banneri harmaa

 

HELMIKUU 2011

Torstai 24.2. klo 12 – 15
Uusille projektilaisille Työllistymisen kanavat

Miten hyödyntää eri hakukanavat ja CVpankit, mitä erilaisia yrityksiä markkinoilla on avuksi työnhakijalle. Vinkkejä ja sudenkuoppien välttämistä. Käydään läpi myös konsultti- ja henkilöstöpalvelualan yrityksiä ja niiden tarjontaa. Vuorovaikutteisen iltapäivänluennon projektilaisille pitää Tarja Pärssinen.

Tiistai 22.2. klo 12 – 15
Uusille projektilaisille Työnhaun strategiat

Työnhaussa liikkeelle auttaa Dexter Oy:stä psykologi Teija Silvola. Paneudutaan yhdessä suunnitelmallisuuteen ja ideoihin työnhaussa. Jokainen rakentaa itselleen oman henkilökohtaisen työnhaun toimintasuunnitelman, mietitään työnhaun eri polkuja ja tapoja ja jaetaan ideoita ja kokemuksia yhdessä. Tämän iltapäivän pohjalta saa työnhaun käyntiin ja suunnitelmallisuutta sekä kouluttautumisessa että työnhaun tavoitteellisuuden lisäämisessä.

Jos olet tullut mukaan syksyllä 2010, etkä ole osallistunut vastaavaan tilaisuuteen 1.9.2010, olet tervetullut mukaan!


Keskiviikko 16.2. klo 12 – 15
Urailtapäivä

Yksilöohjausaikoja varattavissa

Urasuunnittelun rakenteet kuntoon! Uuden Insinööriliiton urahallinta-asiantuntija Seija Utriainen kertoo urasuunnittelusta ja itsensä johtamisesta. Lisäksi paneudutaan oman osaamisen tunnistamiseen ja sen osoittamiseen työnhakutilanteessa sekä omaan urakehitykseen.

Tiistai 15.2. klo 12 – 15
Aloitusinfo ja "Hyvä hakija" rekrytoijan näkökulmasta -luento

Infotilaisuus Piotty-projektin koulutustarjonnasta ja tavoitteista vuodelle 2011. Mitä projekti tarjoaa uusille projektilaisille ja mitä pidempään projektissa olleille. Keskustellaan paljon myös yleisesti projektilaisten kiinnostuksen kohteista ja omista odotuksista, tule mukaan vaikuttamaan.

Päätteeksi uusille projektilaisille luento aiheesta "Hyvän hakijan" –perusteet kokeneen rekrytoijan näkökulmasta, miten erotut massasta, vetäjänä Tarja Pärssinen.

Yksilöohjausaikoja varattavissa

Hankkeen yhtenä tavoitteena projektissa vuonna 2011 on projektilaisten henkilökohtaisten

valmiuksien parantaminen yksilöohjauksen avulla. Aikoja on varattavissa viikosta 6 lähtien Tarja Pärssiseltä, p. 050 5586 166 tai 050 366 1000 (klo 9-11). Tarja Pärssinen tekee tapaamisessa avoimen haun työhönottohaastattelun ja perehtyy hakijan CV:n sisältöön sekä antaa yksilöllistä ohjausta.

 

MAALISKUU 2011

Torstai 31.3. kello 12-15.30
Luottamus ja vahvuudet voimavaraksi työnhakuun OSA 1 - kaksi osaa 31.3. ja 7.4.
Pidempään työttömänä olleille kohdennettu Valmennus perustuu kahteen osioon, joista ensimmäinen "Työn saantia palvelevat ajatusmallit ja tunnetilat" on tämän päivän aihe. Suomen Valmennustalon kouluttaja Emilia Tiitu vetää iltapäivän; miten ajatukset ja uskomukset ovat osana itseluottamusta, mikä on itseä palveleva sisäinen puhe sekä käsitellään myös myönteisen tunnetilan rakentamista työnhakuun NLP-menetelmän avulla. Valmennusten välillä annetaan kotitehtävä tukemaan valmennusprosessia.


Tiistai 29.3. kello 12-16
Myy itsesi työnhakutilanteessa - myyntiprosessi työnhaussa
Kun henkilö myy ideaa, tuotetta, tavoitetta tai palvelua, on "myytävä itsensä" ensin. Näin tehdään myös työnhakutilanteessa. Luennolla käsitellään työnhakua oman osaamisen, palveluiden tai tuotteiden myynnin näkökulmasta. Opi soveltamaan myyntiprosessin vaiheita tehokkaassa ja tuloksellisessa työnhaussa. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. asenteet ja tavoitteet, ensivaikutelma ja luottamus, kontaktointi ja kartoitus, palaute sekä jälkitoimet. Iltapäivän vetäjänä toimii Sirpa Tammi Tyylikoulutus- ja Konsultointipalveluista.

Torstai 24.3. kello 12-15
CV-työpaja: CV:n ja hakemuksen sparraus
Mitä olet saanut aikaan cv:n ja hakemuksen kehittämiseksi vai eikö ideoita avaudu? Tule mukaan keskusteluryhmään tutustumaan erilaisiin ansioluetteloihin ja hakemuksiin, ole siis valmis esittelemään omasi. Mihin kiinnitämme huomiota toisen cv:ssä, mikä ei ehkä avaudu?Saat sparrausta monista eri näkökulmista ja uusia ideoita ja vinkkejä. Ryhmän vetää Tarja Pärssinen.

Tiistai 22.3. kello 12-15
Viesti tehokkaasti - esiinny vakuuttavasti
Paperipuoli on käyty läpi, seuraavaksi on tärkeää petrata haastattelutaitoja, jotta tulevassa työhaastatteluvalmennuksessa on sitten kaikki keinot käytössä. Viesti tehokkaasti – esiinny vakuuttavasti kartoittaa taitojamme vakuuttavaan viestintään työnhakutilanteessa, vetäjänä draamapedagogi ja kouluttaja Riitta Räty. Haastattelutilanne on aina erilainen ja yllättävä, harjoitus ja valmistautuminen ovat perusedellytyksiä onnistumiselle.
- Hallitsetko esiintymistilanteet?

- Haluatko parantaa vuorovaikutustaitojasi?
- Ymmärretäänkö viestisi oikein?
- Mitenkä niiden parhaiden puolien luontevasti esittämisessä onnistutaan?

Torstai 17.3. kello 12-15 PERUTTU - SIIRRETÄÄN MYÖHÄISEMPÄÄN AJANKOHTAAN
Hakemustyöpaja: Avoimen/kohdistetun hakemuksen sparraus
Tiistain tuoreista ideoista kumpuaa ajatuksia taikka hakemus junnaa paikoillaan. Vai eikö sitä ole lainkaan.?Tule mukaan keskusteluryhmään tutustumaan erilaisiin hakemuksiin, ole siis valmis esittelemään omasi. Saat sparrausta monista eri näkökulmista ja uusia ideoita ja vinkkejä. Ryhmän vetää Tarja Pärssinen.

Tiistai 15.3. kello 12-15 / PERUTTU - SIIRRETÄÄN MYÖHÄISEMPÄÄN AJANKOHTAAN
Työnhaun asiakirjat - persoona näkyviin! UUSILLE projektilaisille
Perusteet CV:stä toivottavasti hanskassa mutta tänään paneudutaan syvällisemmin työnhaun asiakirjoihin, vetäjä tuttu Teija Silvola Dexter Oy:stä. Opimme uutta näkemystä oman osaamisen markkinointiin (tämä on siis luontainen jatko 8.3. tilaisuudelle!). Miten erotut muista, tuot olennaisen itsestäsi, kokemuksestasi ja osaamisestasi esiin ja saat persoonasi näkyviin papereissakin. Ryhmässä päivitetään työnhaun asiakirjat ja etsitään vaihtoehtoista näkökulmaa ja omannäköistä panosta hakupapereihin.

Torstai 10.3. kello 12-15
Työnhakijan käyntikortti
Iltapäivän aikana tehdään työnhakijan käyntikortti. Luvassa on kolme tuntia energistä ja toivoa antavaa työnhakuoppia kauppatieteiden maisteri Marinka Wierun johdolla. Hän toimii tällä hetkellä tapahtumapäällikkönä MamboGambo Oy:ssä. Marinka osallistui viime keväänä lomautettuna ollessaan itsekin Otty-koulutuksiin. Työnhakijan käyntikortti –konseptin perusajatus on se, että jokainen työnhakija tarvitsee kortin, jota voi jakaa esim. erilaisissa verkostoitumistilanteissa, rekrymessuilla tai missä tahansa potentiaalisia työnantajia tavatessa. Koulutuksen aikana käymme läpi erilaisia vaihtoehtoja korttien sisältöön ja jokainen myös laatii itselleen oman kortin, kortteja voimme tilata yhteistilauksena. Lisäksi kouluttaja kertoo muista sissimarkkinoinnillisista keinoista, joilla työnhakija tekee itsensä näkyväksi. Lopuksi tutustumme maailman eniten myydyimpään työnhakuoppaaseen. Jos osallistut tänä keväänä yhteen koulutukseen, niin se on tässä!

Tiistai 8.3. kello 12-15
Mitä on minun osaamiseni? Osaamiskartoitus UUSILLE projektilaisille (tai jos et ole vastaavaan vielä 2010 osallistunut)
Jos et ole tilaisuuksissa ollut vaikka olet pidempään ollut listoilla tai sitten olet vasta syksystä mukaan tullut, niin tämä on sinun tilaisuutesi. Iltapäivässä paneudutaan sitten siihen toivottuun aiheeseen eli osaaminen. Iltapäivää ei vietetä niinkään luentoa kuuntelemalla vaan itseanalyysin merkeissä, uusien projektilaisten ryhmänä Dexter Oy:n Teija Silvolan johdolla.

Mitä osaan ja missä olen hyvä? Miten kuvailen vahvuuksiani työhakemuksessani ja haastattelussa. Millä ominaisuuksilla myyn itseni töihin? Mitä työnantaja hyötyy palkkaamalla juuri minut? Minkälaisissa tehtävissä juuri minun vahvuuteni ovat oleellisia? Miten vahvuuteni suuntaavat työnhakuani? Päivän aikana analysoidaan omaa osaamista ja tunnistetaan omia vahvuuksia erilaisin menetelmin, lisätään itsetuntemusta ja  vahvistetaan itsetuntoa. Valmennus sisältää paljon yksilöharjoitteita,  joiden tavoitteena on mennä hieman pintaa syvemmälle omien resurssien,  taitojen ja osaamisen tunnistamisessa.

Torstai 3.3. kello 9-10.30
Vastavalmistuneiden aamukahvi
Torstaiaamuna 9-10.30 tarjoan pienryhmäaamukahvit vastavalmistuneille työttömille eli tule mukaan keskustelemaan toiveistasi ja odotuksistasi muiden vastaavassa tilanteessa olevien kanssa. Mukaan mahtuu enintään 10 henkilöä mutta tilaisuuksia järjestetään tarpeen mukaan.

 

HUHTIKUU 2011

Keskiviikko 27.4. kello 12-16
Tyylisi on viesti – stailaa itsesi TÄYNNÄ!
Kurssi on tarkoitettu ulkoisen olemuksen kehittämisestä kiinnostuneille työnhakijoille. Syksyllä 2009 pidetty vastaava tilaisuus veti salin täyteen sai hyvät arvosanat. Kurssin tavoitteena on saada lisäpotkua yönhakutilanteeseen. Tavoitteena on lisätä sisäistä ja ulkoista varmuutta erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Ymmärtää myös positiivisen olemuksen merkitys ja viestit osana yrityksestä syntyvää mielikuvaa. Kurssin aikana käsitellään mm. ensivaikutelmaa, sanatonta viestintää, ulkoista temperamenttia, onnistuneen imagon perusteita, värien käyttöä oman tyylin näkökulmasta, vinkkejä hius- ja silmälasimallien valintaa, tyylikkään pukeutumisen merkitystä sekä illuusiopukeutumista. Hanki siis hyödyllistä tietoa omiin tyylivalintoihin ja vältä virhehankinnat. Iltapäivän vetäjänä toimii Sirpa Tammi Tyylikoulutus- ja Konsultointipalveluista.

Tiistai 19.4. kello 12-16
Urasuunnittelun ABC
Tiedätkö, mitkä ovat oman urasuunnittelusi tavoitteet? Mitä erilaisia kartoituksia on urasuunnittelun tueksi (esim. Holland, MBTI, Ura-ankkurit). Käydään läpi myös urasuunnittelun teoriaa, kuten uran vaihemalli. Etsitään näkökulmia urasuunnitteluun ja pohditaan vaihtoehtoja hyödyntäen erilaisia suunnittelun lähtökohtia. Lopuksi vielä paneudutaan muutokseen mahdollisuutena - miten työstää omaa jatkopolkuaan ennakkoluulottomasti, vanhaan takertumatta? Kouluttajana toimii Cimson Koulutuspalveluiden Anne Rannikko-Mattila.

Torstai 14.4. kello 12-16 Peruttu liian vähäisen osallistujamäärän takia
Minustako yrittäjä?
Mikäli yrittäjyys kiinnostaa ja mietityttää, osallistu luennolle kuulemaan aiheesta. Cimson Koulutuspalveluiden Anne Rannikko-Mattila avaa yrittäjyyttä urapolkuna ja yrittäjäksi ryhtymisen motiiveja. Mitkä ovat yrittäjälle ominaisia persoonallisuuden piirteitä ja miten arvioin oman yrittäjäpersoonani. Mitä on liikeidea ja toiminta yrittäjänä ja mistä saa tukea yrittäjyyteen. Kouluttaja paikalla keskusteluja varten kello 16 asti.

Tiistai 12.4. kello 9 - 12 HUOMAA AIKA! Peruttu liian vähäisen osallistujamäärän takia
Tähtäimessä mielekäs tulevaisuus
Tavoitteellisuus on tärkeä seikka työnhaun viestintätilanteissa. Miten tulee markkinoida itseään ja kertoa omasta osaamisestaan eri tavoin erilaisissa tilanteissa? Tavoitteena on oman viestinnän kehittäminen puhelinkontakteja, verkostoitumista ja tapaamisia varten sekä omien tavoitteiden tunnistaminen ja hyödyntäminen yhteydenotoissa. Pohditaan myös vuorovaikutustilanteisiin valmistautumista ja jännittämisen hallintaa vuorovaikutustilanteissa. Tilaisuuden vetäjänä toimii Edureactors Oy:n työyhteisövalmentaja Hanna Riita-Pajunen.

Tiistai 5.4. kello 12 – 14.00
Junior Academy ja Toimihenkilö & Asiantuntija/ECAM Consulting ja Flexim Security
Oletko juuri valmistunut korkeakoulusta tai olet lähiaikoina saamassa opintosi valmiiksi? Vai omaatko kenties toimihenkilö / asiantuntijatehtäviin sopivan akateemisen taustan tai kokemuksen mutta olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana? Junior Academy ja Toimihenkilö & Asiantuntija ohjelmat voivat auttaa sinua saamaan töitä.Mitä hyötyjä ohjelmasta on sinulle työnhakijana ? Puhujana rekrytointikonsultti Katja Nieminen.
- ECAM:in ohjelmien keskimääräinen työllistymisaste on 83 %
- Pääset antamaan näytön osaamisestasi yritystyöskentelyn aikana ja opit myös uusia työllistymistäsi tukevia asioita
- Pääset myös päivittämään teoriaosaamistasi monipuolisten lähiopetuspäivien aikana
- Luot uusia kontakteja ja verkostoidut
- Et ole työttömänä työnhakijana vaan yrityksessä koulutussopimuksella

 

TOUKOKUU 2011

Tiistai 31.5. klo 12-15  Ekonomiliiton asiantuntija Sirja Kulmala:Itsetuntemus ja oman osaamisen tunnistaminen
Projektin yksi parhaista asiantuntijoista Sirja Kulmala saapuu kouluttamaan projektilaisia oman osaamisen tunnistamisessa. Kaikkien projektilaisten on suositeltavaa tulla kuuntelemaan alansa asiantuntijan näkemystä osaamisen tunnistamisen keinoista. Nämä taidot ovat olennainen ja korvaamaton osa itsensä markkinointia työnhaussa!

Tilaisuudessa perehdytään itsetuntemukseen ja oman osaamisen tunnistamiseen harjoitteiden avulla. Iltapäivällä asiat linkitetään käytännön työnhakuun käsittelemällä itsetuntemuksen ja oman osaamisen tunnistamisen vaikutuksia CV:n tekemiseen ja haastatteluissa menestymiseen Työpajassa keskitytään nimenomaan itsetuntemukseen. Kouluttajana asiantuntija Sirja Kulmala / Suomen Ekonomiliitto SEFE Urapalvelut.

Torstai 26.5. klo 12-15
Vierailu Protomoon: pintaa syvemmälle!
Väinö Linnan aukio, Finlayson

Tutustumme Protomon tiloihin Tampereen keskustorin tuntumassa Finlaysonin alueella, Väinö Linnan aukiolla. Saamme tutustua muutamaan Protomossa työskentelevään tiimiin, jotka kertovat tarkemmin toiminnastaan. Esille nousevat myös työnhakijoilta toivotut osaamisalueet. Protomon omien sanojen mukaan siellä kohtaavat osaajat ja ideat. Protomo tarjoaa mahdollisuuden innovoida ja tehdä tunnusteluja markkinoilla ja asiakkaiden keskuudessa työttömyysturvaa menettämättä. Asiantuntijayrittäjyys ja tiimipohjainen yrittäjyys tavoitteena Protomossa voi suunnitella ja kehitellä tuotteita tiimissä, tarkemmin kuulet asiasta ja toiminnasta tulemalla paikalle. Protomoa ja tiimejä esittelee Marjut Anderson.

Tiistai 24.5. klo 12-16
Enneagrammi – työkalu itsensä ja muiden ymmärtämiseen
Nykyinen työelämä vaatii yhä enemmän psyykkisiä taitoja kohdata kasvavia haasteita ja muutosta. Näitä taitoja on mahdollista kasvattaa kehittämällä itsetuntemusta ja ihmistuntemusta. Enneagrammi on yhtä aikaa sekä moderni että ikiaikainen, tarkka ja luotettava ihmisten erilaisuutta selittävä malli. Se kuvailee osuvasti 9 erilaista persoonallisuustyyliä. Jokaisella tyylillä on oma tapansa lähestyä asioita ja muita ihmisiä niin työssä kuin kotonakin. Kun tunnemme itsemme ja muut paremmin, asiat ja yhteistyö sujuvat eikä väärinkäsityksiin tuhlaannu energiaa. Koulutuksessa tutustumme 9 samanarvoiseen tyyppiin ja teemme enneagrammitestin. Vetäjänä toimii Caressa Coaching/Sari Koli.

Tiistai 17.5. klo 12-15-30
Ravinnosta elinvoimaa jaksamiseen
Liikunnan merkitys henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen
Työttömän terveystarkastukset

Olet mitä syöt vai oletko. Ravinnon vaikutuksista jaksamiseen ja omaan hyvinvointiin tulee kertomaan MiVita Oy:stä Minna Korhonen. Ravinto on merkittävin ihmisen hyvinvointiin vaikuttava tekijä. Pitkällä aikavälillä hyvän terveyden, työvireen ja -kyvyn saavuttaminen ilman terveellistä ruokavaliota on mahdoton tehtävä. Minna on Paula Heinosen kouluttamana ravintovalmentaja.

Liikunnan merkityksestä jaksamiseen tulee puhumaan Powerhouse Gymin omistaja Juha ”Jussi” Hakala. Liikunnasta saatu terveyshyöty on huomattavan suuri. Hyväkuntoinen, liikuntaa harrastava ihminen on vähän liikkuviin verraten terveempi ja elää kauemmin.

Projekti tarjoaa yhteistyössä Tampereen seudun Työllistämisyhdistys Etappi ry:n kanssa yli vuoden työttömänä olleille projektin osallistujille maksuttomia terveystarkastuksia Etapin tiloissa, Sarvijaakonkatu 28. Asiasta kertovat tarkemmin terveydenhoitaja Susanna Oksanen ja yksilöohjaaja, sairaanhoitaja Katja Koskensalo. 

Torstai 19.5. klo 12-15.30
Pienryhmä haastatteluharjoitus
Haastattelutreeni iltapäivän aikana, tule mukaan sekä olemaan haastateltavana että haastattelemaan. Aluksi käsitellään erityyppisiä haastattelutapoja ja niihin liittyviä kysymyksiä. Tämän jälkeen pareittain harjoitellaan kysymyksiin vastaamista ja analysoidaan yhdessä lopputulosta. Tästä iltapäivästä riittää vielä kotiinkin vietävää mietittävää. Iltapäivän vetää projektin uusi uravalmentaja.

Torstai 12.5. klo 12-15.30 Työvoimapoliittiset lisä- ja jatkokoulutukset
Osuuskuntainfo
Tule kuulemaan tulevista syksyn 2011 Tampereen työvoima- ja elinkeinotoimiston yhteistyötahoineen järjestämistä koulutuksista. Kuulemme myös työttömyyden aikaisista koulutusmahdollisuuksista ja eri koulutuksiin osallistumisesta yleensä. Kouluttajana toimii korkeakoulutettujen asioihin erikoistunut Jyrki Pietilä Tampereen työvoima- ja elinkeinotoimistosta.

Toisena kuulemme osuuskuntatoiminnasta, mitä se on käytännössä, mitä velvoitteita jäsenellä on ja miten työttömyysturvan kanssa toimitaan. Paikalla on Viestintä OK:sta Kirsi Huhtala, joka on luennoinut aiheesta mm. Tampereen yliopistolla toimittajien täydennyskoulutuksessa tammikuussa. Kirsi on Osuuskunta Viestintä OK:n perustajajäsen.

Tiistai 10.5. klo 12-16
Hyvä itsetunto ja minäkuvan kehittäminen
Jokaisen on mahdollista tervehdyttää omaa itsetuntoa. Itsetunnon eheytyminen ja minäkuvan muuttuminen johtavat usein uudenlaisiin ja nopeisiinkin tuloksiin omassa olemisessa ja tekemisessä. Iltapäivä sisältää myös keskustelua, ryhmätöitä ja itsearviointia. Valmentajana toimii stressinhallinnan kouluttaja ja urheilijoidenkin mentaalivalmentajana tunnettu Minna Marsh (Omvera).

Torstai 5.5. kello 12-16
Englanninkielisten työnhakuasiakirjojen sisältö ja asiakirjojen kommentointi
Tilaisuudessa kuullaan englanninkielinen katsaus siihen, millainen on hyvä hakemus ja cv. Tarpeen mukaan käydään läpi myös uratiivistelmän käyttö osana työnhakupapereita. Kouluttaja kommentoi englanniksi osallistujien asiakirjoja ja antaa kehittämisideoita sekä tarkistaa kielen oikeellisuutta ja sujuvuutta. Asiaankuuluvalla kielellä iltapäivän vetää Cimson Koulutuspalveluiden Anne Rannikko-Mattila (FM, Lto).

KESÄKUU 2011

Tiistai 21.6. klo 16-19.30
Sosiaalinen media työnhaussa

Saamme rautaisen annoksen kokemusta ja asiantuntijuutta sosiaalisen median roolista työnhaussa, kun Tom Laine saapuu kouluttamaan sosiaalisen median tehokäytön niksejä. Laine on työskennellyt sosiaalisen median parissa jo vuodesta 1999 ja on tällä hetkellä Suomen verkostoitunein henkilö LinkedInissä. Laine on myös toiminut pitkään rekrytointialalla Suomessa sekä Englannissa ja on sosiaalisen median rekrytoinnin pioneereja Euroopassa. Sosiaalisen median opastusta ja koulutusta Laine on antanut vuodesta 2005 lähtien. Tule oppimaan verkostoitumisen ja työnhaun taidot sosiaalisessa mediassa alan erikoisosaajan ohjauksessa.

Torstai 16.6 klo 10-13
Tietoa työnantajan toiveista, rekrytointiprosessista ja työllistymistarinoita.
Technopolis Oyj, Techila Technologies Oy, Kilosoft Oy

Päivän ensimmäinen puhuja Technopolis Oyj:n kehityspalvelujen projektipäällikkö Harri Länsipuro tulee kertomaan oman työllistymistarinansa ja esittelee samalla kasvuyrityksille suunnatun Tampere All Stars toiminnan. Toisena puhujana on Tuomas Eerola (Vice President of Sales) Techila Technologies Oy:stä kertomassa siitä, mitä työnantaja haluaa ja odottaa työntekijältä. Kolmantena puhujana on projektipäällikkö Tommi Harakkamäki kertomassa Kilosoft Oy:n rekrytointiprosessista ja työntekijäksi lähtemisestä ulkomaille. Hyödyllistä tietoa niin IT-alan osaajille, kuin muillekin työpaikan saamisesta kiinnostuneille. Tule kuuntelemaan taatusti mielenkiintoisia esityksiä!

Tiistai 14.6. klo 12-15.30
Akateemisen työllistyminen henkilöstöpalveluyrityksen kautta, Arja Raukola Oy
Uuden Insinööriliiton asiamies Tapio Soltin: työsopimuksen teko
Mitkä ovat akateemisen henkilön työllistymisen kriittiset tekijät henkilöstöpalveluyrityksen kautta? Miten välittävän osapuolen rooli näkyy työhaussa ja mitkä ovat olennaiset seikat? Onko henkilöstöpalveluyrityksen listoille meneminen hyvä ratkaisu akateemiselle? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen saamme vastauksen, kun Arja Raukola Oy:n edustaja saapuu paikalle. Tule hakemaan vinkkejä työnhaussa menestymiseen ja rekrytointiyrityksen kautta työllistymiseen. Solmi samalla kontakteja. Tämä kiinnostaa niin tuotepäälliköiksi, myyntipäälliköiksi kuin controllereiksi aikovia, kuin myös muita henkilöstöpalveluyrityksen menetelmien tärkeyden ymmärtäviä.

Toisena puhujana insinööriliiton asiamies Tapio Soltin tulee kertomaan työsopimuksen tekemisessä huomioitavista asioista. Tunnetko Sinä työelämän pelikentän ja siihen liittyvät säädökset? Työelämää säätelevät kollektiivisesti lait ja työehtosopimukset. Lisäksi työntekijä ja työnantaja laativat vain kyseistä työsuhdetta koskevan työsopimuksen. Tilaisuudessa esitellään myös pääpiirteittäin työelämää säätelevät lait ja kollektiivisten sopimusten neuvottelukäytännöt ja –osapuolet. Lisäksi käsitellään henkilökohtaisen työsopimuksen tekemiseen liittyvät yleiset ohjeet ja muutamat erityisesti huomioitavat asiat kuten salassapitopykälät, kilpailukieltolausekkeet yms.

Torstai 9.6. klo 12-15  CV- ja hakemusklinikka

Työnhaun asiakirjat huippukuntoon!
Millainen on ensiluokkainen CV ja miten kirjoitetaan erottuva hakemus? Klinikalla ansioluettelot ja hakemukset analysoidaan ja etsitään yhdessä sekä asiantuntijaohjauksessa rakentavia parannusehdotuksia. Projektin valmentaja ja asiantuntija Marko Hilden vetää iltapäivän osin ryhmätyömuotoisena. Käymme läpi hakuasiakirjoissa vaadittavat perustekijät, mutta pyrimme räätälöimään niihin persoonallista erottuvuutta ja vakuuttavuutta. Ota oma CV ja mahdollinen avoin hakemus/hakemus tikulle mukaan. Osallistua kannattaa, vaikka Sinulla olisi jo asiakirjat tehtynä tai vasta suunnittelet sopivaa asiakirjamallia.

Tule mukaan etsimään uusia näkökulmia ja keinoja erottautua massasta! Iltapäivä tarjoaa varmasti monia hyödyllisiä vinkkejä asiakirjojen laatimiseen ja huipputerään viimeistelyyn.

Tiistai 7.6. klo 12-15.30 Valoa ja voimaa!
Sari Koli (Caressa Coaching) saapuu kouluttamaan projektilaisia tavoitteena myönteisyyden, toiveikkuuden ja jaksamisen lisääminen sopivan työpaikan etsinnän ajalle. Koulutus antaa käytännön työkaluja siihen, miten säilyttää myönteisyys, valoisuus ja oma voimansa epävarmassa tilanteessa.

Muista, että jokainen työnantaja haluaa nähdä ystävällisen, innostuneen ja virkeän työnhakijan! Kokemus opettaa, että tämä on usein työllistymisen puuttuva linkki. Hyvä tausta ei riitä ellet onnistu antamaan työnantajalle riittävän energistä ja positiivista kuvaa itsestäsi. Tule mukaan hakemaan valoa ja voimaa työnhakuun ja loppukesään!

 

TE logo vaakaIL logo vaaka rgb