banneri harmaa

Walk for Jobs

ECAM Consulting starttivalmiina

Walk For Jobs –rekrytointitapahtuman tarkoitus on edesauttaa työnhakijoiden ja yritysten kohtaamista. Ideana on, että yritys tutustuu työnhakijaan kävellen Pyynikin urheilukentän ympäri. Tapahtuman rento konsepti on saanut kiitosta osallistujilta. Eniten kilometrejä taittanut yritys palkitaan Walk For Jobs –kunniakirjalla. Kävelty matka mitataan kännykän mobiilisovelluksella.

ECAM Consulting Oy osallistui viime kevään tapahtumaan ja toteuttaa Pirkanmaan alueella ecamrekry-rekrytointiohjelmia. Rekryohjelma antaa työnhakijalle ylimääräisen myyntivaltin työnhakuprosessissa päästä jonon ohi sisään. Työnhakija tekee investoinnin tulevaisuuteen työskentelemällä ohjelman ajan oman työttömyysturvansa avulla. ECAM pystyy palvelemaan kaikkia ikä- ja ammattiryhmiä.

ECAM voitti keväällä tavoitellun kunniakirjan muutaman metrin kaulalla. Millä mielin lähdette puolustamaan kevään voittoa?
Voittajina ei kai ole muuta mahdollisuutta kuin lähteä pitämään ”poika” kotona.

Miten valmistaudutte tapahtumaan?
Intensiivinen lajiharjoittelu läpi kesän sekä elokuun helteille ajoitettu nestetasapainon päivittäinen hoito.

Miten ECAM hyötyi kevään Walk For Jobsista?
Saimme runsaasti hyviä hakijoita esitettäväksi asiakasyritystemme avoinna oleviin piilotyöpaikkoihin. Aika moni keväällä ratakierroksellemme osallistunut jatkaa nyt syksyllä työsopimuksella yrityksessä päivittäisiä arkirutiineja.

Mitä osaamista yrityksissä tällä hetkellä kaivataan?ECAM2

Aika lailla laidasta laitaan toimihenkilö ja asiantuntija –tehtäviä on piilotyöpaikkoina haussa. Assistenttitehtävät, markkinointitehtävät, insinööritehtävät, ict-tehtävät, taloustehtävät. Toki meiltä on autonkuljettajat ja tuotantotyöntekijätkin löytäneet paikkoja viimeisen vuoden aikana. Sanoisimme, että olennaista ei ole osaaminen, jos halu ja motivaatio on kunnossa.

Toivotamme kaikille kanssakilpailijoillemme onnea ja rehtiä kisaa.

Hienoa että tulette mukaan ja eiku alkuverryttelyä tekemään!

Walk For Jobs 9.9.2015 klo 9-12 Pyynikin urheilukenttä, Tampere

Lisätietoa tapahtumasta: http://uratehdas.fi/walkforjobs

 

Proselectum Walk For Jobsin lähtöviivalla

Walk For Jobs -rekrytapahtuma valtaa Tampereen Pyynikin urheilukentän 9.9.2015. Työnantajat ja työnhakijat tutustuvat toisiinsa kävelykierroksella kentän ympäri. Viime kevään tapahtuma keräsi paikalle 18 yritystä ja parisataa teknisen/kaupallisen taustan omaavaa osaajaa. Ilmoittautuneet yritykset päivittyvät tapahtuman nettisivuille.

Proselectum on ollut mukana jo ensimmäisessä Walk For Jobsissa ja lähtöviivalla nyt siis neljättä kertaa. Proselectum on vuodesta 1994 lähtien toiminut asiantuntijayritys. Se on osa pohjoismaista Compass Human Resources Groupia, joka toimii noin 60 konsultin voimin kuudessa maassa: Suomessa, Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja Sveitsissä. Yritys on erikoistunut hakemaan osaajia johto-, esimies- tai asiantuntijatehtäviin. Huomattava osa toimeksiannoista on nykyisin suorahakuja, joista et välttämättä näe ilmoituksia julkisesti. Jani Kallio toimii Proselectumissa seniori konsulttina.

Jani, olet ollut mukana joka kerta Walk For Jobsissa. Mikä saa yrityksesi tulemaan jälleen mukaan?
Minun ammatissani ja yrityksemme liiketoiminnassa on äärimmäisen tärkeää olla läsnä niin osaajien kuin yritystenkin edustajien arjessa. WFJ-tapahtuma tapahtuma tarjoaa tähän erilaisen, rennon ja virkistävän mahdollisuuden. Harvoin on tilaisuus tavata näin tehokkaasti lukuisa määrä ihmisiä ja erilaisia osaajia. Parhaassa tapauksessa osalle tavatuista henkilöistä meillä voi olla tarjota työ tai osaaja heti, huomenna tai vaikka vuoden päästä. Aiempien kokemusteni perusteella mukana oleva joukko on osaavaa ja äärimmäisen korkeasti motivoitunutta. Tapahtuma on ollut myös välitön ja hyvin järjestetty – on ollut helppo tulla ja kaikki toimii. Ja hei, aamukahvi maistuu aika hyvälle raikkaassa ulkoilmassa mukavien ihmisten kanssa.

Miksi yritysten kannattaa tulla mukaan tapahtumaan?
Eihän yrityksen kannata missään nimessä päästää näitä osaajia kilpailijoidensa leipiin, joten ilman muuta kannattaa olla menossa mukana. Haastavinakin aikoina osaajista on pula ja kyllä työnantajamielikuva luodaan pitkäjänteisesti, eikä vain silloin kun on se akuutti tarve kyseessä. Yritys saattaa saada tapahtumassa myös kallisarvoista palautetta tai jopa ideoita toimintansa kehittämiseksi.

Miltä vuosi 2015 näyttää rekrytoijan vinkkelistä?
Vuosi 2015 ollut rekrytoijan vinkkelistä aika kimurantti. Toimeksiantoja ja avoimia työpaikkoja on ollut, mutta lähes poikkeuksetta on haettu osaamista aika haastavasti löydettävillä osaamisprofiileilla. Samaan aikaan meillä näyttäisi olevan valtava määrä hienoja osaajia vailla töitä ja kasvava määrä kipeästi osaajia kaipaavia yrityksiä. Äärimmäisen valitettava ristiriita, jolle pitäisi nopeasti yrittää keksiä ratkaisuja. Toistaiseksi vuoden jatko ja ensi vuoden alku näyttävät haastavilta ennustettavaksi. Uskotaan ja luotetaan kuitenkin parempaan!

Kerro vinkkejä tapahtumaan osallistuvalle työnhakijalle.
Ennen tapahtumaan saapumista kannattaa tutustua mukana oleviin yrityksiin, heidän palveluihinsa ja toimintaan sekä työpaikkatarjontaan. Sen pohjalta kannattaa valita kaikista mielenkiintoisimmat yritykset, joiden kanssa olisi ainakin hyvä pyrkiä tapahtumassa keskusteluyhteyteen. Ennakolta kannattaa valmistautua myös esittelemään kiteytetysti osaamisensa, kokemuksensa ja tahtotilansa tulevaisuuden suhteen. Itse tapahtumassa ole reippaan aktiivinen ja pyri mahdollisimman monen kanssa keskusteluyhteyteen! Keskusteluissa pyri kartoittamaan yrityksen osaamis- ja osaajatarpeet sekä kerro rohkeasti mitä tarjottavaa sinulla voisi olla. Mikäli mahdollista, tiedustele myös yrityksen muiden henkilöiden yhteystietoja, jotta voisit esitellä osaamistasi myös heille. Yritysten edustajien lisäksi sinun kannattaa vaihtaa ajatuksia ja ideoita myös muiden osaajien kanssa – eihän sitä tiedä vaikka tulevat yrityskumppanit tapaisivat toisensa WFJ:ssä.

2015Janikallio

Aina ei tarvitse valloittaa ”vuoria” löytääkseen osaajan, työpaikan tai verkostoituakseen. Tässä tapahtumassa voit päästä tavoitteesi ihan vain ”kävellen”. Tule sinäkin joko yrityksenä tai yksilönä mukaan!

Ilmoittaudu Walk For Jobsiin jo tänään tästä!

 

Lisätietoja: mari.kuusjarvi(at)uratehdas.fi, 0505586166

Rekrytointipalvelu Sihti puolustaa mestaruutta

Walk For Jobs –rekrytointitapahtuma starttaa 7.5. klo 9 Pyynikin urheilukentällä Tampereella. Tapahtuman perusidea on edesauttaa työnhakijoiden ja yritysten kohtaamista. Ideana on, että yritys tutustuu työnhakijaan kävellen Pyynikin urheilukentän ympäri. Tapahtuman rento konsepti on saanut kiitosta osallistujilta. Eniten kilometrejä taittanut yritys palkitaan Walk For Jobs –kunniakirjalla. Kävelty matka mitataan kännykän mobiilisovelluksella.

Rekrytointipalvelu Sihti osallistui viime syksyn tapahtumaan ja voitti kunniakirjan. Sihti on henkilöstöhallinnon ja rekrytoinnin notkea ammattilainen, joka tarjoaa palveluja niin yrityksille kuin työnhakijoille. Kuudessa vuodessa yritys on kasvanut koko maassa alan 10:n suurimman toimijan joukkoon. Sihdin osaamisalueita ovat henkilöstövuokraus, rekrytointi, suorahaut, konsultointi sekä soveltuvuuden arvioinnit. Yritys on erikoistunut kaivos-, rakennus-, teollisuus-, finanssi- ja IT-toimialoihin. Erikoistumisen ansiosta Sihti pystyy täyttämään toimialojen vaativimmatkin erityistarpeet valtakunnallisesti.

Sonja Välläri ja Tuija Ivalo toimivat Sihdissä rekrytoijina. Millä mielin lähdette puolustamaan syksyistä mestaruutta?
Odotamme tapahtumaa innolla! Kisa oli viimeksi hyvin tiukka ja sama on varmasti odotettavissa tänäkin vuonna. Pilke silmäkulmassa ja verenmaku suussa siis tietysti.

Mitä vinkkejä annatte osallistujille tapahtumaan valmistautumiseen?
Työnantajan kannattaa etukäteen miettiä mitä tarpeita yrityksellä on juuri nyt tai on tulossa. Työnhakijan kannattaa viimeistään nyt päivittää CV ja ottaa se mukaan tapahtumaan. Etukäteen voi myös tutustua paikalle tuleviin yrityksiin ja pohtia, kuinka voisi markkinoida itseään kohti kiinnostavia työmahdollisuuksia ja yrityksiä.

Miten yrityksesi hyötyi syksyn 2014 Walk For Jobsista?
Saimme matkaamme useita hyviä hakemuksia ja hyvää mieltä.

Millaisille osaajille on tällä hetkellä tarvetta?
Tällä hetkellä etsimme useiden eri alojen asiantuntijoita.

Miltä rekrytointitilanne vaikuttaa nyt Tampereen seudulla?
Kohtuulliselta. Koko ajan on hakuja ja niitä täytetään. Määräaikaisiin tehtäviin ja kesätöihin on menossa paljon ihmisiä. Toimihenkilörekrytoinnit on nekin määrällisesti vilkastuneet aiemmista vähän hiljaisemmista vuosista.

Muita kommentteja?
Tsemppiä kaikille mukaan lähtijöille. Vanha teiskolainen sanonta + verbaali apps: "Koskaan ei voi tietää millä oksalla se piru istuu, eikä sitä miltä sun seuraava työnantaja näyttää".

Minkä yrityksen haastatte mukaan toukokuiseen Walk For Jobsiin?
Vincit Oy Hervannasta.

Upeaa että tulette mukaan ja eiku mestaruutta puolustamaan!

 

Ilmoittaudu tapahtumaan yrityksenä täältä ja työnhakijana täältä. Tapahtumakutsu löytyy täältä.

Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 558 6166

 

BearIT valmiina Walk For Jobsiin!

Tampereen raikkain rekrytapahtuma Walk For Jobs on herättänyt mukavasti kiinnostusta alueen yrityksissä. Tulonsa vahvistaneiden yritysten nimet päivitetään viikoittain tapahtuman nettisivuille. Tapahtuma starttaa 7.5.2015 Pyynikin urheilukentällä Tekniikan Akateemisten ja Suomen Ekonomien sponsoroimalla aamupalalla, jota seuraa haastattelukävelyt urheilukenttää kiertäen.

BearIT Oy osallistui syksyn 2014 Walk For Jobsiin ja ilmoittautui jo hyvissä ajoin toukokuun tapahtumaan. Yritys auttaa asiakkaitaan kehittämään sovelluksia ja järjestelmiä digitaaliselle aikakaudelle. Ydinliiketoimintaan kuuluu omaa tuotekehitystä ja asiakasprojekteja. Yritys on täysin omarahoitteinen ja riippumaton ohjelmistotalo, ja se tuottaa helposti käytettäviä, skaalautuvia sekä hyvin suunniteltuja sovelluksia ja palveluja. Osaamisalueita ovat mobiilius, pilvipalveluissa toteutetut tietojärjestelmät sekä niiden soveltaminen liiketoiminnan tarpeisiin. BearIT tekee parhaansa ymmärtääkseen asiakkaan tarpeen ja tarjoaa juuri siihen parhaiten soveltuvaa ratkaisua. Yritys toimii tällä hetkellä Tampereella (pääpaikka) ja pääkaupunkiseudulla sekä Pakistanissa.

Teemu Karhu on yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja. Teemu, osallistuit syyskuussa 2014 Walk For Jobsiin. Mitä mieltä olet tapahtumasta ja miten se eroaa muista rekrytapahtumista?
Tapahtuma oli hyvTeemuKarhuin järjestetty ja idealtaan reippaasti erilainen muihin rekrytointi tapahtumiin verrattuna. Kävelykierrokset olivat yllättäen todella nopeita ja intensiivisiä keskusteluhetkiä. Kysymysten ja vastausten oli oltava melko täsmällisiä. Lyhyessä ajassa kuitenkin tiivistyi jatkokeskustelutarpeet ja tuli nautittua reippaasta ulkoilmasta.

Miten yrityksesi hyötyi Walk For Jobsista?
Palkkasimme välittömästi yhden henkilön.

Miltä vuosi 2015 näyttää yrityksessäsi?
Olemme palkanneet kuluvan vuoden aikana uusia henkilöitä ja aiomme jatkaa samalla linjalla. Aiomme panostaa jatkossa myös muuntokoulutukseen työtä vailla oleville kokeneille ohjelmistoalan ammattilaisille joita Tampereelta kyllä löytyy. Etsimme kokeneita osaajia, joilla on korkea motivaatio tehdä työtä tai työllistyä.

Mitä muuta haluat kertoa?
Olemme pieni yritys joka hakee suurta kasvua, Walk For Jobsin kaltaiset tapahtumat ovat suurenmoisia tiivistettyjä tilaisuuksia meille. Rekrytointi luo haasteita meillä kyvykkyydessä vastata kandidaateille riittävän nopeasti. Tässä pyydämme ymmärrBearIt HiResystä ja yhteistyötä. Teemme parhaamme saadaksemme lisää työpaikkoja Tampereelle!!! Walk For Jobs on oiva tilaisuus tarttua meihin kiinni.

Kiitos Teemu hyvistä uutisista ja tervetuloa Pyynikille!

Ilmoittaudu tapahtumaan yrityksenä täältä ja työnhakijana täältä. Tapahtumakutsu löytyy täältä. Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 558 6166

 

Eatech Oy mukana Walk For Jobs -rekrytapahtumassa

Walk For Jobs on Uratehtaan oma rekrytointitapahtuma, joka järjestetään 7.5.2015 kolmatta kertaa yhdessä Orava.co:n kanssa. Tapahtumapaikkana toimii legendaarinen Pyynikin urheilukenttä Tampereella. Tapahtuman tarkoitus on saattaa rekrytoivat yritykset ja työnhakijat yhteen uudella raikkaalla tavalla: Tutustuminen tapahtuu kävelylenkillä urheilukenttää kiertäen. Palaute niin työnhakijoiden kuin yritysten puolelta on ollut innostunut ja tapahtuman rentous vetoaa osallistujiin. Syyskuun 2014 tapahtumassa oli yli 150 työnhakijaa ja 11 yritystä. Nyt tavoitteena on tuplata yritysten määrä. Tapahtumajärjestelyistä vastaa tiimi, joka koostuu Uratehtaan toiminnassa mukanaolevista työnhakijoista yhdessä Orava.co:n kanssa. Tapahtumaan on lähetetty yli 350 kutsua Tampereen seudun yrityksiin ja ilmoittautumisia otetaan vastaan.

Eatech Oy osallistui syyskuussa 2014 Walk For Jobsiin. Eatech on ketterä ohjelmistoyritys, jonka ydinosaamista on asiakaskohtaisten ohjelmistoratkaisujen toteuttaminen. Monipuolinen palvelutarjonta kattaa koko ohjelmiston elinkaaren aina ideasta ylläpitoon saakka. Osaamisalueita ovat mm. maksuliikenneratkaisujen toteuttaminen, järjestelmien väliset integraatiot, maantieteellisesti hajautettujen järjestelmien hallinta, logistiikan ohjelmistoratkaisut sekä liikkuvaa työtä tehostavat sovellukset. Monipuoliset osaajat ja heidän vahva tekninen tietämyksensä takaavat erilaisten ohjelmistoprojektien onnistumisen.

Antti Kopponen on Eatechin teknologia- ja ratkaisujohtaja. Antti, mitä mieltä olet tapahtumasta ja miten se eroaa muista rekrytapahtumista?

Tapahtuma on virkistävä poikkeus rekrytapahtumissa. Walk For Jobsissa yhdistyy ainutlaatuisella tavalla raikas ulkoilma, lenkkeily, verkostoituminen ja lyhyet haastattelut.

Miten yrityksesi hyötyi Walk for jobsista?

Kävimme tilaisuudessa lukuisia mielenkiintoisia ja hyvähenkisiä keskusteluja alan osaajien kanssa. Konkreettisin hyöty oli yksi suora rekrytointi.

Miltä vuosi 2015 näyttää yrityksessäsi?

Tavoitteena on jatkaa kasvua. Alkuvuoden 2015 aikana on tehty jo 5 rekrytointia ja uusia rekrytointeja tehdään rullaavasti pitkin vuotta.

Minkä yrityksen haastat mukaan toukokuiseen Walk for jobsiin?

Hankala kysymys. Jos ei ole ollut aiemmin mukana, niin haastan M-Filesin mukaan.

Kiitos Antti vastauksista ja nähdään toukokuussa Pyynikin kentällä!

Ilmoittaudu tapahtumaan yrityksenä täältä ja työnhakijana täältä.
Tapahtumakutsu löytyy täältä.
Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 558 6166

 

Tervetuloa blogiimme

Uratehdas -blogi käsittelee ajankohtaisia korkeakoulutettujen teknisen ja kaupallisen alan ammattilaisten työnhakuun liittyviä aiheita.

Blogia kirjoittavat uratehdaslaiset, kouluttajat, yhteistyökumppanimme sekä Uratehtaan henkilöstö.

 

Haluatko kirjoittaa Uratehtaan -blogiin? Lähetä ideasi ja tekstisi osoitteeseen maija.heino@uratehdas.fi

TE logo vaakaIL logo vaaka rgb