banneri harmaa


Olen työtön työnhakija kovia kokeneesta Salosta. Työttömyysprosentit täällä sanotaan hipovan jo 18 %. Lisäksi me Salolaiset saimme juuri viime viikolla kuulla, että kaupunkiimme tulee pian 200 uutta työtöntä. Se on suuri määrä näinkin pienessä kaupungissa.

Olen ollut työttömänä vasta viikon mutta nyt jo olen oppinut yhtä sun toista työnhakumarkkinoista. Hakemuksia aloin väsätä jo ollessani yrittäjä, sillä tiesin, että yritys on kohta laitettava kiinni kannattamattomana. Yritykseni tarjosi apuja yrityksille heidän kansainvälistymisessään. Alueen yritykset eivät uskaltaneet investoida hakemalla kasvua kansainvälisiltä markkinoilta.

Työnhaussa aloin huomata, että minun osaamiselleni sopivia työpaikkoja oli koko Varsinais-Suomessa hyvin rajallinen määrä. Niinpä aloin miettiä strategiaa jossa työnhakualueena onkin Tampere ja pk-seutu. Lapseni ovat jo kasvaneet molemmat kouluikään, joten heidän isänsä kanssa teimme diilin, että minä voin tarvittaessa lähteä täältä pois arkena työn perään. Olinhan kouluttanut itseäni paljon, sijoittanut rahaa koulutukseeni ja työkokemukseni kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin saralla on huikea. Lisäksi minulla on kokemusta yrittäjyydestä - olen toiminut ns. kevytyrittäjänä laskutusosuuskunnassa, omalla toiminimellä sekä pyörittänyt itsenäisesti osakeyhtiötä. Lisäksi olen käynyt lukuisia yrittäjyyskursseja matkan varrella – pitkäkestoisista myyntikoulutuksista puhumattakaan.

Esimieskokemusta minulla on noin 10 vuodelta sekä olen saanut näihin tehtävin esimieskoulutusta. Olen vaikuttanut hallituksissa ja toimialojen kattojärjestöissä. Lisäksi olen tehnyt vapaaehtoistyötä vertaistuen piirissä.

Pikkulapsiaikana kouluttauduin aikuiskoulutuskeskuksessa opiskellen jotain aivan uutta. Opiskelin websuunnittelua, verkkokauppoja ja digitaalista markkinointia, jotta voin tulevaisuuden työtehtävissä yhdistää vahvan perinteisen myynti- ja markkinointiosaamiseni nykyajan moderneilla myynnin ja markkinoinnin digitaalisilla keinoilla kansainvälisesti.

Innostuneena uudesta elämäntilanteestani aloitin minäkin sitten väsäämään hakemuksia. Vastauksia tuli bumerangina: liian vanha (olen 44 - vuotias perusterve hyvän peruskunnon omaava ihminen), liian kokenut, ”pelkäämme että haluat liian paljon palkkaa”, jne. ”Paras” vastaus tuli eräältä kuljetusalan työnantajalta jonka mielestä paikkani äitinä oli kotona. Lisäksi lähistöllä on pyörinyt pimeän töiden tarjoajia – kiitos ei.

Nyt yritän avartaa katsettani edelleen uusille vesille. Tein matkan Tanskaan ja Ruotsiin. Vierailin Ruotsin työnvälitystoimistossa sekä eräässä rekrytointineuvontakonsulttiyrityksessä, soitin rekrytointiyrityksiin ja lähetin ansioluetteloni niihin. Matkaltani sain hyvää tietoa siitä mitä työskentely näissä maissa vaatii työnhakijalta ja miten niihin haetaan töihin.

Kirjoitukseni viesti onkin se, että työnhakijoiden kannattaa miettiä itselleen työnhakustrategia ja työstää omaa tilannettaan sen mukaisesti. Aivan kuten työssäkin, voi strategiaa muokata matkan varrella. Työnhaku käy työstä, ole itsellesi armollinen, urheile ja tapaa ihmisiä, verkostoidu. Muista hyvällä omallatunnolla pitää myös vapaapäiviä työnhausta.

Aurinkoisin syysterveisin,

Pia Mielonen

Blogiartikkelin kirjoittaja Pia Mielonen on kaupallisen korkeakoulututkinnon omaava kv-liiketoiminnan kehittäjä jolla on 15 vuoden kokemus myynnin ja markkinoinnin parissa globaalisti (B-to-B asiakkaat). Perinteisen kansainvälisen myyntityön kuvioihin on tullut mukaan vahvasti verkkokaupat ja digitaalinen markkinointi. Jokin aika sitten Pia suoritti opiskelujensa päätteeksi verkkoviestinnän ammattitutkinnon ja hyödyntää uusia taitojaan perinteisten myyntitaitojensa ohella. Parhaillaan hän etsii kokoaikatyötä myynnin ja markkinoinnin parista joko kansainvälisesti toimivassa tai kansainvälisille markkinoille suuntaavassa yrityksessä. Yhteydentotot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jätä kommenttisi

Kirjoita kommenttisi vieraana

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Ei kommentteja

Tervetuloa blogiimme

Uratehdas -blogi käsittelee ajankohtaisia korkeakoulutettujen teknisen ja kaupallisen alan ammattilaisten työnhakuun liittyviä aiheita.

Blogia kirjoittavat uratehdaslaiset, kouluttajat, yhteistyökumppanimme sekä Uratehtaan henkilöstö.

 

Haluatko kirjoittaa Uratehtaan -blogiin? Lähetä ideasi ja tekstisi osoitteeseen maija.heino@uratehdas.fi

TE logo vaakaIL logo vaaka rgb