banneri harmaa

abstract business concept 7ke g

Työnhaku onnistuu kun kaikki palapelin osat osuvat kohdilleen. Uratehdaskonseptin osat ovat asettuneet hienosti paikalleen kaikilla mittareilla mitattuna.  Uratehtaalla vuonna 2015 on työllistynyt 205 henkilöä. Keräämme heiltä palautetta toiminnastamme. Kerätyt palautteet ovat samansuuntaisia, nämä palautteet ovat viimeisimmät. Vertaistuki, työnhaun edistäminen, verkostoituminen, henkisen vireyden edistäminen koettiin tärkeimmiksi.

Akin palaute Uratehtaan toiminnasta: Tsemppausta ja sparrausta sekä auttoi kohdentamaan hakemukset paremmin haettavaan työpaikkaan, jonka johdosta haastatteluihin pääsi 15:sta ilmoituksen perusteella laitetuista hakemuksesta peräti kahdeksaan, joista 4 jatkohaastatteluihin. Myös Tom Laineen LinkedIn vinkkien avulla Headhunter soitti jo kolmantena päivänä hakuoptimointitoimenpiteiden jälkeen, vaikka profiili jäi vielä melko kesken. Auttoi saamaan juuri sen kaikista mieluisimman työpaikan haetuista sen ansiosta ettei möhlinyt loistavaa tilaisuutta, vaan auttoi löytämään itsestä ne oleelliset jutut joista match löytyi molemmin puolin.

Hienoa työtä ja auttaa varmasti monia työllistymään ja löytämään omat vahvuutensa ja tuomaan ne esiin. Nopeutti varmasti työllistymistä huimasti. Työpaikka löytyi lopulta naapuruston vinkin avulla.  Uratehdas auttoi varmasti myös avoimuudessa, ettei tarvitse jäädä piilottelemaan naapureilta ja kavereilta omaa työttömyyttään, koska innostuneelle kaverille löytyy kyllä jossain vaiheessa varmasti työtä.

Kirsin palaute: Sain apua työnhakuasiakirjojen muokkaamisessa ja saattamisessa ajantasalle; sain hyviä vinkkejä niin kouluttajilta kuin muilta Uratehtaan kävijöiltä. Lisäksi opin tunnistamaan omat vahvuuteni ja markkinoimaan itseäni paremmin työnantajille. Sain varmuutta haastattelutilanteeseen.

Tämä projekti on ollut ainakin itselleni superhyödyllinen! Palattuani lähes 12 vuoden rupeaman jälkeen Suomeen, olin aluksi hukassa, enkä tiennyt, miten hakea töitä kotimaan markkinoilta. Tutustuin Uratehtaalla moniin mukaviin ihmisiin, ja vertaistuki oli tervetullutta. Ymmärsin, että on paljon kaltaisiani, hyvin koulutettuja ja työttömänä olevia ihmisiä. Sain buustia työnhakuun, en lannistunut.

Sanni:” Kuulin ensimmäistä kertaa Uratehtaan toiminnasta työskennellessäni edellisen työnantajani palveluksissa. Määräaikainen työsuhteeni rakennusinsinöörinä oli juuri päättymässä, kun ensiapukurssilla kollega vinkkasi Uratehtaan monipuolisista palveluista työnhakijoille. Työttömyys iski Heinäkuussa 2015 ja aloitin työnhakuprosessin omilla avuilla. Kävin työnhaun lomassa tutustumassa Uratehtaan nettisivuilla ja erityisesti samaistuin vertaistukiryhmän kuvaukseen, ja päätin ilmoittautua mukaan ryhmään.

Uratehtaan toimintaan liittyminen oli paras päätös, minkä työnhakuprosessin aikana tein. Muistan positiivisen jännityksen kun menin ensimmäistä kertaa vertaistukiryhmän tapaamiseen. Vastassa oli kuitenkin lämmin ja erittäin ystävällinen Sirkka Siikamäki kahvien kera. Heti ensimmäisestä tapaamisesta lähtien sain valtavasti uutta energiaa, näkökulmaa ja ideaa työnhakuun. Ryhmän jäsenet olivat kaikki ihania, erilaisia persoonia, joita yhdisti työttömyys ja tavoitteena työllistyä.

Työllistyin vertaistukiryhmätapaamisten aikana lokakuussa 2015. Uudesta työpaikastani ei avattu hakemusta työvoimatoimiston/ yrityksen sivuille. Paikkaa varten haastateltiin henkilöitä, jotka olivat jättäneet avoimen hakemuksen yrityksen rekryjärjestelmään.

Vertaistukiryhmässä opittujen taitojen ansiosta työhaastattelu onnistui hyvin ja työllistyin. Työllistymisen lisäksi vertaistukiryhmän jäsenistä sai kontaktiverkkoa sekä uusia ystäviä! Olen kiitollinen että sain osallistua toimintaan ja haluan erityisesti kiittää järjestäjiä tästä mahdollisuudesta!

   
 

Minna:Projekti antoi konkreettista tietoa ja apua cv:n kanssa, antoi uskoa ja tsemppiä uusiin mahdollisuuksiin, vertaistukea mikä on erittäin tärkeää. Tutustuin hyviin tyyppeihin. Ja mikä tärkeintä, tutustuin uusiin yrityksiin. Sain lisäpuhtia projektista siihen, että lähdin kouluttautumaan uudelle alalle. Kouluttauduin TAKK:n koulutuksessa uudelle alalle, taloushallintoon ja työllistyin tälle uudelle alalle.

Mari: Sain tiedon tästä työpaikasta uratehtaan postituslistan kautta eli projekti oli keskeisessä osassa työllistymistäni.

Kalle: Projekti auttoi minua markkinoimaan itseäni houkuttelevasti. Opin projektissa, millaisilla hakemuksilla ja CV:lla saa tuloksia aikaan. Projekti myös tsemppasi ja rohkaisi työnhaussa.

Anna: Projekti tarjosi mielekästä ja omaa osaamista/ajattelua kehittävää valmennusta, samanhenkisen yhteisön ja kannustavan ilmapiirin. Lisäksi sain paljon hyviä vinkkejä ja näkökulmia työllistymiseen ja työmarkkinatilanteeseen.

Jari: Koulutuksissa tuli konkreettisia näkökulmia siihen mitä rekrytoija hakee ja haluaa. Projektissa tapasi myös monia pitkäaikaistyöttömiä, mikä sai minut sisuuntumaan ja antamaan 100 % työnhakuun. Aivan upea hanke. Auttaa verkottumaan, pysymään aktiivisena ja tekemään oikeita asioita. Laajemmat tilaisuudet kuten Työ 2.0 kiinnostavat myös poliitikkoja, jolloin projektilla alkaa olla suurempikin vaikutuspinta.

Jokaisen työllistymistarina on hieman erilainen, mutta jokainen on mielenkiintoinen. Jos olet tällä hetkellä työttömänä, niin on tärkeää, että edistät hyvinvointiasi sekä uskoa omaan työllistymiseesi. Ehkä sinun palautettasi ja tarinaasi luemme seuraavaksi.

 

Maija Heino

 

Jätä kommenttisi

Kirjoita kommenttisi vieraana

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Ei kommentteja

Tervetuloa blogiimme

Uratehdas -blogi käsittelee ajankohtaisia korkeakoulutettujen teknisen ja kaupallisen alan ammattilaisten työnhakuun liittyviä aiheita.

Blogia kirjoittavat uratehdaslaiset, kouluttajat, yhteistyökumppanimme sekä Uratehtaan henkilöstö.

 

Haluatko kirjoittaa Uratehtaan -blogiin? Lähetä ideasi ja tekstisi osoitteeseen maija.heino@uratehdas.fi

TE logo vaakaIL logo vaaka rgb