banneri harmaa

 

Kesäkuun 2013 koulutukset

Torstai 13.6.2013 klo 9-12

Näin työllistyin!

Oletko miettinyt, miten ja mihin Piotty -projektissa mukana olleita oikein työllistyy? Vastauksen saat Näin työllistyin! –tilaisuudessa, jossa ex-piottylaisia on paikalla kertomassa työllistymisestään. Kuulemme myös kokemuksia osuuskunta yrittäjyydestä. Tiedossa varmasti mielenkiintoinen tilaisuus!

 

Tiistai 11.6.2013 klo 9-13

Oman osaamisen kartoitus

Petri Raivola (MPS Finland Consulting Oy)

Mitä osaaminen on? Tunnistanko oman osaamiseni ydin- ja reuna-alueet? Kuinka kerron osaamisestani työnhakutilanteessa? Oman osaamisen tunnistaminen, kartoittaminen ja siitä kertominen on työnhaun keskeisimpiä taitoja. Aiheeseen perehdyttää psykologian tohtori ja kokenut soveltuvuuden arvioija Petri Raivola.

 

Torstai 6.6.2013 klo 9-13

Stailaa itsesi ja imagosi

Tyylikouluttaja Sirpa Tammi

Tyyli on viestisi, niin työnhakijoilla, kuin myös yrityselämässä toimivilla. Koulutuksen tavoitteena on lisätä sisäistä ja ulkoista varmuutta erilaisissa vuorovaikutustilanteissa oikeanlaisen tyylin avulla. Koulutuksessa painotetaan erityisesti muoto- ja väriopin hyödyntämistä oman tyylin stailauksessa ja viimeistelyssä. Käsitellään mm. ensivaikutelmaa, sanatonta viestintää, ulkoista temperamenttia, värien käyttöä oman tyylin näkökulmasta, hiusmallien ja silmälasien valintaa, eri vartalotyyppejä edustavasti pukevia vaatteita ja ylipäänsä tyylikkään pukeutumisen tekijöitä ja merkitystä. Sirpa Tammi on opastanut tyylin saloihin useilla eri foorumeilla jo vuodesta 1997 lähtien.

 

Tiistai 4.6.2013 klo 14-15

Yritysesittely Wapice Oy

Wapice Oy on ohjelmisto- ja elektroniikka-alan yritys, joka luo teollisuuden innovaatioita tehostavia ratkaisuja. Tule kuulemaan yrityksen toiminnasta ja rekrytoinnista. Wapice on perustettu vuonna 1999 ja työllistää tällä hetkellä yli 230 ohjelmisto- ja elektroniikka-asiantuntijaa. Yritys on kasvanut kannattavasti jo 14 vuotta. Tällä hetkellä yritys hakee pääasiassa ohjelmistokehittäjiä. Esittelyn jälkeen halukkailla on mahdollisuus 5 min pikahaastatteluun.

 

Tiistai 4.6.2013 klo 9-13

Työhaastattelu

Jarkko Sipiläinen (MPS Finland Consulting Oy)

Miten valmistautua työhaastatteluun ja kommunikoida vakuuttavasti haastattelussa? Eri haastattelutyypit ja niiden käyttö? Entä jälkihoito? Haastattelu vaatii harjoittelua ja sen mukana tulevaa varmuutta. Esiintymisen on vakuutettava työnantaja juuri sinun soveltuvuudestasi tehtävään. Koulutuksen vetää KTM Jarkko Sipiläinen.

 

Toukokuun 2013 koulutukset

Torstai 30.5.2013 klo 9-11

Hetki terveydelle

Susanna Oksanen, Katja Koskensalo (Etappi ry)

Onko viimeisestä terveyden kartoituksesta jo aikaa? Kaipaatko keskustella elämäntilanteestasi? Työttömien terveyspiste on avoin, kaikille työttömille tarkoitettu perusterveydenhuollon toimipiste. Tule kuulemaan terveyspisteen toiminnasta ja saamaan vinkkejä oman terveyden ylläpitoon.

 

Maanantai 27.5.2013 klo 9-13

Työnhaun strategiat

Johanna Moisander (Spring House Oy)

Tunnetko kaikki työnhaun kanavat ja menetelmät? Osaatko ottaa ne tehokäyttöön? Miten haen itselleni oikeanlaisia työpaikkoja mielekkäästi, systemaattisesti ja tuloksellisesti? Kouluttajana toimii kouluttaja-valmentaja Johanna Moisander.

 

Torstai 23.5.2013 klo 9-13

Urasuunnittelupäivä

Riikka Moisio (Psycon Oy)

Mitä urasuunnittelu on ja miksi suunnitella uraa? Kuinka löytää uusia uravaihtoehtoja? Kuinka olla uraa vaihtavana työnhakijana uskottava kandidaatti työnantajan silmissä? Urasuunnittelun teemaan paneudutaan psykologi, henkilöstökonsultti Riikka Moision vetämässä koulutuksessa.


Keskiviikko 22.5.2013 klo 13-14

Yritysesittely Eilakaisla Oy

Mitkä ovat akateemisen henkilön työllistymisen mahdollisuudet henkilöstöpalvelualan yrityksen kautta? Kuulemme millaisia työvoimatarpeita yrityksillä on ja millainen on hyvä hakija ammattirekrytoijan näkökulmasta. Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus keskusteluun yrityksen edustajan kanssa.


Tiistai 21.5.2013 klo 9-11.30

CV- ja hakemusklinikka

Piritta Nauha (PD Personnel Oy)

Kaipaatko työnhaun asiakirjoihisi persoonallista erottuvuutta ja vakuuttavuutta? Klinikalta saat henkilökohtaisen palautteen asiakirjoistasi.  Piritta Nauha on psykologi ja kokenut henkilöstökonsultti – saat ammattilaisen vinkkejä.  Lähetä CV ja hakemus etukäteen to 16.5.2013 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Torstai 16.5.2013 klo 9-13

Tehokas ja toimiva hakemus

Mari Kuusjärvi (Piotty ry)

Mitä laitan hakemukseen, mitä CV:hen? Millaisia asioita toimiva hakemus ja CV sisältävät? Mitä tarkoittaa aktiivinen kieli työnhaun tekstissä? Kuinka työpaikkailmoituksia tulisi analysoida? Kuinka laatia tehokas markkinointikirje?

 

Tiistai 14.5.2013 klo 9-13

Itsensä markkinointi

Antti Seppälä (JULMA consulting Oy)

Kuinka markkinoin itseäni ja tuotteistan oman osaamisen menestyksekkään B2B-myynnin kikoilla? Miten teen oleellisia nostoja hakijadokumentaatioon? Miten soitan yrityksiin - ja ennen kaikkea, miten minun ei ainakaan kannata soittaa? Millaisia taktiikoita on syytä käyttää soittaessaan? Miten voin saada näyttöpaikan sen sijaan, että olisin vain hakijadokumentaation varassa? Nyt puretaan keissien kautta, miten kentällä on onnistuttu ja pyritään sovittamaan parhaan käytännöt työnhakuun. Konsulttina KTM ja sarjayrittäjä Antti Seppälä, myynnin optimointitoimisto JULMA consulting Oy:n pyörittäjä. http://fi.linkedin.com/in/anttise. Mukaan CV ja hakemus paperiversioina. Voit tuoda myös oman kannettavan tietokoneen.

 

Tiistai 7.5.2013 klo 9-12.30

Muutoksen vaiheet

Minna Marsh

Työelämän ja muun elämän muutokset ovat usein nopeita ja vaativia, ja niiden käsittely voi olla haasteellista. Muutoksen vaiheet –koulutus auttaa tunnistamaan muutosprosessin eri vaiheita, ja työkalujen löytäminen tuo pitkäjänteisyyttä haasteiden kohtaamiseen työnhaussa ja työpaikalla. Muutosprosessia avataan teorian ja käytännön harjoitusten keinoin. Muutoksen hallinta on tärkeä henkinen työkalu. Muutoshaasteita syntyy aina, kun työpaikka katoaa tai löytyy. Koulutuksen vetää mentaalivalmentaja Minna Marsh.

 

Maanantai 6.5.2013 klo 9-13

Soveltuvuusarvio

Petri Raivola (MPS Finland Consulting Oy)

Millaisia ovat soveltuvuusarviot? Miten niitä tehdään ja tulkitaan sekä mikä niissä on tärkeää rekrytoinnin kannalta? Erilaiset testityypit ja niiden käyttö? Koulutukseen osallistujille toimitetaan etukäteen linkit netissä toteutettavaan motivaatiokyselyyn ja yhteen persoonallisuuskyselyyn. Koulutuksessa käydään läpi näiden kyselyjen sisältöä ja tulosten tulkintoja Erkki Esimerkin vastausten pohjalta. Kouluttajana toimii psykologian tohtori Petri Raivola.

 

Perjantaina 3.5.2013 klo 9-13

CV- ja hakemusklinikka

Piritta Nauha (PD Personnel Oy)

Kaipaatko työnhaun asiakirjoihisi persoonallista erottuvuutta ja vakuuttavuutta? Klinikalta saat henkilökohtaisen palautteen asiakirjoistasi.  Piritta Nauha on psykologi ja kokenut henkilöstökonsultti – saat ammattilaisen vinkkejä.  Lähetä CV ja hakemus etukäteen ma 29.4.2013 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

 

Huhtikuun 2013 koulutukset

Torstai 25.4.2013 klo 9-11

EURES-info

Kati Vaahtila (Pirkanmaan TE-toimisto)

Kiinnostaako työnhaku ja työskentely toisessa EU/ETA-maassa? Pirkanmaan TE-toimiston EURES-neuvoja Kati Vaahtila kertoo kaikki EU/ETA-maat ja Sveitsin kattavan EURES (European Employment Services) –työnvälitysverkoston palveluista.

 

Tiistai 23.4.2013 klo 9-13

Työhaastattelu

Jarkko Sipiläinen (MPS Finland Consulting Oy)

Miten valmistautua työhaastatteluun? Miten toimia haastattelussa? Mitä voit päätellä hakuilmoituksesta? Mitä kertoa omasta itsestä? Ensivaikutelman merkitys? Mitkä ovat yleisimmät virheet työhaastatteluissa? Haastattelijan vaikutus haastatteluun? Haastattelutyypit ja haastattelun kulku? Entä haastattelun jälkihoito? Koulutuksen vetää KTM Jarkko Sipiläinen.

 

Maanantai 22.4.2013 klo 9-12.30

CV- ja hakemusklinikka

Teija Silvola (Dexter Oy)

Kaipaatko työnhaun asiakirjoihisi persoonallista erottuvuutta ja vakuuttavuutta? Klinikalta saat henkilökohtaisen palautteen asiakirjoistasi.  Ota mukaan paperinen versio CV:stä ja hakemuksesta. Voit tuoda myös oman kannettavan tietokoneen. Teija Silvola on psykologi ja kokenut rekrytoija – saat ammattilaisen vinkkejä!

 

Torstai 18.4.2013 klo 9-13

Työnhaun strategiat

Johanna Moisander (Spring House Oy)

Tunnetko kaikki työnhaun kanavat ja menetelmät? Osaatko ottaa ne tehokäyttöön? Miten haen itselleni oikeanlaisia työpaikkoja mielekkäästi, systemaattisesti ja tuloksellisesti? Kouluttajana toimii kouluttaja-valmentaja Johanna Moisander.

 

Keskiviikko 17.4.2013 klo 13-14

Yritysesittely, WordDive Oy

WordDive Oy kehittää kielenoppimissovelluksia ja yritys on vahvassa kasvussa. WordDive valittiin Suomen parhaaksi e-oppimisratkaisuksi vuonna 2011. Käyttäjiä on 110 maassa. Nyt haussa seuraavia osaajia: Marketing Manager, Technical Product Manager, CRM Analyst, Senior Foreign Language Teacher.

 

Tiistai 16.4.2013 klo 9-13

Motivaatio ja positiivisuus työnhaussa

Teija Silvola (Dexter Oy)

Kuinka pidän yllä motivaatiota työnhaussa? Kuinka selviän vastoinkäymisistä? Omat voimat ja tunteet epävarmassa tilanteessa? Miten säilytän positiivisen tulevaisuusodotuksen ja itseluottamuksen? Miten voin muuttaa ajatuksiani ja tunteitani? Koulutuksessa opetellaan myös psyykkisessä valmennuksessa käytetty rentoutus- ja mielikuva tekniikka. Kouluttajana psykologi Teija Silvola.

Perjantai 12.4.2013 klo 9-12.30

CV- ja hakemusklinikka

Teija Silvola (Dexter Oy)

Kaipaatko työnhaun asiakirjoihisi persoonallista erottuvuutta ja vakuuttavuutta? Klinikalta saat henkilökohtaisen palautteen asiakirjoistasi.  Ota mukaan paperinen versio CV:stä ja hakemuksesta. Voit tuoda myös oman kannettavan tietokoneen. Teija Silvola on psykologi ja kokenut rekrytoija – saat ammattilaisen vinkkejä!

 

Tiistai 9.4.2013 klo 9-11

TE-toimisto info

Elise Puranen (Pirkanmaan TE-toimisto)

Tunnetko TE-toimiston palvelut? TE-toimiston asiantuntija kertoo ajankohtaisista asioista: työkokeilu, palkkatuki, työttömyysetuudella opiskelu, liikkuvuusavustus ym. Voit lähettää TE-toimiston palveluita koskevia kysymyksiä etukäteen osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Keskiviikko 3.4.2013 klo 9-13

Tehokas ja toimiva hakemus

Mari Kuusjärvi (Piotty ry)

Mitä laitan hakemukseen, mitä CV:hen? Millaisia asioita toimiva hakemus ja CV sisältävät? Mitä tarkoittaa aktiivinen kieli työnhaun tekstissä? Kuinka työpaikkailmoituksia tulisi analysoida? Kuinka laatia tehokas markkinointikirje?

 

Torstai 4.4.2013 klo 10-13

Sosiaalinen media työnhaussa

Tom Laine (Innopinion Oy)

Sosiaalinen media on tärkeimpiä työnhakukanavia korkeasti koulutetulle työnhakijalle. Koulutus antaa laajan kuvan mitä kaikkea voit sosiaalisessa mediassa tehdä edistääksesi työnsaantimahdollisuuksiasi: Työkalut, toimintatavat ja verkostoituminen. Koulutus koostuu kahdesta osasta: Toimintavat/työkalut ja LinkedIn workshop.

 

Maaliskuun 2013 koulutukset

Tiistai 26.3.2013 klo 9-13

Työelämän viestintä- ja vuorovaikutustaidot

Jutta Laino (Ohjaamo)

Kuinka viestiä tehokkaasti erilaisissa tilanteissa työelämässä? Miten olla myyvä esiintyjä? Sanattoman viestinnän merkitys? Kaipaatko keinoja viestintätilanteeseen valmistautumiseen? Koulutuksen tavoitteena on kehittää omia vuorovaikutustaitoja sekä tarjota viestinnällisiä työkaluja arjen vuorovaikutustilanteisiin.

 

Torstai 21.3.2013 klo 13-15

Yritysesittely, Barona IT

Yritys tarjoaa IT-alan, taloushallinnon sekä toimistoalan tehtäviä. Esittelyn jälkeen mahdollisuus keskusteluun yrityksen edustajien kanssa.

 

Tiistai 19.3.2013 klo 13-15

Yritysesittely, Vincit Oy

Vincit Oy on vaativien ohjelmistoprojektien toimittaja ja vahva kasvuyritys. Saamme tietoa yrityksen toiminnasta ja rekrytoinnista. Nyt haetaan ohjelmistokehittäjiä, pääasiasiallisesti web- ja mobiiliprojekteihin. Teknologiavaatimuksina ovat joko kokemus web-teknologioista (pääasiassa Java) tai erilaisille alustoille ohjelmoimisesta C++ kielellä. Esittelyn jälkeen halukkailla on mahdollisuus 5-10 min pikahaastatteluun.

 

Tiistai 19.3.2013 klo 9-12

Työsopimuksen sisältö

Tapio Soltin (UIL ry)

Mikä on työsopimuksen sisältö? Mitkä ovat työsopimuksen solmimisen sudenkuopat? Määräaikaisuuden perusteet? Koeaika? Palkan muodot? Matka-ajan korvaaminen? Ylityökorvaukset? Salassapitosopimus? Kilpailukieltosopimus? Sairausajan palkka? Työsuhteen ehtojen muuttaminen? Työehtosopimukset? Kouluttajana toimii insinööri Tapio Soltin, joka toimii yksityisen sektorin asiamiehenä Uuden Insinööriliiton työsuhdeyksikössä vastuualueenaan suunnitteluala ja metsäteollisuus.


Keskiviikko 13.3.2013 klo 9-13

K-50 koulutus

Eva Pöllänen (Cimson Koulutuspalvelut Oy)

Mitä haasteita kokenut työntekijä kohtaa työmarkkinoilla? Kuinka ylittää nämä? Kuinka käyttää luovuutta työnhaussa? Koulutus on suunnattu kokeneille osaajille, jotka kenties kokevat vuosien olevan hidaste työllistymisessä ja kaipaavat uutta intoa. Kouluttajana toimii kokenut kouluttaja ja työhönvalmentaja Eva Pöllänen.

 

Tiistai 12.3.2013 klo 9-13

Soveltuvuusarvio

Petri Raivola (MPS Finland Consulting Oy)

Millaisia ovat soveltuvuusarviot? Miten niitä tehdään ja tulkitaan sekä mikä niissä on tärkeää rekrytoinnin kannalta? Erilaiset testityypit ja niiden käyttö? Koulutukseen osallistujille toimitetaan etukäteen linkit netissä toteutettavaan motivaatiokyselyyn ja yhteen persoonallisuuskyselyyn. Koulutuksessa käydään läpi näiden kyselyjen sisältöä ja tulosten tulkintoja Erkki Esimerkin vastausten pohjalta. Kouluttajana toimii psykologian tohtori Petri Raivola.

 

Torstai 7.3.2013 klo 10-12

Kulisseissa tapahtuu

Raimo Vähämaa (Tredea Oy)

Mistä työtä ja toimeentuloa nyt ja tulevaisuudessa? Tredea Oy:n Inves-In-Tampere –toiminta houkuttelee uusia ulkomaalaisia investointeja ja yrityksiä sijoittumispalvelun avulla Tampereelle. Työnhakijan kannalta mielenkiintoista tietoa eri toimialoista ja mitä kulisseissa tapahtuu uusien työnantajien saamiseksi alueelle. Tilaisuudessa puhuva Raimo Vähämaa toimii Tredea Oy:ssa yrityspalvelupäällikkönä.

 

Tiistai 5.3.2013 klo 9-13

Työhaastattelu

Riitta Kättö (MPS Finland Consulting Oy)

Miten valmistautua työhaastatteluun ja kommunikoida vakuuttavasti haastattelussa? Eri haastattelutyypit ja niiden käyttö? Entä jälkihoito? Haastattelu vaatii harjoittelua ja sen mukana tulevaa varmuutta. Esiintymisen on vakuutettava työnantaja juuri sinun soveltuvuudestasi tehtävään. Koulutuksen vetää psykologi Riitta Kättö.

 

Helmikuun 2013 koulutukset

Torstai 21.2.2013 klo 9-13

Työnhaun strategiat

Johanna Moisander, Spring House Oy

Tunnetko kaikki työnhaun kanavat ja menetelmät? Osaatko ottaa ne tehokäyttöön? Miten haen itselleni oikeanlaisia työpaikkoja mielekkäästi, systemaattisesti ja tuloksellisesti? Kouluttajana toimii kouluttaja-valmentaja Johanna Moisander, jota on kommentoitu sanoilla ”energinen, rento, todella innostava, vauhdikas!”.


Tiistai 19.2.2013 klo 9-13

Oman osaamisen tunnistaminen

Riikka Moisio, Psycon Oy

Koulutuspäivä tarjoaa korvaamatonta apua oman osaamisen tunnistamiseen. Sinun tulee nähdä vähintäänkin kirkkaasti osaamisesi ydinalueet ja reunat sekä hallita niiden esilletuomisen keinot. Tällöin voit muokata hakemukset ja CV:n myyviksi ja erottuviksi sekä valmistautua menestyksellisesti haastattelutilanteeseen. Osaamisen tunnistamista ja sen markkinointia ei voi liiaksi korostaa. Kouluttaja Riikka Moisio on psykologi, jolla on vahva kokemus soveltuvan osaamisen arvioinneista.

 

Torstai 14.2.2013 klo 9-12.30

Itsetunto ja ammatillisen minäkuvan kehittäminen

Minna Marsh

Terve itsetunto on tärkeä voimavara ja parasta stressinhallintaa. Koulutuksessa tuomme pintaan omia vahvuuksiamme ja heikkouksiamme samalla, kun mietimme miten oikeastaan tulemme juttuun itsemme kanssa - oli töitä tai ei. Tarkastelemme myös tämän hetkistä ammatillista minäkuvaamme ja mietimme, mihin kaikkeen minäkuvamme vaikuttaa. Mentaalivalmentaja Minna Marsh on perehtynyt ihmisen tunne-elämää koskeviin kysymyksiin 20 vuoden ajan. Minnan käytännössä toimiviksi osoittautuneet, kiitosta saaneet ihmisläheiset metodit pohjautuvat mm. kognitiiviseen psykologiaan, aivotutkimuksiin, neuropsykologiaan ja terveen järjen käyttöön.


Keskiviikko 13.2.2013 klo 9-12.30

CV- ja hakemusklinikka

Tarja Vanne, Dexter Oy

Kaipaatko työnhaun asiakirjoihisi persoonallista erottuvuutta ja vakuuttavuutta? Klinikalta saat henkilökohtaisen palautteen asiakirjoistasi ja niihin etsitään parannusehdotuksia ja uusia oivalluksia.  Ota mukaan paperinen versio CV:stä ja hakemuksesta. Voit tuoda myös oman kannettavan tietokoneen. Ennakkovaatimuksena Tehokas ja toimiva hakemus –koulutus.

 

Torstai 7.2.2013 klo 10-13.30

Tehokas ja toimiva hakemus

Mari Kuusjärvi, PIOTTY ry

Koulutuksessa keskitytään kohdennettujen ja tehokkaiden työhakemusten ja CV:n laatimiseen. Koulutus tarjoaa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Mitä laitan hakemukseen, mitä CV:hen? Millaisia asioita toimiva hakemus sisältää ja millainen se on ulkoasultaan? Mitä tarkoittaa aktiivinen kieli työnhaun tekstissä? Kuinka työpaikkailmoituksia tulisi analysoida? Kuinka laatia tehokas markkinointikirje?

 

TE logo vaakaIL logo vaaka rgb