banneri harmaa

Talentti esittelyssä

Talentti esittelyssä - Anna-Kaisa Sainio

Talentti esittelyssä -sarjassa voit tutustua tarkemmin Uratehtaalla mukana oleviin eri alojen ammattilaisiin.

Nyt esittelyssä Uratehdas-aktiivi Anna-Kaisa Sainio. Anna-Kaisa on mukana Walk For Jobs -rekrytapahtuman valmistelutiimissä tehden mm. monipuolisia markkinoinnin tehtäviä.

1. Kuka olet ja mistä tulet?

Olen 30-vuotias pienen hämäläiskylän kasvatti ja monialaosaaja. Joulukuussa 2014 pitkän ajan haaveeni toteutui, kun muutin Suomen kiehtovimpaan sisämaakaupunkiin Tampereelle. Koulutukseltani olen matkailualan restonomi, ja olen suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon Englannin Leedsissä. Korkeakouluopinnoissani keskityttiin kansainvälisen matkailun johtamiseen sekä palvelujen kehittämiseen.

Tällä hetkellä olen mukana Uratehdas -projektissa ja etsin haasteita asiakaspalvelun, myynnin sekä markkinoinnin työtehtävistä. Seuraan aktiivisesti maailman tapahtumia ja trendejä sekä luen oppimiseen ja itsensä kehittämiseen liittyvää kirjallisuutta. Harrastan monipuolisesti liikuntaa, joista rakkaimpina jooga, pilates, kuntosali sekä luonnossa lenkkeily.

2. Mitä osaat?

Olen ennakkoluuloton asioiden sekä työtehtävien nopea omaksuja ja oppija. Uskallan astua ulos mukavuusalueeltani, joka on tuonut minulle tärkeitä kokemuksia elämässäni. Olen saanut työskennellä sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Valmistumiseni jälkeen työtehtäväni ovat käsittäneet mm. asiakaspalvelua ja sen kehittämistä, asiakkuuksien kehittämistä, b-to-b -myyntiä, ratkaisukeskeistämyyntiä, markkinointiviestintää ja tapahtumien suunnittelua sekä niiden markkinointia. Opiskelujeni aikana työskentelin matkailuneuvojana kesäisin ja osa-aikaisesti opintojen ohessa.

Ydinosaamistani ovat asiakaspalveluun, myyntiin, markkinointiin sekä viestintään liittyvät monipuoliset työtehtävät. Pystyn hallitsemaan ongelmitta eri tehtäviä ja toimeksiantoja samanaikaisesti. Koen tuntemattomat tehtäväalueet mahdollisuutena oppia uutta. Minulle sydäntä lähellä olevia asioita ovat asiakaspalvelun laatu sekä palveluprosessien kehittäminen ja uudistaminen.

3. Kerro mieleenpainuvin kokemuksesi tai hetkesi työuralta tähän mennessä?

Olin juuri aloittanut pienen paikallislehden myyntineuvottelijana, kun edessä oli lehtiuudistus ja kunnallisvaalit. Lehtiuudistus oli merkittävä prosessi lehden toimitukselle, ilmoitusmyynnille, ilmoitusasiakkaille sekä lehden lukijoille. Oli opettavaista olla mukana ja huomata, kuinka uudistusprosessi viedään läpi, mitä haasteita asioiden uudistaminen tuottaa ja taas toisaalta, mistä syistä uudistuksia tehdään. Tämä mieleenpainuva kokemus on oiva todiste siitä, kuinka nopeasti opin ja omaksun uudet tilanteet sekä uuden toimialan.

4. Kerro jokin mielenkiintonen asia itsestäsi?

Ensimmäisessä matkailualan harjoittelussani toimin oppaana norjalaisen iltapäivälehden matkailutoimittajalle. Artikkeli käsitteli suomalaista taidetta ja designia. Vierailimme mm. syntymäpaikkakunnallani, Iittalan lasimäellä, missä toimittaja otti minusta valokuvan Marimekon tuotteiden kera. Kuvani ja nimeni koreilee edelleenkin lehden nettisivuilla.

5. Nyt olis sun vuoro jatkaa lausetta: "Olen talentti, joka..."

...on kiinnostunut maailman asioista ja innostunut kehittämään omaa osaamistaan jatkuvasti. Työskentelen mielelläni myös erilaisissa projekteissa, enkä pelkää ottaa vastaan uusia haasteita.

AnnakaisaSainio

 6. Nakkaa joku kysymys seuraavaksi esittäytyvälle talentille?

Johanna kysyi, minkä supervoiman valitsisin itselleni ja miksi.

Haluaisin pystyä lentämään kuin lintu, jotta voisin matkustaa ympäristöystävällisesti jokaikiseen maailman kolkkaan. Tästä matkustusmuodosta voisin kirjoittaa blogia, josta tulisi varmasti ainutlaatuisuutensa vuoksi suurmenestys. :)

Seuraavalta talentilta kysyn, että jos sinulla olisi valta, niin mitä muuttaisit ensimmäisenä maailmassa?

Tutustu Anna-Kaisaan tarkemmin LinkedInissä.

 

Tapaa Anna-Kaisa ja kymmenet muut talentit Walk For Jobs -rekrytapahtumassa 7.5. klo 9-12 Pyynikin urheilukentällä.

Ilmoittaudu tapahtumaan yrityksenä täältä ja työnhakijana täältä. logo3

Tapahtumakutsu löytyy täältä.

Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 558 6166

 

 

Kommentoi (0) Osumia: 1533

Talentti esittelyssä - Johanna Rytkönen

Talentti esittelyssä -sarjassa voit tutustua tarkemmin Uratehdas -projektissa mukana oleviin eri alojen ammattilaisiin.

Tällä kertaa esittelyssä Uratehtaan valmennuksissa ja vastavalmistuneiden Boostcampissa monipuolisella kokemuksellaan ja koulutuksellaan yllättänyt Johanna Rytkönen. Tutustu Johannan taustaan myös hänen LinkedIn -profiilissaan!

Johana rytkonen kuva

 

1. Kuka olet ja mistä tulet?
Olen noin kolmekymppinen tamperelainen monialaosaaja. Koulutukseltani olen kansainvälisen kaupan BBA ja humanististen tieteiden kandidaatti saksan kielestä. Lähiaikoina taskussani on myös MBA:n paperit. Olen pitänyt viimeiset puolitoista vuotta paussia työelämästä opiskeluiden parissa. Tällä hetkellä viimeistelen erään matkailuyrityksen tuotekehitykseen liittyvää opinnäytetyötä, ja pidän silmät auki löytääkseni seuraavan mielenkiintoisen työhaasteen.

2. Mitä osaat?
Osaamiseni on monipuolista. Olen saanut työskennellä kahdessa pienessä yrityksessä, joissa toimenkuvaan on kuulunut kaikki mitä olen osannut – ja myös monta uutta opeteltavaa asiaa. Työtehtävät ovat käsittäneet mm. vientiä, kansainvälistymistä, HR-asioita, taloushallintoa, markkinointia, graafista suunnittelua, viestintää ja toimimista esimiesroolissa. Olen näiden työtehtävien lisäksi toiminut korkeakoulun hallintopuolella sekä keikkaluontoisesti matkailualalla. Ydinosaamistani ovat viestintään, markkinointiin ja kansainvälistymiseen liittyvät tehtävät. Ylipäätään lähellä sydäntäni on kaikki toiminta, jossa pääsen vaikuttamaan organisaation toimintaan ja kehittämään asioita.

3. Kerro mieleenpainuvin kokemuksesi tai hetkesi työuralta tähän mennessä?
Yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista on ollut myyntipakkauksen suunnittelu myymällemme tuotteelle. Olin selvitellyt ulkopuolisten suunnittelutoimistojen hintoja, ja todennut että se lohkaisisi ison osan budjetista. Niinpä aloin yhtenä iltapäivänä leikkimään PhotoShopilla, vaikka minulla ei ole koulutusta graafiseen suunnitteluun. Lopputuloksena syntynyt pakkaus päätyi ison kauppaketjun hyllyyn ja on edelleen firmalla käytössä. Törmään siihen säännöllisin väliajoin tavarataloissa. Joka kerran saan muistutuksen siitä, mihin kaikkeen pystyn kun vain tartun toimeen. Kaiken voi opetella, kun asenne on kohdallaan.

4.Kerro jokin mielenkiintonen asia itsestäsi?
Aikoinaan halusin ryhtyä isona astronautiksi tai Zorroksi.

5.Ny olis sun vuoro jatkaa lausetta: "Olen talentti, joka..."
...innostuu monentyyppisistä asioista ja haluaa oppia jatkuvasti uutta, tapahtuipa se sitten töissä, koulun penkillä tai vapaa-ajalla.

6.Nakkaa joku kysymys seuraavaksi esittäytyvälle talentille?
Marinka kysyi ketä ihailen ja miksi.
Useimmissa ihmisissä on ominaisuuksia joita mielelläni itsessäni kehittäisin. Lähipiiristä löytyy monta esimerkkiä rohkeita ja poikkeuksellisia valintoja tehneistä ihmisistä. Sellaiselle pitää aina nostaa hattua. Hieman tunnetummista ihmisistä ihailen esimerkiksi tietokirjailija ja viestintäkouluttaja Katleena Kortesuota. Katleenalla on ihailtava kirjoitustyyli, joka on riittävän asiallinen, mutta samalla myös persoonallinen ja räväkkä.

Helena kysyi tavoitteita tulevaisuudelle.
Lähitulevaisuudessa tavoitteena on työllistyä organisaatioon, jossa pääsen soveltamaan nykyistä osaamissani uusissa haasteissa ja oppimaan uutta. Jatkossa haluaisin mielelläni kehittyä innostavaksi ja kannustavaksi esimieheksi, joka ymmärtää miten alaisia motivoidaan.

Seuraavalta talentilta kysyn, että jos saisit valita itsellesi yhden supervoiman, mikä se olisi ja miksi?

 

Kiitos Johannalle vastauksista! Rekrytoijat huomio - nyt on tarjolla uskomattoman monipuolinen osaaja, joka saa pidettyä isojenkin kokonaisuuksien langat käsissä! Tsemppiä työnhakuun Johannalle!

Tutustu Johannaan ja muihin Uratehtaan talentteihin Uratehtaan omalla rekrytointisivulla Tehtaanportilla ja LinkedIn-ryhmässä "Uratehdas"

 

 

 

Kommentoi (0) Osumia: 1475

Talentti esittelyssä / Marinka Wieru

 

Marinka Wieru työllistyi syyskuussa 2014, luethan lisää https://fi.linkedin.com/in/marinkawieru

Marinka Wieru, Uratehdas -projektissa mukana oleva inspiroiva ja positiivinen markkinoinnin alan ammattilainen, aloittaa uuden juttusarjan "Talentti esittelyssä". Talentti esittelyssä -sarjassa voit tutustua tarkemmin Uratehdas -projektissa mukana oleviin eri alojen ammattilaisiin. 

Oma kuva

1. Kuka olet ja mistä tulet?
Olen KTM (pääaine markkinointi). Kaakkois-Suomen kautta koukkasin Pirkanmaalle 20 vuotta sitten. Tänä vuonna juhlin toistakin merkkipaalua: ikää 40 v.

2. Mitä osaat?
Markkinointi on modernia tiedonvälitystä, yrityksen täytyy olla löydettävissä eikä tyrkyttämässä ja myynti on palvelevaa vuorovaikutusta.

Oma spesiaaliteettini on kokemus ja näkemys yhdestä maailman nopeimmin kasvavasta, mutta vielä valitettavan väärinymmärretystä kohderyhmästä eli seniori-ikäisistä.

3. Kerro mieleenpainuvin kokemuksesi tai hetkesi työuralta tähän mennessä?
Näitä on monta: 1) Suomen, Pohjoismaiden ja maailman parhaan kartonkipakkauksen voitto samana vuonna. 2) Kansainvälisten tapahtumien organisointi Euroopassa. Em. työssä oli kaksi elementtiä, jotka ehkä hiukan harvinaisempia muissa työtehtävissä: hyvin selkeä alku ja loppu. 3) Suomalaisen senioriasumisen esitteleminen kiinalaiselle vierailijaryhmälle. Oli hyvin mieltä avartavaa puhua yleisölle, joka oli täysin vapaa aiheeseen liittyvistä ennakkotiedoista ja -käsityksistä.

4. Kerro jokin mielenkiintonen asia itsestäsi?
1) Crossfitin harrastaminen: hirvittävän rankkaa ja kauhean ihanaa. 2) Opettelin 24-vuotiaana pikalukutaidon. Se on ollut yksi hyödyllisimmistä taidoista, joita olen koskaan oppinut. 3) Olen puoliksi tsekkiläinen, joten jääkiekon MM-kisoissa saan kannustaa kahta maata (Suomi on silti -tietenkin- paras).

5. Ny olis sun vuaro jatkaa lausetta: "Olen talentti, joka..."
tekee tunnereaktion jättäviä presentaatioita (vinkiksi esim. tämä video: http://www.youtube.com/watch?v=vksdBSVAM6g ) ja etsii uutta uraa myynninedistämisen, markkinointiviestinnän, vaikuttamisen sekä sisällöntuottamisen alalta. Teen mielelläni myös projekti- ja osa-aikatyötä.

6. Nakkaa joku kysymys seuraavaksi esittäytyvälle talentille?
Klassinen, mutta paljon paljastava: Ketä ihailet ja miksi?

** Kiitos Marinka! On aina ilo nähdä pirteä persoonasi Uratehtaan tapahtumissa!

Tutustu Marinkaan ja muihin Uratehtaan talentteihin Tehtaanportilla ja LinkedIn-ryhmässä "Uratehdas"

 

Tapaa Marinka ja 150 muuta talenttia myös perjantaina 9.5.2014 kello 9-11 Pyynikin urheilukentällä Walk For Jobs -tapahtumassa! 

WALK FOR JOBS -tapahtuma nostaa esiin hyvinvoinnin ja liikunnan merkityksen työnhakuprosessissa sekä työnhakijoiden ja työnantajien henkilökohtaisten tapaamisten merkityksen rekrytoinneissa. Uratehtaan ja start-up -yritys Orava.co ideoima matchmaking -tapahtuma Pirkanmaan alueen työnantajille ja työnhaussa oleville insinööreille, diplomi-insinööreille, ekonomeille ja tradenomeille järjestetään perjantaina 9.5.2014 kello 9-11 Pyynikin urheilukentällä. Ilmoittaudu pian mukaan ja tule verkostoitumaan tulevan talenttisi/työnantajasi kanssa sekä nauttimaan aamiaisesta raikkaassa keväisessä aamussa!

Oletko rekrytoimassa tai etsitkö osaajia? Ilmoittaudu mukaan osoitteessa register.walkforjobs.com

logo3 

Työhyvinvointia ja työnhaussa jaksamista tukee myös Noname Sports, joka arpoo kaikkien tapahtumaan osallistuneiden kesken vapaavalintaisen juoksupuvun.

Osallistuneet yritykset kilpailevat "One step ahead" -tittelistä ja voittaja saa lisäksi järjestää työntekijöilleen illan Nonamen toimitiloissa ja nauttia purtavan lisäksi illan aikana -40% alennetuista urheilutuotteista.

noname nettiin jpg

 

Kommentoi (0) Osumia: 2828

Talentti esittelyssä - Helena Lähdekorpi

Talentti esittelyssä -sarjassa voit tutustua tarkemmin Uratehdas -projektissa mukana oleviin eri alojen ammattilaisiin.

Tällä kertaa esittelyssä Uratehtaan valmennuksissa ja vastavalmistuneiden Boostcampissa positiivista mieltä ja iloista nauruaan väläyttänyt Helena Lähdekorpi.

 

lahdekorpi helena kuva

1. Kuka olet ja mistä tulet?
Olen kohta kolmekymppinen DI Tampereelta. Pääaineenani luin biomateriaalitekniikkaa. Olen asunut sekä Porissa että Tampereella, mutta sukuni tulee Etelä-Pohjanmaalta. Kaikkea muuta voin olla, mutten hidas hämäläinen =)

2. Mitä osaat?
Koulutukseni kautta saamani osaaminen painottuu tekniikkaan lääketieteellisissä sovelluksissa. Tästä vielä vähän syvemmälle: omana erikoisosaamisalueenani materiaalin ja biologisen ympäristön vuorovaikutus.
Tieteen ja tekniikan lisäksi minua kiinnostaa kansanvälinen toimiminen. Työkokemukseni painottuukin enemmän kansainvälisen opiskelijavaihdon puolelle. Unelmatyössäni saisin kayttää teknistä osaamistani lääketieteen parissa työskennellessäni kansainvälisessä asiakasrajapinnassa.

3. Kerro mieleenpainuvin kokemuksesi tai hetkesi työuralta tähän mennessä?
Työurani ei tässä vaiheessa ole vielä kovinkaan pitkä, mutta mieleenpainuvia hetkiä kyllä löytyy. Näistä voisin nostaa esille kesän, jolloin työskentelin kansainvälisten harjoittelijoiden kesäkoordinaattorina Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueilla. Järjestin oman alueeni harjoittelijoille Suomi-viikonlopun suomalaisella kesämökillä Näsijärven rannalla. Ohjelmaan kuului mm. soutelua, telttailua, suomalaisiin ruokiin tutustumista ja Suomi-visa.

4. Kerro jokin mielenkiintoinen asia itsestäsi?
Harrastan tähtitiedettä. Tällä hetkellä harrastus on hieman jäissä, mutta toivon vielä syksyn aikana pääseväni ulkoiluttamaan kaukoputkeani pilvettömänä yönä. Tähdet ja Avaruus –lehti tulee kuitenkin aina luettua kannesta kanteen.

5. Ny olis sun vuaro jatkaa lausetta: "Olen talentti, joka..."
innostuu helposti kaikesta uudesta. Lisäksi varsinkin poikkitieteellisyys on lähellä sydäntäni ja hahmotan paremmin isoja ja laajoja kokonaisuuksia, kuin pieniä yksityiskohtia.

6. Kysymys edelliseltä talentilta, Marinkalta: Ketä ihailet ja miksi?
Ihailun kohteeni vaihtuvat aika tiuhaan, mutta yleisesti ottaen arvostan ihmisessä sisua ja kykyä nousta odotusten yläpuolelle. Sellaisia vaikeuksien kautta voittoon –tyyppejä. Esimerkiksi Pekka Hyysalo. Lisäksi mm. Albert Einsteinilla oli muutamia erittäin hyviä oivalluksia: "The difference between stupidity and genius is that genius has its limits".

7. Nakkaa joku kysymys seuraavaksi esittäytyvälle talentille?
Minkälaisia tavoitteita olet asettanut tulevaisuudelle?

 

Kiitos Helenalle vastauksista, olet esimerkillinen tuoreeltaan valmistunut DI! Tsemppiä työnhakuun!

 

Tutustu Helenaan ja muihin Uratehtaan talentteihin Uratehtaan omalla rekrytointisivulla Tehtaanportilla ja LinkedIn-ryhmässä "Uratehdas"

 

Kommentoi (0) Osumia: 1103

Tervetuloa blogiimme

Uratehdas -blogi käsittelee ajankohtaisia korkeakoulutettujen teknisen ja kaupallisen alan ammattilaisten työnhakuun liittyviä aiheita.

Blogia kirjoittavat uratehdaslaiset, kouluttajat, yhteistyökumppanimme sekä Uratehtaan henkilöstö.

 

Haluatko kirjoittaa Uratehtaan -blogiin? Lähetä ideasi ja tekstisi osoitteeseen maija.heino@uratehdas.fi

TE logo vaakaIL logo vaaka rgb