banneri harmaa

Syksyn 2014 tapahtumat

Torstai 18.12.2014 klo 9-12:30
Henkinen kunto
Minna Marsh

Paljon puhutaan fyysisestä kunnosta, mutta harva tietää mistä henkinen kunto koostuu ja miten sitä voi kehittää. Koulutuksessa kartoitamme henkisen kunnon 10 tärkeintä osa-aluetta ja teemme niihin liittyviä harjoituksia, jotta sinä voit löytää sinulle tärkeimmät menetelmät. Uudenvuodenlupauksia emme tee, mutta sen sijaan määrittelemme itsellemme sopivat tavoitteet tulevalle vuodelle. Tämä koulutus ei ole ruusunpunaista höttöä, vaan tiukkaa käytännönläheistä asiaa, josta hyödyt, jos haluat elämästäsi enemmän irti. Minna Marsh on ehdottomasti projektin käyttämien kouluttajien kärkikaartia. Hän toimii mentaalivalmentajana mm. huippu-urheilijoille, radio-ohjelmassa Yle Puheella ja kirja on juuri ilmestynyt.

 

Tiistai 16.12.2014 klo 9-13
Soveltuvuusarvio
Hanna Nyqvist (MPS-Yhtiöt)

Mitä soveltuvuusarvioinneilla tarkoitetaan? Mitä arviointipäivän aikana tapahtuu ja mikä on soveltuvuusarvioinnin rooli rekrytointiprosesseissa? Millaisia erilaisia arviointimenetelmiä käytetään ja mitä niistä saadaan irti? Koulutuksessa käydään läpi eri menetelmien sisältöä ja tulosten tulkintaa esimerkkien avulla. Tavoitteena on työnhaun tukeminen lisäämällä tietoa ja kokemusta henkilöarvioinneista. Samalla kannustetaan itsetuntemuksen lisäämiseen pohjaksi omalle työnhaulle. Koulutukseen osallistujille toimitetaan etukäteen linkit netissä toteutettavaan motivaatiokyselyyn, jonka tulokset he saavat graafisesti valmennustilanteessa. Kouluttajana toimii psykologi Hanna Nyqvist.

HUOM! Aikainen ilmoittautuminen ennakkotehtävän vuoksi!

 

Torstai 11.12.2014 klo 9-11
Työnhakua - ei kamppailua
Tiina Järvensivu

Tuntuuko työnhaku välillä sille kuin tarpoisit suossa lyijypainot jaloissasi? Tämä koulutus on sinulle, joka etsit uutta suuntaa työnhakusi esteiden ylittämiseen sekä lisää mielekästä sisältöä ja merkitystä elämääsi. Vapaudu mielesi vallasta ja elä merkityksellisempää elämää nykyhetkessä! Koulutuksessa saat käytännön vinkkejä, kuinka huollat mieltäsi. Koulutus perustuu hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmiin (HOT) esimerkiksi tietoisuustaitoihin (mindfulness). Kouluttajana toimii psykologi ja psykoterapeutti Tiina Järvensivu.

 

Keskiviikko 10.12.2014 klo 9-11
LinkedIn alkeet
Jouni Jurmu

Tuottaako LinkedIn -maailma ja profiilin luominen hankaluuksia etkä oikein tiedä miten voisit hyödyntää sitä työnhaussasi? Vasta-alkajille tarkoitetussa LinkedIn -workshopissa saat henkilökohtaista ohjausta ja luot 2 h aikana oman profiilisi sekä ensimmäiset kontaktisi. Workshopissa käydään läpi oman profiilin luonti/muokkaus, verkoston luonti, itselle olennaisten ryhmien löytäminen ja niin liittyminen sekä LinkedIn käyttö työpaikkojen seurannassa. Workshoppiin tarvitset mukaan oman tietokoneen sekä CV:n. Ryhmäkoko max. 10 hlöä. Mikäli ilmoittautuneita on yli 10, tarjotaan sama koulutus myös iltapäivällä.

 

Tiistai 9.12.2014 klo 9-13
Työhaastattelu
Jarkko Sipiläinen (MPS-Yhtiöt)

Miten tulisi käyttäytyä työhaastattelussa ja millaisen hakijan työnantajat haluavat nähdä haastattelussa? Näihin kysymyksiin ei työnhakijan tule osata ainoastaan teoreettisesti vastata, vaan on myös kyettävä käytännössä esiintymään sen mukaisesti! Tilanne vaatii harjoittelua ja sen mukana tulevaa varmuutta. Esiintymisen on vakuutettava työnantaja juuri sinun soveltuvuudestasi tehtävään. Työnhaun asiakirjat avasivat oven haastatteluun ja nyt sinun on selviydyttävä vielä tästä viimeisestä vaiheesta ennen työllistymistä. Koulutuksen vetää KTM Jarkko Sipiläinen.

 

Torstai 4.12.2014 klo 10-14
Tehtaan torstai - Pikkujoulut Kaupinojalla

Tule mukaan Uratehtaan pikkujouluihin Kaupinojan saunan takkatupaan (Tampereen Talviuimarit ry, katso kartta: http://www.talviuimarit.fi/kaupinojan-sauna/yhteystiedot-contact-info/). Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa, verkostoitumista, uimista, saunomista. Projekti tarjoaa juotavaa (kahvi/tee/mehu). Muu tarjoilu toteutetaan nyyttikesti –periaatteella eli voit tuoda tullessasi syötävää yhteisesti tarjottavaksi. Halutessasi voit ottaa omat makkarat mukaan. Kaupinojalle pääsee bussilla nro 14 tai kimppakyydillä. Mainitse ilmoittautumislomakkeen lisätietoja –kohtaan, tarvitsetko kyydin paikan päälle.

 

Keskiviikko 3.12.2014 klo 9-13
Ikä ja työnhaku
Virva Suikkanen

Työnhakukeskusteluissa nousee päivittäin esille hakijoiden kokemuksia rekrytoinneista, joissa yli 50-vuoden ikä on koettu prosessissa etenemisen esteeksi. Minkälainen tekijä ikä on työnhaussa? Me pureudumme tarkemmin yli 50 vuotiaiden työnhakijoiden kokemuksiin, ja ennen kaikkea siihen mitä tälle ilmiölle pitäisi tehdä. Tule Uratehtaalle 'Ikä ja työnhaku' –tilaisuuteen pohtimaan aihetta yhdessä muiden yli 50-vuotiaiden työnhakijoiden kanssa. Saat mukaasi uusia ideoita omaan työnhakuusi. Tilaisuuden lopuksi käymme läpi työelämän tulevaisuutta sekä muutostrendejä, ja miten kokeneemmatkin työnhakijat voisivat näitä muutoksia hyödyntää. Tervetuloa! Tilaisuuden vetää Virva Suikkanen, rekrytointipäällikkö, rekrytoinnin kehittäjä ja uravalmentaja.

 

Tiistai 2.12.2014 klo 15-16
Some Hunters ja R-Kioski yrittäjyys
Kari Harjula (Some Hunters Oy)

Some Hunters Oy on yritysjohdon kumppani, joka haluaa kasvattaa asiakkaidensa tuloksentekokykyä oikeiden henkilövalintojen avulla. Olemme taitavia löytämään parhaat asiantuntijat, toimihenkilöt ja yrityksen ylimmän johdon tuloksentekijät, sieltä missä he nyt tekevät tuottavaa työtä. Teemme henkilöstöhallinnastasi helppoa ja henkilöhauista nopeaa sekä kustannustehokasta. Yrityksen ja yksilön tavoitteiden yhdistäminen oikealla tavalla mahdollistaa myös yksilön hyvän urakehityksen. Me löydämme oikeat tuloksentekijät ja oikeita tuloksentekijöitä autamme löytämään oikean uran.

R-kauppiaana pääset vastaamaan itsenäisenä yrittäjänä omasta R-kioskistasi. R-kauppiaana saat käyttöösi R-kioskin brändin, toimivan ja jatkuvasti kehittyvän myymäläkonseptin, sekä monipuoliset tukipalvelut. Löytyykö sinusta positiivista ja myyntihenkistä asennetta sekä palveluhalukkuutta? Pidät ihmisistä ja nautit asiakastyöstä sekä haluat johtaa omaa tiimiäsi menestymään kanssasi. Hallitset kaupalliset perustiedot ja taloudellinen tilanteesi mahdollistaa yrittämiseen tarvittavan rahoituksen. Mikäli tuntuu omalta, tässä on tilaisuutesi. Tule kuulemaan lisää Uratehtaalle.

 

Tiistai 2.12.2014 klo 9-12
CV-klinikka
Maija Heino (Uratehdas)

Osaatko tiivistää ammatillisen osaamisesi, työhistoriasi sekä tarpeelliset koulutustietosi tiiviiksi mutta myös kiinnostusta herättäväksi ja myyväksi paketiksi? Entä nouseeko CV:stäsi pikasilmäyksellä esille vahvuutesi, erityisosaamisesi ja ainutlaatuisuutesi? CV-klinikassa käydään läpi hakuasiakirjoissa vaadittavat perustekijät sekä lisäksi opitaan räätälöimään niihin persoonallista erottavuutta ja vakuuttavuutta. Lisäksi klinikalla analysoidaan osallistujien ansioluettelot sekä etsitään niihin parannusehdotuksia ja uusia oivalluksia. Lähetä CV ja hakemus ilmoittautuessasi osoitteeseen maija.heino(at)uratehdas.fi. Mikäli dokumentteja ei ole lähetetty ti 25.11.2014 mennessä, osallistuminen peruuntuu.

 

Maanantai 1.12.2014 klo 12-15
CV-klinikka
Maija Heino (Uratehdas)

Osaatko tiivistää ammatillisen osaamisesi, työhistoriasi sekä tarpeelliset koulutustietosi tiiviiksi mutta myös kiinnostusta herättäväksi ja myyväksi paketiksi? Entä nouseeko CV:stäsi pikasilmäyksellä esille vahvuutesi, erityisosaamisesi ja ainutlaatuisuutesi? CV-klinikassa käydään läpi hakuasiakirjoissa vaadittavat perustekijät sekä lisäksi opitaan räätälöimään niihin persoonallista erottavuutta ja vakuuttavuutta. Lisäksi klinikalla analysoidaan osallistujien ansioluettelot sekä etsitään niihin parannusehdotuksia ja uusia oivalluksia. Lähetä CV ja hakemus ilmoittautuessasi osoitteeseen maija.heino(at)uratehdas.fi. Mikäli dokumentteja ei ole lähetetty ti 25.11.2014 mennessä, osallistuminen peruuntuu.

 

Torstai 27.11.2014 klo 9-13
Uusia mahdollisuuksia työllistymiseen

Kiinnostaako oman työpanoksen myynti yrityksille keikkaluonteisesti? Mitä osaamista myisin ja miten tuotteistan sen? Mitä kautta laskuttaisin? Tule kuulemaan kokemuksia osuuskuntayrittäjyydestä ja keskustelemaan kevytyrittäjyyden tarjoamista uusista mahdollisuuksista työllistymiseen. Mukana kokemuksia jakamassa yrittäjämäisesti työtä tekeviä eri alojen osaajia. työtä tekevät Mapu Narvinen, Jouni Jurmu ja Jaana Piikkilä. Kaikki ovat olleet mukana Uratehtaan toiminnassa. Tulossa mielenkiintoinen tilaisuus!

 

Keskiviikko 26.11.2014 klo 9-11
Hyvä päivä
Sami Viitanen

Työn hakeminen ja siihen liittyvien rutiinien sovittaminen muuhun elämään voi olla toisinaan haastavaa. Omien tapojen tutkiminen voi avata usein uusia, huikeita mahdollisuuksia. Kuinka usein sinä pysähdyt tarkkailemaan itseäsi? Millä tavoin teet asioita ja miten tietyt tilanteet normaalissa arjessa saattavat vaikuttaa vahvasti esimerkiksi motivaatioosi loppupäivän aikana? Asetamme myös useimmiten ennakko-odotuksia siitä miten toivomme päivämme sujuvan ja tyytyväisyytemme päivän päätteeksi heijastuu vääjäämättä kaikille elämän osa-alueille.

Ovatko seuraavat pohdinnat sinulle tuttuja:
Mitä olen oikeastaan tänään saanut aikaiseksi? Miksi en saanut tehdyksi niitä asioita, joita minun piti? Kuinka saan huomisesta paremman päivän, hyvän päivän?

Sami Viitanen vetää kahden tunnin keskustelunavauksen, jossa tarjotaan ajatuksia ja näkökulmia miten toimia omien tapojesi kanssa ja minkälaisia työkaluja sinulla on käytössäsi kun tavoitteenasi on hyvä päivä. Aihetta lähestytään hyvin käytännönläheisesti, pohtien ja keskustellen mitkä konkreettiset ja riittävän pienet asiat voivat muuttaa merkittävästikin lopputulosta, sinun päiväsi onnistumista.

 

Tiistai 25.11.2014 klo 9-13
Työnhaun strategiat
Johanna Moisander (Spring House Oy)

Millä eri tavoin ja mistä kanavista voi työpaikan löytää? Tunnetko kaikki työnhaun menetelmät ja osaatko ottaa ne tehokäyttöön? Mikä käytännössä toimii ja mikä ei toimi työnhaussa? Miten haen itselleni oikeanlaisia työpaikkoja mielekkäästi, systemaattisesti ja tuloksellisesti? Koulutuspäivänä tutustumme mm. verkostoihin, piilotyöpaikkoihin, CV-pankkeihin ja muihin työnhaun kanaviin. Koulutuksessa jokainen myös luo oman työnhaun konkreettisen käytännön toimintasuunnitelman: mistä minä lähden liikkeelle, mitä kaikkea teen, miten ja millä aikataululla? Valmennuksessa käymme läpi työllistymisen eri polkuja ja tapoja, jaamme kokemuksia ja kontakteja.

 

Torstai 20.11.2014 klo 9-13
Uravisio
Maija Heino (Uratehdas)

Oletko miettinyt mikä on uravisiosi ja minkälaisia työtehtäviä haet? Tässä valmennuksessa tutkitaan työhistoriaa, mitä olet tehnyt ja minkälaisista työtehtävistä olet pitänyt. Uuden työn kannalta oleellista on löytää, mitä haluat ottaa historiasta mukaan uuteen tulevaisuuteesi. Mikä on uravisiosi - maali mihin haluat tähdätä ja mitkä ovat ne askeleet, että pääset tavoitteeseesi. Ota CV:si mukaan. Maija Heino on kokenut johtamiskoulutusten vetäjä ja couchaaja.

 

Keskiviikko 19.11.2014 klo 9-12 tai klo 13-16
Onnistu soitossa
Antti Seppälä (JULMA consulting Oy)

Unohda luurikammo, puretaan soitto potentiaaliseen työnantajayritykseen atomeiksi. Miten siis soitan yrityksiin - ja ennen kaikkea, miten minun ei ainakaan kannata soittaa? Millaisia taktiikoita on syytä käyttää soittaessaan? Miten voin saada näyttöpaikan sen sijaan, että olisin vain hakijadokumentaation varassa? Työtapana tehokas ja käytännönläheinen pienryhmä, ryhmäkoko 10 hlöä. Kesto 3 h/ryhmä. Tarjolla aamu- tai iltapäiväryhmä. Sparraajana KTM ja sarjayrittäjä Antti Seppälä, myynnin optimointitoimisto JULMA consulting Oy:n pyörittäjä.

 

Tiistai 18.11.2014 klo 9-13
Tehostartti työnhaun asiakirjoihin
Mari Kuusjärvi (Uratehdas)

Toimivan hakemuksen on erottauduttava massasta ja tuettava hyvin CV:tä, jotta tie haastatteluun aukeaisi. Uratehtaan asiantuntijakouluttajan johdolla pureudutaan kohdennettujen ja tehokkaiden työhakemusten sekä CV:n laatimiseen. Koulutus tarjoaa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Kuinka työpaikkailmoituksia tulisi analysoida? Millaisia asioita toimiva CV ja hakemus sisältävät ja millaisia ne ovat ulkoasultaan? Mitä tarkoittaa aktiivinen kieli työnhaun tekstissä? Miten laadin markkinointikirjeen? Koulutuspäivä tarjoaa tehokasta apua hakemusten ja CV:n kirjoittamiseen ja niiden huipputerään viilauksessa.

 

Maanantai 17.11.2014 klo 9-10
Yhteislenkki, Pyynikin urheilukenttä

Ilmoittaudu mukaan Uratehtaan yhteislenkille. Kokoontuminen klo 9 Pyynikin urheilukentän portille. Ajatuksena on liikkua yhdessä kävellen tai hölkäten oman kunnon mukaan. Mainitse ilmoittautumislomakkeen lisätietoa –kohtaan, oletko kävelijä vai hölkkääjä.

 

Torstai  13.11.2014 klo 14-16
Twitter työnhaussa
Tom Laine (Innopinion Oy)

Tunnetko Twitterin ja osaatko hyödyntää sitä työnhaussasi? Koulutuksessa käydään läpi Twitter-tilin asetukset ja käyttö yleisesti, sekä tutustutaan Twitteristä löytyviin työpaikkoihin. Koulutuksen aikana tutustutaan myös kuinka Twitteriä voi käyttää henkilöbrändäykseen ja työnhakuun. Käymme läpi Twitter-tilin luonnin ja käytön käytännön esimerkein. Tiedossa käytännön läheinen koulutus eli ota oma läppäri, tabletti tai älypuhelin mukaan ja eiku twiittaamaan!

 

Torstai 13.11.2014 klo 9-13
Sosiaalinen media työnhaussa
Tom Laine (Innopinion Oy)

Älä ohita tätä koulutusta! Sosiaalinen media on tärkeimpiä työnhakukanavia korkeasti koulutetulle työnhakijalle! Koulutus antaa laajan kuvan mitä kaikkea voit sosiaalisessa mediassa tehdä edistääksesi työnsaantimahdollisuuksiasi. Mitä työkaluja kannattaa käyttää? Kuinka käytän ja toimin somessa? Miksi, missä ja miten verkostoitua? Tom Laine on Suomen LinkedIn "guru" ja on saanut aikaisemmin loistavat palautteet projektissa vieraillessaan.

 

Tiistai 11.11.2014 klo 9-13
Soveltuvuusarvio
Hanna Nyqvist (MPS-Yhtiöt)

Mitä soveltuvuusarvioinneilla tarkoitetaan? Mitä arviointipäivän aikana tapahtuu ja mikä on soveltuvuusarvioinnin rooli rekrytointiprosesseissa? Millaisia erilaisia arviointimenetelmiä käytetään ja mitä niistä saadaan irti? Koulutuksessa käydään läpi eri menetelmien sisältöä ja tulosten tulkintaa esimerkkien avulla. Tavoitteena on työnhaun tukeminen lisäämällä tietoa ja kokemusta henkilöarvioinneista. Samalla kannustetaan itsetuntemuksen lisäämiseen pohjaksi omalle työnhaulle. Koulutukseen osallistujille toimitetaan etukäteen linkit netissä toteutettavaan motivaatiokyselyyn, jonka tulokset he saavat graafisesti valmennustilanteessa. Kouluttajana toimii psykologi Hanna Nyqvist.

HUOM! Aikainen ilmoittautuminen ennakkotehtävän vuoksi!

 

6.11.2014 klo 9-13
Tehtaan torstai: Alusta-konseptin esittely
Petteri Valonkallio, Arto Lammintaus (Alusta-konsepti)

Alusta-konsepti – uudentyyppinen mahdollisuus työllistymiseen Pirkanmaalla! Pirkanmaalla on työttömänä – ja jopa lisääntyvässä määrin – korkeasti koulutettuja henkilöitä, jotka ovat aktiivisesti ja kattavasti käyttäneet erilaisia työllistymispalveluja hyväkseen vailla lopullista onnistumista eli työpaikan saantia. Haluamme tarjota vielä yhden ratkaisun työllistymisen tueksi.

Käynnistämme aivan uudenlaisen – yhteisöllisen – toimintatavan, jolla
1) aktivoidaan pirkanmaalaiset korkeakoulutetut työnhakijat työllistämään itsensä ja
2) tuottamaan yhteistyöyrityksille innovaatioita kasvun mahdollistamiseksi sekä
3) annetaan yhteiskunnalle keinoja rakennemuutoksen haasteisiin.

Tavoitteena on käynnistää toiminta Tampereen keskustassa sijaitsevassa tilassa, johon työhakijat voivat tulla päivittäin aktiivisesti toimimaan työnhakunsa edistämiseksi. Konseptin työstö on hyvässä vauhdissa ja keräämme nyt palautetta ja ideoita jotta käytännön toteutus voisi alkaa mahdollisimman pian. Tule kuulemaan mistä on kysymys ja antamaan ideoita! Tämä on asia joka yhdistää meitä ja jota teemme yhdessä!

 

Tiistai 4.11.2014 klo 9-13
Työhaastattelu
Jarkko Sipiläinen (MPS-Yhtiöt)

Miten tulisi käyttäytyä työhaastattelussa ja millaisen hakijan työnantajat haluavat nähdä haastattelussa? Näihin kysymyksiin ei työnhakijan tule osata ainoastaan teoreettisesti vastata, vaan on myös kyettävä käytännössä esiintymään sen mukaisesti! Tilanne vaatii harjoittelua ja sen mukana tulevaa varmuutta. Esiintymisen on vakuutettava työnantaja juuri sinun soveltuvuudestasi tehtävään. Työnhaun asiakirjat avasivat oven haastatteluun ja nyt sinun on selviydyttävä vielä tästä viimeisestä vaiheesta ennen työllistymistä. Koulutuksen vetää KTM Jarkko Sipiläinen.

 

Maanantai 3.11.2014 klo 9-10
Yhteislenkki, Pyynikin urheilukenttä

Ilmoittaudu mukaan Uratehtaan yhteislenkille. Kokoontuminen klo 9 Pyynikin urheilukentän portille. Ajatuksena on liikkua yhdessä kävellen tai hölkäten oman kunnon mukaan. Mainitse ilmoittautumislomakkeen lisätietoa –kohtaan, oletko kävelijä vai hölkkääjä.

 

Torstai 30.10.2014 klo 14-15:30
Pocum Oy / yritysesittely
Ilona Karlsson

Pocum Oy tarjoaa yrityksille toiminnanohjaukseen, myyntiin ja johtamiseen liittyviä liikkuvan työn ohjelmistoratkaisuja. Pocum on nopeasti kansainvälistyvä ja alan ennakkoluuloton toimija. Toimipisteemme sijaitsevat Suomessa Tampereella ja Yhdysvalloissa Houstonissa. Tuotekehitys tapahtuu Suomessa. Palvelumme pohjautuu kymmenien vuosien kokemukseen useilta eri toimialoilta. Taustaltamme löytyy tiivistä käytännön asiakastyöskentelyä mm. pelastustoimen, logistiikan ja koulutuspalvelujen järjestelmäkehitys- ja asiantuntijatehtävistä. Pocum Oy:n henkilökunta koostuu palvelutoimialojen operatiivisen johtamisen ja yrittäjyyden asiantuntijoista sekä ohjelmistokehityksen ja markkinoinnin ammattilaisista. Etsimme parhaillaan tiimiimme vahvistusta ratkaisumyynnin puolelle Suomessa, toimipisteenä Tampere tai Helsinki. Tule kuulemaan lisää yrityksestämme ja avoinna olevasta tehtävästä.

 

Torstai 30.10.2014 klo 9-13
Miten toimintatyylini vaikuttaa työnhakuuni
Maija Heino, Uratehdas

Tunnistatko oman toimintatyylisi? Oletko miettinyt toimintatyylisi vaikutusta työnhakuusi? Tässä valmennukessa opit tunnistamaan oman toimintatyylisi. Sen jälkeen voit pohtia minkälaiset työtehtävät sopivat sinulle toimintatyylin näkökulmasta. Valmennukessa saat myös valmiuksia miten voit hyödyntää toimintatyyliäsi työnhaussa ja tunnistaa omaan tapaasi liittyvät esteet/karikot. Lisäksi käsitellään rekrytoijan näkökulmaa toimintatyyliin, sen suomia mahdollisuuksia ja tavoiteprofiilin luomista. Maija Heino on kokenut johtamiskoulutusten vetäjä ja couchaaja.

 

Keskiviikko 29.10.2014 klo 9-13
Markkinoinnilla menestykseen
Antti Seppälä (JULMA consulting Oy)

Kuinka markkinoin itseäni ja tuotteistan oman osaamisen menestyksekkään B2B-myynnin kikoilla? Miten teen oleellisia nostoja hakijadokumentaatioon? Miten soitan yrityksiin - ja ennen kaikkea, miten minun ei ainakaan kannata soittaa? Millaisia taktiikoita on syytä käyttää soittaessaan? Miten voin saada näyttöpaikan sen sijaan, että olisin vain hakijadokumentaation varassa? Nyt puretaan keissien kautta, miten kentällä on onnistuttu ja pyritään sovittamaan parhaan käytännöt työnhakuun. Konsulttina KTM ja sarjayrittäjä Antti Seppälä, myynnin optimointitoimisto JULMA consulting Oy:n pyörittäjä. Mukaan CV ja hakemus paperiversioina. Voit tuoda myös oman kannettavan tietokoneen.

 

Tiistai 28.10.2014 klo 14-15
Tredu - uusia työmahdollisuuksia ammatillisen koulutuksen kautta
Minna Lahnaoja, Arja Puustinen (Tredu)

Monella aikuisella on korkeakoulu- tai ammattikorkeakoulututkinto ja valtavasti osaamista. Ammatillinen koulutus tarjoaa uusia väyliä tunnistaa jo aikaisemmin hankkittua osaamista ja työllistyä täydentävien opintojen jälkeen. Tredu tarjoaa monialaista ammatillista aikuiskoulutusta. Tervetuloa kuuntelemaan liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan, tekniikan sekä kuljeltusalan tutkinnoista ja keskustelemaan, miten työllistyä ammatillisen koulutuksen kautta.

 

Tiistai 28.10.2014 klo 9-11
LinkedIn alkeet
Jouni Jurmu

Tuottaako LinkedIn -maailma ja profiilin luominen hankaluuksia etkä oikein tiedä miten voisit hyödyntää sitä työnhaussasi? Vasta-alkajille tarkoitetussa LinkedIn -workshopissa saat henkilökohtaista ohjausta ja luot 2 h aikana oman profiilisi sekä ensimmäiset kontaktisi. Workshopissa käydään läpi oman profiilin luonti/muokkaus, verkoston luonti, itselle olennaisten ryhmien löytäminen ja niin liittyminen sekä LinkedIn käyttö työpaikkojen seurannassa. Workshoppiin tarvitset mukaan oman tietokoneen sekä CV:n. Ryhmäkoko max. 10 hlöä. Mikäli ilmoittautuneita on yli 10, tarjotaan sama koulutus myös iltapäivällä.

 

Maanantai 27.10.2014 klo 9-10
Yhteislenkki, Pyynikin urheilukenttä

Ilmoittaudu mukaan Uratehtaan yhteislenkille. Kokoontuminen klo 9 Pyynikin urheilukentän portille. Ajatuksena on liikkua yhdessä kävellen tai hölkäten oman kunnon mukaan.

 

Torstai 23.10.2014 klo 9-11
Sukella päiväksi start-upiin / Uratehdas goes Protomo
Kimmo Rouhiainen ja Protomon start-upit

Oletko unelmoinut yrittäjyydestä tai pohtinut millaista olisi työskennellä start-upissa? Nyt sinulla on mainio tilaisuus kokeilla ja nähdä mitä start-upeissa tehdään, millaista työskentely on ja mitä aloittelevan yrityksen arkeen kuuluu sekä millaisia mahdollisuuksia ja tukea tuoreille yrittäjille tarjotaan Protomossa! Lisäksi kuulet projektista start-uppiin työllistyneiden kokemuksia.  Tapahtumaan mahtuu mukaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Tapahtuma järjestetään Protomon tiloissa, osoitteessa: Väinö Linnan aukio 15, Tampere

Lue lisää Protomosta osoitteesta http://www.protomo.fi/tampere

 

Keskiviikko 22.10.2014 klo 9-11:30
Mahdollistava ajattelu ja Mindfulness
Nina Juhava, Taija Keskinen (Suomen Ekonomiliitto)

Miten löytää voittaja-asenne työnhakuun? Miten Mindfulness voi auttaa työnhaussa ja arjen hallinnassa? Kokeillaan erilaisia lyhyitä harjoituksia, joita voit ottaa helposti käyttöösi myös arjessasi. Mindfulnessin eli tietoisuustaitojen on todettu lisäävän rentoa suhtautumista nykyhetkeen. Nina Juhava ja Taija Keskinen ovat Suomen Ekonomiliiton uravalmentajia. Ninan intohimona on auttaa ihmisiä ymmärtämään asenteen merkitys uuden ratkaisun etsimisessä ja Taijan sydämen asiana on kasvattaa sisäisiä voimavaroja Mindfulnessin avulla.

 

Tiistai 21.10.2014 klo 13-14
UKKO.fi-palvelun esittely
Taneli Pasanen (UKKO.fi)

Kiinnostaako kevytyrittäjyys ja itsenäinen työskentely? Haluatko laskuttaa työsuoritteesi ilman oman yrityksen perustamista? Se onnistuu UKKO.fi-palvelun avulla. UKKO.fi-palvelu on kesällä 2012 perustettu laskutuspalvelu yksityishenkilöille. Käyttäjämme hankkivat omat asiakkaansa ja lähettävät laskut palvelumme avulla. Maksamme käyttäjillemme palkan tilille, kun asiakkaan maksusuoritus näkyy järjestelmässämme. Käyttäjäksi rekisteröityminen on täysin ilmaista eikä palvelussamme ole kuukausimaksuja. Komissiomme on 5% käyttäjän luoman laskun arvolisäverottomasta loppusummasta. Tällä hetkellä UKKO.fi-palvelulla on yli 7500 aktiivista käyttäjää ja määrä on jatkuvasti kasvussa.

 

Tiistai 21.10.2014 klo 9-12
CV-klinikka
Maija Heino (Uratehdas)

Osaatko tiivistää ammatillisen osaamisesi, työhistoriasi sekä tarpeelliset koulutustietosi tiiviiksi mutta myös kiinnostusta herättäväksi ja myyväksi paketiksi? Entä nouseeko CV:stäsi pikasilmäyksellä esille vahvuutesi, erityisosaamisesi ja ainutlaatuisuutesi? CV-klinikassa käydään läpi hakuasiakirjoissa vaadittavat perustekijät sekä lisäksi opitaan räätälöimään niihin persoonallista erottavuutta ja vakuuttavuutta. Lisäksi klinikalla analysoidaan osallistujien ansioluettelot sekä etsitään niihin parannusehdotuksia ja uusia oivalluksia. Tilaisuus on ensisijaisesti tarkoitettu niille, jotka eivät aikaisemmin ole CV-klinikalla käyneet. Lähetä CV ja hakemus ilmoittautuessasi osoitteeseen maija.heino(at)uratehdas.fi. Mikäli dokumentteja ei ole lähetetty ti 14.10.2014 mennessä, osallistuminen peruuntuu.

 

Maanantai 20.10.2014 klo 12-15
CV-klinikka
Maija Heino (Uratehdas)

Osaatko tiivistää ammatillisen osaamisesi, työhistoriasi sekä tarpeelliset koulutustietosi tiiviiksi mutta myös kiinnostusta herättäväksi ja myyväksi paketiksi? Entä nouseeko CV:stäsi pikasilmäyksellä esille vahvuutesi, erityisosaamisesi ja ainutlaatuisuutesi? CV-klinikassa käydään läpi hakuasiakirjoissa vaadittavat perustekijät sekä lisäksi opitaan räätälöimään niihin persoonallista erottavuutta ja vakuuttavuutta. Lisäksi klinikalla analysoidaan osallistujien ansioluettelot sekä etsitään niihin parannusehdotuksia ja uusia oivalluksia. Tilaisuus on ensisijaisesti tarkoitettu niille, jotka eivät aikaisemmin ole CV-klinikalla käyneet. Lähetä CV ja hakemus ilmoittautuessasi osoitteeseen maija.heino(at)uratehdas.fi. Mikäli dokumentteja ei ole lähetetty ti 14.10.2014 mennessä, osallistuminen peruuntuu.

 

Maanantai 20.10.2014 klo 9-10
Yhteislenkki, Pyynikin urheilukenttä

Ilmoittaudu mukaan Uratehtaan yhteislenkille. Kokoontuminen klo 9 Pyynikin urheilukentän portille. Ajatuksena on liikkua yhdessä kävellen tai hölkäten oman kunnon mukaan.

 

Torstai 9.10.2014 klo 13:30-14:30
ECAM-rekrytointiohjelmat
Jasmiina Karvinen, Laura Miettinen (ECAM Consulting Oy)

Oletko juuri saanut opintosi valmiiksi? Vai omaatko kenties toimihenkilö/asiantuntijatehtäviin sopivan taustan tai kokemuksen mutta olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana? ECAM-rekrytointiohjelma voi auttaa sinua saamaan töitä. Mitä hyötyjä ohjelmasta on sinulle työnhakijana? Pääset antamaan näytön osaamisestasi yritystyöskentelyn aikana ja opit myös uusia työllistymistäsi tukevia asioita. Pääset myös päivittämään teoriaosaamistasi monipuolisten lähiopetuspäivien aikana. Luot uusia kontakteja ja verkostoidut. Et ole työttömänä työnhakijana vaan yrityksessä koulutussopimuksella. ECAM:in ohjelmien keskimääräinen työllistymisaste on 83 %. Tule kuulemaan ECAM:in tarjoamista rekrytointiohjelmista.

 

Torstai 9.10.2014 klo 9-12.30
Muutoksen vaiheet
Minna Marsh

Työelämän ja muun elämän muutokset ovat usein nopeita ja vaativia, ja niiden käsittely voi olla haasteellista. Muutoksen vaiheet –koulutus auttaa tunnistamaan muutosprosessin eri vaiheita, ja työkalujen löytäminen tuo pitkäjänteisyyttä haasteiden kohtaamiseen työnhaussa ja työpaikalla. Muutosprosessia avataan teorian ja käytännön harjoitusten keinoin. Muutoksen hallinta on tärkeä henkinen työkalu. Muutoshaasteita syntyy aina, kun työpaikka katoaa tai löytyy. Minna Marsh on ehdottomasti projektin käyttämien kouluttajien kärkikaartia. Hän toimii mentaalivalmentajana mm. huippu-urheilijoille.

 

Keskiviikko 8.10.2014 klo 14-15:30
eWork / yritysesittely
Mats Lindholm ja Mia Lindberg

eWork on pohjoismainen konsulttivälittäjä. Toimialojamme ovat ICT, tekniikan ala sekä johdon konsultointi. Verkostossamme on yli 65 000 rekisteröitynyttä asiantuntijaa, ja 4000 konsulttia työskentelee kauttamme toimeksiannoissa. Suomessa olemme toimineet 10 vuoden ajan. Toimimme pääkaupunkiseudulta käsin, mutta asiakkaita meillä on ympäri Suomen ja Pohjoismaiden. Joitakin toimeksiantoja tehdään kauempanakin ulkomailla.

Meillä on asiakkaita kaikilta toimialoilta ja asiakasyrityksemme ovat pääasiassa suuria yrityksiä. Asiakasyrityksemme ovat jo pitkään tasapainottaneet suhdanteiden tahdissa vaihtelevaa resurssitarvettaan hankkimalla asiantuntijapalveluita eWorkin avulla. eWork hoitaa kaikki hallinnolliset tehtävät, jotta asiantuntijat voivat keskittyä siihen, mitä he osaavat parhaiten. Tarjoamme myös erilaisia verkostotilaisuuksia sekä koulutus- ja liikuntaetuja.

Tarjoamme työmahdollisuuksia eri toimialoille. eWork etsii ICT-asiantuntijoita, tekniikan alan osaajia sekä johdon konsultteja, jotka haluavat mielenkiintoisia ja haastavia toimeksiantoja. Tarjoamme toimivan ja joustavan myyntikanavana etenkin yksityis- ja pienyrittäjille, joilla ei ole aikaa tai mahdollisuuksia myydä asiantuntijapalveluitaan suoraan suurille yrityksille. Mikäli asiantuntija ei halua perustaa omaa toiminimeä, on työllistyminen mahdollista yhteistyökumppaneidemme kautta. Tule kuulemaan lisää verkostomme eduista ja tarjoamistamme toimeksiannoista. Tilaisuudessa käymme läpi miten verkostoon liittyminen tapahtuu ja minkälaisia toimeksiantoja välitämme. Kerromme myös tarkemmin eWork Familyeduista ja vastaamme tilaisuuteen osallistuneiden kysymyksiin. Tervetuloa kuulemaan uusista työllistymisen mahdollisuuksista! Lue lisää: https://www.eworknordic.com/

 

Keskiviikko 8.10.2014 klo 9-13
Tehostartti työnhaun asiakirjoihin
Mari Kuusjärvi (Uratehdas)

Toimivan hakemuksen on erottauduttava massasta ja tuettava hyvin CV:tä, jotta tie haastatteluun aukeaisi. Uratehtaan asiantuntijakouluttajan johdolla pureudutaan kohdennettujen ja tehokkaiden työhakemusten sekä CV:n laatimiseen. Koulutus tarjoaa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Kuinka työpaikkailmoituksia tulisi analysoida? Millaisia asioita toimiva CV ja hakemus sisältävät ja millaisia ne ovat ulkoasultaan? Mitä tarkoittaa aktiivinen kieli työnhaun tekstissä? Miten laadin markkinointikirjeen? Koulutuspäivä tarjoaa tehokasta apua hakemusten ja CV:n kirjoittamiseen ja niiden huipputerään viilauksessa.

 

Tiistai 7.10.2014 klo 9-13
Työnhaun strategiat
Johanna Moisander (Spring House Oy)

Millä eri tavoin ja mistä kanavista voi työpaikan löytää? Tunnetko kaikki työnhaun menetelmät ja osaatko ottaa ne tehokäyttöön? Mikä käytännössä toimii ja mikä ei toimi työnhaussa? Miten haen itselleni oikeanlaisia työpaikkoja mielekkäästi, systemaattisesti ja tuloksellisesti? Koulutuspäivänä tutustumme mm. verkostoihin, piilotyöpaikkoihin, CV-pankkeihin ja muihin työnhaun kanaviin. Koulutuksessa jokainen myös luo oman työnhaun konkreettisen käytännön toimintasuunnitelman: mistä minä lähden liikkeelle, mitä kaikkea teen, miten ja millä aikataululla? Valmennuksessa käymme läpi työllistymisen eri polkuja ja tapoja, jaamme kokemuksia ja kontakteja.

 

Maanantai 29.9.2014 klo 9-10
Yhteislenkki, Pyynikin urheilukenttä

Ilmoittaudu mukaan Uratehtaan yhteislenkille. Kokoontuminen klo 9 Pyynikin urheilukentän portille. Ajatuksena on liikkua yhdessä kävellen tai hölkäten oman kunnon mukaan.

 

Torstai 2.10.2014 klo 9-13
Tehtaan torstai: Flow:lla unelmatyöhön

Tehtaan torstai on Uratehtaassa mukana olevien oma päivä, jolloin projektilaiset voivat jakaa kokemuksiaan ja verkostoitua. Lokakuun kokoontumisen teemana on "Flow:lla unelmatyöhön!". Petra Heikkari, Minna Innala ja Tiina Tuohino tapasivat Uratehtaan tilaisuudessa 2.9.2014. Tästä alkoi tiivis yhteistyö "Optimaalia Oy:n" löytämiseksi. Haluamme jakaa kokemuksiamme innostavasta työnhakuprosessistamme - yhteistyön voimasta brändin rakentamisessa. Meillä jokaisella on erilainen lähtötilanne, erilaiset tavoitteet ja olemme työnhakuprosessissa eri vaiheissa. Tämä lisää ryhmäämme dynamiikkaa ja tuo lisäarvoa kunkin omaan roadmapiin kohti Optimaaliaa. Alustuksen jälkeen jatkamme interaktiivisella työpajalla, joka auttaa projektilaisia saamaan lisäpotkua omaan työnhakuunsa. Kuten kolme musketööriä sanoo: "Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta!". Osallistujille lähetetään ennen tilaisuutta kysely, jonka avulla kohdennamme tarjooman vastaamaan kysyntään. Tervetuloa! T. Petra, Minna ja Tiina

 

Tiistai 30.9.2014 klo 9-13
Tehostartti työnhaun asiakirjoihin
Mari Kuusjärvi (Uratehdas)

Toimivan hakemuksen on erottauduttava massasta ja tuettava hyvin CV:tä, jotta tie haastatteluun aukeaisi. Uratehtaan asiantuntijakouluttajan johdolla pureudutaan kohdennettujen ja tehokkaiden työhakemusten sekä CV:n laatimiseen. Koulutus tarjoaa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Kuinka työpaikkailmoituksia tulisi analysoida? Millaisia asioita toimiva CV ja hakemus sisältävät ja millaisia ne ovat ulkoasultaan? Mitä tarkoittaa aktiivinen kieli työnhaun tekstissä? Miten laadin markkinointikirjeen? Koulutuspäivä tarjoaa tehokasta apua hakemusten ja CV:n kirjoittamiseen ja niiden huipputerään viilauksessa.

 

Maanantai 29.9.2014 klo 9-10
Yhteislenkki, Pyynikin urheilukenttä

Ilmoittaudu mukaan Uratehtaan yhteislenkille. Kokoontuminen klo 9 Pyynikin urheilukentän portille. Ajatuksena on liikkua yhdessä kävellen tai hölkäten oman kunnon mukaan. Mainitse ilmoittautumislomakkeen lisätietoa –kohtaan, oletko kävelijä vai hölkkääjä.

 

Torstai 25.9.2014 klo 9-12
Walk for jobs - työnantajien ja työnhakijoiden kohtaamistapahtuma
Paikka: Pyynikin urheilukenttä

Yhdistä aamupäivän reippailu sekä potentiaalisten työnantajien tapaaminen ja tule mukaan ainutlaatuiseen Walk For Jobs –tapahtumaan!

Uratehdas ja Orava järjestävät yhteistyössä työnantajien ja työnhakijoiden matchmaking-tapahtuman. Paikalle on tulossa useiden eri yritysten edustajia. Osallistujalista ja tarkempi ohjelma tulee päivittymään www.walkforjobs.com.

Ilmoittautuessasi lisää "lisätietoja" kohtaan tärkeimmät osaamisalueesi.

 

Tiistai 23.9.2014 klo 9-13
Soveltuvuusarvio
Hanna Nyqvist (MPS-Yhtiöt)

Mitä soveltuvuusarvioinneilla tarkoitetaan? Mitä arviointipäivän aikana tapahtuu ja mikä on soveltuvuusarvioinnin rooli rekrytointiprosesseissa? Millaisia erilaisia arviointimenetelmiä käytetään ja mitä niistä saadaan irti? Koulutuksessa käydään läpi eri menetelmien sisältöä ja tulosten tulkintaa esimerkkien avulla. Tavoitteena on työnhaun tukeminen lisäämällä tietoa ja kokemusta henkilöarvioinneista. Samalla kannustetaan itsetuntemuksen lisäämiseen pohjaksi omalle työnhaulle. Koulutukseen osallistujille toimitetaan etukäteen linkit netissä toteutettavaan motivaatiokyselyyn, jonka tulokset he saavat graafisesti valmennustilanteessa. Kouluttajana toimii psykologi Hanna Nyqvist.

 

Maanantai 22.9.2014 klo 9-15:30
Työpäivä Uratehtaalla

Tuo läppäri/tabletti mukanasi ja aloita viikko tehokkaasti työskennellen Uratehtaan koulutustilassa. Tila on varattu projektilaisten omatoimisen työnhaun työskentelytilaksi kokeiluluontoisesti maanantaisin 25.8., 8.9. ja 22.9.

 

Torstai 18.9.2014 klo 9-13
Osaamissimulaatio
Mapu Narvinen (Ideaamo)

Osaamissimulaatiossa saat mahdollisuuden tuoda näkyväksi oman osaamisesi ja kiinnostuksen kohteesi. Mikä on suurin visiosi missä haluat työskennellä? Voit tarkastella millaisessa työympäristössä ja roolissa työskentelisit mieluiten ja millaisessa työssä osaamisesi yhdistyisi henkilökohtaisiin kiinnostuksen kohteisiisi. Simulaatiossa saat näkyväksi myös muutoksen esteet ja voit lähteä omilla valinnoillasi purkamaan niitä käytännössä ja asettamaan itsellesi uudet tavoitteet osaamisesi ja kiinnostuksen kohteittesi ymmärryksen valossa.

Valmennus pitää sisällään toiminnallista oman tilanteen tutkimista: Oma motivaatio ja tarve pysähtyä tutkimaan omaa osaamista ja tukemaan oman osaamisen avulla muita ryhmäläisiä on ensisijaisen tärkeää. Vastaa kysymyksiin ilmoittautumislomakkeen "lisätietoja" kenttään ja kerro, miksi juuri sinulle olisi merkityksellistä päästä tähän valmennukseen tutkimaan omaa osaamista kokemuksellisilla työkaluilla. 1) Miksi ja minkälaisissa tilanteissa olet kohdannut vaikeuksia tunnistaa omaa osaamistasi ja taitojasi? 2) Onko kyvyttömyys tunnistaa omaa osaamistasi ollut esteenä työllistymisellesi, jos on kerro miten? Ryhmäkoko max. 16 hlöä.

 

Tiistai 16.9.2014 klo 9-13
Työhaastattelu
Jarkko Sipiläinen (MPS-Yhtiöt)

Miten tulisi käyttäytyä työhaastattelussa ja millaisen hakijan työnantajat haluavat nähdä haastattelussa? Näihin kysymyksiin ei työnhakijan tule osata ainoastaan teoreettisesti vastata, vaan on myös kyettävä käytännössä esiintymään sen mukaisesti! Tilanne vaatii harjoittelua ja sen mukana tulevaa varmuutta. Esiintymisen on vakuutettava työnantaja juuri sinun soveltuvuudestasi tehtävään. Työnhaun asiakirjat avasivat oven haastatteluun ja nyt sinun on selviydyttävä vielä tästä viimeisestä vaiheesta ennen työllistymistä. Koulutuksen vetää KTM Jarkko Sipiläinen.

 

Yhteislenkki, Pyynikin urheilukenttä

Ilmoittaudu mukaan Uratehtaan yhteislenkille. Kokoontuminen klo 9 Pyynikin urheilukentän portille. Ajatuksena on liikkua yhdessä kävellen tai hölkäten oman kunnon mukaan. Mainitse ilmoittautumislomakkeen lisätietoa –kohtaan, oletko kävelijä vai hölkkääjä.

 

Torstai 11.9.2014 klo 9-12
CV-klinikka
Henna Ojala (Uratehdas)

Osaatko tiivistää ammatillisen osaamisesi, työhistoriasi sekä tarpeelliset koulutustietosi tiiviiksi mutta myös kiinnostusta herättäväksi ja myyväksi paketiksi? Entä nouseeko CV:stäsi pikasilmäyksellä esille vahvuutesi, erityisosaamisesi ja ainutlaatuisuutesi? CV-klinikassa käydään läpi hakuasiakirjoissa vaadittavat perustekijät sekä lisäksi opitaan räätälöimään niihin persoonallista erottavuutta ja vakuuttavuutta. Lisäksi klinikalla analysoidaan osallistujien ansioluettelot sekä etsitään niihin parannusehdotuksia ja uusia oivalluksia. Tilaisuus on ensisijaisesti tarkoitettu niille, jotka eivät aikaisemmin ole CV-klinikalla käyneet. Lähetä CV ja hakemus ilmoittautuessasi osoitteeseen henna.ojala(at)uratehdas.fi. Mikäli dokumentteja ei ole lähetetty to 4.9.2014 mennessä, osallistuminen peruuntuu. Jos kaikki ilmoittautuneet eivät mahdu tähän ryhmään, järjestetään lisäryhmä iltapäivälle. Henna Ojala on hallintotieteiden maisteri ja rekrytointispesialisti.

 

Keskiviikko 10.9.2014 klo 13-14:30
Personnel yritysesittely / rekry-iltapäivä
Sirpa Niemi (Personnel Oy)

Personnel Group on henkilöarvioinnin ja rekrytoinnin valtakunnallinen asiantuntijayritys. Henkilöhakukonsultti Sirpa Niemi etsii tällä hetkellä asiakasyritykselleen osaajaa ja kutsuu paikalle kaikki tehtävästä kiinnostuneet keskustelemaan lisää. Alla tehtäväkuvaus! Saavuthan paikalle mikäli kiinnostuit tehtävästä ja haluaisit kysyä/keskustella lisää!

"HAEMME METSÄ BOARDIN SIMPELEEN TEHTAALLE SUUNNITTELUINSINÖÖRIÄ
Metsä Board Simpele on johtava elintarvikepakkauksiin käytettävän taivekartongin valmistaja.
Tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on 300 000 tonnia Simcote-kartonkia. Tehtaalla työskentelee noin 300 alan ammattilaista.Tule mukaan uudistuvaan ja uudistavaan työporukkaamme! Tarvitsemme sinua johtamaan ja uudistamaan tehtaamme suunnittelutoimintoja. Vastaat suunnittelun toteuttamisesta ja kehittämisestä, resursointi mukaan lukien. Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja laajan työkokonaisuuden, hyvät työkaverit ja mahdollisuudet kehittää suunnittelupalvelujamme liiketoimintamme tavoitteita tukien. Olet innovatiivinen, yhteistyökykyinen ja erinomainen ongelmanratkaisija. Sinulla on vahva kokemus suunnittelutehtävistä ja projektien johtamisesta teollisessa toimintaympäristössä. Koulutustaustasi on insinööritasoinen ja olet tottunut työskentelemään myös englannin kielellä. Raportoit vastuualueellasi tehdaspalvelupäällikölle. Toimipaikkasi sijaitsee Simpeleellä. Lisätietoja tehtävästä sekä haku 10.9.2014 mennessä osoitteessa www.metsagroup.fi.

 

Tiistai 9.9.2014 klo 14-16
Pinterest työnhaussa
Tom Laine (Innopinion Oy)

Tunnetko Pinterestin ja osaatko hyödyntää sitä työnhaussasi? Koulutuksessa käydään läpi Pinterest-tilin asetukset ja käyttö yleisesti, sekä tutustutaan Pinterestistä löytyviin työpaikkailmoituksiin. Koulutuksen aikana tutustutaan myös kuinka Pinterestiä voi käyttää osaamisen esittelyyn, henkilöbrändäykseen ja työnhakuun. Käymme läpi Pinterest-kansioiden luonnin, sisällöntuotannon, ja osaamis-portfolioiden sisältöä käytännön esimerkein. Tiedossa käytännön läheinen koulutus eli voit ottaa oman läppärin, tabletin tai älypuhelimen mukaan.

 

Tiistai 9.9.2014 klo 9:30-12:30
Sosiaalinen media työnhaussa
Tom Laine (Innopinion Oy)

Älä ohita tätä koulutusta! Sosiaalinen media on tärkeimpiä työnhakukanavia korkeasti koulutetulle työnhakijalle! Koulutus antaa laajan kuvan mitä kaikkea voit sosiaalisessa mediassa tehdä edistääksesi työnsaantimahdollisuuksiasi. Mitä työkaluja kannattaa käyttää? Kuinka käytän ja toimin somessa? Miksi, missä ja miten verkostoitua? Tom Laine on Suomen LinkedIn "guru" ja on saanut aikaisemmin loistavat palautteet projektissa vieraillessaan.

 

Maanantai 8.9.2014 klo 9-15:30
Työpäivä Uratehtaalla

Tuo läppäri/tabletti mukanasi ja aloita viikko tehokkaasti työskennellen Uratehtaan koulutustilassa. Tila on varattu projektilaisten omatoimisen työnhaun työskentelytilaksi kokeiluluontoisesti maanantaisin 25.8., 8.9. ja 22.9.

 

Torstai 4.9.2014 klo 9-13
Tehtaan torstai

Tehtaan torstai on Uratehtaassa mukana olevien oma päivä, jolloin projektilaiset voivat jakaa kokemuksiaan ja verkostoitua. Tällä kertaa teemana on markkinointi. Keskustelemme osaamisen markkinoinnista ja esittelemme käytännön työkaluja kuten työnhakijan käyntikortti, nettisivut, esittelyvideo. Markkinointivinkkejä antamassa mm. Raimo Pirhonen, Marinka Wieru ja Petteri Valonkallio. Tule vaihtamaan vinkkejä myös kuinka hyödyntää työnhakijana Alihankintamessut. Aikaa jää myös vapaaseen verkostoitumiseen. Tervetuloa keskustelemaan ja tapaamaan muita projektilaisia!

 

Keskiviikko 3.9.2014 klo 10-13
Work it! Boostcamp 2014 - vastavalmistuneet

Syksyn sytyttävin työnhakuvalmennus vastavalmistuneille alkaa syyskuussa! Neljä tehokasta vastavalmistuneen työnhakuun räätälöityä valmennuskertaa:

3.9. // Komeempi CV kuin naapurilla
10.9. // Kovia yrityskontakteja
30.9. // Korea LinkedIn –profiili
8.10. // Tampereen kirkkain työnhakijabrändi

Work your way to your dream job! Ilmoittaudu pian, sillä osallistujapaikkoja rajoitettu määrä!
Näin pääset mukaan:
1. Ilmoittaudu Uratehdas- projektiin tästä.
2. Ilmoittaudu Boot Campiin tästä.
3. Lähetämme lisätiedot sähköpostiisi!

Ilmoittaudu ma 1.9.2014 klo 9 mennessä!

 

Tiistai 2.9.2014 klo 9-13
Työnhaun strategiat
Johanna Moisander (Spring House Oy)

Millä eri tavoin ja mistä kanavista voi työpaikan löytää? Tunnetko kaikki työnhaun menetelmät ja osaatko ottaa ne tehokäyttöön? Mikä käytännössä toimii ja mikä ei toimi työnhaussa? Miten haen itselleni oikeanlaisia työpaikkoja mielekkäästi, systemaattisesti ja tuloksellisesti? Koulutuspäivänä tutustumme mm. verkostoihin, piilotyöpaikkoihin, CV-pankkeihin ja muihin työnhaun kanaviin. Koulutuksessa jokainen myös luo oman työnhaun konkreettisen käytännön toimintasuunnitelman: mistä minä lähden liikkeelle, mitä kaikkea teen, miten ja millä aikataululla? Valmennuksessa käymme läpi työllistymisen eri polkuja ja tapoja, jaamme kokemuksia ja kontakteja.

 

Maanantai 1.9.2014 klo 9-10
Yhteislenkki, Pyynikin urheilukenttä

Ilmoittaudu mukaan Uratehtaan yhteislenkille. Kokoontuminen klo 9 Pyynikin urheilukentän portille. Ajatuksena on liikkua yhdessä kävellen tai hölkäten oman kunnon mukaan. Mainitse ilmoittautumislomakkeen lisätietoa –kohtaan, oletko kävelijä vai hölkkääjä.

 

Torstai 28.8.2014 klo 9-12
Opintoinfo

Työnhakuvaiheessa on usein ajankohtaista päivittää omaa osaamista. Tule kuulemaan Tampereen oppilaitosten opiskelumahdollisuuksista sekä alkavan lukukauden opintotarjonnasta. Mukana avoimen puolen opinnoista kertomassa TTY, TAMK, TaY ja Tampereen Kesäyliopisto. Työvoimapoliittisista koulutuksista ja opiskelusta työttömyysetuudella kertoo TE-toimiston edustaja.

 

Tiistai 26.8.2014 klo 9-11
LinkedIn alkeet
Henna Ojala (Uratehdas)

Tuottaako LinkedIn -maailma ja profiilin luominen hankaluuksia etkä oikein tiedä miten voisit hyödyntää sitä työnhaussasi? Vasta-alkajille tarkoitetussa LinkedIn -workshopissa saat henkilökohtaista ohjausta ja luot 2 h aikana oman profiilisi sekä ensimmäiset kontaktisi. Workshopissa käydään läpi oman profiilin luonti/muokkaus, verkoston luonti, itselle olennaisten ryhmien löytäminen ja niin liittyminen sekä LinkedIn käyttö työpaikkojen seurannassa. Workshoppiin tarvitset mukaan oman tietokoneen sekä CV:n. Ryhmäkoko max. 10 hlöä. Mikäli ilmoittautuneita on yli 10, tarjotaan sama koulutus myös iltapäivällä.

 

Maanantai 25.8.2014 klo 9-15:30
Työpäivä Uratehtaalla

Tuo läppäri/tabletti mukanasi ja aloita viikko tehokkaasti työskennellen Uratehtaan koulutustilassa. Tila on varattu projektilaisten omatoimisen työnhaun työskentelytilaksi kokeiluluontoisesti maanantaisin 25.8., 8.9. ja 22.9.

 

Torstai 21.8.2014 klo 9-13
Vakuuta ensivaikutelmalla
Jutta Laino (Ohjaamo)

Oletko miettinyt millaisen ensivaikutelman annat työnhakijana? Valmennuksen aikana käsitellään ensivaikutelman luomista ja vakuuttavuuden rakentamista viestinnän kautta. Työstämme omaa esittäytymistä. Koulutuksessa käsitellään ensivaikutelmaa ja kontaktin rakentamista. Kuinka esittelen itseni? Minkälaisen vaikutuksen teen? Koulutus etenee pääasiallisesti toiminnallisin menetelmin. Varmuutta ja rohkeutta kontaktin ottamiseen haetaan myös improvisaation keinoin. Kouluttajana viestintä- ja vuorovaikutustaitojen kouluttaja, työnohjaaja (STOry) Jutta Laino.

 

Keskiviikko 20.8.2014 klo 9-13
Tehostartti työnhaun asiakirjoihin
Mari Kuusjärvi (Uratehdas)

Sama sisältö kuin alla.

 

Tiistai 19.8.2014 klo 9-13
Tehostartti työnhaun asiakirjoihin
Mari Kuusjärvi (Uratehdas)

Toimivan hakemuksen on erottauduttava massasta ja tuettava hyvin CV:tä, jotta tie haastatteluun aukeaisi. Uratehtaan asiantuntijakouluttajan johdolla pureudutaan kohdennettujen ja tehokkaiden työhakemusten sekä CV:n laatimiseen. Koulutus tarjoaa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Kuinka työpaikkailmoituksia tulisi analysoida? Millaisia asioita toimiva CV ja hakemus sisältävät ja millaisia ne ovat ulkoasultaan? Mitä tarkoittaa aktiivinen kieli työnhaun tekstissä? Miten laadin markkinointikirjeen? Koulutuspäivä tarjoaa tehokasta apua hakemusten ja CV:n kirjoittamiseen ja niiden huipputerään viilauksessa.

 

Maanantai 18.8.2014 klo 9-10
Yhteislenkki, Pyynikin urheilukenttä

Ilmoittaudu mukaan Uratehtaan yhteislenkille. Kokoontuminen klo 9 Pyynikin urheilukentän portille. Ajatuksena on liikkua yhdessä kävellen tai hölkäten oman kunnon mukaan. Mainitse ilmoittautumislomakkeen lisätietoa –kohtaan, oletko kävelijä vai hölkkääjä.

 

TE logo vaakaIL logo vaaka rgb