banneri harmaa

Palveluita työnhakijalle

Koulutus:

Avoin yliopisto - Sivuilta löydät kattavan opetustarjonnan. Paikkakunnasta riippumattomiin ja itsenäisesti suoritettaviin etäopintoihin on jatkuva haku. Monia opintoja voi opiskella myös joustavasti etäopintoina.

Tamk avoin -  Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot tarjoavat tilaisuuden kehittää ammatillista osaamista. Opintoja järjestetään iltaisin, viikonloppuisin, verkko-opintoina, myös päivisin tutkinto-opiskelijoiden ryhmissä.

Tampereen teknillisen yliopiston avoin tarjonta

Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen koulutustarjonta

Tredun koultukset

 

TE- toimiston palvelut:

TE-toimiston työvoimakoulutus

TE-toimiston koulutusneuvonta  Neuvontaa opiskeluun liittyvistä asioista, opintojen rahoituksesta sekä tietoa eri ammateista ja niihin johtavista koulutuksista

Lisätietoa: Matka- ja yöpymiskustannukset, muuttokustannukset ja matka-avustus

Tietoa palkkatuesta

Typa: Palvelut Tamperelaisille työnhakijoille

TYP: Tampereenkaupunkiseudun palvelut työnhakijoille

 

Terveyspalvelut:

Työttömäksi jääneillä tai toistuvasti lyhytaikaisissa työsuhteissa olevilla on mahdollisuus hakeutua maksuttomaan terveystarkastukseen. Työttömien terveystarkastusten tarkoituksena on edistää työttömien terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä.  Terveystarkastukseen kuuluu muun muassa laboratorio- ja keuhkofunktiokokeet, pituuden, painon ja verenpaineen mittaaminen sekä diabeteksen riskitesti. Tarkastuksessa tehdään myös elämäntapahaastattelu. Tarvittaessa asiakas ohjataan maksuttomaan lääkärikäyntiin ja suuhygienistille sekä annetaan jäykkäkouristus-kurkkumätä-rokotteen tehoste.

Aloite terveystarkastukseen ohjaamisesta voi tulla esim. kunnan sosiaalitoimesta tai työttömille palveluja tarjoavilta tahoilta. Asiakas voi varata myös itse ajan terveystarkastukseen maanantaista torstaihin klo 9.30 - 11.30 ja klo 13 - 14 numerosta 040 806 3411. Ajan voi varata myös verkossa. Ajan peruminen ja siirtäminen onnistuu vain puhelimitse.

 Terveystarkastukset työttömille Tampere


Velkaneuvonta:

Takuu Säätiön Velkalinja ja muut palvelut Linkki velkaneuvontaan 

 

Ruoka-apu: 

RuokaNyssen yhteystiedot

Työttömien ja pienituloisten ruokailut

 

TE logo vaakaIL logo vaaka rgb