seuraavassa haastattelussa. Koulutuksen vetää KTM Jarkko Sipiläinen.

 

Keskiviikko 1.4.2015 klo 9-13
Työelämän viestintä- ja vuorovaikutustaidot
Jutta Laino (Ohjaamo)

Miten oma viestijäkuvasi vaikuttaa siihen, miten koet erilaiset vuorovaikutustilanteet? Kuinka viestiä tehokkaasti erilaisissa tilanteissa työelämässä? Mistä sanaton viestintä muodostuu? Kaipaatko keinoja viestintätilanteeseen valmistautumiseen? Koulutuksen tavoitteena on kehittää omia vuorovaikutustaitoja sekä tarjota viestinnällisiä työkaluja arjen vuorovaikutustilanteisiin. Koulutus pohjautuu tieto-osuuksiin sekä yksilö- ja pariharjoituksiin että yhteisiin keskusteluihin. Kouluttajana viestintä- ja vuorovaikutustaitojen kouluttaja, työnohjaaja (STOry) Jutta Laino.

 

Tiistai 31.3.2015 klo 13-14
M. Korte Oy -yritysesittely
Mika Mäki

M. Korte Oy on vuonna 1993 perustettu suomalainen kuorma-autojen vetolaitteita valmistava perheyritys. Toimintamme perustuu laadukkaiden TAV-vetolaitteiden valmistamiseen käyttäjäläheisesti. Asiakkaitamme ovat vetolaitteiden jälleenmyyjät, kuten ajoneuvojen päällirakentajat, varaosaliikkeet, korjaamot sekä merkkiliikkeet.

Haemme MYYNTIPÄÄLLIKKÖÄ kehittämään myyntitoimintaamme.
Tehtäviisi kuuluu TAV-tuotteiden myynti ja markkinointi sovitun myyntistrategian mukaisesti. Analysoit liiketoiminnan ja toimialan kehitystä mittaamalla ja tutkimalla. Kehität aktiivisesti asiakassuhteita ja luot uusia kontaktoimalla asiakkaita kaikkialla Suomessa. Vastaat uuden asiakastietokannan luomisesta. Lisätietoa Tehtaanportista.

Tule kuulemaan lisää yrityksestä ja avoinna olevasta tehtävästä. Yrityksen edustajat mielellään tutustuvat jo ennakkoon osallistujiin ja tilaisuuden lopuksi mahdollisesti tekevät pikahaastatteluja tai sopivat jatkosta. Tätä varten voit toimittaa CV:si osoitteeseen maija.heino(at)uratehdas.fi.

 

Tiistai 31.3.2015 klo 9-12
LinkedIn alkeet
Jouni Jurmu

Tuottaako LinkedIn -maailma ja profiilin luominen hankaluuksia etkä oikein tiedä miten voisit hyödyntää sitä työnhaussasi? Vasta-alkajille tarkoitetussa LinkedIn -workshopissa saat henkilökohtaista ohjausta ja luot 3 h aikana oman profiilisi sekä ensimmäiset kontaktisi. Workshopissa käydään läpi oman profiilin luonti/muokkaus, verkoston luonti, itselle olennaisten ryhmien löytäminen ja niin liittyminen sekä LinkedIn käyttö työpaikkojen seurannassa. Workshoppiin tarvitset mukaan oman tietokoneen sekä CV:n. Ryhmäkoko max. 10 hlöä. Mikäli ilmoittautuneita on yli 10, tarjotaan sama koulutus myös iltapäivällä.

 

Torstai 26.3.2015 klo 9-11
50+ hakijana työmarkkinoilla
Tarja Kohtamäki (HRS Advisors Oy)

Kun on jo kokemusta kertynyt reppuun ja osaamista on reippaasti, niin kuinka markkinoin itseni työnantajalle? Miten jo kokeneemman henkilön työnhaku eroaa vasta valmistuneen työnhausta? Mitä asioita on hyvä huomioida jo hakemuksessa? Entä sitten kun olen päässyt hakemusvaiheesta haastatteluun? Mitä minun olisi hyvä huomioida haastatteluun mennessä? Millaisiin asioihin on hyvä kiinnittää huomiota ja miten valmistaudun? Joitakin suurimpia sudenkuoppia on hyvä välttää. Ne saattavat nousta pintaan ihan huomaamatta haastattelutilanteessa. Keskustelua myös siitä, mitä työnantajat yleensä toivovat uudelta henkilöstöltään. Esimerkkejä vuosien varrelta. Keskustelua. Pohdintaa. Kokemusten jakamista ja ideointia. Kouluttajana kokenut psykologi, henkilöstökonsultti Tarja Kohtamäki.

 

Tiistai 24.3.2015 klo 9-13
CV-klinikka
Maija Heino (Uratehdas)

Onko sinulla tarvetta päivittää työnhakuasiakirjasi? Tule klinikalle tuunaamaan hakupaperisi vastaamaan osaamistasi ja vahvuuksiasi. CV-klinikka toteutetaan workshop-muotoisesti. Koulutukseen osallistuneet voivat varata ajan henkilökohtaiselle kommentoinnille/ohjaukselle. Ohjausajankohta sovitaan valmennuksen jälkeen. Lähetä CV:si ja hakemuksesi ilmoittautuessasi osoitteeseen maija.heino(at)uratehdas.fi. Ota koulutukseen mukaan kannettavatietokone sekä työnhakuasiakirjasi sähköisesti. Näiden lisäksi mukaan myös työpaikkailmoitus, jota haluat hakea tai olet hakenut. Tilaisuus on ensisijaisesti tarkoitettu niille, jotka eivät aikaisemmin ole CV-klinikalla käyneet. Lähetä CV ja hakemus ilmoittautuessasi osoitteeseen maija.heino(at)uratehdas.fi. Mikäli dokumentteja ei ole lähetetty ti 17.3.2015 mennessä, osallistuminen peruuntuu.

 

Torstai 19.3.2015 klo 14-15
Blancco Oy - yritysesittely
Markus Penttilä ja Pasi Kellokoski (Blancco Oy)

Tervetuloa tutustumaan Blanccoon sekä kuulemaan tarkennuksia Senior Software Engineer or Software Engineer työtehtävästä Tampereella. Blancco on tiedonhävityksen ja tietokoneiden uusiokäytön globaali markkinajohtaja. Blancco on alan sertifioiduin tiedonhävitysohjelmisto ja yritys on myynyt miljoonia lisenssejä ympäri maailman. Yritys palvelee muun muassa pankki-, vakuutus- ja rahoitusalaa, it-laitteiden kierrätysammattilaisia sekä eri maiden hallitusten ja puolustusvoimien alaisia organisaatioita. Yrityksen edustajat mielellään tutustuvat jo ennakkoon osallistujiin ja tilaisuuden lopuksi mahdollisesti tekevät pikahaastatteluja tai sopivat jatkosta. Lisääthän ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kenttään linkin LinkedIn- profiilisi tai toimita CV:si osoitteeseen maija.heino(at)uratehdas.fi. Paikalla Markus Penttilä (Software Specialist) ja Pasi Kellokoski (Product Manager).

 

Torstai 19.3.2015 klo 9-13
Osaamiskartoitus
Päivi Ristolainen (Cimson Koulutuspalvelut Oy)

Oman osaamisen tunnistaminen ja siitä kertominen ovat avaintaitoja työnhaussa. Mitä asiantuntijaosaaminen on ja mistä se muodostuu? Pohdimme koulutuksen aikana asiantuntijaosaamisen luonnetta mm. yleisten työelämävalmiuksien, ammatillisten taitojen, strategisen kyvykkyyden ja itsesäätelytaitojen näkökulmista. Perehdymme myös siihen, mitä asiantuntijuus on ja miten sen elementtejä voi osaamiskartoituksen avulla tehdä näkyväksi ja hyödyntää työnhaussa. Koulutuksessa tehdään henkilökohtainen osaamiskartoitus. Ryhmäkoko 15 hlöä.

 

Tiistai 17.3.2015 klo 14-15
Uuden Tehtaan start-up ohjelma info
Kimmo Rouhiainen (Uusi Tehdas)

Haluatko tehdä startupin? Kimmo Rouhiainen Uuden Tehtaan startup-ohjelmasta tulee Uratehtaalle:
-kertomaan aikaisemmista kokemuksista (yli 100 tiimiä viimeisen vuoden aikana)
-kuvailemaan miten startup-ohjelma voi muuttaa ihmisen elämänkaarta
-keskustelemaan paikalla olevien ideoista ja tavoitteista
-vastaamaan kysymyksiin ja pitämään hauskaa.
Tervetuloa tapahtumaan. Tutki myös hakuinformaatiota ja täytä hakulomake 30. maaliskuuta mennessä.
www.newfactory.fi/startupprogram

 

Tiistai 17.3.2015 klo 9-13
Työnhaun strategiat
Johanna Moisander-Mattila (Spring House Oy)

Millä eri tavoin ja mistä kanavista voi työpaikan löytää? Tunnetko kaikki työnhaun menetelmät ja osaatko ottaa ne tehokäyttöön? Mikä käytännössä toimii ja mikä ei toimi työnhaussa? Miten haen itselleni oikeanlaisia työpaikkoja mielekkäästi, systemaattisesti ja tuloksellisesti? Koulutuspäivänä tutustumme mm. verkostoihin, piilotyöpaikkoihin, CV-pankkeihin ja muihin työnhaun kanaviin. Koulutuksessa jokainen myös luo oman työnhaun konkreettisen käytännön toimintasuunnitelman: mistä minä lähden liikkeelle, mitä kaikkea teen, miten ja millä aikataululla? Valmennuksessa käymme läpi työllistymisen eri polkuja ja tapoja, jaamme kokemuksia ja kontakteja.

 

Torstai 12.3.2015 klo 14-15
Lean Osaaja -info
Riitta Ahonjoki (Työpalvelu VOIMA Oy)

Etsimme Lean Osaajia! Oletko sinä etsimämme henkilö? Uskomme, että Lean -menetelmien avulla yritysasiakkaamme voivat parantaa merkittävästi tuottavuuttaan ja asiakkaan palvelukokemusta. Tämän vuoksi haluamme tarjota yrityksille, joiden toimintatapana on Lean, joustavan tavan rekrytoida ja vuokrata Lean Osaajia joustavasti ja laadukkaasti. Rekrytoimme ja vuokraamme persoonallisia ja motivoituneita Lean Osaajia eripituisiin työsuhteisiin. Kaikki Lean Osaajamme ovat koulutettuja Leanin periaatteisiin ja osaavat hyödyntää näitä taitoja omassa työssään. Kartoitamme jokaisen hakijan osaamisen ja soveltuvuuden henkilökohtaisesti ja pyrimme löytämään jokaiselle Lean Osaajalle parhaiten sopivan työpaikan joko suoraan rekrytoimalla tai henkilöstövuokrauksen kautta. Perehdytämme huolella jokaisen Lean Osaajan asiakasyrityksen tarpeisiin ja hänen tukenaan toimii Lean Sensei (opastaja) koko työsuhteen ajan. Haemme nyt erilaisia Lean Osaajia asiakasyrityksiemme tarpeisiin, jotka tarjoavat osaajille laajan ja haastavan kirjon erilaisia Lean kehittämis- ja kehittymishaasteita. Tule kuulemaan lisää!

 

Torstai 12.3.2015 klo 9-12.30
Muutoksen vaiheet
Minna Marsh

Työelämän ja muun elämän muutokset ovat usein nopeita ja vaativia, ja niiden käsittely voi olla haasteellista. Muutoksen vaiheet –koulutus auttaa tunnistamaan muutosprosessin eri vaiheita, ja työkalujen löytäminen tuo pitkäjänteisyyttä haasteiden kohtaamiseen työnhaussa ja työpaikalla. Muutosprosessia avataan teorian ja käytännön harjoitusten keinoin. Muutoksen hallinta on tärkeä henkinen työkalu. Muutoshaasteita syntyy aina, kun työpaikka katoaa tai löytyy. Minna Marsh on ehdottomasti projektin käyttämien kouluttajien kärkikaartia. Hän toimii mentaalivalmentajana mm. huippu-urheilijoille ja häneltä ilmestyi kirja viime vuonna.

 

Keskiviikko 11.3.2015 klo 14-15
Zobify-yritysesittely
Maj-Lis Siren

Zobify tarjoaa osakkuutta back- & frontend koodaajille. Startup Zobifyn liikeidea on täyttää työnhakijoiden ja rekrytoijien välinen kuilu pilvipalvelussa pyörivän sovelluksen avulla. Käytettävyys, ulkoasu sekä palvelun toimivuus ovat Zobifyn tukijalat. Lähestymme rekrymarkkinoita uudesta sisääntulokulmasta. BACKEND: tietokanta- ja palvelinosaaminen, Javascript teknologiat, HTML, CSS. FRONTEND: UI/UX, Javascript, HTML, CSS. Avainsanat ovat suosikkeja, ei kiveen hakattuja. Palvelua on työstetty jo useita kuukausia ja sen idea sekä beta versio ovat saaneet hyvää palautetta! Tule paikalle kuulemaan lisää Maj-Lis Sireniltä.

 

Keskiviikko 11.3.2015 klo 9-11
Johtotason verkostoitumistilaisuus

Verkostoitumistilaisuus johto/esimies/ylemmäntason työtehtäviä hakeville. Kyseessä on verkostoitumis- ja keskustelutilaisuus, jolloin mietitään miten verkostoidutaan jatkossa, onko tarvetta vertaistoiminnalle, mitä muita tarpeita/toiveita nousee esille.

 

Tiistai 10.3.2015 klo 14-15
ECAM-rekrytointiohjelmat
Jasmiina Karvinen, Laura Miettinen (ECAM Consulting Oy)

Oletko juuri saanut opintosi valmiiksi? Vai omaatko kenties toimihenkilö/asiantuntijatehtäviin sopivan taustan tai kokemuksen mutta olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana? ECAM-rekrytointiohjelma voi auttaa sinua saamaan töitä. Mitä hyötyjä ohjelmasta on sinulle työnhakijana? Pääset antamaan näytön osaamisestasi yritystyöskentelyn aikana ja opit myös uusia työllistymistäsi tukevia asioita. Pääset myös päivittämään teoriaosaamistasi monipuolisten lähiopetuspäivien aikana. Luot uusia kontakteja ja verkostoidut. Et ole työttömänä työnhakijana vaan yrityksessä koulutussopimuksella. ECAM:in ohjelmien keskimääräinen työllistymisaste on 83 %. Tule kuulemaan ECAM:in tarjoamista rekrytointiohjelmista.

 

Tiistai 10.3.2015 klo 9-13
Tehostartti työnhaun asiakirjoihin
Mari Kuusjärvi (Uratehdas)

Toimivan hakemuksen on erottauduttava massasta ja tuettava hyvin CV:tä, jotta tie haastatteluun aukeaisi. Uratehtaan asiantuntijakouluttajan johdolla pureudutaan kohdennettujen ja tehokkaiden työhakemusten sekä CV:n laatimiseen. Koulutus tarjoaa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Kuinka työpaikkailmoituksia tulisi analysoida? Millaisia asioita toimiva CV ja hakemus sisältävät ja millaisia ne ovat ulkoasultaan? Mitä tarkoittaa aktiivinen kieli työnhaun tekstissä? Miten laadin markkinointikirjeen? Koulutuspäivä tarjoaa tehokasta apua hakemusten ja CV:n kirjoittamiseen ja niiden huipputerään viilauksessa.

 

Torstai 5.3.2015 klo 14-15
OsaajaVäylä -urapalvelu info
Jaakko Kilpeläinen (Saranen Consulting)

Saranen Consulting tulee Uratehtaalle esittelemään uudenlaista työnhaku- ja urasuunnittelupalvelua, OsaajaVäylää. OsaajaVäylässä tavoitteena on uuden työpaikan löytäminen mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti. Palveluun kuuluu mm. orientaatiotilaisuus, henkilökohtaisen Urakonsultin apu, työnhakua tukevia etätehtäviä, työnhakuvalmennuksia sekä tehostettua työnhakua. OsaajaVäylä on suunnattu yli vuoden työttömänä olleille työnhakijoille. Palvelun maksimikesto on 6 kk. OsaajaVäylä toteutetaan yhteistyössä Pirkanmaan TE-toimiston kanssa ja se on osa Työ- ja elinkeinoministeriön pilotti-projektia. Lisätietoja osoitteesta osaajavayla.fi. Jos haluat mukaan palveluun, voit ilmoittaa halukkuudestasi Jaakko Kilpeläiselle: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. sekä TE-toimiston Tarja Huopaiselle: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Torstai 5.3.2015 klo 9-13
Tehtaan torstai: Alusta-hanke etenee
Petri Pekkola, Jarmo Rintamäki

"Alusta" -hanke etenee! Hankkeessa on kyse aktiivisten, koulutettujen työnhakijoiden ja yritysten välisestä törmäyttämisestä innovoimaan Pirkanmaalle uusia työpaikkoja. Valmisteluvaiheelle on saatu rahoitusta ja sitä työstetään nyt Tredean ohjauksessa. Tule kuulemaan lisää "Alustasta" Uratehtaan Tehtaan torstai –tilaisuuteen. Mahdollisuus myös verkostoitua. Lue lisää: http://www.tampere.fi/tampereinfo/viestinta/tiedotteet/2015/82i63IMCK.html

 

Keskiviikko 4.3.2015 klo 9-11 ja klo 12-14
Haastatteluvalmennus
Tuija Sironen

Tämä valmennus on sinulle, joka kaipaat harjoitusta työhaastatteluun. Valmennus tapahtuu käytännönläheisesti yksilö- ja parityöskentelynä. Kysymyspatteristossa tulevat esille keskeiset haastattelukysymykset, ns. vaikeat kysymykset ja mahdolliset sudenkuopat. Kartoitetuksi tulee niin osaaminen, vahvuudet kuin motivaatio. Ryhmäkoko 12 hlöä. Ota mukaan CV. Tuija Sirosella on vankka kokemus esimies- ja HR-työstä teollisuudesta sekä rekrytointikokemusta 25 vuotta. Viimeiset vuodet hän on toiminut HRM Partnersin uravalmentajana.

 

Tiistai 3.3.2015 klo 14-15
Osuuskunta-info
Mirja Taipale (Tredea Oy)

Osuuskunnan soveltamismahdollisuuksia on lähes rajattomasti, mutta henkilöjäsenen asemasta usein vääriä käsityksiä. Onko osuuskunta työttömyysturva-automaatti? Olenko yrittäjä vai palkansaaja? Mitä ovat laskutuspalvelut? Näihin ja osuuskuntayrittäjyyden perusperiaatteisiin tiivis tietopaketti! Asiantuntijana Mirja Taipale (Tredea Oy).

 

Tiistai 3.3.2015 klo 9-13
Soveltuvuusarvio
Hanna Nyqvist (MPS-Yhtiöt)

Mitä soveltuvuusarvioinneilla tarkoitetaan? Mitä arviointipäivän aikana tapahtuu ja mikä on soveltuvuusarvioinnin rooli rekrytointiprosesseissa? Millaisia erilaisia arviointimenetelmiä käytetään ja mitä niistä saadaan irti? Koulutuksessa käydään läpi eri menetelmien sisältöä ja tulosten tulkintaa esimerkkien avulla. Tavoitteena on työnhaun tukeminen lisäämällä tietoa ja kokemusta henkilöarvioinneista. Samalla kannustetaan itsetuntemuksen lisäämiseen pohjaksi omalle työnhaulle. Koulutukseen osallistujille toimitetaan etukäteen linkit netissä toteutettavaan motivaatiokyselyyn, jonka tulokset he saavat graafisesti valmennustilanteessa. Kouluttajana toimii psykologi Hanna Nyqvist.

HUOM! Aikainen ilmoittautuminen ennakkotehtävän vuoksi!

 

Torstai 19.2.2015 klo 14:30-15:30
Rekrytointikoulutus MONIMYYJÄ
Teemu Vuorinen, Tuija Ivalo (Rekrytointipalvelu Sihti)

Onko asenne kunnossa? Haluatko myynnin ammattilaiseksi? Hyvä, mitään muuta ei sitten tarvitakaan. Tule kuuntelemaan mitä meillä on tarjota sinulle. Maaliskuussa alkaa uusi työvoimapoliittinen rekrykoulutus. Mahdollisuus vakituiseen työpaikkaan ja vaihtelevaan myyntityöhön eri toimialoilla mukavassa työyhteisössä. Tule paikalle kuulemaan koulutuksesta ja meistä enemmän. Rekrytointipalvelu Sihti, Teemu Vuorinen ja Tuija Ivalo.

 

Torstai 19.2.2015 klo 10:30-12:30
Monsterin palvelut työnhakijalle
Mirva Puranen (Monster.fi)

Monsterin työpaikkasivut ovat tuttuja työnhakijoille. Tule kuulemaan vinkkejä siitä, kuinka voit työnhaussa muuten hyödyntää Monsterin palveluja ja esimerkiksi tulla löydetyksi CV-pankista. Paikalla Monsterin eJob Coach Mirva Puranen.

 

Keskiviikko 18.2.2015 klo 8:30-12
Itsetuntemus työkaluna
Pertti Ratilainen

Tämä valmennus on sinulle, joka olet uuden edessä ja haluat löytää itsetuntemuksen avulla uusia mahdollisuuksia. Tunnistatko omat persoonalliset vahvuutesi? Havaitsetko jos vahvuutesi kääntyvät sinua vastaan ja muuttuvat heikkouksiksi. Tunnistatko arvosi, jotka ohjaavat valintojasi? Muita käsiteltäviä teemoja ovat tarpeet, epäonnistumisenpelko ja stressi. Tule löytämään uusia näkökulmia ja puolia itsestäsi. Valmennukseen toteutetaan 15 hlön ryhmässä. Pertti Ratilainen on henkinen valmentaja ja mentori, joka työskentelee mm. yritysjohtajien ja urheilijoiden parissa.

 

Tiistai 17.2.2015 klo 14-15
Yrittäjäksi omistajavaihdoksella
Tapani Kaskela (Ensimetri)

Oletko kiinnostunut toimimaan yrittäjänä jo toiminnassa olevalle yritykselle? Mistä omistajavaihdosta kiinnostuneita yrityksiä löytyy? Miten omistajanvaihdos eroaa yrityksen perustamisesta? Tervetuloa kuulemaan lisää!

 

Tiistai 17.2.2015 klo 9-13
Työhaastattelu
Jarkko Sipiläinen (MPS-Yhtiöt)

Mitä työhaastattelussa kartoitetaan ja miten voin valmistautua siihen? Kuinka kerron vakuuttavasti onnistumisista ja saavutuksista? Entä miten tuon esille osaamiseni, ominaisuuteni ja motivaationi? Haastattelu on oman osaamisen markkinointitilanne ja siihen on hyvä valmistautua huolella. Tule kuulemaan rekrytoijan vinkkejä, jotta voit antaa parhaasi seuraavassa haastattelussa. Koulutuksen vetää KTM Jarkko Sipiläinen.

 

Torstai 12.2.2015 klo 10-13
Tehtaan torstai - Ulkoilupäivä Siilinkarille

Tehtaan torstai on Uratehtaassa mukana olevien oma päivä. Helmikuun Tehtaan torstaina lähdetään yhdessä ulkoilemaan Näsijärvelle ja kohteena on Siilinkari. Tule mukaan nauttimaan talvisesta yhdessäolosta luistellen, hiihtäen, kävellen, potkukelkkaillen... Kokoontumispaikkana toimii Santalahdessa oleva Bikini Bar (Paasikiventie 30), josta mahdollisuus vuokrata omakustanteisesti mm. retkiluistimet, potkukelkka tai sukset. Tutustu vuokraamon tarjontaa ja hinnastoon: http://www.hikingtravelhit.fi/hinnastopricespreise.htm
Ilmoittaudu mukaan jo tänään! Mikäli haluat vuokrata urheiluvälineen, merkitse se ilmoittautumislomakkeen "lisätietoja" kenttään. Välitämme tiedot vuokraamoon varausta varten. Vuokrausmaksu käteisellä paikanpäällä.

 

Keskiviikko 11.2015 klo 9-13
Itsetuntemus työkaluna
Pertti Ratilainen

Tämä valmennus on sinulle, joka olet uuden edessä ja haluat löytää itsetuntemuksen avulla uusia mahdollisuuksia. Tunnistatko omat persoonalliset vahvuutesi? Havaitsetko jos vahvuutesi kääntyvät sinua vastaan ja muuttuvat heikkouksiksi. Tunnistatko arvosi, jotka ohjaavat valintojasi? Muita käsiteltäviä teemoja ovat tarpeet, epäonnistumisenpelko ja stressi. Tule löytämään uusia näkökulmia ja puolia itsestäsi. Valmennukseen toteutetaan 15 hlön ryhmässä. Pertti Ratilainen on henkinen valmentaja ja mentori, joka työskentelee mm. yritysjohtajien ja urheilijoiden parissa.

 

Tiistai 10.2.2015 klo 9-12
LinkedIn alkeet
Jouni Jurmu

Tuottaako LinkedIn -maailma ja profiilin luominen hankaluuksia etkä oikein tiedä miten voisit hyödyntää sitä työnhaussasi? Vasta-alkajille tarkoitetussa LinkedIn -workshopissa saat henkilökohtaista ohjausta ja luot 3 h aikana oman profiilisi sekä ensimmäiset kontaktisi. Workshopissa käydään läpi oman profiilin luonti/muokkaus, verkoston luonti, itselle olennaisten ryhmien löytäminen ja niin liittyminen sekä LinkedIn käyttö työpaikkojen seurannassa. Workshoppiin tarvitset mukaan oman tietokoneen sekä CV:n. Ryhmäkoko max. 10 hlöä. Mikäli ilmoittautuneita on yli 10, tarjotaan sama koulutus myös iltapäivällä.

 

Tiistai 3.2.2015 klo 9-12
CV-klinikka
Maija Heino (Uratehdas)

Onko sinulla tarvetta päivittää työnhakuasiakirjasi? Tule klinikalle tuunaamaan hakupaperisi vastaamaan osaamistasi ja vahvuuksiasi. CV-klinikka toteutetaan workshop-muotoisesti. Koulutukseen osallistuneet voivat varata ajan henkilökohtaiselle kommentoinnille/ohjaukselle. Ohjausajankohta sovitaan valmennuksen jälkeen. Lähetä CV:si ja hakemuksesi ilmoittautuessasi osoitteeseen maija.heino(at)uratehdas.fi. Ota koulutukseen mukaan kannettavatietokone sekä työnhakuasiakirjasi sähköisesti. Näiden lisäksi mukaan myös työpaikkailmoitus, jota haluat hakea tai olet hakenut. Tilaisuus on ensisijaisesti tarkoitettu niille, jotka eivät aikaisemmin ole CV-klinikalla käyneet. Lähetä CV ja hakemus ilmoittautuessasi osoitteeseen maija.heino(at)uratehdas.fi. Mikäli dokumentteja ei ole lähetetty ti 27.1.2015 mennessä, osallistuminen peruuntuu.

 

Torstai 29.1.2015 klo 13-15
Pinterest ja Instagram työnhaussa
Tom Laine (Innopinion Oy)

Tunnetko Pinterestin ja Instagramin osaatko hyödyntää niitä työnhaussa? Koulutuksessa käydään läpi Pinterest-tilin asetukset ja käyttö yleisesti, sekä tutustutaan Pinterestistä löytyviin työpaikkailmoituksiin ja oman osaamisen esittelyyn työnhaussa case-esimerkein. Käymme läpi Pinterest-kansioiden luonnin, sisällöntuotannon ja osaamis-portfolioiden sisältöä käytännönläheisesti. Koulutuksessa ei tarvita läppäriä, mutta koneelta seuraaminen voi olla helpompaa niille joilla on Pinterest-tili jo luotuna. Onko Instagram jo tuttu, voisiko sitä hyödyntää työnhaussa? Instagramista on tullut huippusuosittu ja käyttäjämäärät lähentelevät jo Twitteriä, mutta miten hyödyntää Instagramia työnhaussa? Onko siitä apua oman osaamisen esittelyssä tai työpaikkojen löytämisessä? Koulutuksessa tuodaan esiin myös miten Pinterest ja Instagram eroavat toisistaan ja missä ne tukevat toisiaan.

 

Torstai 29.1.2015 klo 8:30-12
LinkedIn syventävä
Tom Laine (Innopinion Oy)

Tämä koulutus on tarkoitettu sinulle, joka jo käytät LinkedIniä aktiivisesti. Koulutus sisältää paljon tietoa LinkedInin parhaista ja uusista ominaisuuksista sekä katsauksen LinkedInin tulevaisuuteen. Koulutus esittelee LinkedIn-profiilin rakentamisen ja optimoinnin niin lukijan kuin teknisistäkin näkökulmista, sekä ohjeistaa profiilin optimointiin hakukonelöydettävyyden parantamiseksi. Lisäksi tutustutaan LinkedInin uuteen blogialustaan ja mobiiliaplikaatioihin. Tom Laine on Suomen LinkedIn "guru" ja on saanut aikaisemmin loistavat palautteet projektissa vieraillessaan. Kannattaat tulla kuulolle!

 

Keskiviikko 28.1.2015 klo 13-14
Some Hunters Oy - yritysesittely
Kari Harjula, Janne Riutta

Some Hunters Oy on yritysjohdon kumppani, joka haluaa kasvattaa asiakkaidensa tuloksentekokykyä oikeiden henkilövalintojen avulla. Olemme taitavia löytämään parhaat asiantuntijat, toimihenkilöt ja yrityksen ylimmän johdon tuloksentekijät. Yrityksen ja yksilön tavoitteiden yhdistäminen oikealla tavalla mahdollistaa myös yksilön hyvän urakehityksen. Tule kuulemaan lisää headhuntauksesta ja siitä, kuinka tulet löydetyksi.

 

Keskiviikko 28.1.2015 klo 9-12
Johtaja - tule löydetyksi
Kari Harjula (Some Hunters Oy)

Tämä koulutus on sinulle, joka olet toiminut johtotason tehtävissä ja etsit vastaavia työtehtäviä. Aamupäivän teemana on johtotason tehtävien löytäminen ja löydetyksi tuleminen. Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia asioita: oma työelämäsuhde, sosiaalisen median hyödyntäminen, verkostoituminen, headhunterit, työnantajat. Kari Harjula on johtotason tehtäviin erikoistunut uravalmentaja ja headhunter.

 

Tiistai 27.1.2015 klo 9-13
Työnhaun strategiat
Johanna Moisander-Mattila (Spring House Oy)

Millä eri tavoin ja mistä kanavista voi työpaikan löytää? Tunnetko kaikki työnhaun menetelmät ja osaatko ottaa ne tehokäyttöön? Mikä käytännössä toimii ja mikä ei toimi työnhaussa? Miten haen itselleni oikeanlaisia työpaikkoja mielekkäästi, systemaattisesti ja tuloksellisesti? Koulutuspäivänä tutustumme mm. verkostoihin, piilotyöpaikkoihin, CV-pankkeihin ja muihin työnhaun kanaviin. Koulutuksessa jokainen myös luo oman työnhaun konkreettisen käytännön toimintasuunnitelman: mistä minä lähden liikkeelle, mitä kaikkea teen, miten ja millä aikataululla? Valmennuksessa käymme läpi työllistymisen eri polkuja ja tapoja, jaamme kokemuksia ja kontakteja.

 

Torstai 22.1.2015 klo 9-13
Tehostartti työnhaun asiakirjoihin - UUSINTA
Mari Kuusjärvi (Uratehdas)

Toimivan hakemuksen on erottauduttava massasta ja tuettava hyvin CV:tä, jotta tie haastatteluun aukeaisi. Uratehtaan asiantuntijakouluttajan johdolla pureudutaan kohdennettujen ja tehokkaiden työhakemusten sekä CV:n laatimiseen. Koulutus tarjoaa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Kuinka työpaikkailmoituksia tulisi analysoida? Millaisia asioita toimiva CV ja hakemus sisältävät ja millaisia ne ovat ulkoasultaan? Mitä tarkoittaa aktiivinen kieli työnhaun tekstissä? Miten laadin markkinointikirjeen? Koulutuspäivä tarjoaa tehokasta apua hakemusten ja CV:n kirjoittamiseen ja niiden huipputerään viilauksessa.

 

Tiistai 20.1.2015 klo 9-13
Tehostartti työnhaun asiakirjoihin
Mari Kuusjärvi (Uratehdas)

Toimivan hakemuksen on erottauduttava massasta ja tuettava hyvin CV:tä, jotta tie haastatteluun aukeaisi. Uratehtaan asiantuntijakouluttajan johdolla pureudutaan kohdennettujen ja tehokkaiden työhakemusten sekä CV:n laatimiseen. Koulutus tarjoaa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Kuinka työpaikkailmoituksia tulisi analysoida? Millaisia asioita toimiva CV ja hakemus sisältävät ja millaisia ne ovat ulkoasultaan? Mitä tarkoittaa aktiivinen kieli työnhaun tekstissä? Miten laadin markkinointikirjeen? Koulutuspäivä tarjoaa tehokasta apua hakemusten ja CV:n kirjoittamiseen ja niiden huipputerään viilauksessa.

TE logo vaakaIL logo vaaka rgb