banneri harmaa

 

Perjantai 17.12. klo 13.30-16
Pienryhmätyöpaja: Hakemuksen visuaalinen ilme/Carita Forsgren (UUSI)
Koulutuspaketti sisältää 2.12. aloitusluennon, jonka osallistujat ovat etusijalla pienryhmään. Jokainen osallistuja tekee hyvissä ajoin 2.12. jälkeen oman avoimen hakemuksen ja lähettää sen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen (sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan), 10.12. mennessä. Carita perehtyy jokaiseen hakemukseen ennen pienryhmää, jossa hän antaa henkilökohtaisen palautteen. Muut ryhmäläiset voivat keskustella ja kommentoida toistensa hakemusten vahvuuksia ja puutteita. Graafisen suunnittelun asiantuntija Carita perehtyy hakemuksiin nimenomaan visuaalisesta näkökulmasta. Jos sinulla on valokuva, myös sen asettelu cv:hen käsitellään. Pienryhmään mahtuu kerrallaan 10 osallistujaa ja uusia ryhmiä aikataulutetaan tarpeen mukaan. 

Torstai 16.12. klo 12-16 (test)
Pienryhmätyöpaja: Tehokas avoin hakemus/Niina Hakalahti (UUSI)
Koulutuspaketti sisältää 2.12. aloitusluennon, jonka osallistujat ovat etusijalla pienryhmään. Jokainen osallistuja tekee hyvissä ajoin 2.12. jälkeen oman avoimen hakemuksen ja lähettää sen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen 10.12. mennessä. Niina Hakalahti perehtyy jokaiseen hakemukseen ennen pienryhmää, jossa hän antaa henkilökohtaisen palautteen. Muut ryhmäläiset keskustella ja kommentoida toistensa hakemusten vahvuuksia ja puutteita. Kielen asiantuntija Niina perehtyy hakemuksiin nimenomaa kirjallisen ilmaisun näkökulmasta. Pienryhmään mahtuu kerrallaan 10 osallistujaa ja uusia ryhmiä aikataulutetaan tarpeen mukaan. 

Tiistai 14.12. klo 12-15 PERUTTU JA SIIRRETTY VUODELLE 2011
Oikeanlainen tavoite vie eteenpäin/Urano Oy (UUSI)
Hyvä tavoite motivoi ja innostaa. Oletko oman elämäsi ruorissa vai ajopuu, joka ajelehtii virran mukana? Ihmisellä on vaihtoehtoja, mahdollisuus vaikuttaa oman elämänsä suuntaan. Tarkastellaan yhdessä, millaisia ovat hyvät ja motivoivat tavoitteet ja laadimme kullekin omat tavoitteet sekä suunnitelman, miten niitä kohti voi lähteä kulkemaan.

Kouluttajana myyntivalmentaja Maarit Vähäsaari Urano Oy:stä. www.urano.fi.

Torstai 9.12. klo 12-15
Lisä- ja jatkokoulutuksen hankinta TE-toimisto
Metso-konserni esittäytyy/ Anita Liiri
Ensimmäisenä vuorossa on lisä- ja jatkokoulutukset. Tule kuulemaan tulevista kevään 2011 Tampereen työvoima-ja elinkeinotoimiston yhteistyötahoineen järjestämistä koulutuksista. Kuulemme myös työttömyyden aikaisista koulutusmahdollisuuksista ja eri koulutuksiin osallistumisesta yleensä. Projektissa on muutamia hyviä onnistumisia työllisyyskoulutusten tuloksena, tätä kautta on avautunut joko määräaikainen tai vakituinen työpaikka. Älä jätä tätä mahdollisuutta huomioimatta! Kouluttajana toimii korkeakoulutettujen asioihin erikoistunut Jyrki Pietilä Tampereen työvoima- ja elinkeinotoimistosta.

Tulemme kuulemaan Anita Liiriä Metson resursointitiimistä, hän kertoo tulevista resurssitarpeista, mitä osaamista heiltä odotetaan, mihin asioihin hakemuksessa ja cv:ssä kiinnitetään huomiota. Metso on alkanut jälleen rekrytoida, mitä tarpeita heillä on nyt ja lähitulevaisuudessa. 

Torstai 2.12. klo 12.00-15.00
Tehokas avoin hakemus/Niina Hakalahti
Hakemuksen visuaalinen ulkonäkö/Carita Forsgren  (UUSI)
Kaikille ajankohtainen luento avoimen hakemuksen kirjoittamisesta ja sen visuaalisesta ulkonäöstä. FM Niina Hakalahti on suomalainen kirjailija, toimittaja ja kirjoittajakouluttaja. Hän on työskennellyt mm. Räisälän kansanopiston kirjallisuuden ja luovan kirjoittamisen opettajana sekä Tampereella sijaitsevan Viita-Akatemian kirjoittajakoulun pääopettajana. 12-13 välillä Niina pitää luennon tehokkaasta ja tarpeenmukaisesta asiakirjoittamisesta ottaen erityisesti huomioon työhakemusten laatimisen. Jatkoa seuraa pienryhmätyöpajojen muodossa. Tauon jälkeen jatkaa Carita Forsgren, joka on kirjoittaja, kuvittaja, kouluttaja, yrittäjä ja graafinen suunnittelija. Carita pitää luennon siitä, miksi CV:n ulkonäöllä on väliä, lisäksi hän kertoo perusasioita hyvästä sommittelusta esimerkkien kera sekä layoutin perusteista.

Keskiviikko 1.12.
Henkilökohtainen palaute ennalta sovittuna aikana tiistain osallistujille. Palautteessa nostetaan esille kunkin vahvuudet, pohditaan erityisominaisuuksia sekä mietitään, miten kukin voi kehittyä omissa haasteissaan. 

Valmentajana tiistaina ja keskiviikkona toimii rekrytointipsykologi Teija Silvola Dexter Oy:stä, www.dexter.fi


Tiistai 30.11. klo 12.00-15.00
Henkilöarviointi käytännössä - mitä testit minusta kertovat (Vastavalmistuneille ja alle 6 kuukautta työttömänä olleille) (UUSI)
Mitä tehtäviä soveltuvuusarvioinneissa käytetään? Mitä niiden avulla saadaan selville? Mitä ne minusta kertovat? Miten niihin kannattaa vastata? Voiko niitä harjoitella? Osallistujat tekevät henkilöarvioinneissa yleisesti käytössä olevia kyky- sekä persoonallisuusprofiilia kartoittavia tehtäviä ja saavat vastauksistaan henkilökohtaisen ja luottamuksellisen palautteen seuraavana päivänä. Tätä palautetta voi hyödyntää uravalinnoissaan ja työnhaussaan.

Torstai 25.11. klo 12-15
Työnhaun viestintätilanteet (UUSI)

Onko työhaastattelun jälkeen tunne, että jotain jäi sanomatta? Omaa viestintää eri kohtaamisissa on syytä tarkastella ja kyseenalaistaa, aina löytyy parannettavaa. Miten tulee markkinoida itseään ja kertoa omasta osaamisestaan eri tavoin erilaisissa tilanteissa? Oman viestinnän kehittäminen puhelinkontakteja, verkostoitumista, tapaamisia ja haastattelutilanteita varten on tärkeä osa työnhakuprosessia. Iltapäivän aikana luennon lomassa keskustellaan ja tehdään harjoituksia, jotka auttavat oman viestinnän parantamisessa kuten jännittämisen hallinta vuorovaikutustilanteessa, esittäytyminen puhelinkontaktissa ja asian esittäminen napakasti. 

Kouluttajana toimii KM, työyhteisövalmentaja, työnohjaaja Hanna Riita-Pajunen, Edureactors Oy, www.edureactors.fi


Tiistai 23.11. klo 12-15
Työsopimusten sisältö/TEK
Pirkanmaan Oppisopimuskeskus esittäytyy

Työsopimuksen sisältökuvioista projektiin saapuu kertomaan Petri Partanen, Tekniikan Akateemisten liiton alueasiamies Tampereelta. Työsopimuksen tekeminen on haastavaa ja siihen liittyy monia pieniä mutta haastavia tekijöitä. Mihin kannattaa kiinnittää huomiota?

Toisen puheenvuoron saa Pirkanmaan Oppisopimuskeskuksen koulutussihteeri Minna Tuominen. Info on yleisluontoinen, koska jokaisella kuulijalla on kuitenkin oma henkilökohtainen taustansa ja tavoitteensa. On erittäin tärkeää ja hedelmällistä, että osallistujat voisivat etukäteen pohtia, mitä olisivat ne toisen asteen tutkinnot tai lisäkoulutukset, mitkä olisivat kiinnostavia. Valmiina on jo esimerkiksi johtamisen tai markkinointiviestinnän ammattitutkinto, joista on hyötyä oman koulutuksen lisäksi.. Tutkintoja löytyy mm. sivuilta www.oppisoppi.fi  ja opetushallituksen sivuilta www.oph.fi -> koulutukset ja tutkinnot/ammattikoulutus. Oppisopimuskeskus ei ole oppilaitos, vaan oppisopimuksella tutkinnon tai lisäkoulutuksen suorittamiseen tarvitaan aina ja joka tilanteessa työpaikka ja määräaikainen työsuhde.


Torstai 18.11. klo 12–15
CV- ja hakemusklinikka (Työpaja)

Projektissa pidetään säännöllisesti työpajaa osallistujille, käydään yhdessä läpi keskustellen ja sparraten toistemme CV:t ja hakemukset, mitä niistä tulee ilmi muille, mitä voisi korostaa tai jopa sanoa ehkä toisin. Pitääkö CV:tä tai hakemusta räätälöidä, kun sitä kohdistetaan työpaikkaan, mitä tarkoittaa osaaminen, jos on vastavalmistunut tai miten kuvaan omat aikaansaannokseni.

Pienryhmän vetäjänä toimii projektikouluttaja, vt. projektipäällikkö Tarja Pärssinen. Jos et ole mukana aiemmin ollut, tästä on hyvä aloittaa ja pidempään mukana olleen myös kerrata!

Tiistai 16.11. klo 12-15
Onko Suuntani oikea: Pyrinkö oikealle uralle (UUSI)

Koulutuksessa keskitytään omien vahvuuksien ja osaamisalueiden tunnistamiseen. Tarkastellaan uravalintoja laajasti, pohditaan, mikä tuo iloa elämään ja missä onnistumisia on tullut. Pohdimme, millaisia tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita on ja olemmeko matkalla siihen suuntaan. Käsittelemme myös uranvaihdoksen mahdollisuutta, pelkoa, joka meitä rajoittaa ja rohkeutta tehdä muutoksia. Onko nyt paikka lähteä täydennyskoulutukseen tai erikoistumisopintoihin, tästä tilaisuudesta voi avautua itselle aivan uusia näkemyksiä. 

Kouluttajana omakohtaisen uranvaihdoksen tehnyt kokenut myyntivalmentaja FMHM Maarit Vähäsaari Urano Oy:stä.

Torstai 11.11. klo 12 - 15
Kauppakamarin katsaus (UUSI)
TAMK Erikoistumisopinnot

Piotty-projektiin tulee Kauppakamarista viestintäpäällikkö Noora Nieminen tuomaan uusinta tietoa Pirkanmaan talouskatsauksesta, missä käydään läpi pirkanmaalaisten teknologiateollisuusalojen yritysten näkymistä elo-syyskuun vaihteessa 2010, tämä sisältää myös katsauksen työllistämiseen. 

Tämän jälkeen vuorossa on suunnittelija Tuula Malo Tampereen Ammattikorkeakoulusta. Keväällä 2011 alkaa mielenkiintoisia erikoistumisopintoja kuten Liiketoimintaosaamista insinööreille, Projektiosaamisen erikoistumisopinnot sekä Toiminnanohjaus ja tuotannon johtaminen. www.tamk.fi/erikoistumisopinnot

Tule kuulemaan tietoa, millä alalla työllisyysnäkymät näyttävät paremmilta ja mitä voisi opiskella omaa työelämän painoarvoa lisätäkseen!

Tiistai 9.11. klo 12 - 15
Elämänhallintaa työnetsinnän ajalle (TÄYNNÄ)
(kohderyhmänä yli 6 kk työttömänä olleet) (UUSI)

Tällä kertaa painotamme jo pidempään yli kuusi kuukautta työttömänä  olleisiin Caressa Coachingin valmennuksella ”Elämänhallintaa työnetsinnän ajalle”. Koulutus antaa eväitä sekä ajatteluun että konkreettisiin tekoihin, joilla voi edistää hyvää oloa ja voimavaroja työnhakuprosessissa. Tärkeitä käsiteltäviä teemoja ovat itsearvostus, myönteinen ajattelu sekä hyvät että huonot alitajuiset uskomukset  tavoitteena selkeyttää itselle toimenpiteet tyydyttävään arkeen ja elämän eri osa-alueiden tasopainoon.

Ratkaisukeskeisen valmennuksen avulla hyvinvointimme ymmärtämisessä tukee työyhteisövalmentaja ja life&business coach Sari Koli, joka on aiemmin toiminut liike-elämän monipuolisissa työtehtävissä. Nykyään Sari tekee koulutus- ja valmennustyötä sekä yrityksissä että yksityissektorilla. www. caressa.fi


Torstai 4.11. klo 12 – 15
Keinoja työllistymisen tueksi (UUSI)

Mitä tukia ja koulutuksia työvoimapalveluilla on tarjota korkeasti koulutetuille?  Omaehtoisen koulutuksen tuki työttömyysturvalla, mitä se tarkoittaa? Milloin on perusteltua työelämävalmennus tai palkkatuki ja mitä aseita se antaa itselle, kun hakee työpaikkaa? Mitä rajoituksia on olemassa? Voiko esimerkiksi Protomo oikeasti tarjota työllistymisen työelämävalmennuksen kautta?

Mikä on totta ja mikä tarua, nykytilanteen tosiasiat kalvoin ja keskustellen, alustajana ja työvoiman uusimman infon esittelijä vt. projektipäällikkö Tarja Pärssinen ja mukana kysymyksiin vastaamassa myös työvoimaneuvoja, tiiminvetäjä Timo Jalvanti.

Tiistai 2.11. klo 12 - 15
Itsetuntemus ja oman osaamisen tunnistaminen työnhaussa (UUSI)

 Mitä paremmin tunnet itsesi, vahvuutesi ja osaamisesi, sitä paremmin osaat kertoa siitä myös muille. Tuntuuko, ettei osaamisesi ja kokemuksesi välity parhaalla mahdollisella tavalla rekrytoijalle? Tule hakemaan työkaluja oman osaamisesi tunnistamiseen, vahvuuksistasi kertomiseen ja laadukkaan CV:n laatimiseen. Koulutuksessa käydään läpi osaamisen tunnistamista erilaisin yksilö- ja ryhmäharjoittein sekä keskustellen parhaista käytännöistä.

Tilaisuuden kouluttajana toimii KTM, kasvatustieteen yo, Ratkaisukeskeinen valmentaja Sirja Kulmala. Hän toimii Suomen Ekonomiliitossa asiantuntijana urapalveluissa, valmentaen jäseniä urakeskusteluissa ja työnhakuprosesseissa.  Hän toimii lisäksi työnantajien yhteistyökumppanina Ekonomirekrytoinnissa.

Tiistai 26.10. klo 10-12
Soveltuvuusarviointi osana rekrytointia

Luennon tavoitteena on avata osallistujille soveltuvuusarvioinnin tarkoitusta ja sisältöä osana rekrytointiprosessia. Minkä takia arviointeja ja testejä käytetään, missä tilanteissa ja mitä arvioinnilla pyritään saamaan selville? Mitä arviointipäivä pitää tyypillisesti sisällään ja miten siihen voi valmistautua? Näistä aiheesta on puhumassa ja keskustelua virittämässä Pd Personnel Development Oy Ltd:n henkilöstökonsultti, psykologi Päivi Iivanainen. www.pdpersonnel.fi

Torstai 28.10. klo 12-15

Hakemus- ja CV-klinikka (pienryhmä)

Jäitkö viime hakuprosessissa vaille vastausta, etkö päässyt edes haastatteluun? Puimme pienryhmissä omia aiempia hakemuksiamme ja niihin liittyneitä cv:tä. Mitä jäi kertomatta vai olisiko jotain pitänyt sanoa toisin? Ota mukaan hakuilmoitus, cv ja hakemuksesi malliksi. Sparrataan toisiamme ja mietitään hakemuksia myös tällä hetkellä avoinna oleviin tehtäviin. Pienryhmän vetäjänä toimii projektikouluttaja, vt. projektipäällikkö Tarja Pärssinen. 

Torstai 21.10.2010 klo 10-12  

Vierailu Protomoon 
Protomo on monialainen ja yhteisöllinen innovaatio- ja yrittäjäympäristö.  Perusidea on tarjota maksuttomat fasiliteetit, yhteisön tuki ja asiantuntijoiden sparrausta uusien tuotteiden ja palvelujen kehittämisen ja markkinoille viemisen tueksi. Protomoissa voidaan kehittää tuotteiden ja palvelujen prototyyppejä ja spin-off-liikeideoita ilman välitöntä yrittäjäriskiä yhteistyössä potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Protomossa et ole yritysideasi kanssa yksin.   


Tiistai 19.10. klo 12.00-15.30  
Tulevaisuus vuokratyöhenkilönä - työllistymisen uusi mahdollisuus 
Miten käytän parhaiten hyväkseni henkilöstöpalvelualan yritysten tarjoamia palveluja?  Onko vuokratyösuhde tulevaisuudessa se normaali työsuhde? Miten vuokratyösuhde solmitaan? Miten pääsen hyviin asemiin, kun työpaikat tulevat taas jakoon laman jälkeen? Voisiko vuokratyösuhteen kautta saada töitä jo muita aiemmin? Monipuoliset työsuhteet ja niiden mahdollisuudet työllistymisprosessissa? Mietitään yhdessä, miten voisimme esittäytyä yrityksille vuokratyöntekijöinä.  

Kouluttajana toimii asiantuntija Tarja Pärssinen, joka on työskennellyt henkilöstökonsulttina Manpower Oy:ssä. 

Protomolle on myönnetty kunniamaininta Tuottava idea - kilpailun Pirkanmaa-Satakunta alueella. Protomo on ollut projektin osallistujien keskuudessa suosittu ja moni henkilö on lähtenyt mukaan Protomon toimintaan. Protomoa esittelee Finlaysonilla (kokoontuminen Väinö Linnan aukio) sen vetäjä Kimmo Järvensivu (www.protomo.fi ).

Torstai 14.10. klo 12-15 
Yrittäjyys ja osuuskunta

Buusti Business Coaching on yritystoiminnan osa-alueisiin, nykyaikaisiin menetelmiin ja välineisiin sekä lisäksi yrittäjän itsensä kehittämiseen keskittyvä marraskuussa alkava valmennusohjelma. Valmennus koostuu pienryhmätapaamisista, henkilökohtaisesta sparrauksesta, yhteisöllisistä työstömenetelmistä, konkreettisista menestyscaseistä ja nykyaikaisten välineiden hyödyntämiseen perehtymisestä. Valmennus opastaa myös systemaattisen ja kaupallisesti hyödynnettävän innovoinnin tielle. Uudistetun valmennuksen valmentajina, kouluttajina ja sparraajina toimivat useat eri alojen yrittäjät ja asiantuntijat, joilla on runsaasti kokemusta menestyksekkäästä liiketoiminnasta sen eri osa-alueillaan. Valmennuksesta ja sen sisällöstä tulevat kertomaan sisällöstä vastuullinen monialayrittäjä Tero Ylönen sekä Pertti Rantamäki Ensimetristä. 

Pirkanmaan Pesti on noin sadan jäsenen muodostama monialainen asiantuntijaosuuskunta. Jäsenet hankkivat ja suorittavat työnsä itse, osuuskunta laskuttaa työt ja hoitaa työnantajavelvoitteet, vakuutukset sekä kirjanpidon. Osuuskuntayrittäminen soveltuu hyvin pienimuotoisiin keikkatöihin työttömänä. Pirkanmaan Pestistä tulee kertomaan Kari Kivelä.  

Kolmantena kuulemme esimerkinomaisen tavan työllistyä yritysmuotoisesti olematta kuitenkaan perinteinen ammatinharjoittaja. Toimitusjohtaja Mika Uusi-Pietilä Minutor Oy:stä kertoo esimerkkitarinan kasvuyrityksestä, sen epäjatkuvuuskohdista ja opeista. Mika Uusi-Pietilällä on vankka kokemus osaamispohjaisesta yrittäjyydestä ja tiimipohjaisen yrittäjyyden hyvistä puolista perinteiseen ammatinharjoittamiseen verrattuna.

Tiistai 12.10. klo 11.00-15.30
Työhaastatteluvalmennus/Onnistunut työhaastattelu

Miten onnistut työpaikkahaastattelussa? Mitä haastattelussa kysytään? Mitä kannattaa vastata? Miten voit valmistautua haastatteluun. Mitä muuta kannattaa huomioida? Valmennuksesta saat eväitä tuoda esiin parhaat puolesi ja onnistua työpaikkahaastattelussa.  

Yhdessä mietitään työhaastattelun parhaita käytäntöjä ja jaetaan kokemuksia. Pareittain myös harjoitellaan kertomaan omia vahvuuksia. Osallistujien ei tarvitse esiintyä ryhmän edessä. Yksi vapaaehtoinen saa mahdollisuuden osallistua mallihaastatteluun ja siitä myös palautetta oman haastatteluosaamisensa kehittämiseksi.  

Tähän koulutukseen osallistuneet henkilöt ovat etusijalla valittaessa osallistujia mahdolliseen myöhemmin toteutettavaan työhaastattelun pienryhmävalmennukseen. 

Aiempaan 12.10. Työhaastatteluvalmennukseen ilmoittautuneet henkilöt katsotaan suoraan ilmoittautuneiksi tähän sisällöltään muuttuneeseen koulutukseen eli heidän ei tarvitse enää ilmoittautua. 

Valmentajana toimii rekrytointipsykologi Teija Silvola Dexter Oy:stä, www.dexter.fi 

Keskiviikko 6.10. klo 12.00-15.30 (PERUTTU)
Työnhaun viestintätilanteet

Miten markkinoida itseään ja kertoa omasta osaamisestaaan eri tavoin erilaisissa tilanteissa? Oman viestinnän kehittäminen puhelinkontakteja, verkostoitumista, tapaamisia ja haastattelutilanteita varten on tärkeä osa työnhakuprosessia. Iltapäivän aikana luennon lomassa keskustellaan ja tehdään harjoituksia, jotka auttavat oman viestinnän parantamisessa.  

Kouluttajana toimii KM, työyhteisövalmentaja, työnohjaaja Hanna Riita-Pajunen, Edureactors Oy, www.edureactors.fi

Tiistai 28.9. klo 12-15
Hyvän itsetunnon kehittäminen - tunnista vahvuutesi ja heikkoutesi

Itsetunnon tietoinen kehittäminen kohottaa elämänlaatua ja lisää mahdollisuuksiamme. Pysähdymme katsomaan suhdettamme itseemme ja mietimme, miten itsetunto vaikuttaa suuntaamme ja valintoihimme. Teemme koulutuksen aikana kirjallisia harjoituksia, joita voi käyttää myös myöhempinä työkaluina.  

Kouluttajana toimii stressinhallinnan kouluttaja, mentaalivalmentaja, FM Minna Marsh, Omvera Oy www.omvera.fi  

Keskiviikko 22.9. klo 12-15
Itsensä johtaminen  
 

Itsensä johtaminen on taito, jota tarvitsemme kaikkialla: työnhakijoina, työntekijöinä ja perheenjäseninä. Koulutuksessa tarkastelemme itsensä johtamista ja kehitämme sitä. Kiinnitämme huomiota ajatusten voimaan, sanojen käyttöön, ajankäyttöön ja elämänasenteeseemme. Pohdimme yhdessä, mitkä asiat auttavat pitämään innostusta yllä ja miten kestämme paremmin vastoinkäymisiä. Kouluttajana myyntivalmentaja Maarit Vähäsaari Urano Oy:stä. www.urano.fi

Maanantai 6.9.2010 klo 12.00-15.30 (PERUTTU)
Uusia uria työllistymiseen - henkilöstöpalvelualan yritys hakukanavana  

Miten henkilöstöpalvelualan yritys voi auttaa työllistymään? Mitä eri palveluiden toimittajat tarjoavat? Miten erottua massasta? Työllistymisen eri muodot. Työntekijän asema ja oikeudet vuokratyösuhteessa. Aiheesta alustaa Manpowerin henkilöstökonsultti Tarja Pärssinen, www.manpower.fi  

Torstai  16.9. klo 12-15
Työnhaun asiakirjat  

Miten erotut muista, tuot olennaisen itsestäsi, kokemuksestasi ja osaamisestasi esiin ja saat persoonasi näkyviin papereissakin. Ryhmässä päivitetään työnhaun asiakirjat (hakemus,  CV) ja etsitään vaihtoehtoista näkökulmaa ja omannäköistä panosta hakupapereihin. Osallistujilla on hyvä olla oma kannettava tietokone mukana, jolloin asiakirjoja voi päivittää helposti koulutuksen kuluessa.  

Valmentajana toimii rekrytointikonsultti, psykologi, KM Teija Silvola Dexter Oy:stä www.dexter.fi  

Keskiviikko 15.9.2010 klo 12-15.30
Urailtapäivä - urasuunnittelu ja urakehitys

Millaista osaamista työelämässä tarvitaan? Kelpaako minun osaamiseni tällaisenaan työnantajille? Vai enkö osaa tunnistaa osaamistani tai kertoa siitä? Millä keinoin voin osaamistani parantaa ja kehittää? Entä henkilökohtaiset ominaisuuteni, miten ne voisivat auttaa työnsaantiani? Haenko oikeanlaisia paikkoja? Mikä työssä on minulle tärkeää?  

Näihin kysymyksiin pureudutaan urailtapäivän ohjelmassa. Lisäksi mietitään, miten itselle sopivaa uraa voi suunnitella ja rakentaa sen sijaan, että jää odottelemaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Uraa voi kehittää monella eri tavalla, mikä on sinun tapasi?  

 Aiheesta alustaa urahallinta-asiantuntija Seija Utriainen Uudesta Insinööriliitosta. www.uil.fi  

Torstai 2.9.2010 klo 13.00-16.00
Myyntikoulutus - tähtäimenä työllistyminen (TÄYNNÄ)  

Työnhaku on oman osaamisen myymistä. Se edellyttää tietoja ja taitoja sekä ennen kaikkea asennetta sekä pitkäjänteisyyttä. Koulutuksessa käydään läpi työnhakua myynnillisyyden näkökulmasta. Mitä yhteistä on myymisellä ja työnhaulla? Miten jaksan olla suunnitelmallinen ja peräänantamaton? Miten kestän vastoinkäymiset? Käymme läpi arjen tilanteita puhelinkäyttäytymisestä haastattelutilanteisiin. Konkreettinen koulutus, jossa tulee paljon hyviä vinkkejä arkeen työnhakijana ja sittemmin työntekijänä.  Kouluttajana Urano Oy:n valmentaja, HM, FM Maarit Vähäsaari, jonka arki koostuu oman osaamisen myymisestä  systemaattisesti ja järjestelmällisesti. www.urano.fi 

Keskiviikko 1.9.2010 klo 10.00-13.00
Työnhaun strategia (TÄYNNÄ)

Miten pääsen konkreettisesti liikkeelle työnhaussani? Mitä kannattaa tehdä sen jälkeen? Kaipaatko tukea liikkeellelähtöön sekä suunnitelmallisuutta ja ideoita työnhakuusi?  

Jokainen luo itselleen henkilökohtainen työnhaun toimintasuunnitelman: mistä lähden liikkeelle, mitä teen seuraavaksi, miten ja minkälaisella aikataululla? Yhdessä mietitään työnhaun eri polkuja ja tapoja sekä jaetaan ideoita ja kokemuksia. Kukin osallistuja rakentaa oman suunnitelmansa, kouluttajan ja muiden ryhmäläisten opastuksella. Kouluttajana toimii rekrytointipsykologi Päivi Iivanainen Dexter Oy:stä. www.dexter.fi

Keskiviikko 25.8.2010 klo 10-13
Esiintymisvalmennus - viestintä työnhakutilanteessa  

Kuinka erotun muista hakijoista ja annan itsestäni myönteisen ensivaikutelman? Mitä on esiintymisjännitys, miksi jännitän? Vauhdikkaalla luennolla kiinnitetään huomiota erityisesti työnhakuprosessin suullisen viestinnän osuuteen. Kouluttajana Pasi Hirvi, P&A Control Oy, www.selfcontrol.fi  

Maanantai 23.8.2010 klo 12.00-15.30 (siirretty 2 vkolla vähäisen osallistujamäärän vuoksi)
Työllistymisen eri tavat - rekrytointifirmat tulevaisuudessa  

Miten rekrytointi- ja vuokrafirmat voivat auttaa työllistymään? Miten erottua muista hakijoista? Miten vuokratyöstä vakityösuhteeseen? Työntekijän asema ja oikeudet vuokratyösuhteessa. Aiheesta alustaa Manpowerin henkilöstökonsultti Tarja Pärssinen, www.manpower.fi   

Keskiviikko 18.8.2010 klo 12.00-15.30 (PERUTTU vähäisen osallistujamäärän vuoksi)
Motivaatio, voimavarat ja jaksaminen  

Omien toimintamallien ja roolien tunnistaminen voimavarana. Miten pidän elämän hallinnassa ja arjen käynnissä, kun työ ei määrittele viikkorytmiä? Oman tilanteen tunnistaminen. Tulevaisuudensuunnitelmat ja motivaatio niiden toteuttamiseen. Kouluttajana toimii yhteisövalmentaja Hanna-Riita Pajunen Edureactors Oy:stä, www.edureactors.fi 

 

TE logo vaakaIL logo vaaka rgb